belami1111 wrote:@ ing-ecc ja vidim da si ti zauzeo jaku busiju sto se tice rutera ( ovaj ZTE ustvari vise lici na lajtšou noću )...
Kako ću otvoriti portove za cs ili kameru ili bilo sta drugo gdje je potrebno obaviti promet preko nekog porta ako nemogu ući u ruter !
Znači BH telekom uvodi recesiju interneta neda otvarati portove ????
I ko ima šta zajebati kad oni sami zajebu - primjer kod mene na poslu ASC promjenio podatke na ruteru ( Wireless pasvord ) niko nije znao ocemu se radi odjednom racunari ne mogu na internet , dosli monteri i trebalo im 2 dana da ubjede gospodu na centrali da im daju pass za ulaz u ruter zato sto mi nismo htjeli da koristimo njihov defaultni passvord.
Meni promjenili postavke kod kuce i prestao raditi cs. Na srecu imam svoj ruter a ono govno ce dobiti u dijelovima nazad
Bice kutija citava ali sta ce biti u kutiji pitanje je

Kako ću otvoriti portove za cs ili kameru ili bilo sta drugo gdje je potrebno obaviti promet preko nekog porta ako nemogu ući u ruter !
nećeš ih ti ni otvarati kao ni bilo šta drugo konfigurisati na modemu. Nazoveš 1444 i kažeš šta je eventualno tvoj zahtjev.
Znači BH telekom uvodi recesiju interneta neda otvarati portove ????
Ne. BH T ne uvodi recesiju nego ne dozvoljava da se modem konfiguriše za sve moguće zahtjeve a bez znanja bilo koga.
...mi nismo htjeli da koristimo njihov defaultni passvord ... Naziv mreže i zaštitni ključ se proizvoljno mogu odabrati i konfigurisati prema želji korisnika. Za početak postoje defaultne postavke pa onda sve moguće kombinacije
ono govno ce dobiti u dijelovima nazad
Bice kutija citava ali sta ce biti u kutiji pitanje je
ovo se već dešava sa ne malim brojem korisnika, vraćaju sve i svašta, i što nije naše korisnici vrate, ja imam i CISCO opreme (koja nije od BH T) al su korisnici vratili prilikom raskida i predali na šalteru.