wiereless router

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
cool22
Posts: 14
Joined: 08/02/2011 20:56
Location: Sarajevo

wiereless router

Post by cool22 » 26/02/2011 17:23

Prije svega sorry ako tema slicna ovoj vec postoji, no nisam je uspio naci

Zdravo svima, imam jedan problem, naime jutros sam kupio wireless router tp link i nece nikako da mi ga instalira. Molim pomozite mi. inace sma hs internet korisnik ako te ima ikakve veze :D (Slikao sam sve step by step sto radim)
Unaprijed hvala svima na pomoci :sax:
1.
Image
2.
Image
3.
Image
4.
Image
5.
Image
6.
Image
7.
Image
8.
Image
9.
Image
10.
Image
11.
Image


JE LI ZNATE KAKO BIH MOGAO RIJESITI PROBLEM?


lider
Posts: 983
Joined: 12/02/2011 13:14

Re: wiereless router

Post by lider » 26/02/2011 17:27

Nemoj nista instalirati, taj software ti ne treba. U browser ukucaj 192.168.1.1, loguj se sa username: admin pass: admin. Konfiguracija routera je lagana samo napisi ko ti je ISP..

User avatar
cool22
Posts: 14
Joined: 08/02/2011 20:56
Location: Sarajevo

Re: wiereless router

Post by cool22 » 26/02/2011 19:10

lider hvala ti na pomoci,a pogotovo veliko hvala Nermin_BH (mamak je zvijer)

User avatar
Tranquilizer
Posts: 1865
Joined: 04/06/2010 10:34
Contact:

Re: wiereless router

Post by Tranquilizer » 26/02/2011 19:41

Šefe ovaj easy setup ti je bez veze, idi preko browser-a i sve sebi riješi :D
Last edited by Tranquilizer on 04/03/2011 10:44, edited 1 time in total.

User avatar
cool22
Posts: 14
Joined: 08/02/2011 20:56
Location: Sarajevo

Re: wiereless router

Post by cool22 » 26/02/2011 20:35

sve je to meni Nermin_BH rEsio......coEk lipo udje i sam radi nisam mogo belivat XD

User avatar
Mustang1
Posts: 26679
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: wiereless router

Post by Mustang1 » 02/03/2011 19:23

Mozel se ovaj tp-link wr340g nastimat da radi bez ovog adsl-ovog paradigma ..sad mi radi wireless jer je spojen na taj paradigm .. al mogul bez njega .. pokusavo sam stimat kao i paradigm ppoe..ali nece

User avatar
Sliver
Posts: 3653
Joined: 25/03/2007 12:05
Location: 128,0,0

Re: wiereless router

Post by Sliver » 02/03/2011 19:28

Bubalo1 wrote:Mozel se ovaj tp-link wr340g nastimat da radi bez ovog adsl-ovog paradigma ..sad mi radi wireless jer je spojen na taj paradigm .. al mogul bez njega .. pokusavo sam stimat kao i paradigm ppoe..ali nece

Ne, on nije modem/ruter, vec samo ruter.

User avatar
Mustang1
Posts: 26679
Joined: 29/12/2010 17:31
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: wiereless router

Post by Mustang1 » 03/03/2011 03:50

A imal neka caka posto mi je pocesto danas nestane konekcije ..ili nema samo na kompu a dreambox i wireless radi ... ili sve nestane pa dodje za minutu i manje a nekad i vise ... ne mogu skontat nikako radi sam i uprade routera i mjenjo ip al ne ide ..

User avatar
los merengues
Posts: 402
Joined: 13/12/2008 18:01
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

Re: wiereless router

Post by los merengues » 04/03/2011 10:42

Pozz,moze pomoc:
Koristim HS internet i zelim povezati i racunar i laptop na net
Od opreme imam:cisco modem kupljen u HS-u i router http://www.linksysbycisco.com/APAC/en/products/WRT54GH
Konekcija radi normalno kada idem direktno sa racunara na modem
Probao sam preko routera se povezati(instalacijski disk-dosao uz router)
medjutim " no wired adapter detected" prilikom instalacije
Uspio am pristupiti routeru pomocu http://192.168.1.1/ medjutim :-) puno set up opcija za moj lvl :)
Elem ako neko bude imao vremena da ovo malo pojasni ili ima neki zgodan tut
kako da ovo sve podesim zahvaljujem unaprijed
p.s hvala svoj raji sa pdf hs internet za korisne sugestije :bih:

User avatar
davorf
Posts: 11086
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

Re: wiereless router

Post by davorf » 04/03/2011 14:16

los merengues wrote:Pozz,moze pomoc:
Koristim HS internet i zelim povezati i racunar i laptop na net
Od opreme imam:cisco modem kupljen u HS-u i router http://www.linksysbycisco.com/APAC/en/products/WRT54GH
Konekcija radi normalno kada idem direktno sa racunara na modem
Probao sam preko routera se povezati(instalacijski disk-dosao uz router)
medjutim " no wired adapter detected" prilikom instalacije
Uspio am pristupiti routeru pomocu http://192.168.1.1/ medjutim :-) puno set up opcija za moj lvl :)
Elem ako neko bude imao vremena da ovo malo pojasni ili ima neki zgodan tut
kako da ovo sve podesim zahvaljujem unaprijed
p.s hvala svoj raji sa pdf hs internet za korisne sugestije :bih:


Mislim da ces morati da ih zoves, ako ti je ranije bio racunar direktno povezan na modem. Imas na HS internet temi obavjestenje vezano za IP adrese. Uglavnom, ako si koristio sa racunara, MAC adresi racunara je dodijeljena IP adresa, a posto vise nije moguce imati 2 konekcije, svaka naredna MAC adresa biva odbijena. Rjesenje je da ih nazoves, da to resetuju, ali ti mora biti ukljucen router u modem nakon tog reseta, da ponovo ne pokupi MAC adresu racunara. Drugi nacin je da kloniras MAC adresu racunara na router, ali je to malo komplikovanije od ovoga. :mrgreen:

User avatar
los merengues
Posts: 402
Joined: 13/12/2008 18:01
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

Re: wiereless router

Post by los merengues » 04/03/2011 17:25

davorf wrote:Mislim da ces morati da ih zoves, ako ti je ranije bio racunar direktno povezan na modem. Imas na HS internet temi obavjestenje vezano za IP adrese. Uglavnom, ako si koristio sa racunara, MAC adresi racunara je dodijeljena IP adresa, a posto vise nije moguce imati 2 konekcije, svaka naredna MAC adresa biva odbijena. Rjesenje je da ih nazoves, da to resetuju, ali ti mora biti ukljucen router u modem nakon tog reseta, da ponovo ne pokupi MAC adresu racunara. Drugi nacin je da kloniras MAC adresu racunara na router, ali je to malo komplikovanije od ovoga. :mrgreen:


Veeliko hvala,uradio po naredjenju i sad sve radi kako treba :) , :sax: :sax:

Post Reply