Vršnjačko nasilje u školama....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hasan006

#51 Re: Vršnjačko nasilje u školama....

Post by Hasan006 »

stakasa wrote:
Hasan006 wrote:Bio sam žrtva vršnjačkog nasilja od malih nogu i moram reći da su moji roditelji velikim dijelom odgovorni za to jer su me bili pretjerano razmazili i nisu nastojali da me nauče da stupam u socijalan kontakt sa vršnjacima, ni da se branim i sl. Ne možete dijete odgojiti da bude potpuno drukčije od ostalih i onda se žaliti što nije prihvaćeno u društvu. Nije sve u sprječavanju nasilja, treba se prvo pobrinuti da ne bude razloga da dođe do njega, jer djetetu neće biti puno bolje ni kada niko na njega ne bude obraćao pažnju.
Ne vjerujem ti da si bio zrtva vrsnjackog nasilja, ova tvoja prica je u koliziji s tim. A kada vec insistiras, ne mogu te roditelji naucit da se branis nego si pizda od sebe.
Na vrsnjacko se nasilje mora reagovat i zrtve zastitit. Isto kao sto se ne tolerisu siledije na ulici nego neko na kraju pozove policiju
Bio sam, ali sam samo iskren, neću da cmizdrim i glumim neko žrtveno janje. I mogu te roditelji naučiti da se braniš, ili te barem savjetovati. A na kraju krajeva mogu te i upisati na neki borilački sport čisto da se naučiš braniti. Čuj "pizda sam od sebe", znači nekom ko nije ta "pizda sam od sebe" ne moraš ni spomenuti nasilje ni odbranu a on će ih sve polomit u školi? Ne lupaj svega ti
DearJohn

#52 Re: Vršnjačko nasilje u školama....

Post by DearJohn »

Onomad mi je jedan klipan iz komšiluka (14 godina) malu diro, u nekih par navrata. Inače je diro ostalu djecu. Ja prvi put ništa reko nisam, drugi put otišo na vrata i njegovom roditelju objasnio da mi ne bi djete opet diro. Otad mirna Bosna. Da li je uzrok njegovog ponašanja nesredjeno stanje u njegovoj porodici? Hebe mi se. Nek rješavaju to kako znaju, neće moje djete trpit zbog stanja u njegovoj porodici.
Post Reply