Vriska djece po kaficima i igra?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

drag_gost

#651 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by drag_gost »

moonca wrote: 22/08/2022 17:31 :lol: :thumbup:
Poštovanje, ja sam taj famozni konobar koji vam nije dozvolio ulazak na terasu, prva činjenica, svojim kolicima bi spriječili ulaz na našu terasu jer je stol predviđen za dvije osobe, druga činjenica je ta da ulazi vas muž kao razbojnik na našu terasu i miče stolice po svojom želji i stavlja ih na prolaz od kafića, i zadnja činjenica, kako ste mislili da sjednete na stol predviđen za dvije osoba a vas je četvero a prostor je kvadrat i pol..?? U kafiću su djeca apsolutno dobrodošla i ja sam mladi čovjek koji to jako poštuje no neću dozvoliti da zbog jednog stola svi ostali gosti na mojoj terasi pate... Hvala i ugodan ostatak dana", napisao je on.
Sasvim korektno.. i to shto mama kaze da su spavali.. :lol: je ..dokle.. :-) i josh preko svega. dok hrane slatke bebe.. 'przne' oko sebe'' i to sve osoblje treba da chisti. zbog dvije kavice... eeeeee.. :oops:
A cime to bebe "przne"? Mislis da ova djeca jedu janjetinu pa przne, je li? Vidis li ti da su ovo bebe, dakle ili doje ili koriste prilagodjeno mlijeko. Eventualno da imaju jedan cvrsci obrok u toku dana, a to je uglavnom samljeveno povrce u kasi.

Na stranu sto se sa konobarom slazem donekle.
madesa

#652 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by madesa »

ko mali sam se uvijek pitao kako nekome moze da smeta djecija igra,galama i sl. Koliko puta su mi loptu probusili nozem pa jedno 10x. Ono sto je zanimljivo jeste da su to osobe koje su samci bili ili parovi bez djece. Njima je smetao cvrkut ptica a igra djece da ne pricam . Vidim na forumu ovdje ima puno buducih koljaca lopti. Bar nam to nece faliti u drustvu.

Image
emotivac

#653 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by emotivac »

madesa wrote: 23/08/2022 11:00 ko mali sam se uvijek pitao kako nekome moze da smeta djecija igra,galama i sl. Koliko puta su mi loptu probusili nozem pa jedno 10x. Ono sto je zanimljivo jeste da su to osobe koje su samci bili ili parovi bez djece. Njima je smetao cvrkut ptica a igra djece da ne pricam . Vidim na forumu ovdje ima puno buducih koljaca lopti. Bar nam to nece faliti u drustvu.

Image
Zato smo, mi kao djeca, tim koljačima lopti također činili štetu, npr. razbijali prozore, bušili gumu na autu, itd... :D
Zub za zub jbg :lol: :lol: 8-)
madesa

#654 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by madesa »

emotivac wrote: 23/08/2022 11:02
madesa wrote: 23/08/2022 11:00 ko mali sam se uvijek pitao kako nekome moze da smeta djecija igra,galama i sl. Koliko puta su mi loptu probusili nozem pa jedno 10x. Ono sto je zanimljivo jeste da su to osobe koje su samci bili ili parovi bez djece. Njima je smetao cvrkut ptica a igra djece da ne pricam . Vidim na forumu ovdje ima puno buducih koljaca lopti. Bar nam to nece faliti u drustvu.

Image
Zato smo, mi kao djeca, tim koljačima lopti također činili štetu, npr. razbijali prozore, bušili gumu na autu, itd... :D
Zub za zub jbg :lol: :lol: 8-)
prvi nikad :D
tranquil

#655 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by tranquil »

drag_gost wrote: 23/08/2022 10:44
moonca wrote: 22/08/2022 17:31 :lol: :thumbup:

Sasvim korektno.. i to shto mama kaze da su spavali.. :lol: je ..dokle.. :-) i josh preko svega. dok hrane slatke bebe.. 'przne' oko sebe'' i to sve osoblje treba da chisti. zbog dvije kavice... eeeeee.. :oops:
A cime to bebe "przne"? Mislis da ova djeca jedu janjetinu pa przne, je li? Vidis li ti da su ovo bebe, dakle ili doje ili koriste prilagodjeno mlijeko. Eventualno da imaju jedan cvrsci obrok u toku dana, a to je uglavnom samljeveno povrce u kasi.

Što se tiče ovog slučaja u Malinskoj, kada sam pročitao izjavu oca, pomislio sam "u pravu je". Kada sam pročitao izjavu konobara, ako je autentična, pomislio sam "i on je u pravu".

Ako je otac govorio istinu, konobar laže i otac je u pravu, ili obratno, ali mi ne možemo znati istinu. To je riječ protiv riječi, i ljudi će vjerovati samo onoj strani sa kojoj se slažu, kao što se i može vidjeti na forumu.

Slučaj je svakako specifičan, i nema veze sa vriskom djece, dakle nema veze s ovom temom na kojoj pišemo. Otac i djeca su uklonjeni iz drugih razloga, a ne dječije vriske, bez obzira na to čija strana priče je istinita.

A što se tiče te priče lika kojem odgovaraš kako majke "przne oko sebe", pusti trola, izmišlja dodatne stvari u priči samo kako bi iznervirao druge forumaše, vidi samo tona i smajlija. Nedavno sam se i ja nasukao i nepotrebno iznervirao zbog ove trolčine, pusti ga, nije vrijedan odgovora.
dr_Evil

#656 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by dr_Evil »

Pa kud ces moonci reci da je trol, ona je makar ober trol :D
tranquil

#657 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by tranquil »

dr_Evil wrote: 23/08/2022 11:24 Pa kud ces moonci reci da je trol, ona je makar ober trol :D
"Sadeta" je (bio) ober trol, ovo je debeli nolifer sa viškom slobodnog vremena.
dr_Evil

#658 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by dr_Evil »

tranquil wrote: 23/08/2022 11:27
dr_Evil wrote: 23/08/2022 11:24 Pa kud ces moonci reci da je trol, ona je makar ober trol :D
"Sadeta" je (bio) ober trol, ovo je debeli nolifer sa viškom slobodnog vremena.
UH, dobra je sadi bila, valjalo je poslusat sve njezine probleme sa svekrvom, nije lako ono ni izmislit bilo :D
drag_gost

#659 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by drag_gost »

tranquil wrote: 23/08/2022 11:22
drag_gost wrote: 23/08/2022 10:44

A što se tiče te priče lika kojem odgovaraš kako majke "przne oko sebe", pusti trola, izmišlja dodatne stvari u priči samo kako bi iznervirao druge forumaše, vidi samo tona i smajlija. Nedavno sam se i ja nasukao i nepotrebno iznervirao zbog ove trolčine, pusti ga, nije vrijedan odgovora.
Ma tesko da ce me iznervirati, samo imam potrebu da kada je nesto glupo da onda to i napisem da je glupo. Da je gubljenje vremena, jeste. :D
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#660 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by RagibUzoriti »

dr_Evil wrote: 23/08/2022 10:04
RagibUzoriti wrote: 23/08/2022 09:52

To nisu majke. To su danasnje kucke, posebno kucke iz dijaspore,koje kontaju ako ti ostave 10 maraka sto popiju kafu,mogu da demoliraju lokal i ostalim gostima da yebu zivce sa svojom neodgojenom ruljom...
Mes cini ljute te tvoje sugradjanke u zemlji lososa.
Zavisi kako se uzme. Smatram da su skandinavke izuzetne majke,medjutim uvjek ima izuzetaka. Docim ove nase,koje okusise Evrope,kontaju da su cijelom svijetu pamet popile.Dodju u Bosnu na odmor i sa 100 metara razdaljine mozes da skontas kakav kurslus u glavi imaju.

Svi znamo da u toj "civilizovanoj" Evropi nije dozvoljeno djecu isibati,istuci. I slazem se da djecu ne treba maltretirati,ali majka im stara ni mene niko nije tukao pa niti sam bio divljak niti nepristojan.I evo me odrastao i ne fali mi nista.

Ne znam,mene jako nerviraju nepristojna djeca,a jos vise njihove majke koje izgleda ni same nisu naucene kulturi.
dr_Evil

#661 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by dr_Evil »

RagibUzoriti wrote: 23/08/2022 14:08
Zavisi kako se uzme. Smatram da su skandinavke izuzetne majke,medjutim uvjek ima izuzetaka. Docim ove nase,koje okusise Evrope,kontaju da su cijelom svijetu pamet popile.Dodju u Bosnu na odmor i sa 100 metara razdaljine mozes da skontas kakav kurslus u glavi imaju.

Svi znamo da u toj "civilizovanoj" Evropi nije dozvoljeno djecu isibati,istuci. I slazem se da djecu ne treba maltretirati,ali majka im stara ni mene niko nije tukao pa niti sam bio divljak niti nepristojan.I evo me odrastao i ne fali mi nista.

Ne znam,mene jako nerviraju nepristojna djeca,a jos vise njihove majke koje izgleda ni same nisu naucene kulturi.
Ma dobro sve si upravu, ali treba pravi razliku za dijete od 2-3 godine, i dijete od 5-6. PRvom tesko ista u glavu moze, osim ako je prirodno inteligentno.

Ovo drugo bi trebalo da bude razumno(osim ako kasni u razvoju) do neke granice, tu se smije prigovorit roditelju.

A sta se ne slazem, skandinavke su lose majke, a jos gore supruge. Daleko im kuca od moje bila. Ali volim sa njima sjest i popit.
MarlboroGold

#662 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by MarlboroGold »

Citajuci komentare ispast ce da bas svi idu na nekakve poslovne ruckove pa im smeta vriska :lol:

Ono de da ja to malo onako sminkerski... lafo poslovni rucak. Ajd bjezi :lol:
ZuzuTop

#663 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by ZuzuTop »

Djeca do 4g def nisu za restorana i nekih mirnijih mjesta.Par puta sam platio i izasao jer nisam mogao smirit maksuma od 2 g.Ako je on nadrndan ne mora uznemiravat jos 50 ljudi kojima.
Kada su malo porasli,ljepo u igraonicu i ode se sta pojesti.
I odvest bebu u sisa bar ili gdje je glasna muzika...big no no.
dr_Evil

#664 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by dr_Evil »

ZuzuTop wrote: 23/08/2022 15:55 Djeca do 4g def nisu za restorana i nekih mirnijih mjesta.Par puta sam platio i izasao jer nisam mogao smirit maksuma od 2 g.Ako je on nadrndan ne mora uznemiravat jos 50 ljudi kojima.
Kada su malo porasli,ljepo u igraonicu i ode se sta pojesti.
I odvest bebu u sisa bar ili gdje je glasna muzika...big no no.
Slazem se. Zato ih i ne vodim, samo pizza u toku dana moze proci, a i to je s nogu sto se kaze.

Nekad si prisiljen, tipa kad si na godisnjem. Ali ni tada nece biti neki fancy restoran i ne duze nego sto treba da se pojede.

Vjeruj mi da je teze roditeljima nego svim tim gostima.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#665 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by teskeredzic_22 »

RagibUzoriti wrote: 23/08/2022 14:08
Iver ne pada daleko od klade.
Snake Eyes

#666 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Snake Eyes »

Najgore su nedojebane babe useđelice, njima djeca najvise smetaju.
zubi

#667 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by zubi »

Snake Eyes wrote: 23/08/2022 16:08 Najgore su nedojebane babe useđelice, njima djeca najvise smetaju.
Nejebaci dede su ok?
Snake Eyes

#668 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Snake Eyes »

zubi wrote: 23/08/2022 21:07
Snake Eyes wrote: 23/08/2022 16:08 Najgore su nedojebane babe useđelice, njima djeca najvise smetaju.
Nejebaci dede su ok?
Daleko od toga da su OK ali babe su gore i češće.
jednonogi_Jack

#669 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by jednonogi_Jack »

Nejebaci dede su ok?
Oni jesu.
Nedojebane dede nisu. :)
GAU8

#670 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by GAU8 »

Nerviraju me roditelji koji izvedu pa zapostave ili ignoriraju djecu.
Kakvo god da je dijete, opet ne može biti odgovorno ako pravi probleme.
Zoya

#671 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Zoya »

A kako se to određuje i što baš po 'useđelicama'? Više ih je 'ubračenih' ovo što si napisao nego tih useđelica. Baš ružno i za pročitati.
Snake Eyes

#672 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by Snake Eyes »

Zoya wrote: 23/08/2022 22:12
A kako se to određuje i što baš po 'useđelicama'? Više ih je 'ubračenih' ovo što si napisao nego tih useđelica. Baš ružno i za pročitati.
Pa upravu si, ima ih kako kazes i ubračenih. Ne odredjujemo ko su vec ih prepoznajemo po osobinama, uglavnom po toj da mrze djecu.
snijeg_led

#673 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by snijeg_led »

Image
:lol: :-)
dr_Evil

#674 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by dr_Evil »

https://www.index.hr/magazin/clanak/vid ... n_ostalo_d

E da vidimo sta kazu susjedi u video anketi :sax:
¤ jelena ¤

#675 Re: Vriska djece po kaficima i igra?

Post by ¤ jelena ¤ »

Nejebaci dede su ok?
:lol: :lol:

Nema ništa gore, nego kad uležan i isfrustriran drekavac podivlja na djecu što ga bude iz popodnevnog dremeža. :-?

on topic:

Kaže Duško Radović...."samo deca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja".

Elem, neka nama što više malih "šejtana na kanafi". 🥰🤗
Post Reply