Vrijeme je da Slišković ode
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Altsa
definitivno si nagljuplji na ovom forumu. imas li mater ti i 4 razreda osnovne.davis.ba wrote:Sudijska krađa u Španiji?
To spominješ kao jedan od razloga za ostavku Sliškovića?
Sve si mi rekao.
-
davis.ba
Legenda si. Umjesto da napišeš par argumenata, vrijeđaš i sad kontaš da ćeš ispasti pametniji.
Ja ti kažem nemamo taj kvalitet da se plasiramo na SP, ti govoriš da se igra za plasman a ne za treće mjesto.
Super, pokazao si mi pravo.
Ja kažem da u onakvoj atmosferi i protiv bolje ekipe nismo mogli pobjediti, ti kažeš da Baka nema rezultata i da zato treba da ode?? I dalje misliš da smo elita evropksog fudbala. Odlično, klasičan primjer našeg mentaliteta. Jer eto ko što neko reče, do sad smo bili redovni učesnici i evropskih prvenstava i svjetskih pa je ovo definitvno propast.
Utakmica u Belgiji je bila jedina loša ove reprezentacije, i sad to ti ko argument što Baka treba ići jel?
Jel Baka kriv što je na Koševu protiv Litvanije bilo 5000 ljudi?? Jest i to je on kriv, tada su svi bili otpisali reprezentaciju, pogotovo takvi kao ti, da bi sad opet počeli pametovati.
Eto nek si ti pametan pa vjeruješ da smo mi najboji u našoj grupi, da možemo u sred Beograda pobjediti SCG itd.
Ja ti kažem nemamo taj kvalitet da se plasiramo na SP, ti govoriš da se igra za plasman a ne za treće mjesto.
Ja kažem da u onakvoj atmosferi i protiv bolje ekipe nismo mogli pobjediti, ti kažeš da Baka nema rezultata i da zato treba da ode?? I dalje misliš da smo elita evropksog fudbala. Odlično, klasičan primjer našeg mentaliteta. Jer eto ko što neko reče, do sad smo bili redovni učesnici i evropskih prvenstava i svjetskih pa je ovo definitvno propast.
Utakmica u Belgiji je bila jedina loša ove reprezentacije, i sad to ti ko argument što Baka treba ići jel?
Jel Baka kriv što je na Koševu protiv Litvanije bilo 5000 ljudi?? Jest i to je on kriv, tada su svi bili otpisali reprezentaciju, pogotovo takvi kao ti, da bi sad opet počeli pametovati.
Eto nek si ti pametan pa vjeruješ da smo mi najboji u našoj grupi, da možemo u sred Beograda pobjediti SCG itd.
- daduli_sa
Narode pokrecem akciju - svi zainteresovani neka se jave Altsa i ustupe mu svoje kupatilo za jedno dobro tusiranje jer se co'ek osjeca popisano nakon sto nismu uspjeli po 5. put zaredom uspjesno da se plasiramo na Svjetsko, nakon sto smo bili prvaci Europe! Zaista, sram nas bilo! Sliskovicu, stidi se!
Haj'mo, Bosanski merhametluk neka bude na djelu!

Haj'mo, Bosanski merhametluk neka bude na djelu!
-
zzzzz
Jasno nam je, ja prvi kazem da je trece mjesto uspjeh ali Sliskovic je dostigao maksimum i ako zelimo naprijed moramo naci trenera koji to moze ostvariti.Innuendo wrote:Ma ljudi kako vam nije jasno da smo mi i sa ovim trećim mjestom apsolutno premašili sve naše mogućnosti i objektivne domete
U fudbalskom svijetu se desavalo da treneri dobiju otkaz i poslije osvojenih titula.
Najveci problem sa Sliskovicem je taj sto covjek nema viziju igre i svaka utakmica je improvizacija, tako se ne moze gurati do vijeka
Svi koji sanjaju o trenerima kalibra Halilhodzica su nerealni jer oni kostaju najmanje milion eura godisnje. Srecko Katanec bi bio trener po mjeri bosanske reprezentacije.
- nosara
Ova je utakmica bila sansa da se BiH izbori za daljnje kvalifikacije u barazu. Veliki cilj i protivnik koji nam je duzan za sto narednih generacija. Mora se posmatrat izolovano od ostatka kvalifikacija. Dakle, seke su imale sansu da fanaticnom borbenoscu podignu na noge ovaj narod i osvjetlaju nam obraz. Nisu to ucinili jer su prodane kurve i nemaju jaja. A Baka je bio ionako rjesenje "za ponijet". Mislim o njemu kao treneru suvisno je trosit tastaturu.
Uostalom, zar treba trener da kaze "dajte sve od sebe, jer je ovo vise od utakmice".
Mozda mi nismo bolji u fudbalu od srbocetnika, a mozda smo samo unaprijed izgubili jer nismo imali muda. Znam samo da su se neki drugi momci ovako kukavicki predali prije desetak godina moj grad bio bi capajebo.
Uostalom, zar treba trener da kaze "dajte sve od sebe, jer je ovo vise od utakmice".
Mozda mi nismo bolji u fudbalu od srbocetnika, a mozda smo samo unaprijed izgubili jer nismo imali muda. Znam samo da su se neki drugi momci ovako kukavicki predali prije desetak godina moj grad bio bi capajebo.
-
rei
nosara wrote:Ova je utakmica bila sansa da se BiH izbori za daljnje kvalifikacije u barazu. Veliki cilj i protivnik koji nam je duzan za sto narednih generacija. Mora se posmatrat izolovano od ostatka kvalifikacija. Dakle, seke su imale sansu da fanaticnom borbenoscu podignu na noge ovaj narod i osvjetlaju nam obraz. Nisu to ucinili jer su prodane kurve i nemaju jaja. A Baka je bio ionako rjesenje "za ponijet". Mislim o njemu kao treneru suvisno je trosit tastaturu.
opet ti momke vrijedjas... ma daj dosta te vise
-
Dobojlija-YU
daj ba covjece nemoj da seres zahvaljujuci njemu smo uopce dogurali do 3 mjesta
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
da se razumijemo svaki sport je prepun improvizacija samo se one ne vide i ne razmislja se o njima kad postoje rezultati. Sto malo ne protabiris sve utakmice pa ne vidis kakvih je sve Baka imao problema prvenstveno sa igracima, od kartona, povreda, Salihamidzica itd itd. Da nema viziju igre mi bi bili samo jedno mjesto iznad San Marina a ne vec dvije godine igrali utakmice u koima pobjedom idemo direktno. Je li Baka kriv sto je na Kosevu protiv Danske pred sam kraj utakmice Baljiceva lopta prosla par cenata pored stative. Da je usla sad bi Baka ni kriv ni duzan bio kralj. Je li Baka kriv sto sinoc bomba Musiceva nije usla u gol nego je Jevric jedva odbranio. NIJE. Kriva je sreca. Nakon pobjede nad San marinom i Belgijom i Litvanijom Baka je bio kralj, niko nije pisao o njegovoj smjeni. Ali zaboga izgubili smo od SCG-a u grotlu nacionalizma, batinanja nasih navijaca, ponekad cudnih sudijskih odluka (mada sudija u globalu nije kriv za ovaj poraz), od reprezentacije koja je primila samo jedan gol u citavim kvalifikacijama, od reprezentacije koja duplo vise vrijedi od nase (mislim novcano a na Zapadu se ne placaju toliko skart igraci). I svemu tome je kriv Baka!!!!!!! nakon svakoga poraza i u ovim i u proslim kvalifikacija Baki su okretana ledja za to sto smo mi Brazil i kako smijemo izgubiti od jedne Belgije koja je 12 puta igrala na zavrsnicama prvenstava i to izgubiti u Belgiji. U Beogradu sinoc niko ne bi pobjedio. Ni Brazil jer su bili spremni na sve. Jedina greska Bake za mene je sto nije smio dozvoliti da nam to bude zadnja utakmica, bilo koja samo ne ta. I nismo se obrukali na toj utakmici izgubili smo sa bijednih 1:0 dok su razbijane glave nasim navijacima a pogledi Barbareza i suigraca upereni prema toj tribini. Sta mislite da je to igracima bilo svejedno????? Sta bi bilo da smo zabili gol??? Krvoprolice!!!!!!!! I za to je kriv Baka.zzzzz wrote:Jasno nam je, ja prvi kazem da je trece mjesto uspjeh ali Sliskovic je dostigao maksimum i ako zelimo naprijed moramo naci trenera koji to moze ostvariti.Innuendo wrote:Ma ljudi kako vam nije jasno da smo mi i sa ovim trećim mjestom apsolutno premašili sve naše mogućnosti i objektivne domete
U fudbalskom svijetu se desavalo da treneri dobiju otkaz i poslije osvojenih titula.
Najveci problem sa Sliskovicem je taj sto covjek nema viziju igre i svaka utakmica je improvizacija, tako se ne moze gurati do vijeka
Svi koji sanjaju o trenerima kalibra Halilhodzica su nerealni jer oni kostaju najmanje milion eura godisnje. Srecko Katanec bi bio trener po mjeri bosanske reprezentacije.
Prvi puta u istoriji BH fudbala nasa reprezentacija je gledana sa respektom, sa strahom. E upravo za to je kriv Baka i ja sam radi toga ponosan i na njega i na igrace i na navijace i na svoju drzavu!!!!!!!!! Cini mi se da ce jos malo Baka biti kriv sto je ziv!!!!!
-
meskox
Ja isto mislim da bi sliskovic trebao napustiti repku, ne zbog toga sto je
zakazao, nego cisto radi promjene.
A one majmune Pasalica,Usanovica i co treba bojkotom ili prijetnjom skinuti sa pozicija.
Tek tada bi jedan Osim, Vaha ili Susic imali pristupa i sigurno volje da treniraju repku.
Nesto se kuha da ce Barba preuzeti Repku kad zavrsi karijeru u Hamburgu Ljeto 2006.
zakazao, nego cisto radi promjene.
A one majmune Pasalica,Usanovica i co treba bojkotom ili prijetnjom skinuti sa pozicija.
Tek tada bi jedan Osim, Vaha ili Susic imali pristupa i sigurno volje da treniraju repku.
Nesto se kuha da ce Barba preuzeti Repku kad zavrsi karijeru u Hamburgu Ljeto 2006.
-
paauk
ja nikako ne mogu shvatit kretene koji su ubijedjeni da smo fudbalaska velesila. pa nasi fudblari igraju po bugraskoj, litvaniji,drugoj ligi turske jedini igrac prv klase je htjeli mi to priznat ili ne je salihamidzic(necu o njegovom ucinku u reprezetaciji), rijetko koji druge klase, a ostali nalaze transfere po kini, bugarskoj, drugoj ligi turske, njemacke, klubovi u predtakmicenjima isapdaju od predstavnika luksemburga, azerbejdzana i uprkos svemu dva puta zaredom u zadnjoj utakmici imamo sansu da odemo samo zahvaljujuci bakinoj improvizaciji, na koju je uvijek bio primoran pa cek i sinoc, a mi cemo onda ponovo vjerujemo kako na njegovo mjesto doci vaha, osim, susic....koji ce opet s pristojne udaljenosti komentirat stanje u savezu...
-
ero_sa_onog_svijeta
u konkurenciji sa SiCG, Španjolskom, Belgijom, i uvjek nezgodnom Litvom, biti do zadnjeg kola u igri za odlazak na SP je ogroman uspjeh.
Baka je odličan trener i to je dokazao u zadnja dva kvalifikacijska ciklusa, ali i sinoć na Marakani, gdje BiH uopće nije bila nadigrana
Baka je odličan trener i to je dokazao u zadnja dva kvalifikacijska ciklusa, ali i sinoć na Marakani, gdje BiH uopće nije bila nadigrana
- nosara
Prava se borba za cast i obraz vodila na tribinama gdje se sacica patriota suprotstavila hordi troprstasa. A na terenu igraci nisu bili na visini svojih navijaca.
Nas selektor je branio 1:0 do 60. minute i tek tad ubacio Besliju i Misimovica koji bi trebao bit u prvih jedanaest uvijek kad je zdrav, bez price, na svim utakmicama. Onda duplira Besliju i Bartolovica na istoj strani, pa ostavlja Jakirlica (najveca pica!), vraca Balerinu Hasana u odbranu, Barbareza u spic, ma pravi rokade da ti se zamanta. Ali sve to nije presudilo, jedino sto je bitno je to da bez izgaranja 90 minuta BiH ni u jednom sportu nikad nece nista napravit. Treba odgrizat glave, uklizavat sa obje noge u prvih pet minuta pa bi kita kuroman usao u pacovsku rupu, a ne bi bio glavni na terenu. Borba, prijatelji dragi, izgaranje, volja i htijenje da se nesto napravi, da se prevazidju svoji limiti u odsudnom trenutku, to nase seke nemaju, a bez toga nema rezultata.
Necu vise davit, ali shvatite, smradovi su bili zreli za oderat, sinoc ko nikad.
Nas selektor je branio 1:0 do 60. minute i tek tad ubacio Besliju i Misimovica koji bi trebao bit u prvih jedanaest uvijek kad je zdrav, bez price, na svim utakmicama. Onda duplira Besliju i Bartolovica na istoj strani, pa ostavlja Jakirlica (najveca pica!), vraca Balerinu Hasana u odbranu, Barbareza u spic, ma pravi rokade da ti se zamanta. Ali sve to nije presudilo, jedino sto je bitno je to da bez izgaranja 90 minuta BiH ni u jednom sportu nikad nece nista napravit. Treba odgrizat glave, uklizavat sa obje noge u prvih pet minuta pa bi kita kuroman usao u pacovsku rupu, a ne bi bio glavni na terenu. Borba, prijatelji dragi, izgaranje, volja i htijenje da se nesto napravi, da se prevazidju svoji limiti u odsudnom trenutku, to nase seke nemaju, a bez toga nema rezultata.
Necu vise davit, ali shvatite, smradovi su bili zreli za oderat, sinoc ko nikad.
-
meskox
Sto ne kontam sta je igro sinoc onaj jakirevic i koji ga je kurac stavljo uopste.
Nemam ja nista protiv tog tipa ali ja bi prije ubacio salihovica malog iz herthe nego nekog jakirevica iz cska sofije.
Pipno je par puta loptu i kad je prima odbija se od njega po pet metara
ali sve u svemu nismo bili spremni, ne bih kritikovao Barbareza ali moram sinoc je odigrao najlosiju tekmu za repku od kako igra.
Nemam ja nista protiv tog tipa ali ja bi prije ubacio salihovica malog iz herthe nego nekog jakirevica iz cska sofije.
Pipno je par puta loptu i kad je prima odbija se od njega po pet metara
ali sve u svemu nismo bili spremni, ne bih kritikovao Barbareza ali moram sinoc je odigrao najlosiju tekmu za repku od kako igra.
-
zzzzz
Jeste tvrdoglavi....ja ne govorim da je ovo neuspjeh, sto se rezultata tice.
Navedite mi jednu ekipu u svijetu koja mijenja formacije iz utakmice u utakmicu.
Sinoc smo igrali sa trojicom def. na sredini. Svaka utakmica je nova formacija....dajte mi samo jos jedan takav primjer u svijetu i nema vise price (pozitivan primjer)
Navedite mi jednu ekipu u svijetu koja mijenja formacije iz utakmice u utakmicu.
Sinoc smo igrali sa trojicom def. na sredini. Svaka utakmica je nova formacija....dajte mi samo jos jedan takav primjer u svijetu i nema vise price (pozitivan primjer)
Onda duplira Besliju i Bartolovica na istoj strani, pa ostavlja Jakirlica (najveca pica!), vraca Balerinu Hasana u odbranu, Barbareza u spic, ma pravi rokade da ti se zamanta.
-
mostarac
Moje misljenje je sljedece. Selektor moze voditi samo repku i to mu mora biti jedina preokupacija i posao. Nema drugog. Dakle onaj ko vodi repku moze voditi samo nju, a ne pored nje i klubove. Drugo moje je misljenje da smo mi sinoc izgubili utakmicu na taktickom, a ne na igrackom planu i neke stvari koje smo mi vidili kao laici, Baka nije uspio do sedamdesete minute. Znam lako je biti selektor iz dnevne sobe i jednom je cini mi se Miljan Miljanic rekao za Jugoslaviju da ta zemlja ima 22 miliona selektora. No da se vratim Sliskovicu. Po meni, a to sam pisao i na BHF forumu prije dvadesetak dana mi smo u ovim kvalifikacijama osim protiv San Marina, dobro odigrali samo protiv Belgije i Litvanije i mozemo mozda reci protiv SiCG na Kosevu gdje je nedostajalo malo srece pa da pobjedimo. U Zenici protiv Spanije smo zaslugom selektora osvojili samo jedan bod, jer on je placena osoba i to mislim da ne malo, da primjeti da spanska reprezentacija u Zenici igra najlosiju utakmicu u istoriji svog saveza i da je onu noc naisla na Liechtenstein u najmanju ruku bi izvukla jedva bod. Eto nama ga je izvukla i jos smo stizali rezultat. Baka je placen da to vidi. Na Mestalji u Spaniji ako cemo bit posteni i nepristrasni mi nismo odigrali apsolutno nista, ali bas nista. Gol je pao kao greska odbrane Spanaca i to je sve sto smo uradili na toj utakmici ii imali smo mnogo mnogo mnogo srece. Da se Mestalja ponovi ne bi opet tako sretno prosli. Belgiju u Briselu i Litvaniju u Sarajevu necu spominjati. Belgija je dosla kao plod podcjenjivanja protivnika, a u danasnjem fudbalu to ne smijes uraditi sa San marinom, a ne sa Belgijom, a Litva je dosla kao posljedica nedovoljnog oporavka od soka. Nemam protiv Bake nista, ali taj covjek ako zeli i dalje biti selektor mora shvatiti jednu stvar, a to je da se fudbal igra za golove i da se golovima dolazi do pobjede, a ne odbranom. Mi ni u jednom mechu nismo napadali kako treba osim protiv Belgije u Zenici. Baka mora shvatiti da je bolje pobjediti dvije utakmice i tri da budemo deklasirani, nego da 5 ne izgubimo. jest da ljepse zvuci 5 utakmica i nula poraza, ali to je 5 bodova, a 5 utakmica u kojima imate dvije pobjede i 3 debakla su ipak 6 bodova. Dakle jednostavno receno Baka igra ko pizda i ako misli biti selektor to MORA PROMJENITI. Nerjesen rezultat je isto kao i poraz. On je nekad dobar, ali u globali ne valja nista, jer pobjeda je 3 boda. Dakle napadati se mora, pa makar i gubili tekme. Volim da izgubimo 4:3 a vidim da smo navaljivali, nego ko sinoc da izgubimo 1:0 u utakmici u kojoj nam treba pobjeda, a igru postavili da se branimo na 20 metara od naseg gola i normalno sijevaju lopte oko Hasagica ko lude.
Baka nema pojma o taktici majke mi mile. Mislim da bi i najveci laici drugacije postavili igru u Beogradu, jer njegov rezon da se prvih pola sata ocajnicki brani kao protiv Spanije na Mestalji, nije mogao proci, jer ona sreca nas je pratila samo jednom i nikad vise. Baka nicim nije iznenadio Petkovica i odigrao je tacno onako kako je ovaj ocekivao, a umjesto da je Barbarez na samom pocetku bio spic, a to bi vec bilo iznenadjenje, a ovo kako je Baka postavio formaciju smo mi svi na 3 dana prije tekme postavili potpuno isto.
Baka nema pojma o taktici majke mi mile. Mislim da bi i najveci laici drugacije postavili igru u Beogradu, jer njegov rezon da se prvih pola sata ocajnicki brani kao protiv Spanije na Mestalji, nije mogao proci, jer ona sreca nas je pratila samo jednom i nikad vise. Baka nicim nije iznenadio Petkovica i odigrao je tacno onako kako je ovaj ocekivao, a umjesto da je Barbarez na samom pocetku bio spic, a to bi vec bilo iznenadjenje, a ovo kako je Baka postavio formaciju smo mi svi na 3 dana prije tekme postavili potpuno isto.
-
Halid Invalid
Ma najbolje rjesenje je Nikola Nikic za selektora... 
- karanana
Treba da ide. Rezultati i nisu nesto s cim bi se mogao pohvaliti, on bi to sam trebao uvidjeti i predati stafetu nekome drugom bez ikakvog konflikta. Vrijeme je za svjezu postavu.
Eh koga umjesto bake, to je drugo pitanje. Mozda stvarno nemamo nikog boljeg. Jeli rano za Saju Susica?
Eh koga umjesto bake, to je drugo pitanje. Mozda stvarno nemamo nikog boljeg. Jeli rano za Saju Susica?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#71 Re: Vrijeme je da Slišković ode
+ nije musliman, slobodno reciAltsa wrote:Dva nesupjeha jedan za drugim (kvalifikacije za evropsko i svjetsko prvenstvo) su dovoljan razlog da Sliskovic ode sa kormila reprezentacije.
Umjesto vrijeme je da ode Pasalic tebi Baka kriv. Kriv sto nikada nismo bolje kotirali. Svasta...
Mislis da bi Ferguson trebao otici iz Manchestera?
Dok se Pasalic slika s "prijateljima" u Oslobodjenju (Celom Bajramovicem) ti bi Sliskovica tjerao? Jesi li ikada vidio nekog predsjednika fudbalskog saveza da se slika sa osusjenim i osudjivanim kriminalcem, silovateljem?
Preispitaj se malo pa nam onda priznaj pravi razlog pokretanja akcije
- karanana
#72 Re: Vrijeme je da Slišković ode
Mislim da sam vidio Arkana da se sliko sa Srbadijom u F.S. tadasnje S. R. Jugoslavije. Ali to nije vazno i nije do vjere. Ja bi i sve balije u savezu istjero a sliskovica bih zamolio da ode. U svakoj drugoj zemlji selektori poslije relativnog neuspjeha shvate da je vrijeme da se ode, samo kod nas pustaju korijenjehorns&drums wrote:+ nije musliman, slobodno reciAltsa wrote:Dva nesupjeha jedan za drugim (kvalifikacije za evropsko i svjetsko prvenstvo) su dovoljan razlog da Sliskovic ode sa kormila reprezentacije.
Umjesto vrijeme je da ode Pasalic tebi Baka kriv. Kriv sto nikada nismo bolje kotirali. Svasta...
Mislis da bi Ferguson trebao otici iz Manchestera?
Dok se Pasalic slika s "prijateljima" u Oslobodjenju (Celom Bajramovicem) ti bi Sliskovica tjerao? Jesi li ikada vidio nekog predsjednika fudbalskog saveza da se slika sa osusjenim i osudjivanim kriminalcem, silovateljem?
Preispitaj se malo pa nam onda priznaj pravi razlog pokretanja akcije
- horns&drums
Ma gdje ti vidis neuspjeh? Sto se nismo plasirali? Daj... Koliko ste davali sansu reprezentaciji na pocetku kvalifikacija?
Sad bi odmah Baka da zaplati, a kriminalci ostaju. Jadno je to kad se vadis na Srbiju, oni su jos zaostaliji po tom pitanju
Sad bi odmah Baka da zaplati, a kriminalci ostaju. Jadno je to kad se vadis na Srbiju, oni su jos zaostaliji po tom pitanju
- horns&drums
Zato sto nam se cune ne dizu istovremeno ne mora znaciti da se mrzimo, je l' da?
:D:D:D:D