Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

VjecitiStudent

#26 Re: Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Post by VjecitiStudent »

anjusha wrote: Ej, ovi mi cepici praaaavo trebaju. Gdje se mogu nabaviti? One koje ja imam su malo neudobni, bole usi od njih.

Nego, da ne bih bila banovana zbog skretanja sa teme da kazem i ja nesto o tome. Ok mi je smanjivanje tona u nekim manjim mjestima gdje na 1 kvadratnom kilometru imas jedno 4-5 dzamija (kao sto je npr moje rodno mjesto- Tesanj) ali iskreno, u Sarajevu dzamije i ne cujem. Ili mi je stan tako okrenut, ili zivim u takvom naselju da ih nema tu nesto ili .. sam se navikla :? :D
Njima u Tesnju zvucnici valjda trebaju da bi mogli dobaciti do cafirskog Teslica, a onda ovi energicno uzvrate zvonjavom :D
Last edited by VjecitiStudent on 29/04/2009 18:04, edited 1 time in total.
GianFranco

#27 Re: Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Post by GianFranco »

VjecitiStudent wrote:
anjusha wrote: Ej, ovi mi cepici praaaavo trebaju. Gdje se mogu nabaviti? One koje ja imam su malo neudobni, bole usi od njih.

Nego, da ne bih bila banovana zbog skretanja sa teme da kazem i ja nesto o tome. Ok mi je smanjivanje tona u nekim manjim mjestima gdje na 1 kvadratnom kilometru imas jedno 4-5 dzamija (kao sto je npr moje rodno mjesto- Tesanj) ali iskreno, u Sarajevu dzamije i ne cujem. Ili mi je stan tako okrenut, ili zivim u takvom naselju da ih nema tu nesto ili .. sam se navikla :? :D
Tim u Tesnju zvucnici valjda trebaju da bi mogli dobaciti do cafirskog Teslica, a onda ovi energicno uzvrate zvonjavom :D
Studente, ne pali žito.
lopta

#28 Re: Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Post by lopta »

VjecitiStudent wrote:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... s-dzamija-
Saudijska Arabija objavila je rat preglasnim ozvučenjima na džamijama preko kojih imami svakog dana pozivaju vernike na molitvu, javila je saudijska novinska agencija SPA.

Ministar za islamska pitanja šeik Saleh al-Šeik naredio je inspektorima da izvrše kontrolu džamija u Meki, Rijadu i nekoliko drugih gradova i poskidaju prejake razglasne zvučnike koji se u vrijeme namaza nadglasavaju.

Poziv na namaz predstavlja glavni dio života muslimana koji se klanjaju pet puta dnevno.

Mnoge džamije prenose propovjed imama preko razglasa kako bi ga čuli i vjernici koji su ostali kod kuće ili se nalaze na ulici.

Pojedine džamije, međutim, imaju tako moćna ozvučenja da se mogu čuti i sa udaljenosti od pet kilometara.

Kada se u blizini nalaze druge džamije, što je naročito slučaj u većim gradovima, dolazi do miješanja propovjedi tako da bivaju nerazgovjetne i za vjernike u samoj džamiji, objasnilo je ministarstvo za islamska pitanja.
:thumbup:
A i tebi smeta ezan a?

Opanke na noge i gdje ti ne smeta. :wink:
staza

#29 Re: Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Post by staza »

Lahko ćemo za ezan: možda uskoro bude i internetski. :D
No teže je za ove što iz opanaka siđoše u gradove, pa jarane sa tipovima ala Brana Crnčević, koji kaže da mu treba nekoliko sahatâ dok se ujutro ne proboravi.
On u svakom slučaju ništa ne čuje. :mrgreen:
:run:
:bih:
VjecitiStudent

#30 Re: Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Post by VjecitiStudent »

lopta wrote:A i tebi smeta ezan a?

Opanke na noge i gdje ti ne smeta. :wink:
Polako, stici ce dekret i ovdje i bit ce pozdravljen od mnogih koji ovdje kontru na ovakvim temama pucaju iz samo njima poznatih razloga.
staza

#31 Re: Vrijedi li ovaj dekret i za nas?

Post by staza »

E, dok neki nauče da kažu u 8.800 postova, ono što neki lahko sroče u 88: hodže će daljinskim paliti matrice za ezane.
Jedina utjeha u bh. cirkusu može ti biti vječna policijska želja da i ti nešto krupno hapiš kad dođeš na vlast, k'o nekad Mile Milicajac ratni, ali sada primijenjeno na civilni sektor.
Do tada, take it easy, i ne shvataj sve preozbiljno: Internet je stvoren za informaciju i zabavu: a ne za nečiju privatnu špijunažu i grupnu šupljikažu.
:thumbup:
Post Reply