Vrijede li ovih para

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

senadd

#1 Vrijede li ovih para

Post by senadd »

Accent,Aveo ili Astra

Interesuje me mišljenje znalaca ili osoba koje voze ovo.
cijena novog je tu negdje,pa trebam napraviti izbor.
Ovo iz razloga što su svi na akciji.
Lesli Eldridž

#2 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

Sa aveom se nisam vozio. Dodta ima sličnosti sa accentom, sve je skoro isto. Astra je lijepa, ali neudobna i nepregledna. Accenta sam i vozio, pregledan fin i najljepši od ove trojice (moje mišljenje naravno). Po udobnosti je za klasu iznad opela i po meni je najbolji izbor. Uz to je i puno jeftiniji i nema velike opasnosti od krađe. Ja bih accenta.
sulesavic

#3 Re: Vrijede li ovih para

Post by sulesavic »

Koje je jeftinije i koje ima veću/bolju garanciju?

Ovo su dva kriterija kojima bih se ja rukovodio. Ostalo je njesra, da oprostite...
maxell_sarajevo

#4 Re: Vrijede li ovih para

Post by maxell_sarajevo »

ma Fabija ti je najbolja, dokaz toga je i da su lopovi prepoznali kvalitet pa su je poceli krasti
Better Man

#5 Re: Vrijede li ovih para

Post by Better Man »

maxell_sarajevo wrote:ma Fabija ti je najbolja, dokaz toga je i da su lopovi prepoznali kvalitet pa su je poceli krasti
Ne kradu lopovi Fabiu zato što je dobra i kvalitetna, već zato što ima loš sistem zaštite i zato što se može bez problema brava da otvori.
d2

#6 Re: Vrijede li ovih para

Post by d2 »

i zato sto ih ima kamara, bilo je samo pitanje vremena kad ce fabije doci na red.
whow

#7 Re: Vrijede li ovih para

Post by whow »

senadd wrote:Accent,Aveo ili Astra

Radi se o tri potpuno razlicita auta , dakle nikakve tu nema slicnosti cak sta vise ova se auta svrstavaju u potpuno razlicite klase.
Astra je tkz. kompakt klasa , najveca prostorom i sa najvise opcija i trimova. Astra je tipicni Europski hatchback koji je koncepcijom mozda najslicniji VW Golfu.

Accent je za klasu manji od Astre ( sub kompakt grupa) , siromasniji opremom , opcijama . Neko spomenu da je Accent udobniji od Astre ova jednostavno nije tacno je jer Accent vjerovatno naj neudobnije i najbucnije auto od ova tri.

Aveo je Chevroletov Korejanac koji je konstruiran i napravljen u pogonima Deawua koje je kupio GM. Aveo je pravljen sa namjerom da GM napravi prodor na Europsko trziste malih automobila .Ono sto je interesantno je da je ovaj malisan takocer postao vrlo popularan i u Americi . Po mome misljenju ima moderniji dizajn i inzenjering od Accenta sa kojim se nalazi u istoj Klasi.
Dakle
Astra #1
Aveo#2
Accent #3
ins

#8 Re: Vrijede li ovih para

Post by ins »

Slazem se sa Whow o pitanje raspodjele ovih auta po klasama, Astra je klasa iznad.
Opet, moj redoslijed je
1. Astra
2. Accent
3. Aveo

Accent uopste nije los auto, a definitivno je bolji od Avea.
E sad, o kojoj Astri pricamo? Ovoj aktuelnoj, ili onoj Astri Classic? Ako je rijec o Astri Classic, onda je Accent puno, puno bolja kupovina.

A od svih ovih, puno bolje je kupiti KIA c'eed, po skoro pa nevjerovatno niskoj cijeni! Ona je u Compact klasi, sa Astrom... :thumbup:
senadd

#9 Re: Vrijede li ovih para

Post by senadd »

[quote="ins"]Slazem se sa Whow o pitanje raspodjele ovih auta po klasama, Astra je klasa iznad.
Opet, moj redoslijed je
1. Astra
2. Accent
3. Aveo

Accent uopste nije los auto, a definitivno je bolji od Avea.
E sad, o kojoj Astri pricamo? Ovoj aktuelnoj, ili onoj Astri Classic? Ako je rijec o Astri Classic, onda je Accent puno, puno bolja kupovina.

A od svih ovih, puno bolje je kupiti KIA c'eed, po skoro pa nevjerovatno niskoj cijeni! Ona je u Compact klasi, sa Astrom... :thumbup:[/quote

Hvala za akciju,
ali sam zaboravio napisati cijene,pa dodajem:
klima električni paket......itd

1 astra clasic dođe 22900
2Aveo 19000
3. Accent cca 21500
Zavisi od kuće,ali sve je u 500 Kermica

Sjedio sam u svim,nije loše,ali me interesuje zbog produženog roka garancije (3-5 god).da neće "musti" na servisima,jer to je naša specijalnost..
POZZZZZ
ins

#10 Re: Vrijede li ovih para

Post by ins »

Zaboravi na Astru Classic, Accent je bolji auto, dijeli ih 9 godina u razvoju.

Za te pare, best buy je KIA Rio, 1,4 16 sa ABS, automatskom klimom, CD/MP3, elektricnim paketom za 19.900 KM do registracije!
Ili novi Clio karavan 1,2 TCE :wink:
senadd

#11 Re: Vrijede li ovih para

Post by senadd »

A šta mislite o DACIA Preferens ima +ABS
I SVE ZA 17000 I TREI GOD GARANCIJE
Lesli Eldridž

#12 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

senadd wrote:

A šta mislite o DACIA Preferens ima +ABS
I SVE ZA 17000 I TREI GOD GARANCIJE
Nemoj to, kolega mi iz Tuzle ima daciu. Nepregledan je. Ostalo je manje više ok.
zito23

#13 Re: Vrijede li ovih para

Post by zito23 »

ZNAO SAM DA ĆE NEKO ZAKUHATI,NEDA SE SIROMASIMA
Dacia: Zaustavljen štrajk u Rumunjskoj
U Dacijinoj tvornici u Rumunskoj prekinut je štrajk koji su započeli radnici tvornice, no sada za Renault ostaje rješavanje manjka od gotovo 20.000 Logana.

Podsjetimo, rumunjski brend Dacia u vlasništvu je francuskog Renaulta koji je uspio potpuno posrnulu tvronicu izvući iz propasti.

Pod patronatom Renaulta nastali su modeli Logan, Logan MCV te, posljednji, Sandero. Štrajk je počeo 24. marta te je prekinuta proizvodnja vrlo traženog jeftinog modela Logan. Riječ je o jedinoj Dacijinoj tvornici koja se nalazi u rumunjskom gradu Pitesti, udaljenom 110 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Bukurešta
active

#14 Re: Vrijede li ovih para

Post by active »

Astra je za klasu bolje auto od ova dva preostala. iako je rijec o classic varijanti kad sjednes u nju i accenta sve ti bude jasno... meni je accent svjetlosnu godinu iza u odnosu na astru...sav mi se cini nekako jeftino izveden i nedovrsen...
za aveo ne znam bas puno...nisam bas gledao to auto puno...
Lesli Eldridž

#15 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

active wrote:Astra je za klasu bolje auto od ova dva preostala. iako je rijec o classic varijanti kad sjednes u nju i accenta sve ti bude jasno... meni je accent svjetlosnu godinu iza u odnosu na astru...sav mi se cini nekako jeftino izveden i nedovrsen...
za aveo ne znam bas puno...nisam bas gledao to auto puno...
Kako nedovršen? Šta znači jeftino izveden? Uredu ti voliš astru, ali zašto je kvalitetniji?
active

#16 Re: Vrijede li ovih para

Post by active »

Image

Image
ASTRA

Image
ACCENT

p.s. astru prave njemci, a accent korejci!
Lesli Eldridž

#17 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

active wrote:Image

Image
ASTRA

Image
ACCENT

p.s. astru prave njemci, a accent korejci!
Pa kakva je onda razlika. Accent je meni i ljepši i s vana i iznutra. Baš se tako to fino vidi na slikama koje uopšte ne dokazuju tvoju tvrdnju, nego baš moju.
active

#18 Re: Vrijede li ovih para

Post by active »

ako je tvoja tvrdnja da accent iznutra izgleda seljacki, onda se i ja slazem s tobom...
boje i oblici- isto da se neko dijete poigralo sa dizajniranjem auta...

uostalom, otidji u opel i hyundai salon, sjedi i provozaj malo astru i accent, pa se onda javi...
Lesli Eldridž

#19 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

active wrote:ako je tvoja tvrdnja da accent iznutra izgleda seljacki, onda se i ja slazem s tobom...
boje i oblici- isto da se neko dijete poigralo sa dizajniranjem auta...

uostalom, otidji u opel i hyundai salon, sjedi i provozaj malo astru i accent, pa se onda javi...
Pa bio sam u procesu kupovine auta nedavno i jedan od favorita je bio upravo accent. Bolji je od astre (po mome mišljenju), a ti sada iznosiš tvrnje da se i na slikama vidi kvalitet. Meni je puno ljepši i pregledniji. U Astri sjediš zavaljeno, slaba je preglednost, tvrda, ko i golf i baš neudobna. Nikad švabo nije pravio udobne aute...
active

#20 Re: Vrijede li ovih para

Post by active »

ne znam, meni accent izgleda nedovrseno nekako, ... jeftino, za razliku od astre koja mi izgleda puno masivnija i cvrsca. :thumbup:
Lesli Eldridž

#21 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

active wrote:ne znam, meni accent izgleda nedovrseno nekako, ... jeftino, za razliku od astre koja mi izgleda puno masivnija i cvrsca. :thumbup:
Nije istina. Ustvari, šta ti znači masivnija i čvršča? To se na autu ne osjeti ako ne udariš.
Lesli Eldridž

#22 Re: Vrijede li ovih para

Post by Lesli Eldridž »

I glupost je dijeliti aute na klase. Ima ih većih i manjih, ali to nema nikakvih implikacija na udobnost, veličinu unutrašnjosti,... Nekada manje auto ima veću širinu, pa je puno ljepši i udobniji.
Better Man

#23 Re: Vrijede li ovih para

Post by Better Man »

Jeste stavili sliku kokpita Astre clasic. Stavite sliku kokpita nove i uporedite sa Accentom. Nova Astra daleko ljepše i bolje auto od Accenta.

Image
active

#24 Re: Vrijede li ovih para

Post by active »

jbg stavio sam od classic 2 zato sto covjek razmislja o kupnji classica, a ne H modela.
Better Man

#25 Re: Vrijede li ovih para

Post by Better Man »

nigdje nije napisao da misli na clasic Astru. Ako je zaista mislio na nju, bolje mu je još malo uštedjeti i kupiti novu.
Post Reply