Apsolutno vrijeda. I to ti ja kazem kao Bosnjak. Taj dio Bosne nije iskljucivo Srpski, a sam naziv tog entiteta to prolongira.1mustra wrote:Ne igram se rijechima, svaka rijech ima znacenje, ne mozemo ih koristit ako se ne obaziremo na to znacenje.popajic wrote: Ma, hajde mustra... igras se kamuflaznim rijecima !
Naziv RS je ZBOG NACINA SVOG NASTANKA i nelogicno i nepravedno i zivcirajuce i smetajuce i odvratno , ali nadasve vrijedjajuce.Za sve iole normalne ljude , pa vrijedja sto nije i za vecinski narod u RS-u.
I nema - ali....!
Govorimo o nazivu, ako je tebi vrijedjajuce samo postojanje RS-a, ili nacin njenog nastanka, to je jedna stvar. Ali ako ti je sam naziv "Srpski" vrijedjajuci, to je skroz druga stvar i to nije normalno. Meni je jasno da tebe taj naziv asocira na rat i zlocine, ali on ne moze zbog te asocijacije da bude vrijedjajuci. Kao sto Zidovima ne moze naziv Njemacka biti uvrijedljiv.
Kad promjenite ime u "Republika Srpska Bosnjacka i Hrvatska", onda mozemo diskutirati o tome, dali je to uvrijedljivo. ili nije.