Ne kažem da će Kina biti No.1.ladyblue18 wrote:Ova ce tema zbog tebe na BCburek_in_space wrote:Ima se,mozhe se,ribice lozhe se!ladyblue18 wrote:
Burece koja si ti muska sponzorusa![]()
![]()
@bandierra rossa- hajde eto da su tvoja predvidjanja tacna, i da Amerika nece vise biti No1. A ko ce onda?
Rusi mozda? Kina? vala ja onda vise volim da ostanu Ameri.
I ne valja generalizovati nikada, i reci da su najgluplja nacija na planeti.
Sta smo mi onda? Najpametnija![]()
![]()
Izvini, oni mozda ne uce koliko ovaca ima Afrika kao sto sam ja ucila, ali bar se ne dice kao mi kako smo super inteligencija a 20 godina se koljemo ko plemena neka.
U gluposti cu prije reci onda da mi prednjacimo nego oni, jer meni nije vitalno da neko zna koliko ovaca ima, ali jesu vitalne druge stvari koje mi ne znamo.
Ja licno znam dosta ljudi iz Amerike koji su pamet jedna po jedna.
To sto njihove public schools ne nude obrazovanje kakvo nase nude, nije bas neka velika stvar.
Sta mi imamo od toga sto znamo koji je glavni grad nekih drzavica za koje niko ne zna ni gdje su ni sta su, a mi smo to ucili.
Njihov obrazovni sistem je mnogo bolji jer usmjerava te da ucis ono sto te zanima, a ne podmorava te da ucis ono od cega ti je muka i od cega koristi neces imati.
Tako da je stvarno bezze reci da su najgluplja nacija na svijetu, a sve i da jesu, na drugim poljima to odlicno kompenzuju.
Možda bi za svijet bilo bolje da niko nema toliku silu da može samostalno odlučivati o sudbini svih ostalih.
U svakom slučaju-bolje U.S nego Kina.
Ipak,priznaćeš da su generalno glupi.
Ne znam zašto nas porediš sa njima.Pa mi smo van svake konkurencije i kad sam rekao "najgluplja nacija na planeti",mislio sam na neke ozbiljne države a ne na nas.
Na kraju,ostajem pri svojoj tvrdnji da je za svakoga bolje da se vrati.
2000. godine sam dobio papire za Njemačku (tad je Njemačka još uvijek bila Meka za našeg čovjeka).
Bio sam tri mjeseca i umalo da crknem za Sarajevom.
Vratio sam se i nisam se pokajao.