Sto bi rek`o moj tetak Mirso...watafakevercorolla02 wrote:jedno je sigurno da novci ne znace u Americi ama bas nista,
Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
- jutarnji
#401 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
- ahuseino
#402 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Poso se i ja osvrnuti na ovo ali...jutarnji wrote:Sto bi rek`o moj tetak Mirso...watafakevercorolla02 wrote:jedno je sigurno da novci ne znace u Americi ama bas nista,
Mislimda je mislio reci " pare ne čine sreću"
-
xyz101
#403 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
u americi novac nista ne znaci !?corolla02 wrote:jedno je sigurno da novci ne znace u Americi ama bas nista,
ne mozes otici kod doktora da ne pljunes najmanje stoju.
a novac ne znaci nista ?
koji bezobrazluk.
- ahuseino
#404 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
... ja zaradjivao vise nego je tebi dosta? To mi zelis, ha?corolla02 wrote:
![]()
drug, ne znam stvarno kako se ti odmah nesto nadjes prozvan, pa pocmes izvrtati moje sto sam naveo! Kakav cinizam samozaljenje ili sl. ba. Ja sam ti pozitivac ba uvjek bio i svakom zelim dobro! Da spomenuh "assets"; to je uvjek dio tvog cashflowa, znaci ne pada sa neba. Ja tebi o gross Bosnians koje gledam svaki dan te brojne Amerikance i to na osnovu svog iskustva, bas kao sto i ti imas svoje naravno - sto ja postujem, a ti sad tumaci moje kako hoces. To je cijena parlamentarizma, ja to razumijem. Ne znam koliko zaradjujes, niti za ostale nasto mi i nije poenta posta uopste bila; navodis snaso se, ne bi se mjenjo, znaci Amerika dobra, sto je meni drago cuti;
jedno je sigurno da novci ne znace u Americi ama bas nista, niti isticu tvoj DNA, ni boju koze, znanje, kako ce ti biti sutra i sl. Dakle, kad pravis nekih $45K to je dobra cifra, ali je opet samo cifra! Znaci, da ako neko ima Doktorat, te ima Vilu, Ferrarija, ljetovanje i sl. kontas da ima i pare, moze biti a opet i ne mora, sve je to stvar individue i prioriteta; isto je i sa onim koji nema nista, jel bogat ili nije, a to je sve relativno, jer daje sliku samo sa izvana, uostalom ti to znas.
nego cu podjeliti "ovu" sa tobom od nekog starog psihologa koji rece: u psihologiji covjeka je da uljepsaje svoju proslost! Mislim da je dobra i nije za odbaciti, a ti je mozes tumaciti kako hocess..
PS
i da, prijatelju moj @huseino, da Bog da ja zaradjivao koliko mi je dosta, a ti jos vise!
Assets i cash flow nisu jedno te isto, ali nit' je tema, nit' cu te ja ovdje uciti... 'NJigu u ruke i uci (hint: mogu li ja ili ti imati cash flow bez da IMAM i jednog centa assets-a?).
Istina je, ja sudim po svojim iskustvima, ti (vi) po svojima. Da potkrijepim svoje... zivim u Northeast-u (od NY do Maine), uz taj predio poznajem dosta raje prema Chicagu i onda dole po Californiji. Znaci u sirokom luku zaobilazi moje iskustvo South i Mid-west. Mozda mi se samo cini, ali se u glavnom zalite vi iz ovih predjela. Moj zakljucak = vise je hajra po obalama te u okolici velikih (Demokratskih
Ne znam je li se ja trebam opet osjecati prozvanim (jer meni upucujes rijeci nekog starog filozofa), pa to razumiti da uljepsavam svoju proslost. Vjerovatno DA, kao i svako. Nostalgija je, kako sam jedno deset puta ovdje rekao, vremenski fenomen, ne geografski. Ali sto to mozda tebi i tvojim istomisljenicima zvuci, jal' prelijepo, previse, utopija (sta li?) - je ipak do tebe (vas), ne do mene... jer iznosim licne cinjenice (osim ako me ne nazivate lazovom, u kojem slucaju morete slobodno u mp3
...Samo, tvoj zakljucak: "treba praviti dovoljno" je nedovoljan, t.j. pun je loopholes-a. Ja se u biti slazem i vjerujem da znam sta si htio reci, samo upravo u ovom dovoljno lezi zec...
Nasi zemljaci, koji su jako kopmetitivni, hvalisavi, otresiti, iskreni, marljivi... drugim rijecima jebeni ljudi, svi misle da treba da prave - dovoljno. Samo to dovoljno nije svakom isto, niti isto ovisno o vremenu i situaciji u zivotu, pa se onda nadje umjetnik da im otpjeva onu staru: posooo kuca, kuca posooooo, samo radim a i samo raaadiiiim... mislili da rade dovoljno, a ono ispostavilo se da samo rade...
Sta to znaci? Pa znaci, moj Japanac pouzdani, da je dovoljno postalo vise nego dovoljno... sbog nekih prohtjeva (napisao sam kojih u jednom od ranijih postova) da se keep up with the Joneses. Znaci dovoljno je promijenilo vrijednost, a uz to se nije definisalo KAKO i KOLIKO raditi za to dovoljno. Ti tako mozes zaradjivati dovoljno, i da Bog da ti se zelje ispunile, ali ti ne zelim da za to dovoljno ides da se kurvas na cosku po 16 sati dnevno... jer onda, jebalo me to dovoljno. Kontas sta hocu da kazem?
dovoljno+koliko+kako=nula
ili ako malo rearange the equation
dovoljno=kako+koliko
Za srecu je potrebno troje...
Da sumiram, cifra ne znaci nista ako se ne definise kako i koliko rada, sto onda cini kompletnu sliku srece (a nostalgija je universal constant koja jebe sve kalkulacije)
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#405 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
tvoja retorika i kalkulacije odisu visinom, egoizmom, lokalizmom, stereotypovanju, i sl.; kad te labeluju sa 5 zvijezdica, nema vise naprijed, u morningstarcom zargonu
sad vrijeme je, da se potrazi novi hobi; naravno, ovo se odnosi na mene
Drago mi je da smo se upoznali!
Caos..
- ahuseino
#406 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Hmmm... jel' to tvoje - nizinom, nesebicnoscu, kosmopolitanizmom i raznolikoscu... jel' to, to?corolla02 wrote:@huseino;
tvoja retorika i kalkulacije odisu visinom, egoizmom, lokalizmom, stereotypovanju, i sl.; kad te labeluju sa 5 zvijezdica, nema vise naprijed, u morningstarcom zargonu![]()
sad vrijeme je, da se potrazi novi hobi; naravno, ovo se odnosi na mene![]()
![]()
Drago mi je da smo se upoznali!
Caos..
... da, kad te morningstar rejta sa 5 zvjezdica mores samo dole
Zadovoljstvo je moje.
P.S. Fala ti za egoizam (valjda nekako ima smisla - kako, to samo ti znas).