Slazem se.... potpuno ....xyz101 wrote:nije relevantno koji biznis.
govorim kako ljudi u bih sanjaju neke ideale.
kao banka ce u americi dati tebi pare ako sastavis dobar biznis plan.
nece.
poslat ce te tri puta da korigiras svoj originalni plan (u cemu gubis dragocjeno vrijeme bez plate) i na kraju ce te pitati koliko dajes svoga investmenta (novac iz svog dzepa) da bi pokrenuo biznis.
i mislis se onda,, wtf? da sam imao svoj novac ne bih dolazio u banku.
onda neces imati drugog izbora nego da prihvatis novac od investitora kao sto sam ja, koji ce uzimati i do 50% tvog profita![]()
a sto se tice mita i slicnih stvari, to je normalno u svim drzava svijeta.
samo sto se to u bogatijim zemljama radi na velikom novu, pa mali ljudi u svakodnevnom radu ne vide .
kad vec pricate o biznisima u Americi, moj rodjak koji je radio u NYC'u...jer odselio za NY State... evo vec 2 godine otvara restoran... ulozio je 150.000 kesa.... uzo na kredit kucu od 150.000+ i jos na kredit uzo za biznis....
Tek je zavrsio s radovima u restoranu...sad ganja dozvole razne...koje su vrlo tesko dobiti, uglavnom uvijek ga jebu neki inspektori... mora uvijek nesto mijenjati, vise para ulagati... uglavnom je spao da se kaje sto je ikad to pokreno.. i ako smo mu svi govorili da pravi najvecu glupost....
U Bosni ima kucu, i poslovni prostor uz nju...dao je to pod kiriju...neka zena otvorila je tu ko mali fast food joint... jer ima skola blizu tu.....razvaljuje... nije sad da je milijarder, ali zaradi jako dobro za BH standarde....
A ovaj moj rodjak je u totalnom gubitku... sve para sto je imo izgubio je... ima 3 djece...svi uzeli auta, on sam radi..svi uzivaju... on radi....