VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
- JThomas
#26 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
zakon o stvarnim pravima.
- Seoskivaralica
#27 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Ovako kad izgubis nesto upitas okolo po raznim mijestima da nije ko nasao , sjz novcanik mobitel ili knjigu ili sjz....
Naravno ako znas kad si zadnji put tu stvar imao kod sebe ili sumnjas izgubio.....
Kad nadjes novcanik isl,sto se moze identifikovati, isto tako u mjestima okolo razglasis , ako nadjes kesh isto , ili ako imas vremena samo sjedes nedje blizu i posmatras , hej kako sam se ja jednom razalostio ide ih petero da traze zvanzigu.....
Kad to vidis srce te zaboli kaze cica haj zapali bar od mene......
I kaze ovaj delegat bil trebao uzeti....hmmmm
I zakon o stvarnim pravima....po tom ne postoji ni moral ni cast......morao sam editovati....
Naravno ako znas kad si zadnji put tu stvar imao kod sebe ili sumnjas izgubio.....
Kad nadjes novcanik isl,sto se moze identifikovati, isto tako u mjestima okolo razglasis , ako nadjes kesh isto , ili ako imas vremena samo sjedes nedje blizu i posmatras , hej kako sam se ja jednom razalostio ide ih petero da traze zvanzigu.....
I zakon o stvarnim pravima....po tom ne postoji ni moral ni cast......morao sam editovati....
-
Fact
#28 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Ili odneseš u policijsku stanicu,što bi bila ispravna procedura.Seoskivaralica wrote:Ovako kad izgubis nesto upitas okolo po raznim mijestima da nije ko nasao , sjz novcanik mobitel ili knjigu ili sjz....
-
Grunge GSP 2101
#29 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Padaju novcanici ..pazite glave!
- Seoskivaralica
#30 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Vec sam rekao postenom iskusenje lopovu prilika.....u policiju pihihihihihi.....
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#31 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Nisam znala da se novcanik vraca samo zato da bi dobio pare.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#32 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
šta znaš, možda je čovjek pola sata nakon toga dao 1160KM za nešto ...
- Ajatolah_
#33 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
S jedne strane, ne zna se šta je čovjek namjeravao s tim parama niti to oslikava njegovu materijalnu situaciju, ne nosi se 1160 KM u novčaniku na kafu. Ali dati dvije marke je bizarno, ako zaista ne može odvojiti, bolje da se izvinio i nije dao ništa, nego ovo...
A nešto mi i ovaj mali ispade bez veze, on to razglasio po medijima k'o u smislu "da sam znao da me neće nagraditi, ne bih mu ni dao".
Više se obradovao što će se malo opariti nego što će pomoći nekome da nađe tolike pare.
A nešto mi i ovaj mali ispade bez veze, on to razglasio po medijima k'o u smislu "da sam znao da me neće nagraditi, ne bih mu ni dao".
Last edited by Ajatolah_ on 04/05/2014 21:20, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#34 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
UpravoAjatolah_ wrote:
- Edin H.
#35 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Prvo uzmes sto je TVOJE, pa onda vratis novcanikladyblue18 wrote:UpravoAjatolah_ wrote:
-
arslanbey
#36 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Mozda je covjeku zaista trebao novac ne treba nikome suditi,mozda placa za lijekove ili neke bitne stvari...ja nikada nebi ovako reagirao,sto dao dao,,,moje je bilo da mu vratim,jer sve drugo bi bio haram novac
- JThomas
#37 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
k'o baba u tesnoj koži 3. i ne može ti niko ništa.
- Ajatolah_
#38 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Imate li možda sitno šest maraka, treba mi da odvadim deset posto?Edin H. wrote:Prvo uzmes sto je TVOJE, pa onda vratis novcanikladyblue18 wrote:UpravoAjatolah_ wrote:
- S4mpion
#39 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Kao prvo, red je da nagradiš čovjeka koji ti bukvalno poklanja 1160KM(to su pare za koje bi ti znoj prosip`o da nije njegovog poštenja). Kao drugo, ako nisi u mogućnosti da čovjeka nagradiš, red bi bio da mu to i kažeš, jer čovjek koji ti pokloni 1160KM ti nije bilo ko.
- CoCoLoCo
#40 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Ama pejgamberu ne vracham nista, jos cu ga u oci gledat i lagat da nisam nasao, boli me kurac.
Svaka skola se placha, ko ih jebe, nek nauce pazit na svoje stvari, kurko bi meni iko vratio.
Nalazio, nalazicu, nikad ne vracam da je ne znam ko u pitanju, FUCK THAT!!!
Svaka skola se placha, ko ih jebe, nek nauce pazit na svoje stvari, kurko bi meni iko vratio.
- It_is_a_Leclerc
#41 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Treba vratiti uvijek, u svakom slučaju, bez ikakvog razmišljanja.
Sve ostalo je lopovluk, nemoralno, grozno, nečovječno. Uvijek bih vratio jer je to moja ljudska, građanska i vjerska dužnost.
Pronalazača treba nagraditi makar sa 10 % para koji su bili u novčaniku.
Sve ostalo je lopovluk, nemoralno, grozno, nečovječno. Uvijek bih vratio jer je to moja ljudska, građanska i vjerska dužnost.
Pronalazača treba nagraditi makar sa 10 % para koji su bili u novčaniku.
-
x_lecter
#42 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Ko je posten, ne ocekuje nagradu i odbio bi i tih 2 km. Ko je ocekivao nagradu, trebao je uzeti svojih zakonskih 30% a ostatak vratiti.
- animals
#43 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Onaj ko ocekiva nagradu ne treba ni vracati..vracas zbog sebe jer si sretan sto si ucinio nekome sretniji dan..jednoj osobi meni bliskoj su ukrali jucer mobitel koji vrijedi 600 eura..vidio sam koliko joj je bilo tesko zbog toga, ali sta da radis, taj koji je to napravio nikada nece biti sretan, jer sve sto je tudje ne donosi srecu..
- irac300
#44 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Nije poenta u tome, mali da je htio novac, ne bi ni vraćao novčanik. Fazon je da vlasnika novčanika nije sramota dati djetetu 2 KM slovima (DVIJE yebene MARKE) kao nekakvu nagradu. Pa bolje da nije ništa dao, rekao momku, ''Izvine sine, u stisci sam, treba mi svaka marka'' ko bi mu zamjerio, ovako ponižava i sebe i pronalazača novčanika sa ove dvije marke.ladyblue18 wrote:Nisam znala da se novcanik vraca samo zato da bi dobio pare.
- animals
#45 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
Ti si jako sretna osoba i zadovoljna svojim zivotomCoCoLoCo wrote:Ama pejgamberu ne vracham nista, jos cu ga u oci gledat i lagat da nisam nasao, boli me kurac.
- _mufljuz_
#46 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
puna ih je bih i sarajevo - sve vrvi zadovoljnim i sretnim ljudima - pa postedi ljude tog govnarskog sarkazma....animals wrote:Ti si jako sretna osoba i zadovoljna svojim zivotomCoCoLoCo wrote:Ama pejgamberu ne vracham nista, jos cu ga u oci gledat i lagat da nisam nasao, boli me kurac.
-
kakavdanakneiskustvu
- CoCoLoCo
#48 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
naravno da jesam, it is a dog eat dog world, ko mu jebe mater kad ne pazi na svoje, to je isto kad mi podzu kmeketat ukrali im mobitel, a ostavio ga u sred kafica na stolu dok ode u wc, pa i zasluzuje da ga ukradu!animals wrote:Ti si jako sretna osoba i zadovoljna svojim zivotomCoCoLoCo wrote:Ama pejgamberu ne vracham nista, jos cu ga u oci gledat i lagat da nisam nasao, boli me kurac.
- cenecimoveocino
#49 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
upravo zavrsila serija na RTLu ;DJThomas wrote:k'o baba u tesnoj koži 3. i ne može ti niko ništa.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- animals
#50 Re: VRATIO NOVČANIK SA 1160 KM, NAGRAĐEN SA 2 MARKE!
I ti si isto tako jako sretna osoba..da zivis u sefu punom zlata, ti bi bio i ostao ono sto i jesi..ajd postedicu te sarkazma..ne bi dalje sa tobom diskutovo, jer nisi ti za toga.._mufljuz_ wrote:puna ih je bih i sarajevo - sve vrvi zadovoljnim i sretnim ljudima - pa postedi ljude tog govnarskog sarkazma....animals wrote:Ti si jako sretna osoba i zadovoljna svojim zivotomCoCoLoCo wrote:Ama pejgamberu ne vracham nista, jos cu ga u oci gledat i lagat da nisam nasao, boli me kurac.