Vrag je odnio šalu

osa

#76 Re: Vrag je odnio šalu

Post by osa »

veljaca wrote:
osa wrote:
policy wrote:Izbori nece nista rijesiti. Cak i ako SDP uspije sa nekim formirati vlast nakon izbora, s kim to misli vladati na drzavnom nivou? Sa vanzemaljcima ili sa SDS-om. Ovdje je riječ o promjeni paradigme ponašanja MZ u BiH, te očiglednom političkom projektu odvajanja RS-a od BiH, političkim putem. Uostalom, kako to SDP može spriječiti odvijanje ovog scenarija? Ima li uopšte političkog načina da se ovo zaustavi?

nema, ovo je realnost suživota u bih.

Mislim da grijesis. Ovo je, mozda PO TEBI realnost suzivota u BiH. Prava realnost je da je suzivot bio, da ga ima i da ce ga biti .... Ovako kao ja misli doboljno veliki broj onih koji se nesto pitaju u BIH ....a to su stanovnici u BiH a ne komsije ....

:bih:

sad mi još samo napiši u kojoj je to epohi bih, postojao suživot, naravno u ovakvom sustavu gdje su ljudi sami birali vlast, ne u nekom gdje ju je netko nametao.

a ovo traje nekih 20 godina, još toliko pa će preteći i titino vrijeme, e moj februare.
policy

#77 Re: Vrag je odnio šalu

Post by policy »

lijepo covjek kaze: 'Ne trebamo referendum, ali treniramo ljude za tu pricu'. http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091215119

Istina je da RS nema nikakvog razloga da se otcijepi. Nista u BiH se ne moze desiti bez RS-a. I to delegitimise bilo kakvu pricu o otcjepljenju. To je tako gledano racionalno. Medjutim, mi nismo bas racionalan svijet. Ovdje su emocije jos uvijek najjaci adut u politici. Istina je da prica o referendumu u RS nije potrebna MD da ostane na vlasti. Medjutim, on je prvi koji je preko usta preturio tu rijec - i ostao ziv. I sada valja organizovati nekakav referendum, dok se istovremeno smanjuju placeu RS, i dok polako kopni novac od prodaje Telekoma.

Naime, mi smo od jucer pametniji za jednu bitnu stvar. Nema vise intervencija MZ u BiH. Dakle, osudjeni smo na sebe same. Pitanje je samo hocemo li to izmedju sebe rijesiti politicki ili na drugi nacin.

Problem je - kako to rijesiti politicki u ovako zatrovanoj klimi. Niko ni sa kim ne govori. Svi su ko rogovi u vreci. Promjena vlasti u tom smislu nista ne mijenja. Zamisliomo idealnu situaciju - u F BiH vlast predvodjena SDP-om, u RS-u vlast predvodjena SDS-om. Takva je situcija sa opozicijom.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#78 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Toto »

Treba uraditi sljedece:
-Iskopati ono iz avlije, jer je smrzlo pa treba vise vremena;
-kupit drnac i sve fino osmirglat i podmazata;
-stavir na sisu i sakrit od djece;
-onda izac na snijeg i valjat se od smjeha i to toliko glasno i snazno da to u drugom entitetu izgleda ko da nesto stekce ;
-kad zahladi uci u kucu i dobro se ogrijat-
-i onda opet izac i valjat se od smjeha

Bosnajci su u taktickoj prednosti i ne treba nasjedati na navlakuse......uvjek se moze zapucati....
A bolje je kad se protvnik zaleti u juris. onda ga ni dobri opanci ne mogu spasiti. Kako god okrenes Bih je nasa i nasa je busija.
Ako je Dodi namjerio da se ocjepljuje nece ga sprijecit ni to da se zapuca iz federacije a on uvjek moze da se usekne. ZAto ne treba biti ishitren. treba sabura i pustiti ga da on otkrije svoje karte. pa onda odlucivat sta i kako odgovorit.
Bez obzira sta Dodik prica velika je nepoznanica sta misle Srbi u RS. Mozda se Srbi BiH vise boje odcjepljenja nego Bosnjaci. Posebno mislim na onaj dio RS uza Savu. Tu je jako mogo Srba iz Knjina, koji nisu na svome i kojima nebi bilo svejedno jos jednom spremat traktorijadu. Njima niko ne moze vise prodati san o obecanoj zemlji u Beogradu i Vojvodini. Vise BiH Srba ima srbijanske pasose vec sto ima Srba. Srbi u BiH vise ne kupuju kalasnjikove, to rade Bosnjaci. Oni sad kupuju Srbijanske pasose. Onog momenta kad izglasaju odcjepljenje 30% mladih iz RS ce sprasiti iz RS. Imaju pasose i ne zele kalasnikove. Jako veliki broje mladih iz RS su na studijama u Srbiji i ne vjerujem da bi dosli u RS da opet ratuju. Srbe iz BiH ne bi vise niko iz srbije primio ako bi mosrali da bjeze pa tama ih bilo i par hiljada. Vojvodina je donijela Statut i nema vise sanse da im se bilo ko od Srba precana uvali u kucu. Moze doci u kakvo prihvatiliste na proputovanju kroz Srbiju prema bijelom svijetu, bit ce im porcija graha i sendvic za put u EU i sikter u . Ja sam jako ubjedjen da je veliki broje Srba BiH toga svjesno i da ce dobro razmisliti kad budu izlazili na referendum. Nema vise JNA moci i sile na koju su racunali 1990. Sta mislte kako ce glasat onaj u Bosanskom Novom. 5 korpus mu preko plota, Hrvatska preko Save. A u Bosanskom Novom ne moze da gledat RTV Srbije ni preko satelita.
Zaista treba pustiti Dodika da odradi referendum. Mozda referendum definitivno pokopa RS.
Treba ozbiljno prokontati koje rizike donosi referendum za gradjane RS i igrati na tu kartu.
Ako Bosnjaci prvi zapucaju samo mobu izgubiti takticku prednost koju imaju ako ne zapucaju prvi nego drugi nista nisu izgubili. Bosnjaci su busiji a Dodik mora organizaovat traktorijadu. Ta nece kopat rovove prema Srbiji da se kroz rovove odcjepi.
Dodiku ne odgovara ni to da Bosnajci dobiju vize ni da se priblize NATOU zato ce ici na to da isprovocira ne bi li ze Bosnajci zaletili i napravili kakvu gresku da im EU ne bi dala vize da onemoguci pristup BiH NATO-u i EU.
dallton

#79 Re: Vrag je odnio šalu

Post by dallton »

policy wrote:lijepo covjek kaze: 'Ne trebamo referendum, ali treniramo ljude za tu pricu'. http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091215119

Istina je da RS nema nikakvog razloga da se otcijepi. Nista u BiH se ne moze desiti bez RS-a. I to delegitimise bilo kakvu pricu o otcjepljenju. To je tako gledano racionalno. Medjutim, mi nismo bas racionalan svijet. Ovdje su emocije jos uvijek najjaci adut u politici. Istina je da prica o referendumu u RS nije potrebna MD da ostane na vlasti. Medjutim, on je prvi koji je preko usta preturio tu rijec - i ostao ziv. I sada valja organizovati nekakav referendum, dok se istovremeno smanjuju placeu RS, i dok polako kopni novac od prodaje Telekoma.

Naime, mi smo od jucer pametniji za jednu bitnu stvar. Nema vise intervencija MZ u BiH. Dakle, osudjeni smo na sebe same. Pitanje je samo hocemo li to izmedju sebe rijesiti politicki ili na drugi nacin.

Problem je - kako to rijesiti politicki u ovako zatrovanoj klimi. Niko ni sa kim ne govori. Svi su ko rogovi u vreci. Promjena vlasti u tom smislu nista ne mijenja. Zamisliomo idealnu situaciju - u F BiH vlast predvodjena SDP-om, u RS-u vlast predvodjena SDS-om. Takva je situcija sa opozicijom.
znamo, znamo, srbima je ovako super :dance: :dance: :dance: :dance:

@toto boje se srbi vise nego sto hoce da kazu - zato su im sad puna usta price "pomirenje, eu, ne osporavamo bih dok se ne dira pc" - dal su oni sigurni u sebe, nemaj brige odmah bi oni to pokazali al nesto ne ide radi guza ko meduza - a i picke su, brate, zive u zemlji koju mrze a nemaju snage da odu, nego kontaju "hajd nekad cemo kad da bog" :lol: nece bosnjaci nista raditi, kao sto nisu ni impresionirani narocito dodinim deranjem i glupostima - to je usmjereno na mz, mz se ovdje najvise boji svega, pa i svoje sjene...eh, zato treba pozuriti pa se zahvaliti mz-u na pomoci i poslati ih kuci, pa cemo mi sve sami polako rjesavati ima vremena...
dallton

#80 Re: Vrag je odnio šalu

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
GAU 8 wrote:
Kako nisu u getu? Srpski i hrvatski pasos garanttuje putovanje bez vize, ka EU. SAMO sa BiH pasosem si ko u kavezu. Ili i ovo porices?!?
prvo, ja zelim da sto vise srba i hrvata uzmu te pasose, ako toliko vole svoje maticne drzave ja se s tim slazem...a kao drugo, to bezvizno putovanje cete dobiti u aprilu ili junu...al to nije tema...

da li ovo podvučeno s naglaskom "ćete dobiti", znači da ti ne putuješ ili pak putovnicu držiš kraj srca.
nisam ti ja sahista (ono sahovnica putovnica), jer mi je hrvatska dosadna i nepotrebna zemlja...kad hocu koji pasos, ja uzmem sta valja
Toto

#81 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Toto »

@dalton
ja mislim da treba Dodike iscerat na guvno
treba puscat Hareta na njega
bolje ce Hare zaobadat Dodija nego saka obadova

ja cekam da se hare ocituje glede referendumduma :D
dallton

#82 Re: Vrag je odnio šalu

Post by dallton »

Toto wrote:@dalton
ja mislim da treba Dodike iscerat na guvno
treba puscat Hareta na njega
bolje ce Hare zaobadat Dodija nego saka obadova

ja cekam da se hare ocituje glede referendumduma :D
hare ce progovoriti ako je budala (a sta znas mozda i jest :lol: ) ....sto ce, bolje mu je da pusti dodu da se sam davi u svojim govnima i vristi...da je dodu jos potpucati da da koju onako rasisticku izjavu, zadnje 2/3 su mi se dopale pravo :D ne prica dodo haretu, nego najslabijoj strani - mz-u...samo kokice u ruke, slab je dodo a jos slabija i mz, nek oni sad iscrpe jedni druge, do tad mi svoja posla gledat od cega se zivi i podsmijavati se preko foruma na racun obje strane :mrgreen:
BrunoBenzoni

#83 Re: Vrag je odnio šalu

Post by BrunoBenzoni »

Si vis pacem para bellum

P.S.
U zadnje vrijeme veoma loše spavam.
zavrzlama

#84 Re: Vrag je odnio šalu

Post by zavrzlama »

Medjunarodnoju zajednici(velikim silama) nije interes podjela BIH....

velikosrbi nemaju ljudstva,morala ni vojne sile da izvrse secesiju....

izgleda jedina nada velikosrba o podjeli BIH je da sami bosnjaci ponude podjelu iste,jer velikosrbi kontaju da konstantnim produzavanjem stagnacije ce iznuditi podrsku bosnjaka za podjelom....opet kriva strategija velikosrba :D
essex

#85 Re: Vrag je odnio šalu

Post by essex »

Toto wrote:

Bosnajci su u taktickoj prednosti i ne treba nasjedati na navlakuse......uvjek se moze zapucati....
A bolje je kad se protvnik zaleti u juris. onda ga ni dobri opanci ne mogu spasiti. Kako god okrenes Bih je nasa i nasa je busija.
Ako je Dodi namjerio da se ocjepljuje nece ga sprijecit ni to da se zapuca iz federacije a on uvjek moze da se usekne. ZAto ne treba biti ishitren. treba sabura i pustiti ga da on otkrije svoje karte. pa onda odlucivat sta i kako odgovorit.
Bez obzira sta Dodik prica velika je nepoznanica sta misle Srbi u RS. Mozda se Srbi BiH vise boje odcjepljenja nego Bosnjaci. Posebno mislim na onaj dio RS uza Savu. Tu je jako mogo Srba iz Knjina, koji nisu na svome i kojima nebi bilo svejedno jos jednom spremat traktorijadu. Njima niko ne moze vise prodati san o obecanoj zemlji u Beogradu i Vojvodini. Vise BiH Srba ima srbijanske pasose vec sto ima Srba. Srbi u BiH vise ne kupuju kalasnjikove, to rade Bosnjaci. Oni sad kupuju Srbijanske pasose. Onog momenta kad izglasaju odcjepljenje 30% mladih iz RS ce sprasiti iz RS. Imaju pasose i ne zele kalasnikove. Jako veliki broje mladih iz RS su na studijama u Srbiji i ne vjerujem da bi dosli u RS da opet ratuju. Srbe iz BiH ne bi vise niko iz srbije primio ako bi mosrali da bjeze pa tama ih bilo i par hiljada. Vojvodina je donijela Statut i nema vise sanse da im se bilo ko od Srba precana uvali u kucu. Moze doci u kakvo prihvatiliste na proputovanju kroz Srbiju prema bijelom svijetu, bit ce im porcija graha i sendvic za put u EU i sikter u . Ja sam jako ubjedjen da je veliki broje Srba BiH toga svjesno i da ce dobro razmisliti kad budu izlazili na referendum. Nema vise JNA moci i sile na koju su racunali 1990. Sta mislte kako ce glasat onaj u Bosanskom Novom. 5 korpus mu preko plota, Hrvatska preko Save. A u Bosanskom Novom ne moze da gledat RTV Srbije ni preko satelita.
Zaista treba pustiti Dodika da odradi referendum. Mozda referendum definitivno pokopa RS.
Treba ozbiljno prokontati koje rizike donosi referendum za gradjane RS i igrati na tu kartu.
Ako Bosnjaci prvi zapucaju samo mobu izgubiti takticku prednost koju imaju ako ne zapucaju prvi nego drugi nista nisu izgubili. Bosnjaci su busiji a Dodik mora organizaovat traktorijadu. Ta nece kopat rovove prema Srbiji da se kroz rovove odcjepi.
Dodiku ne odgovara ni to da Bosnajci dobiju vize ni da se priblize NATOU zato ce ici na to da isprovocira ne bi li ze Bosnajci zaletili i napravili kakvu gresku da im EU ne bi dala vize da onemoguci pristup BiH NATO-u i EU.
:thumbup: , upravo...posti majmuna da ide svojim putem, ako se ukrsti sa tvojim pripucaj da ga vratis tamo gdje je posao (na smetljiste historije)...samo, mene brine jedna druga igra, spremaju mu zamjenika, jal zdravko jal covic...ko biva oni su meksi (isti scenario kao i dodo kada je dolazio da smjeni "tvrdi' sds) i ako dodo neuspije opet ce uvaliti "dobrog" da stvara uslove za novi pokusaj...eno, vec ga proglasili focanskim zmajem (?!?). treba skontati kako blokirati sve te pokusaje a osloboditi sve one koji vide bosnu kao svoju domovinu da im se da mogucnost da zajednicki sa svim ostalima stvaraju sa svima JEDNU buducnost...
dallton

#86 Re: Vrag je odnio šalu

Post by dallton »

ne vjerujem da ce vise fore sa "zamjenama" da upale = nakon iskustva s dodom, ne vjeruje se vise nikome, a pogotovo ne nekakvom krsmanovicu ili jos gore cavicu, sve su to ista govna u razlicitim pakovanjima koji ce se poviti kako im zborna centrala naredi da rade u datom momentu...bolje je za nas da dodo ponovo pobjedi, pusti krkana nek ide naprijed...
Miodrag

#87 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Miodrag »

:zzzz:
Control panel

#88 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Control panel »

essex wrote:
Control panel wrote:da ne duljim puno. najteza godina od rata na ovamo je pred nama. treba je predeverati i nadam se da se nece podici tenzije i da se ponovo ne zarati. ako je preguramo do izbora nadam se da cemo mi budale doci pameti i izaci na glasanje i izabrati prave ljude koji nece imati jezik mrznje. a ako opet isti pobijede e onda raja naoruzajte se pa jbg znate i sami... :(
ovo je najveca varka cuvara mraka...obicno ti nude izbore da nesto promjenis ali su se pobrinuli da ti na izborima serviraju ljude koji se nece ni mrvicu pomaci od prioriteta velikosrpskog programa, a to j ocuvanje otetog vilajeta i stvaranje uslova za nezavisnovazalne begovate. neznam kada ce raja vec skontati da koga god danas, sutra ili dokle je god blentitetskog uredjenja izaberu da apsolutno nista nece promjeniti jer politika segragacije je zavladala i samo politicari koji odgovaraju toj politici (podrzavaju segragaciju) su ostavljeni da dovrsavaju posao, a oni koji bi i nesto napravili su u okovima DMS jer da bi politicki ucestvovali u pregovorima moraju priznati DMS, sto je kontradiktorno svakoj demokratiji, ogranicava pravo na slobodu misljenja i zastupanja a legalizuje politiku i misli koje su proizasle iz zlocina i tako segragacijski stvara ono od cega se pobjeglo cak i u juznoafrickoj republici jer su rezultati bili katastrofalni. ko god da zeli promjene nabolje mora shvatiti da se jedini pomak pravi ukidanjem blentiteta i annex4 kao ustavnog rjesenja, negiranje nametnute ludjacke kosulje segragacije i stvaranje uslova za normalan, gradjanski Ustav i regionalizaciju drzave na BOSANSKIM historijsko-drustveno-ekonomskim normama ciji temelj mora biti bosansko zajednistvo, tj. multikulturno i multireligijsko drustvo.
svi koji misle dobro nasoj Republici, ne dozvolite da vas farbaju da cete na izborima nesto rijesiti...to rijesenje ne postoji i skontano je da nepostoji, kao sto je i skontano da nam da privida da postoji...politickim putem se mora rjesavati, ali ne kroz igru zamagljenih ogledala, ili narodnim jezikom receno sistemom americke zuce (ko je igrao zna, uvijek te bije onaj koji cuci kao i ti...a bije te dok ne skontas. nesto kao "bosnjacke" stranke...u istoj su poziciji kao narod ali ga svojim postupcima ustvari ubijaju). e na nama je dokle ce s nama da igraju americku zucu, a igrace dok ne progledamo...
smrt fasizmu-sloboda bosancima
hajmo onda odmah zaratiti da se vise ne mrcvarimo pa ko prezivi neka uziva. sto bi cekali izbore ako smo svi isti.
ovi sti vrlo rado ratovali neka nam kazu pa da mi normalni odemo odavde da im ne smetamo.
Toto

#89 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Toto »

Ako neko pada a ti hoces da ga podignes, onda je najbolje da ga prvo pustis da pepne, pa ga onda podizi sa tala. To cesto rade psihijatri. Ovo sto MZ radi sa BiH je upravo to i to sa svim vladajucim.
U svoj ovoj padavini najvise ce pasti oni koji su najvise letili. Dodik ce najvise pasti, ali u ocima Srba njima je najvise davao laznu nadu. Popljuvo je cijelu medjunarodnu zajednicu i sad su mu oni razapeli kisobran, da ne strca kad baljezga a i smrdi mu iz usta.
Sto se tice rezervne klupe iz RS meni bi bilo draze da Dodik ostane na vlasti u RS jos bar 2-3 godine.
Dodik je otvoren: sto na umu to na drumu. On razdere macku odmah, ko kakva seljober cokoladu pred zadrugom. To je dobro za priproste BiH politicare, jer znas s kim imas posla. To mu je i dohakalo. Dodika ce uskopit Srbija. Ja bih volio i takvog Dodika, vec kakva pokvarenog mulca. Dodikov najveci problem je to sto je on na daljinski a nega to razvaljuje gore nego ona crvena carsafina sto toreadori masu sa njom u koridi. Kad bi Srbija popuscala lanac na kojem drzi Dodika: sa njim bi bilo rahatluk radit. On je pametan covjek samo mu je kratak fitilj i jos mu Srbija drzi bjele bubrege u mengelama.
Ubjedjen sam da ce RS i Federacija zalit za Dodikom.

Mi trebamo natezat MZ da nam daju vize a Dodiaj puscat niz vodu; svako jutro istrcat na jutarnju gimnastika za NATO. OD EU nema hajra za narednih 15 godna. Bolje bi nam bilo da u komunistickom stilu odradimo jedno pedeset dobrih radnih akcija posumljavanja sadnje kupusa i sljivika i ic na kurseve engleskog jezika i to svi redom: od onih sa Lukomira do onih sa Bascarsije.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#90 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Hame_ »

De da pišemo kraće poruke krajem godine (blagdansko raspoloženje).

Npr. "Vrag je odnio štalu i farmu muznih krava velikog dometa" konac 2009 :D
essex

#91 Re: Vrag je odnio šalu

Post by essex »

Control panel wrote:
essex wrote:
Control panel wrote:da ne duljim puno. najteza godina od rata na ovamo je pred nama. treba je predeverati i nadam se da se nece podici tenzije i da se ponovo ne zarati. ako je preguramo do izbora nadam se da cemo mi budale doci pameti i izaci na glasanje i izabrati prave ljude koji nece imati jezik mrznje. a ako opet isti pobijede e onda raja naoruzajte se pa jbg znate i sami... :(
ovo je najveca varka cuvara mraka...obicno ti nude izbore da nesto promjenis ali su se pobrinuli da ti na izborima serviraju ljude koji se nece ni mrvicu pomaci od prioriteta velikosrpskog programa, a to j ocuvanje otetog vilajeta i stvaranje uslova za nezavisnovazalne begovate. neznam kada ce raja vec skontati da koga god danas, sutra ili dokle je god blentitetskog uredjenja izaberu da apsolutno nista nece promjeniti jer politika segragacije je zavladala i samo politicari koji odgovaraju toj politici (podrzavaju segragaciju) su ostavljeni da dovrsavaju posao, a oni koji bi i nesto napravili su u okovima DMS jer da bi politicki ucestvovali u pregovorima moraju priznati DMS, sto je kontradiktorno svakoj demokratiji, ogranicava pravo na slobodu misljenja i zastupanja a legalizuje politiku i misli koje su proizasle iz zlocina i tako segragacijski stvara ono od cega se pobjeglo cak i u juznoafrickoj republici jer su rezultati bili katastrofalni. ko god da zeli promjene nabolje mora shvatiti da se jedini pomak pravi ukidanjem blentiteta i annex4 kao ustavnog rjesenja, negiranje nametnute ludjacke kosulje segragacije i stvaranje uslova za normalan, gradjanski Ustav i regionalizaciju drzave na BOSANSKIM historijsko-drustveno-ekonomskim normama ciji temelj mora biti bosansko zajednistvo, tj. multikulturno i multireligijsko drustvo.
svi koji misle dobro nasoj Republici, ne dozvolite da vas farbaju da cete na izborima nesto rijesiti...to rijesenje ne postoji i skontano je da nepostoji, kao sto je i skontano da nam da privida da postoji...politickim putem se mora rjesavati, ali ne kroz igru zamagljenih ogledala, ili narodnim jezikom receno sistemom americke zuce (ko je igrao zna, uvijek te bije onaj koji cuci kao i ti...a bije te dok ne skontas. nesto kao "bosnjacke" stranke...u istoj su poziciji kao narod ali ga svojim postupcima ustvari ubijaju). e na nama je dokle ce s nama da igraju americku zucu, a igrace dok ne progledamo...
smrt fasizmu-sloboda bosancima
hajmo onda odmah zaratiti da se vise ne mrcvarimo pa ko prezivi neka uziva. sto bi cekali izbore ako smo svi isti.
ovi sti vrlo rado ratovali neka nam kazu pa da mi normalni odemo odavde da im ne smetamo.
hebote, balkancu nesto kada neide o'mah puska...ima li ikakve zelje za politickim rjesenjem? jednostavno se treba boriti za alternativu a ne prihvatiti ludjacku kosulju i program velikosrpstva koji ona stiti...
ibizza

#92 Re: Vrag je odnio šalu

Post by ibizza »

Socijalista wrote:Referendum= zamazivanje ociju Srbima
SDA,SBiH,SBB kontra Dodiku=spasioci Bosnjaka i BiH (zamazivanje ociju Bosnjacima)
Covic treci entitet=zamazivanje ociju Hrvatima
------------------------------------------------------------------------------

rezultat: Zajedno vladaju, zajedno trose NASE pare, zajedno idu na spurdske sastanke, zajedno su najveci spasioci svojih naroda, zajedno nam ..... >nanu itd.

rezultat za narod: sve vise glada, bjede, manje posla, primitivizma, mrznje, zatvaranja, kradje, ubijanja, fasizam, nacionalizam, fundamentalizam itd.

Sto nam to treba?
a ciji ste vi spasioci(mislim na SDP)??
andrija2007

#93 Re: Vrag je odnio šalu

Post by andrija2007 »

Vrag je odnio šalu, ....... a šejtan pamet! :run:
striker

#94 Re: Vrag je odnio šalu

Post by striker »

Bošnjački političari bi trebali biti malo pametniji i mudriji. Trebaju otići lijepo u Brisel i reći: gospođo Evropo, pošto Dodik hoće referendum i Čović treći entitet mi smo došli da kažemo da pristajemo na to. Dajte njima njihovo šta traže i ono što ostane da mi sebi napravimo malo kakve džamahirijice. Neće to biti nešto mnogo, ali nek se zna da je to-to.
E vidjeli bi kako bi stara kurveštija onda začepila usta Dodiku i Čoviću i rekla STOP! Nema podjele! Živite u slozi i poštivanju ili...

:bih: :bih:
Anadolu Bosna

#95 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Anadolu Bosna »

[quote=\"striker\"]Bošnjački političari bi trebali biti malo pametniji i mudriji. Trebaju otići lijepo u Brisel i reći: gospođo Evropo, pošto Dodik hoće referendum i Čović treći entitet mi smo došli da kažemo da pristajemo na to. Dajte njima njihovo šta traže i ono što ostane da mi sebi napravimo malo kakve džamahirijice. Neće to biti nešto mnogo, ali nek se zna da je to-to.
E vidjeli bi kako bi stara kurveštija onda začepila usta Dodiku i Čoviću i rekla STOP! Nema podjele! Živite u slozi i poštivanju ili...

:bih: :bih:[/quote]
Ohani ! Nesmijemo nasjedat na te stvari. Oni samo cekaju da se mi osvom jadu zabavimo i ponudimo podjelu. Kod nas mescini uvijek ima onoh koji nude podjelu. Ako je to sto imas reci aferim
Skijash

#96 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Skijash »

Anadolu Bosna wrote:Oni samo cekaju da se mi osvom jadu zabavimo i ponudimo podjelu.
Neka čekaju. Evo im da u međuvremenu imaju šta žvakati

Image
Bosnolog

#97 Re: Vrag je odnio šalu

Post by Bosnolog »

Da ovo nema kakve veze sa klimatskim promjenama,............. :shock: :shock: :shock: :D
Amerika pojačava svoj angažman u BiH: U Sarajevo stiže čak 13 kongresmena i senatora!
04. 02. 2010. • 00:01 S. B.

Image

John McCain i Joseph Lieberman

Zvanični Washington očito se drži obećanja da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne Bosni i Hercegovini na putu prema članstvu u NATO savezu i Evropskoj uniji. SAD tako svoj angažman pojačava i sve više "dodaje gas".

Dokaz tome je i 5. februara kada u Sarajevo dolazi moćna američka delegacija u kojoj će biti 13 kongresmena i senatora, a koju predvode senatori John McCain i Joseph Lieberman. Oni će sa članovima Predsjednišiva BiH i ministrom odbrane odvojeno razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH, ali i aktivnostima vezanim za euroatlantske integracije.

Kako takođe saznajemo, američka delegacija dolazi specijalnim avionom u Sarajevo, a povratak u SAD je predviđen isti dan. :mrgreen: turisticki izlet u BiH a sto li se toliko interesuju za nas tako male i nebitne :mrgreen: ????????? :thumbup: :bih:
1gorstak

#98 Re: Vrag je odnio šalu

Post by 1gorstak »

Bosnolog wrote:Dokaz tome je i 5. februara kada u Sarajevo dolazi moćna američka delegacija u kojoj će biti 13 kongresmena i senatora, a koju predvode senatori John McCain i Joseph Lieberman. Oni će sa članovima Predsjednišiva BiH i ministrom odbrane odvojeno razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH, ali i aktivnostima vezanim za euroatlantske integracije.
McCain : Selmo, dje ba zapelo ?
Cikotic : Nije do mene Dzone, kaze NATO treba nam funkcionalan proces odlucivanja
McCain : Pa sto ga ne napravite funkcionalnim
Cikotic : To nam evo i Savjet Evrope predlaze, ali blokira Dodik
McCain : Blokira razgovor o ukidanju blokada ?
Cikotic : Pa ja
McCain : Aha (zamisljeno ustaje od stola, vadi mobitel i bira broj svog covjeka u CIA-i)

"Ako NATO ili američka vojska žele da pomognu UN, onda ne bi trebalo da se približavaju srpskoj teritoriji... Ne bismo ih napadali, ali ako se približe srpskoj teritoriji i budu neprijateljski ponašali prema nama, doći će do
velikog rata. Biće to drugi Vijetnam." (Radovan Karadzic, BORBA, 10-11. decembar 1994)
zavrzlama

#99 Re: Vrag je odnio šalu

Post by zavrzlama »

ma dosli ljudi da pojedu cevape :D

ova posjeta je signal nekom na cijoj je strani USA u slucaju sranja koje velikosrbi pripremaju..malo je jebeno kad nesto planiras, a to USA ne podrzava i nije njen nacionalni interes...nek dodik razbija glavu ,zasto su ameri u petak u BIH :wink: ;-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#100 Re: Vrag je odnio šalu

Post by PipiDugaDevetka »

zavrzlama wrote:ma dosli ljudi da pojedu cevape :D

ova posjeta je signal nekom na cijoj je strani USA u slucaju sranja koje velikosrbi pripremaju..malo je jebeno kad nesto planiras, a to USA ne podrzava i nije njen nacionalni interes...nek dodik razbija glavu ,zasto su ameri u petak u BIH :wink: ;-)
Nije dodik dodik. Njegove ruke, noge, glava,...su na kraju končića za lutku koja se zove marioneta.
Tadić i ostali velikosrpski držači marionete dodik, neka razbijaju glavu što Ameri dolaze u petak.

U tri i deset na džumu.
U Sarajevo.
Post Reply