VPN sa dinamičkom IP adresom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
IkaIJ
Posts: 335
Joined: 24/08/2015 02:44

VPN sa dinamičkom IP adresom

Post by IkaIJ » 06/08/2016 21:55

Pozdrav, potreban mi je VPN servis koji nudi uslugu sa dinamičkom IP adresom. Bilo bi poželjno da imaju i bosansku IP adresu u ponudi, ali može i srbijanska ili hrvatska. Do sad sam razgovarao sa podrškom par VPN servisa (PureVPN, NordVPN) ali niko ne nudi dinamičku ip adresu. Znate li vi neki servis koji nudi ovo što mi je potrebno?


User avatar
Njanjavi
Posts: 3909
Joined: 09/04/2015 23:08
Location: So close to the gdje chevapi mirishu :)

Re: VPN sa dinamičkom IP adresom

Post by Njanjavi » 07/08/2016 17:18

Imal ijedan za djabane al da radi.
Probao sam ih bruku al djabane ne nadjoh nijedan da fercera.
Prikaze satro promjenio ip, al samo za browsere npr, a ako pokrenem irc i dalje mi je ista ip adresa.

User avatar
Praetorious
Posts: 1208
Joined: 07/09/2012 07:07
Contact:

Re: VPN sa dinamičkom IP adresom

Post by Praetorious » 07/08/2016 21:05

Ima besplatnih VPN-ova, samo treba tražiti. Većina ovakvih firmi nudi plaćene servise, kao i free uslugu sa vrlo reduciranom funkcionalnošću. Dobije se full trial na 1-7 dana, nakon toga se funkcionalnost servisa smanjuje. Kod nekih se to značajno reducira, a kod nekih je zaštita skoro ista kao i kod plaćene verzije, samo što neke opcije nisu u funkciji.
Od popularnih VPN servisa, koji nude i besplatnu verziju, može se probati CyberGhost, koji na pojedinim sajtovima ima prilično dobre recenzije. Nakon 3 dana pune usluge, ostaje samo primarna zaštita skrivanja IP adrese, kao i vremensko ograničenje od 3 sata korištenja u komadu. Koliko znam, ali ne bih se zakleo, mislim da nemaju ograničenje u količini prometa, niti u brzini prenosa podataka.
HotSpot Shield u free varijanti ima skoro iste mogućnosti kao i preminum servis, samo što korisnik ne može birati koji server želi koristiti. Međutim, servis neprekidno obasipa korisnika reklamama, pa čak pokušava izvršiti i "otmicu" homepage browsera.

Ima još kamara ovakvih free/preminum servisa, samo treba malo tražiti po netu. Upit za "free vpn" može biti od koristi.

Međutim, negativna strana je da mnogi od ovakvih "free" (a nisu zaista free) servisa prodaju podatke trećim stranama, te tako mogu čak i dodatno narušiti korisničku sigurnost, a ne osigurati istu.

EDIT
Da, kod ovih servisa zaštita prometa se odnosi na kompletno korištenje interneta, bez obzira na aplikaciju, a ne samo za korištenje browsera.

User avatar
Praetorious
Posts: 1208
Joined: 07/09/2012 07:07
Contact:

Re: VPN sa dinamičkom IP adresom

Post by Praetorious » 07/08/2016 22:28

Ima ih offshore i dosta ih prima bitcoin, koliko sam vidio. Baš sam nedavno istraživao tržište VPN-a, tako da sam obišao prilično puno sajtova i upoređivao ko šta nudi i po kojoj cijeni. Po običaju - najskuplje su besplatne stvari :D
Ali, kome ne treba vrhunska sigurnost za online novčane transakcije, ko neće slati povjerljive poslovne podatke ili se logirati na značajna mjesta, za takve osobe su besplatni VPN-ovi jako dobra opcija, koja prilično osigurava anonimnost, naročito na polju video streama i p2p razmjene podataka.

User avatar
kr0 0ss
Posts: 408
Joined: 11/07/2016 20:15

Re: RE: VPN sa dinamičkom IP adresom

Post by kr0 0ss » 08/08/2016 01:23

IkaIJ wrote:Pozdrav, potreban mi je VPN servis koji nudi uslugu sa dinamičkom IP adresom. Bilo bi poželjno da imaju i bosansku IP adresu u ponudi, ali može i srbijanska ili hrvatska. Do sad sam razgovarao sa podrškom par VPN servisa (PureVPN, NordVPN) ali niko ne nudi dinamičku ip adresu. Znate li vi neki servis koji nudi ovo što mi je potrebno?Kontaktiraj me privatno i dobićeš ono što tražiš :)

Post Reply