Volksbanka
Moderator: anex
- Nekatamo
#26 Re: Volksbanka
Moja jaranica je imala stan i prodala pa pare orocila u tu banku.Sta ona sada da radi da digne te pare i prebaci u neku drugu?Hoce li joj isplatiti tolike pare.Cijelu noc nije oka sklopila
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27 Re: Volksbanka
ako je ovo istina..odlično....samo da maknem svoju lovu ispod šapa Izmetbegovića i Radončića.....halal Rusimadrndalo wrote:Evo ga, ljuti Srbin na privremenom radu u Rusiji... Pardon, Sarajevu... Ma isto ti je to...abortus wrote: A za rukovodstvo - istina je - sad sam zvao da provjerim info. Doveli su srbina za direktora prvo za VB lizing - zove se Slobodan Vujić.![]()
http://www.klix.ba/biznis/news/karabeg- ... /130207013
-
bosanka hercegovic
#28 Re: Volksbanka
LJUDI MOJI NAJZDRAVIJA BANKA BOR BANKA NASA DOMACA BANKA IMATE »KABINU» PA PROBAJTE 
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#29 Re: Volksbanka
Naravno da ima pravo da trazi svoj novacNekatamo wrote:Moja jaranica je imala stan i prodala pa pare orocila u tu banku.Sta ona sada da radi da digne te pare i prebaci u neku drugu?Hoce li joj isplatiti tolike pare.Cijelu noc nije oka sklopila
Sva prava i obaveze Volksbanke su se prebacila i na Sberbanku.
Brw. ukucajte na google Sberbank... vjerujem da se poslije toga necete sekirati za svoj novac.
Ne mogu da vjerujem kakve se gluposti ovdje pisu i kakve neznalice, VB Leasing nema apsolutno nista niti je kada imao sa Volksbankom.
To su bila sasvim dva odvojena subjekta, koja osim znaka, imena, i boje nisu imali nista zajednicko.
Gospodin Slobodan Vujic, je gospodin prije svega, i bilo kakve negativne kvalifikacije tipa srbin i to ne zasluzuje.
Last edited by F&N on 01/03/2013 10:44, edited 1 time in total.
- Nekatamo
#30 Re: Volksbanka
Neznam nije do mene znam samo da nije zaspala cijelu noc i da do ponedeljka nece oka sklopiti.Posto je poprilicna svota novca hoce li moci prekinuti ugovor i dici svoje pare?
Uz to sam juce vidjela uzasno velik narod ispred bankomata kao da je cijelo Sarajevo poslo da dize novac
Uz to sam juce vidjela uzasno velik narod ispred bankomata kao da je cijelo Sarajevo poslo da dize novac
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#31 Re: Volksbanka
Naravno da ce to moci uraditi. Ali iskreno, ja joj ne bih to preporucioNekatamo wrote:Neznam nije do mene znam samo da nije zaspala cijelu noc i da do ponedeljka nece oka sklopiti.Posto je poprilicna svota novca hoce li moci prekinuti ugovor i dici svoje pare?
Tvrdim da Sberbank trenutno, od svih banaka na nashem trzistu, izuzev mozda BBI-a, ima najzdraviju maticu, i najzdraviji kapital. Ova banka ce se samo siriti na BH trzistu.
Drugo, sve ostalo je ostalo nepromjenjeno, a i prema zakonu, ukoliko bi Sberbanka htjela mjenjati ugovor o orocenju sa vasom kolegicom, tj ukoliko bi htjeli izmjeniti odredjene dijelove ugovora tipa kamatna stopa, morali bi unaprijed o tome obavijestiti vasu kolegicu... Tako da reci ti njoj da ona moze mirno spavati.
Generalno u svim bankama bi joj novac bio zagarantovan jedino da banka nekim slucajom propadne ode u stecaj pa bi se tad imala razloga plasiti, ovako promjena vlasnika, imena, ili neshto slicno, sve ostaje isto
P.S: Bash su mi ovi zeleni smajlici u skladu sa Sberbankom
- karanana
#32 Re: Volksbanka
Sta se desilo preko noci pa da se uspanicila? Samo radi promjene imena?Nekatamo wrote:Neznam nije do mene znam samo da nije zaspala cijelu noc i da do ponedeljka nece oka sklopiti.Posto je poprilicna svota novca hoce li moci prekinuti ugovor i dici svoje pare?
Sto se mene tice, zbog ovih dvojnih arshina za entitete, ja bih volio da svi povuku depozite, ali ako to nije razlog, onda tvoja jaranica mora malo da se edukuje kad je u pitanju ovo cega se ona boji.
- Nekatamo
#33 Re: Volksbanka
Kaze da je jos veca panika uhvatila kada je vidjela toliki narod na bankomatima.Ona mislila da prebaci na Raifaizen jer je kao najsigurnija na nasiim prostorima
-
manki
#34 Re: Volksbanka
O Boze naseg naroda zatucanog...
- zgiba
#35 Re: Volksbanka
Stvarno mi je nejasno zasto je odjednom nastala "panika" zbog promjene vlasnika i imena banke. Pa nije prvi put da se to desava sa nasim bankama.
Nije bilo panike kad je Market Banka postala Raiffeisen ili kad je Central Profit Banka postala HVB i na kraju UniCredit Banka i sl.
Promjena osnivaca i imena ne prekida pravni kontinuitet jednog pravnog lica niti mijenja prava i obaveze klijentima.
Nije bilo panike kad je Market Banka postala Raiffeisen ili kad je Central Profit Banka postala HVB i na kraju UniCredit Banka i sl.
Promjena osnivaca i imena ne prekida pravni kontinuitet jednog pravnog lica niti mijenja prava i obaveze klijentima.
- JoseMujica
#36 Re: Volksbanka
panika je jer Rusi dolaze
hebote ko da smo u Berlinu aprila 45-te 
- drndalo
#37 Re: Volksbanka
A da guzva na bankomatu nije bila uzrokovana malim brojem bankomata te banke, te nadolazecim neradnim praznikom ?
Posto tolike pare ocito nju brinu, evo da se ja prijavim da je kutarisem te velike brige... 
-
geamarson
#39 Re: Volksbanka
LJUDI VI STVARNO NISTE NORMALNI PA KOME JE JOS BITNO CIJA JE BANKA AKO TI DAJE BOLJE USLOVE I BOLJU USLUGU......MA DAJJJ....STO SE MENE LICNO TICE MOZE DA BUDE U VLASNISTVU BILO KOGA AKO JE MENI DOBRO.
- drndalo
#40 Re: Volksbanka
Bice interesantno kada Kinezi pocnu kupovati banke po svijetu, pa se mozda za*ebu da i ovdje sta kupe, sta li cemo onda rondati...?
- JThomas
#41 Re: Volksbanka
pa još malo gore...JoseMujica wrote:panika je jer Rusi dolazehebote ko da smo u Berlinu aprila 45-te
čuj nije zaspala cijelu noć
- JoseMujica
#42 Re: Volksbanka
naša stvarnost je gora nego Skenderova djelidba 
- studeni76
#43 Re: Volksbanka
Nekatamo wrote:Neznam nije do mene znam samo da nije zaspala cijelu noc i da do ponedeljka nece oka sklopiti.Posto je poprilicna svota novca hoce li moci prekinuti ugovor i dici svoje pare?
- drndalo
#44 Re: Volksbanka
Da, sacekaj, sad ce i kinezi, ali ne "sve po 1 KM"... 
-
manki
#45 Re: Volksbanka
Jos Rusi preuzeli OMV preko srbijanskog NIS-a, opsta panika. 
- drndalo
#46 Re: Volksbanka
Jedino sto smo za Kineze malesno trziste, ima nas ko jedna njihova mjesna zajednica... Dobro nas iko 'oce...
- spreca
#47 Re: Volksbanka
Sberbank
...........neznam kako ce biti u BiH ali ovdje su dobri
- Jedinstvo_Manchester
#48 Re: Volksbanka
Ma ova zemlja će neminovno da propadne kad vidim ko sve u njoj živi, krivo im sto je na tržište došla jedna od najvećih svjetskih banaka. Posluje u Njemačkoj, a kod nas ne valja i "sumnjiv joj kapital". Kako ovakvi poput abortusa uopšte postoje, sreća pa je disanje vezano za autonomni nervni sistem inače bi se ugušili kad bi ga sami kontrolisali.
- Jedinstvo_Manchester
#49 Re: Volksbanka
Evo abortuse da vidis sto Srbi caruju Sberbankom u Sarajevuhttp://www.sberbank.at/Bosnia-Herzegovi ... .html?&L=1
- Drvosjeca iz Dejcica
#50 Re: Volksbanka
Zaboravio si da imamo i najveći...drndalo wrote:Da, jer mi smo sila, i najbolji, najpametniji, najljepsi...