Pa nisu se ni Albanci na Kosovu utapali u ljubavi prema Srbiji, u tome i jeste problem ...elSaik wrote:Jest, a jadna RS se utopi u ljubavi prema ovoj državi. Ne seri.
Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
-
spokojan
#101 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
-
spokojan
#102 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
U slucaju da se bude razvaljivala ... ako bude srece razvalit ce se kao Cehoslovacka, a ako ne bude srece razvalit ce se kao Srbija odvajanjem Kosova ...alternativni wrote:@spokojan
Bilo bi lijepo da ti prvi odgovoris...
alternativni wrote:Na koji nacin ce se BiH razvaliti?spokojan wrote:
Vise ce to doprinijeti razvaljivanju BiH nego bilo koji drugi destruktivni faktor.
-
elSaik
#103 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
- nosara
#104 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Neka ga... Pa nece za sjemena ostat...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
Samo ti sine sanjaj...
-
spokojan
#105 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Zbilja se divim tvom optimizmu glede buducnosti ove drzave ... a narocito u vezi pogleda na RS ... samo slijep covjek ne vidi da je RS danas jaca nego prije 10 godina i da su Srbi jedinstveniji nego ikad u obrani opstanka iste ...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
-
spokojan
#106 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Ja sanjam da ce razum prevladati, a kad citam vase postove mrvu sam dalje od tog sna ... pa nije Bosna i Hercegovina trokut Sarajevo-Zenica-Tuzla plus Bihać kao satelit ... ili vi mislite drugacije?nosara wrote:Neka ga... Pa nece za sjemena ostat...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
Samo ti sine sanjaj...
- muha_sa
#107 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
i ponosni kako je ista,rs, nastalaspokojan wrote:Zbilja se divim tvom optimizmu glede buducnosti ove drzave ... a narocito u vezi pogleda na RS ... samo slijep covjek ne vidi da je RS danas jaca nego prije 10 godina i da su Srbi jedinstveniji nego ikad u obrani opstanka iste ...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
- nosara
#108 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Jel' treba crtat granicu...? Sto se tice razuma, ovdje ga je bilo najvise, uvijek...spokojan wrote:Ja sanjam da ce razum prevladati, a kad citam vase postove mrvu sam dalje od tog sna ... pa nije Bosna i Hercegovina trokut Sarajevo-Zenica-Tuzla plus Bihać kao satelit ... ili vi mislite drugacije?nosara wrote:Neka ga... Pa nece za sjemena ostat...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
Samo ti sine sanjaj...
-
kv99
#109 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Samo trolovi koje krkan placa zaboravljaju kako je prije 15 godina ( da ne spominjemo ono prije toga ) ta ista genocidna stvorevina imala svoju vojsku, valutu, granicnu policiju, Brcko je bilo pod 100 % kontrolom cetnika , drzavni policajac koji bi hapsio po Banja Luci je bio misaona imenica itd....ima li sta od toga danas ? Ja se toga sjecam pa se nadam da se sjecas i ti .spokojan wrote:Zbilja se divim tvom optimizmu glede buducnosti ove drzave ... a narocito u vezi pogleda na RS ... samo slijep covjek ne vidi da je RS danas jaca nego prije 10 godina i da su Srbi jedinstveniji nego ikad u obrani opstanka iste ...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
Last edited by kv99 on 27/12/2010 19:09, edited 1 time in total.
-
spokojan
#110 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
BiH je sada vise raspadnuta nego neraspadnuta, u sustinskim elementima vise nije drzava nego sto jeste ... i jos vaznije manje je drzava nego sto je bila prije 10 godina ... zasto je to tako? Pisao sam na temi Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak ... U zadnjih 15 godina nista ne ne ugrozava opstanak BiH kao sto to cine nastojanja SDPa i SDA da zanemari volju hrvatskog naroda na izborima i istisne legitimne predstavnike tog konstitutivnog naroda iz v+lasti ...alternativni wrote:De ti nama reci po kojem scenariju ce se BiH raspasti... Nemoj supljirati... Kad SDP nije bio u vlasti ja nisam kukao da mi je ugrozen vitalni interes...
To je igra majorizacije va bank ... koja moze zavrsiti u jednom od dva ekstrema ... prvi je da se zbilja progutaju hrvati i obezvrijedi njihov politicki utjecaj na demokratskim izborima ... drugi je da ovo prouzroci nezadovoljstvo hrvata i usmjeri ih na otpor te da pruzi argumente Srbima za daljnju dezintegraciju RS ...
Ja vjerujem da je realniji ovaj drugi ekstrem ...
- muha_sa
#111 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
imaš li atestkokta wrote:pusti njiHa , oni su ti realni jakooooooooospokojan wrote:Zbilja se divim tvom optimizmu glede buducnosti ove drzave ... a narocito u vezi pogleda na RS ... samo slijep covjek ne vidi da je RS danas jaca nego prije 10 godina i da su Srbi jedinstveniji nego ikad u obrani opstanka iste ...elSaik wrote:Neće se ništa razvaliti. Sem RSa. Ne sekiraj se. Škodi ti.
- nosara
#112 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
spokojan wrote:BiH je sada vise raspadnuta nego neraspadnuta, u sustinskim elementima vise nije drzava nego sto jeste ... i jos vaznije manje je drzava nego sto je bila prije 10 godina ... zasto je to tako? Pisao sam na temi Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak ... U zadnjih 15 godina nista ne ne ugrozava opstanak BiH kao sto to cine nastojanja SDPa i SDA da zanemari volju hrvatskog naroda na izborima i istisne legitimne predstavnike tog konstitutivnog naroda iz v+lasti ...alternativni wrote:De ti nama reci po kojem scenariju ce se BiH raspasti... Nemoj supljirati... Kad SDP nije bio u vlasti ja nisam kukao da mi je ugrozen vitalni interes...
To je igra majorizacije va bank ... koja moze zavrsiti u jednom od dva ekstrema ... prvi je da se zbilja progutaju hrvati i obezvrijedi njihov politicki utjecaj na demokratskim izborima ... drugi je da ovo prouzroci nezadovoljstvo hrvata i usmjeri ih na otpor te da pruzi argumente Srbima za daljnju dezintegraciju RS ...
... a za dezintegraciju rs si potrefio... Svaka cast... Dezintegrirat, jasta...
- nosara
#113 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
U, jebo te...kokta wrote:imam od stoljeća sedmog ,a ne od 1993-će ko ti ...
-
kv99
#114 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
spokojan wrote:BiH je sada vise raspadnuta nego neraspadnuta, u sustinskim elementima vise nije drzava nego sto jeste ... i jos vaznije manje je drzava nego sto je bila prije 10 godina ... zasto je to tako? Pisao sam na temi Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak ... U zadnjih 15 godina nista ne ne ugrozava opstanak BiH kao sto to cine nastojanja SDPa i SDA da zanemari volju hrvatskog naroda na izborima i istisne legitimne predstavnike tog konstitutivnog naroda iz v+lasti ...alternativni wrote:De ti nama reci po kojem scenariju ce se BiH raspasti... Nemoj supljirati... Kad SDP nije bio u vlasti ja nisam kukao da mi je ugrozen vitalni interes...
Jel to stvarno smatras da je pri pokusaju samouprave i drzavnog udara secesionizam cetnickih ulizica drzava bila jaca nego danas ? Tada se samouprava pravila uz potporu vojnih i policijskih snaga koje su bile pod direktnom kontrolom secesionista ...kako stoje po tome danas ? Tada se u Novom Travniku, Busovaci, Jajcu moglo skroz legalno izglasati u opstinskom vijecu da se prikljuce "samoupravi "....kako stoje po tome danas ? Koliko vidim secesionisti su imali mnogo vise snage da ostvare svoje ciljeve tada nego danas ali ako ti mislis da nije tako informisi nas . A to sto navijas da bi se genocidna stvorevina mogla lahko odvojiti , jel to planiras da se preselis tamo ako se to ostvari , jer ima dosta praznih kuca po Posavini ostalih od BiH Hrvata, cudi me da vam nije taj dio ponudio za treci ...ili to on daje potporu ali da ste sto dalje od najboljeg genocidnog entiteta na svijetu
Last edited by kv99 on 27/12/2010 19:18, edited 1 time in total.
- muha_sa
#115 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
kokta wrote:imam od stoljeća sedmog ,a ne od 1993-će ko ti ...
haj se zakuni
- Drvosjeca iz Dejcica
#116 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Ja bih vise rekao da je stvar tacke sa koje gledas, da li je casa polu-prazna ili polu-puna. Na ovo filozofsko pitanje svakako nije moguce dati odgovor sa da ili ne, potrebna je podrobnija analiza. Isto vazi za tvoju konstataciju jer neko rece R.S je do skora (u ljudskom poimanju vremena) imala vise atributa drzave nego sto to ima danas.spokojan wrote:BiH je sada vise raspadnuta nego neraspadnuta, u sustinskim elementima vise nije drzava nego sto jeste ... i jos vaznije manje je drzava nego sto je bila prije 10 godina ... zasto je to tako? Pisao sam na temi Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak ... U zadnjih 15 godina nista ne ne ugrozava opstanak BiH kao sto to cine nastojanja SDPa i SDA da zanemari volju hrvatskog naroda na izborima i istisne legitimne predstavnike tog konstitutivnog naroda iz v+lasti ...alternativni wrote:De ti nama reci po kojem scenariju ce se BiH raspasti... Nemoj supljirati... Kad SDP nije bio u vlasti ja nisam kukao da mi je ugrozen vitalni interes...
O majorizaciji Hrvata u F.BiH nema govora, nema govora barem u onom obliku i kapacitetu o kojem govore rezimski mediji iz Banja Luke. I da se ne formira Vlada F.BiH do proljeca kantoni ce funkcionisati normalno i u tome je prednost uređenja F.BiH koje ima tu mogucnost za razliku od R.S-a. Ne trebam se ponavljati da su kantoni u vecem BH entitetu omanje drzave sa svojim ustavom, ministartsvima, policijom, osim valute i vojske.
- ultima_palabra
#117 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Niđe veze što kažu... kakve veze ima Kosovo sa BiH? Albance na Kosovu su terorizirali i na kraju pokušali istrijebiti Srbi, nakon što su to isto pokušali uraditi Bošnjacima... ne možeš porediti nezavisnost naroda koji je bio ugnjetavan, sa nezavisnošću neprirodne tvorevine koja je nije postojala nikad u istoriji i nastala je na zločinu i genocidu.spokojan wrote:Tako su Srbi vecina u Srbiji i Kosovo je bilo fino sastavni dio Srbije ... i Srbi mislili nema veze mi smo vecina ... a onda odjednom postadose jos izrazenija vecina u Srbiji jer Kosovo ode svojim putem ...ultima_palabra wrote:Većina građana Federacije je dala glas SDP i SDA, oni su našli još 2 partnera koji prihvataju njihovu platformu i eto ti vlade... vjerujem da tako funkcionišu stvari u demokratiji. Postoji i Dom naroda koji štiti svaki narod od štetnih odluka po njih.spokojan wrote:Cinjenice su sljedece:
1. Velika vecina gradjana BiH srpske nacionalnosti je glasala za dvije stranke (SNSD i SDS)
2. Velika vecina gradjana BiH bosnjacke nacionalnosti je glasala za dvije stranke (SDP i SDA)
3. Velika vecina gradjana BiH hrvatske nacionalnosti je glasala za dvije stranke (HDZ i HDZ 1990)
Za BiH je dugorocno zdravije i bolje da to bude verificirano i u smislu formiranja vlasti.
Ako slucajno volja jednog od konstitutivnih naroda bude zaobidjena pa cak i legitimnim metodama stvara se jezgra destruktivnosti BiH ne samo u jednom narodu (u ovom slucaju Hrvata) nego i jos jednom narodu (u ovom slucaju Srba) daje za pravo da sve jace budu kontra integracijskih aktivnosti u BiH.
Volja vecine jednog naroda u ovoj drzavi ima snagu ... ako nema onu legitimnu trenutno ... ima zasigurno onu jos puno dublju na dugi rok ...
Ovim putem molim sve gradjane BiH koji zele dobro ovoj drzavi, odnosno samom sebi i svojim sugradjanima, nemojte zanemariti navedene cinjenice i smatrati da se majorizacijom mogu stvari rjesavati ...
Volja glasaca ima svoju tezinu i svoju snagu. Ako je zanemarena (bez obzira na legitimne mogucnosti) moze samo jacati i osnazivati ... i na kraju biti cist dokaz onima koji tvrde da sarajevska demokracija znaci vracanje 500 godina unatrag ...
A što se tiče nekakvog razvaljivanja, znamo ovdje svi dobro da bi Dodik i Čović i njihovi birači razvalili BiH da ikako mogu...ali ne mogu. I taman da izaberemo Darija Kordića za ombudsmana Federacije, a Rajka Vasića za naibu reisa to se neće promijeniti, dapače navedeni će se još više osiliti. Zato je bolje da se poštedimo dodvoravanja i tih gluposti i udarimo drito u kost
Problem je jednostavan... lako je vama bilo sa minderašima
-
spokojan
#118 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
Srbima i RSu ne mozemo nista i tu smo sve dalje od realizacije svojih zelja i strateskih ciljeva. Tu cemo vidjeti sta ce se dogadajati, a u medjuvremenu mozemo barem poklopiti Hrvate u Federaciji BiH i barem zabetonirati nasu poziciju u FBiH sto je pola drzave, kad vec nemamo kapaciteta poklopiti cijelu BiH.
Srbima i RSu ne mozemo nista i tu smo sve dalje od realizacije svojih zelja i strateskih ciljeva. Tu cemo vidjeti sta ce se dogadajati, a u medjuvremenu mozemo barem poklopiti Hrvate u Federaciji BiH i barem zabetonirati nasu poziciju u FBiH sto je pola drzave, kad vec nemamo kapaciteta poklopiti cijelu BiH.
- nosara
#119 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
To ne bi bilo po ustavu... Ovdje je ustav i otac i majka...spokojan wrote:Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
-
spokojan
#120 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Vrijeme ce pokazati.nosara wrote:To ne bi bilo po ustavu... Ovdje je ustav i otac i majka...spokojan wrote:Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
-
kv99
#121 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
spokojan wrote:Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
Izgleda da si ti toliko navikao da citas cirilicu u stabu u Laktasima pa da tesko pratis sta se pise na latinici jer vecina Bosnjaka ovdje na forumu se sprda sa vama i vasim idejama
A ko je digao ruke od genocidne stvorevine pitaj "lidera pravih rvata " koji je digao ruke ali je uvukao jezik duboko u krkanovo dupe a sve za podrsku koju mu ovaj ne moze dati...ili neka ti objasni kako bi se nametnuo treci po Mostaru, Gornjem Vakufu, Novom Travniku, Jajcu, Busovaci itd cak i da se genocidna stvorevina odvoji...jeste li ikako mislili na to
A kad si vec spomenuo vrijeme evo prolazi vec 17 godina kako se po cijelom Mostaru,Travniku , Bugojnu proglasavala tzv EB...
Evo prolazi vec 10 godina kako se po Busovaci, Novom Travniku, Jajcu proglasilo pripajanje samoupravi...
I kako stoji sa vremenom danas ? Jel bolje vrijeme za treci nego sto je bilo tada ?
Last edited by kv99 on 27/12/2010 19:55, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#122 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Ma to su samo isprazne fraze i zamjena teza, to upravo radi Covic u F.BiH. Uvidio je da na kabadahijsko ponasnaje Dodika nema odgovor, a privatno se prica da se ga se boji kao malo ko u BiH, pa je odlucio svoju politicku nemoc i neodgovornost namiriti u F.BiH na racun Bosnjaka.spokojan wrote:Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
-
spokojan
#123 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Samo se vi sprdajte s ozbiljnim temama. Ako se realizira ova SPD koalicija vidjet ces da ce biti belaja oko toga ...kv99 wrote:spokojan wrote:Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
Izgleda da si ti toliko navikao da citas cirilicu u stabu u Laktasima pa da tesko pratis sta se pise na latinici jer vecina Bosnjaka ovdje na forumu se sprda sa vama i vasim idejama
A ko je digao ruke od genocidne stvorevine pitaj "lidera pravih rvata " koji je digao ruke ali je uvukao jezik duboko u krkanovo dupe a sve za podrsku koju mu ovaj ne moze dati...ili neka ti objasni kako bi se nametnuo treci po Mostaru, Gornjem Vakufu, Novom Travniku, Jajcu, Busovaci itd cak i da se genocidna stvorevina odvoji...jeste li ikako mislili na to
- nosara
#124 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
Najpostenije bi bilo rec da Jugoslav kmeci, pa ko mu sta udijeli... Kmeee...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma to su samo isprazne fraze i zamjena teza, to upravo radi Covic u F.BiH. Uvidio je da na kabadahijsko ponasnaje Dodika nema odgovor, a privatno se prica da se ga se boji kao malo ko u BiH, pa je odlucio svoju politicku nemoc i neodgovornost namiriti u F.BiH na racun Bosnjaka.spokojan wrote:Citajuci komentare na ovom forumu ... imam dojam da se kod Bosnjaka javlja pretezito razmisljanje koje bi se moglo svesti pod:
Bruka, pa eto...
- muha_sa
#125 Re: Volja glasaca melje - dzaba postizborne akrobacije
to maestrokokta wrote:Mostar je naš , ona obala nas ne interesuje,,,Uskoplje je naše, Gornji vakuf nas ne interesuje, Novi Travnik,Jajce i Busovaču smo obranili od vaše agresije 93 tako da to nije uopće upitno , to smo i unijeli u ovu federaciju te ćemo isto tako i izdvojiti ako nastavite graDŽansku pravit preko naših leđakv99 wrote:neka ti objasni kako bi se nametnuo treci po Mostaru, Gornjem Vakufu, Novom Travniku, Jajcu, Busovaci itd cak i da se genocidna stvorevina odvoji...jeste li ikako mislili na to