Volite li Metallicu ? .

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
allan

#201 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by allan »

Image
Svejetorokenrol

#202 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Svejetorokenrol »

So What! wrote:Meni su svi njihovi album slušljivi osim Angera, ali teško je povući liniju i reć gdje su tačno izgubili zvuk. U suštini Black je puno zaradio, ali ne mora značit da to nije trash. Dobar dio albuma je trash, ali u nekim pjeosmama je primjetna promjena stila i zvuka. Ev npr. većina smatra da je Sandman Metallicina najjača i najpoznatija pjesma, a ustvari nije ni približno, ona je teška komercijala, a sumnjam da bi stekli baš ovakvu slavu bez tog albuma. Load/ReLoad faza jeste bila malo upitna, ali po meni su to dva dobra metal albuma, bez onog trash. Pa ipak ne mogu ljudi pjevati o đavolu i krvi već 30 godina ko Slayer. Dajte te nove ideje da vidimo. Ne mora zvuk, dajte ideje da vidimo da ste nešto promjenili. Anthrax je mijenjao zvuk, čak su ubacilivali i rap motive krajem 80tih pa im nisu puno prigovarali. A meni lično najdraži Metallicin album je Ride The Lightning, zbog zvuka i originalnosti i sad zbog toga sve poslije za mene ne bi trebo bit trash. Njihov prvi album je bio dobar, ali to je neki prosjek za trash metal. Ride the Lightning je remek djelo.

THRASH METAL.

:run:
So What!

#203 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by So What! »

Svejetorokenrol wrote:
So What! wrote:Meni su svi njihovi album slušljivi osim Angera, ali teško je povući liniju i reć gdje su tačno izgubili zvuk. U suštini Black je puno zaradio, ali ne mora značit da to nije trash. Dobar dio albuma je trash, ali u nekim pjeosmama je primjetna promjena stila i zvuka. Ev npr. većina smatra da je Sandman Metallicina najjača i najpoznatija pjesma, a ustvari nije ni približno, ona je teška komercijala, a sumnjam da bi stekli baš ovakvu slavu bez tog albuma. Load/ReLoad faza jeste bila malo upitna, ali po meni su to dva dobra metal albuma, bez onog trash. Pa ipak ne mogu ljudi pjevati o đavolu i krvi već 30 godina ko Slayer. Dajte te nove ideje da vidimo. Ne mora zvuk, dajte ideje da vidimo da ste nešto promjenili. Anthrax je mijenjao zvuk, čak su ubacilivali i rap motive krajem 80tih pa im nisu puno prigovarali. A meni lično najdraži Metallicin album je Ride The Lightning, zbog zvuka i originalnosti i sad zbog toga sve poslije za mene ne bi trebo bit trash. Njihov prvi album je bio dobar, ali to je neki prosjek za trash metal. Ride the Lightning je remek djelo.

THRASH METAL.

Eto nije govno nego se neko posro, pa jel potrebno imati lektora na ovom forumu.
romanovero

#204 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by romanovero »

Svejetorokenrol wrote:

THRASH METAL.

oni su meni uvijek bili prave sevdalije
Svejetorokenrol

#205 Re: Volite li Metallicu ? .

So What! wrote:
Svejetorokenrol wrote:

THRASH METAL.

Eto nije govno nego se neko posro, pa jel potrebno imati lektora na ovom forumu.
Ne, samo mi smeta kad neko jedan od subjektivno ponajboljih i objektivno najvažnijih pravaca metala naziva smećem. :cry:

A htio sam i podvući da još jednom pametuješ o stvarima o kojima nemaš puno pojma. Cccc, pa čak ne znaš ni ispravno napisati thrash metal.

Uglavnom nisam na ovom forumu da bih diskutovao o muzici. Ako želiš raspravljati o metalu, učlani se na rock planet forum. Ovdje to dođe kao margaritas ante porcos, da citiram prvog metalca u historiji. :D
allan

#206 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by allan »

So What!

#207 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by So What! »

I eto dođe nama uvijek jedan ovakav sveznalica koji je najveći rocker na sivjetu da nam pametuje šta je to rock. Znači ako hoćeš da mi budeš lektor slobodno, budi mi lektor, traži dlaku u jajetu, thrash metal a što m,isliš da se tako zove. Oni koji su ga osnovali i uživaju da ga nazivaju smećem jer je nastao kao odgovor šminkerksom glamu, ali to smeće imam makar nešto muzike u sebi, a ne kao komercijaln iglam. Informiši se malo ti, prepostavaljam da jedino u životu štop si poslušao je možda Slayer.

Odjebi i skokovima, u skokovima!
Svejetorokenrol

#208 Re: Volite li Metallicu ? .

So What! wrote:I eto dođe nama uvijek jedan ovakav sveznalica koji je najveći rocker na sivjetu da nam pametuje šta je to rock. Znači ako hoćeš da mi budeš lektor slobodno, budi mi lektor, traži dlaku u jajetu, thrash metal a što m,isliš da se tako zove. Oni koji su ga osnovali i uživaju da ga nazivaju smećem jer je nastao kao odgovor šminkerksom glamu, ali to smeće imam makar nešto muzike u sebi, a ne kao komercijaln iglam. Informiši se malo ti, prepostavaljam da jedino u životu štop si poslušao je možda Slayer.

Odjebi i skokovima, u skokovima!
Eto sad. Ja gledao te tvoje metalike uživo kad ti nisi znao ni čitati ni pisati, a ti meni tako. Šmrc. Hajd’ makar se nadam da si sad naučio da se piše thrash metal, vrijedi bana koji ćeš dobiti za ovaj post. :sad: Najsmiješnije od svega je što uopšte raspravljam s tobom, baš mi je dosadno danas, kiša mi sve planove pokvarila. :-)

P.S. Odoh ja, u skokovima. Mahanje. :D :D

Image

Hop – cup. :D

Post post scriptum
On topic - da ne bi bilo sve ofto-pičenje: Naravno da volim Metallicu. :-D
So What!

#209 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by So What! »

Definitvno jedna od grupa koja vam prva padne na pamet kad neko spomene metal. Inače prvi koncert na kojem sam bio, otac nije htio ispočetka da me povede jer sam bio mali, ali kasnije se predomislio i sječam se svaga ko da je jučer bilo. Ispočetka loše ozvučenje, a kasnije su malo popravili zvuk. Ja sam nevjerovatno volio ovu pjesmu i srce mi je zaigralo kad sam je čuo.
Okudzava

#210 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Okudzava »

Takodje - brat i ja smo pre svega Harvestera čekali... kakva ludnica.

Tu skoro okačih na Youtube ondašnje izveštaje sa BG koncerta naših komičnih TV stanica; prebacio sa drugarom (koji se i sam vidi par puta u prvom redu, žuti kačket, a njegova sestra baš u gro planu) sa starih VHS traka, ovo nisam baš nigde video na netu, pa da se podsetiš... i nasmeješ.

TV izveštaji:

Larsov intervju:

Robov intervju (sa onom Pink glupačom iritantnog glasa):

Trzalice koje je gorepomenuti drugar ćapio od Jamesa & Kirka:

Image
So What!

#211 Re: Volite li Metallicu?

Post by So What! »

Godinama sam tražio ima li išta o ovom koncertu na netu, utisaka na forumima, reportaža ili sl. I nedavno sam na yumetal.net forumu otkrio ove snimke, a i utisaka o koncertu je dosta bilo. Sve u svemu svaka čast za snimke, makar si se potrudio da pokažeš malo atmosfere iz tog vremena.
Okudzava

#212 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Okudzava »

Da, stavio sam i tamo. Inače, pored onog najpoznatijeg snimka (ovaj tvoj Harvester gore) ima još DVA snimka; jedan koji nikako da procirkuliše, sa tribina snimano, trebalo bi Bože zdravlja uskoro da nabavim, a drugi sa zgrade prekoputa stadiona:

de fakto

#213 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by de fakto »

volila sam je kao tinejdžerka......i sada volim poslusati recimo ...... One
dezurni_ucenik

#214 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:27, edited 1 time in total.
So What!

#215 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by So What! »

CVIKERASH wrote:ma Metallica je Metallica..

p.s. samo ne znam sta im bi da rade sa Ja Rule-om.. :?

Joj kralju ja misli mda ovo nije original nego da je neko od fanova uradio neki mashup remix ili nešto sl. ko što često rade sa Linkin Parkom. Ipak čulo bi se za ovu pjesmu.
dezurni_ucenik

#216 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by dezurni_ucenik »

.
dezurni_ucenik

#217 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by dezurni_ucenik »

.
So What!

#218 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by So What! »

CVIKERASH wrote:Evo i dokaz :-D

Fakat koji im bi k+++c da ovo snimaju.Ako su mislili da ponove usjpeh Anthrax i Public Enemyja zajebali su se,,
Upravu si da je žalosno, ali sumnjam da bi takvo nešto napravili sada. Evo našo sam nešto i na wikipediji ima o pjesmi, ali ne na zaničnom Metallicinom članku nego na Swiss Beatzovom lanku. Znači da je neko pokrio ovo smeće i pokušao učiniti da se zaboravi na njega. Ali ja kao fan Metallice mogu preći preko ovog.
dezurni_ucenik

#219 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:28, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#220 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Ajatolah_ »

Vidim niste u toku. :) U tajnosti snimljen novi album, saradnja sa Lou Reedom. Jedva čekam i to da čujem.

http://www.metallica.com/news/20110615_news.asp
Better Man

#221 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Better Man »

EdoI wrote:Vidim niste u toku. :) U tajnosti snimljen novi album, saradnja sa Lou Reedom. Jedva čekam i to da čujem.

Znam za to već odavno!
Ajatolah_

#222 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by Ajatolah_ »

Better Man wrote:
EdoI wrote:Vidim niste u toku. :) U tajnosti snimljen novi album, saradnja sa Lou Reedom. Jedva čekam i to da čujem.

Znam za to već odavno!
Obznanjeno 15. juna. :skoljka:
shin

#223 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by shin »

LSD

#224 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by LSD »

So What! wrote:

Fakat koji im bi k+++c da ovo snimaju.Ako su mislili da ponove usjpeh Anthrax i Public Enemyja zajebali su se,,
Upravu si da je žalosno, ali sumnjam da bi takvo nešto napravili sada. Evo našo sam nešto i na wikipediji ima o pjesmi, ali ne na zaničnom Metallicinom članku nego na Swiss Beatzovom lanku. Znači da je neko pokrio ovo smeće i pokušao učiniti da se zaboravi na njega. Ali ja kao fan Metallice mogu preći preko ovog.
Ne znam što sumnjaš kad znaš da ce opet praviti - jace od njih jbg ;-) kad su pravili i pravit ce gora sranja od ovog sa ovim reperima.
Covjek koji je spreman (sve u cilju zarade i profita) da u svojim 40-tim godinama lakira nokte,udara piercing, probija sise i nozdrve halkama (poput Kirka i Larsa koji su na Loadu izgledali poput dva homosexualca) šišaju, fabraju i zalizuju kosu da bi se svidjeli i prodali i zadnjem klincu na ovom planetu - takav covjek je spreman na sve.
Some kind od monster je klasicno ego samozadovoljavanje koje su uspjeli prodati ovcama.
2407

#225 Re: Volite li Metallicu ? .

Post by 2407 »

LSD wrote:
So What! wrote:

Ne znam što sumnjaš kad znaš da ce opet praviti - jace od njih jbg ;-) kad su pravili i pravit ce gora sranja od ovog sa ovim reperima.
Covjek koji je spreman (sve u cilju zarade i profita) da u svojim 40-tim godinama lakira nokte,udara piercing, probija sise i nozdrve halkama (poput Kirka i Larsa koji su na Loadu izgledali poput dva homosexualca) šišaju, fabraju i zalizuju kosu da bi se svidjeli i prodali i zadnjem klincu na ovom planetu - takav covjek je spreman na sve.
Some kind od monster je klasicno ego samozadovoljavanje koje su uspjeli prodati ovcama.
:thumbup:
Post Reply