Vlada USK 2014-2018

fosna2014

#76 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:Kamber je samo veliki filozof i siva eminencija.
Da, i onaj koji daje ideje vrhuški SDA. U tome i jest problem. Inspirator i kreator politike SDA na USK.
Helena2014

#77 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Helena2014 »

U toku sjednica Skupštine USK:
Klub Bošnjaka predložio Farka Hodžića iz DF za predsjedavajućeg Skupštine

http://www.biscani.net/foto-u-toku-sjed ... skupstine/
fosna2014

#78 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by fosna2014 »

Autonomaši ušli u vlast USK, ali ono pravi babini. Dugo to neće trajati.

Farko zvani "molim vas, molim vas, ljudi molim vas" predsjedavajući skupštine. Ooo Bože ode ovaj kanton u živo blato. Zelembaći se keslaju, imaju naredne 4 godine šta trošiti bar i na kreditu.

Jebote život.
It_is_a_Leclerc

#79 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako sa "autonomašima" mogu Ekrem Prošić Maršal, Farko Hodžić i Esad Bašagić koji su protiv njih ratovali 2 godine, ko sam ja da kažem da ne mogu ?!

Meni će biti jako drago da Laburisti uđu u Vladu USK, ne zato što oni kao, realno, minorna politička grupacija na izdisaju, mogu ponuditi nešto dobro i novo, već da se više razvali ta fama oko Babinih u vlasti. Već sam rekao, te ljude je odabrala ogromna većina stanovnika treće po veličini opštine u kantonu, i vrijeme je da se prestane ignorisati njihova volja, ma šta mi mislili o njoj.

Što se tiče rukovodstva, Farku Hodžića znam kao jednog dobrog, poštenog čovjeka, ratnog komandanta, patriote. Želim mu sreću na funkciji. Očekujem da će premijer kantona, sada kad je DF i Bišćanin dobio mjesto predsjedavajućeg, da bude SDA-ovac iz Cazina. Dakle, Nijaz Hušić.
fosna2014

#80 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sa "autonomašima" mogu Ekrem Prošić Maršal, Farko Hodžić i Esad Bašagić koji su protiv njih ratovali 2 godine, ko sam ja da kažem da ne mogu ?!

Meni će biti jako drago da Laburisti uđu u Vladu USK, ne zato što oni kao, realno, minorna politička grupacija na izdisaju, mogu ponuditi nešto dobro i novo, već da se više razvali ta fama oko Babinih u vlasti. Već sam rekao, te ljude je odabrala ogromna većina stanovnika treće po veličini opštine u kantonu, i vrijeme je da se prestane ignorisati njihova volja, ma šta mi mislili o njoj.

Što se tiče rukovodstva, Farku Hodžića znam kao jednog dobrog, poštenog čovjeka, ratnog komandanta, patriote. Želim mu sreću na funkciji. Očekujem da će premijer kantona, sada kad je DF i Bišćanin dobio mjesto predsjedavajućeg, da bude SDA-ovac iz Cazina. Dakle, Nijaz Hušić.
Farko je već 100 godina u skupštini i ti očekuješ nešto bolje ovaj put? Naivno si se prodao ako tako razmišljaš. Da ne pričam o ostalim galipterima. Nama jedino pomaže ukidanje kantona i da se konačno latimo krampa, mistrije, dreša, traktora i svojih ruku. Seljakluk je zavladao kantonom, a za to smo prvenstveno krivi mi Bišćani što smo to sebi dopustili. Cazinjani uvijek imaju polovinu u skupštini i to nezavisno od stranke, a mi? Kao fol građani, glasamo za Cazinjane. SDA je čist primjer. Nema tu napretka moj Klerk. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#81 Re: Vlada USK 2014-2018

Ukidanje kantona nije rješenje. Dapače, USK treba da snažno podržava HDZ-ovu ideju o neukidanju kantona. Ukine li se USK, Krajišnici mogu lijepo da krenu graditi splavove i čekati da Una poraste da ih ponese prema Jasenovcu i Hrvatskoj.Jer, koliko se i kako ulagalo u kanton iz zajedničke kase locirane u Sarajevu, vrlo je jasno da smo apsolutno zadnja rupa na svirali, i da nas na životu održava jedino ono što nam, po zakonu, moraju dati.

Opet kažem. Farku znam kao kvalitetnog čovjeka i dobrog političara. Nadam se da će većina koju su uspostavili krenuti sa imenovanjem vlade i rješavanjem nekih stvari, jer je kanton trenutno bliže bankrotu, nego stabilnoj situaciji.
fosna2014

#82 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by fosna2014 »

@Leclerc,

ja na prste ne mogu izbrojati kvalitetan kadar u nijednoj od ove tri vladajuće stranke (SDA, DF, LAB). Ako bih morao izdvojiti nekog, ali samo ako bih morao, onda je tu Fikretova kći najkvalitetnija politička figura. Sve ostalo ima onaj naš "haj biće" mentalitet. Tanki smo do zla neba. Umjesto da držimo kadar u USK mi ove kao malo bolje šaljemo za Sarajevo koji su samo klimoglavci i ništa više. Pa to može svako, zar ne? Ko se bori za naš narod u Sarajevu? Niko! Ne smije niko pisnuti.
Helena2014

#83 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Helena2014 »

OBAVIJEST!

Kako javljaju naši ativisti/ce koji prisustvuju venrednom zasjedanju Skupštine USK-a, usvojen je Prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta USK-a, odluka će brzo biti potpisana te se može pristupiti isplati plata budžetskim korisnicima.
Također je usvojena i Odluka o privremenom finansiranju i izvršenju Budžeta USK-a za period od 01.01. do 31.03.2015. godine. U ovom periodu su zabranjena sva zapošljavanja i novi projekti u kantonalnim ustanovama!

POKRET! za socijalnu pravdu, Bihać
Ridjobrki

#84 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Ridjobrki »

fosna2014 wrote: Seljakluk je zavladao kantonom, a za to smo prvenstveno krivi mi Bišćani što smo to sebi dopustili.
Dite, najbolje što je Bihać uspio ponuditi je bio retard koji je opljačkao bogaoca, instalirao na ključne pozicije veće retarde od sebe i u političku komunikaciju kao normalne i prihvatljive termine uveo bručke, kurce i slične zvanične stejtmente tipa da od sijena ljepše miriše jedino pička na sijenu.

U Cazinu sam bio pet puta u životu i nikakve direktne veze sa njim nemam ali spram nekadašnjeg ponosa i dike Bihaća Hamde - ono što je dolazilo i dolazi iz Cazina su gospoda ljudi. Kraj Hamde je čak i Alaga Topić sasma prihvatljiv džentlmen. Mene je Bihać i rodio i odgojio i sramota me spomenuti ko je predstavljao lice toga grada i Krajine u zadnjih haman deceniju.

Prema tome, čestitajmo Cazinu koji je za Bihać izmislio i politiku i političku kulturu.

Okej, ovo je malo pretjerano ali nije daleko od realnosti.
fosna2014

#85 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by fosna2014 »

Ridjobrki wrote:
fosna2014 wrote: Seljakluk je zavladao kantonom, a za to smo prvenstveno krivi mi Bišćani što smo to sebi dopustili.
Dite, najbolje što je Bihać uspio ponuditi je bio retard koji je opljačkao bogaoca, instalirao na ključne pozicije veće retarde od sebe i u političku komunikaciju kao normalne i prihvatljive termine uveo bručke, kurce i slične zvanične stejtmente tipa da od sijena ljepše miriše jedino pička na sijenu.

U Cazinu sam bio pet puta u životu i nikakve direktne veze sa njim nemam ali spram nekadašnjeg ponosa i dike Bihaća Hamde - ono što je dolazilo i dolazi iz Cazina su gospoda ljudi. Kraj Hamde je čak i Alaga Topić sasma prihvatljiv džentlmen. Mene je Bihać i rodio i odgojio i sramota me spomenuti ko je predstavljao lice toga grada i Krajine u zadnjih haman deceniju.

Prema tome, čestitajmo Cazinu koji je za Bihać izmislio i politiku i političku kulturu.

Okej, ovo je malo pretjerano ali nije daleko od realnosti.
Ne bih bas rekao. Ustvari slazem se sa jednim dijelom, a to je da se Hamdo u zadnje 2-3 godine dobrane nafurao. Presao je u sistem zvani SDA-kabadahizam i to mu je bila greska. Kao nacelnik je jedan od najboljih koji sam vidio, ali mu je sila udarila u glavu i tu je poenta svega. Pogledaj sad ovog pupana sto imamo, pa to je livada koja u svom alkoholicarskom momentu ne zna gdje goni. A to za Cazinjane, dobro malo si vise pretjerao. Koliko ti ljudi vec vladaju kantonom trebali bismo ocekivati i neki rezultat, a sta imamo? Najgori smo po svemu. Uvijek bili i uvijek cemo izgleda i ostati. Moglo se poslije rata i malo kao zivjeti, ali ovo sad sto imamo od 2000-te lici na mazohizam politicara spram narodu. Tako da ta tvoja "gospoda" kako je nazivas nosi veliku krivicu.

Ne zelim da predstavim Cazinjane kao lose ljude, i moji su iz tog kraja, ali moramo biti i malo realni. Oni vladaju vec toliko godina, a mi idemo samo dole. Puno vuku u Cazin i na tome im cestitam, ali sta mi ostali imamo od toga? Dakle, glupi smo sto se ne drzimo zajedno kao Biscani. To Krajisnik vrijedi samo kada se lansira politika prema vani (Sarajevo, Zagreb etc.). Mi smo u sustini u dusi razjedinjeni i to pokazuje ne samo "gospoda" iz Cazina nego i ostali.

Ukini kanton i svi rahat.
It_is_a_Leclerc

#86 Re: Vlada USK 2014-2018

Premijer Vlade USK - Hamdija Lipovača - Bihać
Premijer Vlade USK - Šemsudin Dedić - Bihać

Da ne idem dalje u prošlost. Ako me sjećanje dobro služi, nijedan Cazinjanin nikad nije bio premijer u Vladi USK. Isto tako, od 13 ministara u Vladi USK, samo je jedan Cazinjanin, Amir Murić. Ostalo su sve Bišćani i Sanjani.

Prema tome, realnost je da, umatoč činjenici da je Cazin najmnogoljudnija općina kantona, Bihać ima poluge stvarne vlasti od rata na ovamo. (Uz nezaobilazni Bužim) :D
fosna2014

#87 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:Premijer Vlade USK - Hamdija Lipovača - Bihać
Premijer Vlade USK - Šemsudin Dedić - Bihać

Da ne idem dalje u prošlost. Ako me sjećanje dobro služi, nijedan Cazinjanin nikad nije bio premijer u Vladi USK. Isto tako, od 13 ministara u Vladi USK, samo je jedan Cazinjanin, Amir Murić. Ostalo su sve Bišćani i Sanjani.

Prema tome, realnost je da, umatoč činjenici da je Cazin najmnogoljudnija općina kantona, Bihać ima poluge stvarne vlasti od rata na ovamo. (Uz nezaobilazni Bužim) :D
Da premijeri, ali pogledaj nam vaskolike ministre i razno razne komore, agencije, ambulante, mupove. Tu je lova i idi malo vise unazad. :izet: Sto ne pravda ovu dvojicu, svakako. :thumbup:
Ridjobrki

#88 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Ridjobrki »

fosna2014 wrote:
Ne bih bas rekao. Ustvari slazem se sa jednim dijelom, a to je da se Hamdo u zadnje 2-3 godine dobrane nafurao. Presao je u sistem zvani SDA-kabadahizam i to mu je bila greska. Kao nacelnik je jedan od najboljih koji sam vidio, ali mu je sila udarila u glavu i tu je poenta svega. Pogledaj sad ovog pupana sto imamo, pa to je livada koja u svom alkoholicarskom momentu ne zna gdje goni. A to za Cazinjane, dobro malo si vise pretjerao. Koliko ti ljudi vec vladaju kantonom trebali bismo ocekivati i neki rezultat, a sta imamo? Najgori smo po svemu. Uvijek bili i uvijek cemo izgleda i ostati. Moglo se poslije rata i malo kao zivjeti, ali ovo sad sto imamo od 2000-te lici na mazohizam politicara spram narodu. Tako da ta tvoja "gospoda" kako je nazivas nosi veliku krivicu.

Ne zelim da predstavim Cazinjane kao lose ljude, i moji su iz tog kraja, ali moramo biti i malo realni. Oni vladaju vec toliko godina, a mi idemo samo dole. Puno vuku u Cazin i na tome im cestitam, ali sta mi ostali imamo od toga? Dakle, glupi smo sto se ne drzimo zajedno kao Biscani. To Krajisnik vrijedi samo kada se lansira politika prema vani (Sarajevo, Zagreb etc.). Mi smo u sustini u dusi razjedinjeni i to pokazuje ne samo "gospoda" iz Cazina nego i ostali.

Ukini kanton i svi rahat.
Na dio o Cazinjanima ti je već Le Clerc odgovorio, ja bih dodao da se sjećam JEDNOG premijera iz Cazina - Begija iz SBiH koji je vodio vladu kao čovjek iz privrede ali je to bio haman i najnestabilniji period u kantonu. Begi je imenovan nakon krize od 20 mjeseci bez vlade nekad tamo početkom prošlog desetljeća.

Ja se ne slažem da je rješenje u ukidanju kantona, rješenje je u racionalnom i pametnom gospodarenju resursima i radu. Ne mislim ja da će nama biti bolje ako se za nas bude brinulo Sarajevo, ja sam prije za spuštanje ingerencija na nivo općina nego na slanje nadležnosti na entitet ili državu. Samo ono što se pokrade kroz Unsko-sanske šume može pokrpiti rupe u budžetu a o razvoju kroz taj i još par sektora da i ne pričam...

Što se tiče Cazinjana u drugim polugama vlasti - u čem je problem? Jel' to Kanton samo bihaćki? Svako ima pravo na zaposlenje a ako neko ima primjedbe na privilegiranost Cazina u zadnjih nekoliko godina nek se opet žali Hamdi i pita ga čime je kupovao podršku ASDA.

I zašto je Hamdu spucao SDA-kabadahizam? Jel' to SDA ima patent na kabadahizam ili sad može komotno neko za svaku bitangu reći da ga spucao SDP-kabadahizam po uzoru na Hamdu, Heleza, Zlaju i raju? Nemojmo se obmanjivati i blaćenjem drugih prati svoj obraz. Istina je da je zlatno tele od kojeg se očekivalo previše izraslo u obično goveče i to nema veze ni sa SDA ni sa SDP - govedo je jednostavno govedo.

Ružno je s jedne strane spominjati Emdžada kao alkosa, ko je jednom vidio kakav je Hamdo kad popije Emdžo mu je obični krajiški pripiti Kruško kraj onog Jeckylla/Hydea... Ne može blaćenje osporiti činjenicu da je Emdžo bio jedini čestit ministar u Hamdinoj vladi dok ga ovaj nije potjerao dodvoravajući se Velikom Zlaji (gdje je tad bila priča o krajiškom jedinstvu?) a treba dobrano nemati obraza pa pisati o Hamdi kao dobrom načelniku dok čitave faking drenaže nema ispod kompletnog igrališta koje je on plaćao i rastaljivao.

Ako je to "jedan od najboljih načelnika koje si vidio" pitam se kakvi li su ostali bili.
Bosanski_kralj

#89 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Bosanski_kralj »

Šta očekivati od SDA kad oni jednog Mehmeda Mahmića šalju u Dom naroda"? :roll: Taj čovjek gazi preko mrtvih da ostvario svoje privatne ciljeve.

Svaka čast Cazinu, ali taj grad se izdigao na osnovu šverca u ratu. Najviše ratnih profitera je iz tog grada, a najmanje heroja. Jbg dok su bužimljani i krupljanima, ginuli po skokovima, pećigradu i ostalim cazinskim vukojebinama, cazinski kokošari su grćali lovu i postajali gospoda.

I ono što nas u cijelo državi je*e je to da će se neko mjesto razviti samo ako ima svog pravog čovjeka negdje u vlasti. Ne postoji sistem koji će omogućiti da se općine razvijaju ravnomjerno bez obzira iz kojeg mjesta osoba na nekoj poziciji dolazila.
It_is_a_Leclerc

#90 Re: Vlada USK 2014-2018

Ma koji su Krupljani ginuli ?! Jel oni što su ih Cazinjani primili ko rod rođeni u svoje kuće, kad su u ljeto 92. protjerani ? Nemojte da bacamo ljagu na ljude. Ovdje čitajući pojedince, Cazinjani, ne samo da su seljaci, da okupiraju pozicije u vlasti, da su kukavice i profiteri, već su i "sjedili kod kuće dok im je neko oslobađao sela", što je notorna neistina. Tim više što osnovno poznavanje ratnih dešavanja ukazuje na suprotno. Cazin je općina sa najvećim brojem šehida na području USK, i sa najvećim brojem nosilaca ratnih priznanja. To je istina.

A dobro mi na kantonu iz Sarajeva i dobijemo, koliko smo između sebe nesložni, puni nekih sitnih šibicarskih zajedljivosti, pseudourbane nadmjenosti i egoizma.
Hafis

#91 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Hafis »

Jednom riječju spremni za Europu.
It_is_a_Leclerc

#92 Re: Vlada USK 2014-2018

Joj Hafko me proganja.

btw. Sretan Božić :kakoste:
hladan.preminger

#93 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by hladan.preminger »

Bosanski_kralj wrote:Šta očekivati od SDA kad oni jednog Mehmeda Mahmića šalju u Dom naroda"? :roll: Taj čovjek gazi preko mrtvih da ostvario svoje privatne ciljeve.

Svaka čast Cazinu, ali taj grad se izdigao na osnovu šverca u ratu. Najviše ratnih profitera je iz tog grada, a najmanje heroja. Jbg dok su bužimljani i krupljanima, ginuli po skokovima, pećigradu i ostalim cazinskim vukojebinama, cazinski kokošari su grćali lovu i postajali gospoda.

I ono što nas u cijelo državi je*e je to da će se neko mjesto razviti samo ako ima svog pravog čovjeka negdje u vlasti. Ne postoji sistem koji će omogućiti da se općine razvijaju ravnomjerno bez obzira iz kojeg mjesta osoba na nekoj poziciji dolazila.

Ne samo da su u ratu svercali i bjezali sa linije, nego je pola cazina autonomasi.
hladan.preminger

#94 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by hladan.preminger »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma koji su Krupljani ginuli ?! Jel oni što su ih Cazinjani primili ko rod rođeni u svoje kuće, kad su u ljeto 92. protjerani ? Nemojte da bacamo ljagu na ljude. Ovdje čitajući pojedince, Cazinjani, ne samo da su seljaci, da okupiraju pozicije u vlasti, da su kukavice i profiteri, već su i "sjedili kod kuće dok im je neko oslobađao sela", što je notorna neistina. Tim više što osnovno poznavanje ratnih dešavanja ukazuje na suprotno. Cazin je općina sa najvećim brojem šehida na području USK, i sa najvećim brojem nosilaca ratnih priznanja. To je istina.

A dobro mi na kantonu iz Sarajeva i dobijemo, koliko smo između sebe nesložni, puni nekih sitnih šibicarskih zajedljivosti, pseudourbane nadmjenosti i egoizma.
Koji su to Krupljani ginuli? Jesi ti debil ili sta? Koliko ih je samo poginulo na autonomiji "braneci Cazin" od autonomasa, a i dan danas je pola Cazina autonomaši.

Kad spomenes Krupljane, rat i poginule bolje ti je da ustanes.
It_is_a_Leclerc

#95 Re: Vlada USK 2014-2018

hladan.preminger wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ma koji su Krupljani ginuli ?! Jel oni što su ih Cazinjani primili ko rod rođeni u svoje kuće, kad su u ljeto 92. protjerani ? Nemojte da bacamo ljagu na ljude. Ovdje čitajući pojedince, Cazinjani, ne samo da su seljaci, da okupiraju pozicije u vlasti, da su kukavice i profiteri, već su i "sjedili kod kuće dok im je neko oslobađao sela", što je notorna neistina. Tim više što osnovno poznavanje ratnih dešavanja ukazuje na suprotno. Cazin je općina sa najvećim brojem šehida na području USK, i sa najvećim brojem nosilaca ratnih priznanja. To je istina.

Koji su to Krupljani ginuli? Jesi ti debil ili sta? Koliko ih je samo poginulo na autonomiji "braneci Cazin" od autonomasa, a i dan danas je pola Cazina autonomaši.

Kad spomenes Krupljane, rat i poginule bolje ti je da ustanes.

Opet ponavljam, Krupljani nisu ginuli ni manje ni više od Cazinjana, koji su, da podsjetim, ti koji su Krupljane primali u svoje domove, i ne žalim, primili bismo opet, da zatreba. Pola Cazina nisu autonomaši, već dvije od 15 mjesnih zajednica. Eto, toliko znaš :)

Ne, nisam debil. Ne, neću ustati kad spominjem bilo koga, i ne, neću nastaviti na ovoj temi da se raspravljam ko je bolji i hrabriji od stanovnika uništenih, bankrotiranih općina u kantonu sirotinje i bijede, tim više što ne simpatišem ovo frčenje i izigravanje neke povrijeđenosti, autoriteta, šta li.
Bosanski_kralj

#96 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by Bosanski_kralj »

Prvi koji su stali na liniju prema autonomašima su bili momci iz Faraona, 511. Slavne. S obzirom na broj boraca najviše poginulih je brojala 511. Svaka čast na gostoprimstvu Cazinjana prema izbjeglim Krupljanima kao i svima onima koji su poginuli u odbrani BiH, ali to ne mijenja činjenicu da je u tom gradu šverc bio glavna grana zanimanja i da su se nakon rata zahvaljujući tome razvili.
VjecitiStudent

#97 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by VjecitiStudent »

Prema podacima IDC-a:

Bos. Krupa: 1315
Cazin: 917

To su broj ukupno stradalih na teritoriji općine, civila i vojnika, neovisno od vojske ili nacionalnosti.
StupskaBitanga

#98 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by StupskaBitanga »

Avaz udario na Vladu USK potpirujući boračka udruženja
SDA i DF pogazili su šehidsku krv
It_is_a_Leclerc

#99 Re: Vlada USK 2014-2018

StupskaBitanga wrote:Avaz udario na Vladu USK potpirujući boračka udruženja
SDA i DF pogazili su šehidsku krv
Evo, vidite. To je jedan modus operandi lažnih boraca koji su ranjeni kad im je viljuškar sa ukradenom humanitarnom prešao preko nogu, i sad bauljaju okolo i prijete nekome. Takve moralne, ljudske nakaze mogu obitavati samo u vehabijskoj ASDA, i tamo ogorčeno šiljiti za nastavak krize u USK.

Zanimljivo je da je ta ista ASDA u koaliciji sa DNZ-om u Cazinu, i to im nije gaženje ničije krvi. A o tome da je SBB u koaliciji sa SNSD-om permanentno da i ne govorim.
imezaforum

#100 Re: Vlada USK 2014-2018

Post by imezaforum »

Sto ce nam babini.Sepic jedini pametan i nece sa babinima.Elvira nema gdje nije bila ali osim nje kako izgleda nemaju drugih kandidata.nek samo Lipovace nema pa kako bude bude
Post Reply