vjerujete li u pomirenja

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
StaTeBriga

#151 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by StaTeBriga »

Zavisi koje su to prepreke. Ako su neke vece, i ako ih ima puno, tesko ce biti, a ako su neke male, i ako ih ima puno, opet ce tesko biti :-D :-D Sve je moguce, ali sa trudom. Ali ako nisi sigurna za brak, onda to nemoj ciniti, da ne budes rospijica pa se udavala 10 puta nedaj Boze :( :( :( :-D
lolita_xx

#152 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by lolita_xx »

StaTeBriga wrote:Zavisi koje su to prepreke. Ako su neke vece, i ako ih ima puno, tesko ce biti, a ako su neke male, i ako ih ima puno, opet ce tesko biti :-D :-D Sve je moguce, ali sa trudom. Ali ako nisi sigurna za brak, onda to nemoj ciniti, da ne budes rospijica pa se udavala 10 puta nedaj Boze :( :( :( :-D
:shock: :shock: :shock:
Dijasporac

#153 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Dijasporac »

u slucaju da je jedna strana bolja od druge DALEKO!!!... pomirenje bi bilo ocajno.. npr ako je momak uspjesan, vrijedan, pametan... kad ga prodje nesigurnost i konfuzija posle raskida nebi se pomirio sa zenom koja u 24toj godini nezna sebi cimbur napraviti i ceka mamu da joj donese, i momak da joj pravi sve i brise iza nje dok ona ustane sa stola i ode po daljinski odma da gleda TV iako je momak jedini sto ima posao i kompletno je spreman za ozbiljan zivot. uspjesni muskarci su 2%.. sta ih ima zasluziti neka glista unazadjena koju bi sutno nazad mami kad tad i najveci bezumni ocajnik koji trpi sve?

ovo isto vrijedi za zene naravno, koje prekinu recimo sa alkoholicarom koji ima 1000 diploma a nimalo proaktivnosti da nadje sebi posao i da ispravi svoj zivot... sto nazalost ogromna cifra balkanaca jeste :(

znaci zavisi ko koga zasluzuje, kad se nadje malo vremena da se promisli i vidi da ima alternative milion puta bolje, onda se to sve samo od sebe rijesi... a losija strana je ebala sebi misa za sva vremena :D
Suljagina_Fata

#154 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Suljagina_Fata »

Dijasporac wrote:u slucaju da je jedna strana bolja od druge DALEKO!!!... pomirenje bi bilo ocajno.. npr ako je momak uspjesan, vrijedan, pametan... kad ga prodje nesigurnost i konfuzija posle raskida nebi se pomirio sa zenom koja u 24toj godini nezna sebi cimbur napraviti i ceka mamu da joj donese, i momak da joj pravi sve i brise iza nje dok ona ustane sa stola i ode po daljinski odma da gleda TV iako je momak jedini sto ima posao i kompletno je spreman za ozbiljan zivot. uspjesni muskarci su 2%.. sta ih ima zasluziti neka glista unazadjena koju bi sutno nazad mami kad tad i najveci bezumni ocajnik koji trpi sve?

ovo isto vrijedi za zene naravno, koje prekinu recimo sa alkoholicarom koji ima 1000 diploma a nimalo proaktivnosti da nadje sebi posao i da ispravi svoj zivot... sto nazalost ogromna cifra balkanaca jeste :(

znaci zavisi ko koga zasluzuje, kad se nadje malo vremena da se promisli i vidi da ima alternative milion puta bolje, onda se to sve samo od sebe rijesi... a losija strana je ebala sebi misa za sva vremena :D

A da se i ja s tobom jednom složim :D
pomirenje može čovjek poželiti u onoj prvoj fazi raskida, nedostajanje, navika i td.. ali kada prođe malo vremena i čovjek sa distance uspije realno sagledati stvari, uspije vidjeti da je taj raskid bio prava stvar i da se možda trebao desiti i ranije, da je čovjek ikako mogao biti racionalan u nekim situacijama.
Sumnjam da je u takvim situacijama pomirenje moguće. Ali nisu sve situacije takve, možda kod nekih prisilnih raskida zbog geografske udaljenosti ili šta znam, uglavnom da nije neslaganje karaktera i životnih stilova
Dijasporac

#155 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Dijasporac »

Suljagina_Fata wrote:
Dijasporac wrote:u slucaju da je jedna strana bolja od druge DALEKO!!!... pomirenje bi bilo ocajno.. npr ako je momak uspjesan, vrijedan, pametan... kad ga prodje nesigurnost i konfuzija posle raskida nebi se pomirio sa zenom koja u 24toj godini nezna sebi cimbur napraviti i ceka mamu da joj donese, i momak da joj pravi sve i brise iza nje dok ona ustane sa stola i ode po daljinski odma da gleda TV iako je momak jedini sto ima posao i kompletno je spreman za ozbiljan zivot. uspjesni muskarci su 2%.. sta ih ima zasluziti neka glista unazadjena koju bi sutno nazad mami kad tad i najveci bezumni ocajnik koji trpi sve?

A da se i ja s tobom jednom složim :D
pomirenje može čovjek poželiti u onoj prvoj fazi raskida, nedostajanje, navika i td.. ali kada prođe malo vremena i čovjek sa distance uspije realno sagledati stvari, uspije vidjeti da je taj raskid bio prava stvar i da se možda trebao desiti i ranije, da je čovjek ikako mogao biti racionalan u nekim situacijama.
Sumnjam da je u takvim situacijama pomirenje moguće. Ali nisu sve situacije takve, možda kod nekih prisilnih raskida zbog geografske udaljenosti ili šta znam, uglavnom da nije neslaganje karaktera i životnih stilova
da, ja sam brzom shvatio da mi je raskid bio naj bolja stvar sto mi se desila, ali to mi nije pomoglo da nebudem bjesan duzi period... i ponekad pomislim da me je Bog dragi sacuvao kompletne zivotne katastrofe ako bi ostao zajedno sa tipom djevojke koja ni mrvice nije za mene, npr ja privlacim uspjesno drustvo, dok ona privlaci drustvo djevojki koje su varale momke sa popom te bi ona rekla TO SESTRO isl. tako da smo razliciti previse :)... i samo bi mozda pedofilu pozelio da zavrsi sa takvom zenom.
metal_rules_cura

#156 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by metal_rules_cura »

Vidis... Iz nekog razloga uopce ne cijenim tipove koji lose pricaju o svojim bivsim djevojkama... Tako je bez izuzetka.

Pomirenja? Skeptik sam trenutno :)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#157 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

metal_rules_cura wrote: uopce ne cijenim tipove koji lose pricaju o svojim bivsim djevojkama..)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
metal_rules_cura

#158 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by metal_rules_cura »

Da. To mi je najmrza stvar koju mogu uvidjeti jako brzo nakon upoznavanja. Svaka osoba je bila dio mene, tada mi se nesto na njoj svidjalo i ja sam zbog toga bila tu. Pljuvati po njoj je pljuvanje po meni samoj. Ako tako prica o njoj onda ce i o meni sutra.

Ako me pak momak na neki nacin povrijedio zna se vrijeme, mjesto i osobe kojima se to govori ako si covjek zeli olaksati.
uvjek dobar gost

#159 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by uvjek dobar gost »

Ne vjerujem, probao... i vidio da to ne ide... u stvari dobio po ušima... sada u braku vjerujem u kompromis i pomirenja...
febo_acm

#160 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by febo_acm »

Mislim da je ovo treba gledati individualno. Nije isto pomiriti se nakon prevare, tuče, svadje... Onda zavisi u i od perioda veze. Sam sam bio svjedok veze koja je bila prekinuta zbog izuzetno glupe svađe i ljudi su s vremenom shvatili kolko jednom drugom nedostaju i da nemogu jedno bez drugog i danas, nakon šest godina braka, imaju dvoje prekrasne djece i imaju odličan brak. Ima i obratnih slučajeva, ali sve u svemu mislim da je to individualno i da mnogo zavisi od pomenutih razloga.
cikavelja

#161 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by cikavelja »

Ko se jednom u corbu opece, taj i u jogurt puse. :mrgreen:
Jednom puklo, vazda ce.
7777777

#162 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by 7777777 »

AMD wrote:Mislim da je ovo treba gledati individualno. Nije isto pomiriti se nakon prevare, tuče, svadje... Onda zavisi u i od perioda veze. Sam sam bio svjedok veze koja je bila prekinuta zbog izuzetno glupe svađe i ljudi su s vremenom shvatili kolko jednom drugom nedostaju i da nemogu jedno bez drugog i danas, nakon šest godina braka, imaju dvoje prekrasne djece i imaju odličan brak. Ima i obratnih slučajeva, ali sve u svemu mislim da je to individualno i da mnogo zavisi od pomenutih razloga.
Slazem se apsolutno...sve to zavisi od osobe do osobe, na kraju krajeva mozda ta neka pauza nastala raskidom dode dobro i ljudi se zblize jos vise, jer znaju koliko je vrijedno to sto su imali..pomirenja su dobra stvar, ako ljudi nauce svoje lekcije...
Iz licnog iskustva mogu reci da kada nesto izgubis tek shvatis sta si imao i onda sve te neke sitnice oko kojih je covjek gubio zivce postanu potpuno nebitne, a ono stvarno bitno, a to je emocija i jednostavno osjecaj srece koji imas sa doticnom osobom se iskristaliziraju....iskreno se nadam da i ja spadan u tu grupu ljudi
ljudi su s vremenom shvatili kolko jednom drugom nedostaju i da nemogu jedno bez drugog i danas, nakon šest godina braka, imaju dvoje prekrasne djece i imaju odličan brak
tamara*

#163 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by tamara* »

Ne vjerujem u pomirenja.
zelenashica

#164 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by zelenashica »

up i ova tema :D i ona je haman u skladu s onim osvetama i prevarama :lol:
zelenashica

#165 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by zelenashica »

zoom66 wrote:
mišica wrote:up i ova tema :D i ona je haman u skladu s onim osvetama i prevarama :lol:
:( :( :(

nejma pomirenja :(

:D
a pistacija :? :sad:

:D
lolita_xx

#166 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by lolita_xx »

joj jeste vi pesimisti :D cuj nema pomirenja :D

moze bar ono kratko :D na par sati :D
zelenashica

#167 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by zelenashica »

lolita_xx wrote:joj jeste vi pesimisti :D cuj nema pomirenja :D

moze bar ono kratko :D na par sati :D
čuj loli kako počeše ove teme o pomirenju ja se nešto počesto pitam da li si upravu,ili nisi,ili jesi,ili nisi...... :? :-) :D
lolita_xx

#168 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by lolita_xx »

ma upravu sam sigurno :D

prije ili kasnije ce se potvrditi :D

samo mene slusajte :D
zelenashica

#169 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by zelenashica »

lolita_xx wrote:ma upravu sam sigurno :D

i gledaj kao propadaš :D je li ovo trebao biti nastavak misli :D
lolita_xx

#170 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by lolita_xx »

mišica wrote:

nije :D
slusajte mene i necete zalutati :D
zelenashica

#171 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by zelenashica »

lolita_xx wrote:
mišica wrote:

nije :D
slusajte mene i necete zalutati :D
:? hm.......... :sad: :shock: 8-) :x :evil: ma neću vala :D ....
Šeherzada

#172 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

zoom66 wrote:vjerujte meni i necete se pokajati :) :oops: :D
Ja ti vjeruje4m
Altheda

#173 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Altheda »

Cisto sumnjam. Ne stoji dzaba onaj fazon s procitanom knjigom. Opet, zavisi sta ti smatras pod "svim".
Ljubav iz filmova, romantika i zelje pojedinaca rijetko imaju veze sa stvarnoscu.

Meni nikad veze nakon pomirenja nisu uspijevale.
Šeherzada

#174 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by Šeherzada »

Altheda wrote: Meni nikad veze nakon pomirenja nisu uspijevale.
:thumbup: Ni meni.......
bilosto

#175 Re: vjerujete li u pomirenja

Post by bilosto »

ja sam u vezi koja je jednom "pukla"... pomirili smo se nakon rasciscavanja problematicne situacije (u prici je bila jos jedna osoba, dakle, bio je u pitanju trojac sa vjestim kormilarom, a kormilar nije bio on, nego ja :P )

prekid je nekad veoma ucinkovito sredstvo za postavljanje stvari na svoje mjesto. no, ako se jos jednom dogodi slicna situacija, pomirenja nece vise biti...

ne treba generalizirati i reci kategoricko NE, jer svaka je situacija drugacija i uvijek postoji nesto sto moze unaprijediti vezu nakon tog prekida, tj. s pomirenjem...

naravno, ako se ponasanje koje je dovelo do pomirenja ponavlja, tj. nije iskorijenjeno samim prekidom, onda se tu nema sta traziti...
Post Reply