Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
HardcoreMX

#4651 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

belfy wrote: ako sam negdje nekog vrijedjao to prijavis. ako to ne zelis, onda samo kopiras dio koji vrijedja nekoga. ovako optuzivanje je bezveze i evo ja cu prijaviti tebe. ne zato sto si neki dobar sugovornik, nego zato sto lazes.
Ok,što si mislio pod onim citatom kojeg si postirao barem jedno 5 puta?!
Bafakkar

#4652 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

-Vidiš da govorim u pravcu infracrvenog EM zračenja i talasa na tim frekvencijama i dužinama na panelu spektra ukupnog EM zračenja.
Hahahah... :lol: Ti si rekao:

"dakle drugi EM valovi koje ljudsko uho može da registrira" :lol: :lol:
Koje EM valove ljudsko uho moze da registrira!?! Koje?!?!?!? :lol: :lol: Odgovori molim te!
Ono što ti vidiš je filtriranje svjetlosti
Sta?!!?!?! :lol: Kakvo crno filtriranje svijetlosti. Objasni molim te!
a detektorima može da dokažeš prisustvo fotona pa makar da se radi o samo jednom primjerku.
Opet ti :D

"Here we report that humans can detect a single-photon incident on the cornea with a probability significantly above chance."
Tinsley, Jonathan N., et al. "Direct detection of a single photon by humans." Nature Communications 7 (2016).

Tako na sličan način je i sa sluhom,uredjajima pretvaraš Em valove koje može da uho osjeti unutar svojih granica osjetljivosti na frekvencije.
Hahahahhahahhahahhahahhah, ne mogu!!! :lol: :lol: :lol: "uredjajima pretvaraš Em valove koje može da uho osjeti" hahahha!
Koje EM valove uho moze da osjeti?!?! :lol:

Cemu je ovo slicno?! Kako vidimo?! :lol: Objasni molim te! Kakvim "uredjajima pretvaraš" sta da osjetimo cime "sta"? :lol:
Jeli FM,morao bi biti?Šta su ti valovi i da li putem njih može da ti se prenese poruka koju možeš da čuješ?
Sad smo ubacili radio odjednom :lol:

I sta bi ny u formuli "E = h*(ny)" ?! :lol:

Hajd iskreno, nema veze :D sad kako citas znas i sam koliko si lupio...
Sam si kriv. Iskreno, ja nisam htio previse o ovome, ali sam si se uhvatio.. :lol:
belfy

#4653 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

Bafakkar wrote:...
nece pomoci sto si vjernik. cak i ban mozes fasovati za ismijavanje gluposti... :sad:
Bafakkar

#4654 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

ono nije univerzitetska stranica što si postirao
Kakvu univerzitetsku stranicu hoces? :D

Postovao sam ti online verziju objavljenog papira u Nature Communications (za neupucene, ako ih ima takvih https://en.wikipedia.org/wiki/Nature_Communications).

http://www.nature.com/articles/ncomms12172 (open access je tako da mozes da procitas cijeli rad i da napises commentary article kako nisu upravu; P.S. nemoj zaboraviti da napomenes da je ny Planckova konstanta) :tooo:
Bafakkar

#4655 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

belfy wrote:
nece pomoci sto si vjernik. cak i ban mozes fasovati za ismijavanje gluposti... :sad:
Ma nema veze, ako i dobijem ban vrijedilo je. :D
Stvarno jeste :D

Nije mi bila namjera da govorim o fizici ili slicno. Nego se sam uhvatio toga i to 3 dana nakon mog posta (mada mi je sada drago sto jeste, ups :D )

Bar znam skim imam posla. Jadnik sad iscitava linkove na njemackom i pokusava nekako napraviti smisao od lupetanja koje je izjavio u zadnja 3-4 posta... Bit ce interesatno u svakom slucaju. :D Ocekujem da ce sad poceti pricati o radiu (odakle radio :D ), ali nema veze jos vise ce se uvaliti i bude pravo zabavno. :serbo:

Mada ne ocekujem ga tako brzo, ipak i wikipedia trazi vremena, pogotovo kad kazes da su "zvucni talasi vrsta EM talasa" i da je "ny u E= ny*h Plankocva konstanta. :D

Bude pravo interesatno kako ce se pokusati izvaditi iz ovoga. Jedva cekam! :D
belfy

#4656 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

Bafakkar wrote:
belfy wrote:
Ma nema veze, ako i dobijem ban vrijedilo je. :D
Stvarno jeste :D

Nije mi bila namjera da govorim o fizici ili slicno. Nego se sam uhvatio toga i to 3 dana nakon mog posta (mada mi je sada drago sto jeste, ups :D )

Bar znam skim imam posla. Jadnik sad iscitava linkove na njemackom i pokusava nekako napraviti smisao od lupetanja koje je izjavio u zadnja 3-4 posta... Bit ce interesatno u svakom slucaju. :D Ocekujem da ce sad poceti pricati o radiu (odakle radio :D ), ali nema veze jos vise ce se uvaliti i bude pravo zabavno. :serbo:

Mada ne ocekujem ga tako brzo, ipak i wikipedia trazi vremena, pogotovo kad kazes da su "zvucni talasi vrsta EM talasa" i da je "ny u E= ny*h Plankocva konstanta. :D

Bude pravo interesatno kako ce se pokusati izvaditi iz ovoga. Jedva cekam! :D
kao da citam sebe od prije 7-8 godina... ostaj ziv, zdrav i veseo. :thumbup:

P.S. nece se vaditi. cekat ce da malo tema odmakne, pa ce se ponovo javiti sa nekom novom nebulozom...
HardcoreMX

#4657 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Inače,ne volim da komuniciram linkovima izuzev kod likova koji nisu sposobni da svojim riječima i intelektom komuniciraju poput tebe pa sam onda prinudjen da ih i ja koristim,ali tvoji linkovi nisu sa oficijelni instituta niti univerziteta pa ni sa wiki.Više volim da natjeram sudiskutanta da misli svojom glavom,medjutim očigledno je da brojnim je to jako teško pošto stalno upadaju u delirijum sopstvenog ega,valjda je onda teško da priznaju sami sebi da nisu bili u pravu.
-U kojoj ti zabiti živiš da do tebe nije doprio radio signal?Dakle,još jednom FM valovi preko koji ide radio signal, preko kojeg ti slušaš radio,koje su to vrste valovi koje tvoj uredjaj detektuje i transormira na vrsti i frekvenciji valova koju ti možeš da čuješ?
-Odgovori,pošto ti tvrdiš da vidiš fotone,koliko trenutno vidiš fotona,zahvaljući svjetlosti koju emituje tvoj monitor kao i luster ili lampa kako već imaš,koji su trenutačni izvor EM zračenja?!
-Odgovori kako je moguće da vidiš najsitnije čestice u svemiru bez mase i kako možeš da ih registruješ na brzini svjetlosti?!
-Ako vidiš tako mikroskopski precizno,bez uporabe mikroskopa, onda za tebe trebaju da su bez problema vidljivi i virusi,bakterije i sl.?
HardcoreMX

#4658 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

belfy wrote: kao da citam sebe od prije 7-8 godina... ostaj ziv, zdrav i veseo. :thumbup:

P.S. nece se vaditi. cekat ce da malo tema odmakne, pa ce se ponovo javiti sa nekom novom nebulozom...
-Vidi stvarno,tolike si godine utraćio na forumu,a na kako siromašnom vokabularu si ostao,a da ne kažem na kako uskoj spoznaji i dalje na vrlo niskom nivou komuniciranja svedenom uglavnom na spamanje tema,zaključao si Kur'an i mudzize i to ti ide na dušu,i na vrijedjanje,što ti takodjer ide na dušu.
belfy

#4659 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote: kao da citam sebe od prije 7-8 godina... ostaj ziv, zdrav i veseo. :thumbup:

-Vidi stvarno,tolike si godine utraćio na forumu,a na kako siromašnom vokabularu si ostao,a da ne kažem na kako uskoj spoznaji i dalje na vrlo niskom nivou komuniciranja svedenom uglavnom na spamanje tema,zaključao si Kur'an i mudzize i to ti ide na dušu,i na vrijedjanje,što ti takodjer ide na dušu.
da, siromasan vokabularom i na niskom nivou komunikacije. potrudi se da budes bolji od mene, jer zasada:
Bafakkar

#4660 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

jeeeeeej! :D
ali tvoji linkovi nisu sa oficijelni instituta niti univerziteta pa ni sa wiki.
hahahhahah!!! :D Link sa Nature-ove stranice i orginalog papira nije 'CAK pa ni sa wiki' :tooo: :tooo:
http://www.nature.com/articles/ncomms12172
Više volim da natjeram sudiskutanta da misli svojom glavom,medjutim očigledno je da brojnim je to jako teško pošto stalno upadaju u delirijum sopstvenog ega,valjda je onda teško da priznaju sami sebi da nisu bili u pravu.
Pogledaj moj prvi post na ovo pitanje. Ocigledno sam pogrijesio sto sam ti ljubazno odgovorio, jer si to vidio kao znak slabosti. Dobio si sto si sam trazio.
-U kojoj ti zabiti živiš da do tebe nije doprio radio signal?Dakle,još jednom FM valovi preko koji ide radio signal, preko kojeg ti slušaš radio,koje su to vrste valovi koje tvoj uredjaj detektuje i transormira na vrsti i frekvenciji valova koju ti možeš da čuješ?
Hahahhahaha.... Kakve veze ovo ima sa "Zvucni talasi su vrsta EM talasa" :lol: :lol: :lol:
Kad ja tebi dodjem i dreknem se na uho "FOTON!" koja "vrsta EM talasa" je to sto cujes? :D :D
-Odgovori,pošto ti tvrdiš da vidiš fotone,koliko trenutno vidiš fotona,zahvaljući svjetlosti koju emituje tvoj monitor kao i luster ili lampa kako već imaš,koji su trenutačni izvor EM zračenja?!
Ljubazno sam ti vec to ranije odgovorio, ali se se poceo da kreveljis na moj odgovor.. Nego odgovori ti meni sta je ny u E = ny*h?!? Zasto ovo preskaces? :lol:
-Odgovori kako je moguće da vidiš najsitnije čestice u svemiru bez mase i kako možeš da ih registruješ na brzini svjetlosti?
-Ako vidiš tako mikroskopski precizno,bez uporabe mikroskopa, onda za tebe trebaju da su bez problema vidljivi i virusi,bakterije i sl.?
Cini mi se da sam ti pricao o mikroskopima i difrakcijonom limitu u svom prvom postu - zasto ne naucis sta ziv bio :lol:

De pobjedi svoj ego i postedi se googlanja :lol:
Ako vec ne mozes, nema veze. :D Meni je ovo zabavno dok mi se ne prispava :D
HardcoreMX

#4661 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:
HardcoreMX wrote: -Vidi stvarno,tolike si godine utraćio na forumu,a na kako siromašnom vokabularu si ostao,a da ne kažem na kako uskoj spoznaji i dalje na vrlo niskom nivou komuniciranja svedenom uglavnom na spamanje tema,zaključao si Kur'an i mudzize i to ti ide na dušu,i na vrijedjanje,što ti takodjer ide na dušu.
da, siromasan vokabularom i na niskom nivou komunikacije. potrudi se da budes bolji od mene, jer zasada:
-Toliko zlobnog čovjeka još nisam vidio pa se ne bi sa tobom takmičio jer si van konkurencije.Idi pristavi vodu,umij se i okupaj,makar toliko možeš učiniti za sebe.I izadji malo u svijet iz te vukojebine u kojoj si sad,nauči neki strani jezik,upoznaj druge kultrure,nije čitav svijet ravna gora.
:lol:
HardcoreMX

#4662 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Bafakkar wrote:-----
Ti si se valjda umislio kad sam te ja na početku diskusije oslovio sa "stručnjak za evoluciju",no da te razuvjerim da si lažne nade djabe ne daješ,samo sam ironično mislio. :D
Dakle,ovo djabe pišeš, jer ne prenosim niti čitam,ionako si postao konkurencija Dozeru u emotikonima,dakle javi kad si spreman da odgovoriš na postavljena pitanja,uzmi si malo i odmora ako treba,ali samo ako možeš da prvo izbrojiš i javiš koliko fotona vidiš?!
Bafakkar

#4663 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

Dakle da ponovimo :D
"Na sličan način kao što ti zvučni valovi, kao druga vrsta EM valova, podražavaju samo druge receptore slušnog aparata,na tačno odredjenim frekvencijama u granicama dostupne sluhu."

Ovo gore je inace o FM prijemniku, hahhaha :lol: :lol:

Znas, jedna je stvar lupiti nesto o fizici. Hajd nema veze... ali ovo mutljanje je jos zabavnije :tooo:
nastavi molim te :thumbup:
Bafakkar

#4664 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

HardcoreMX wrote:
Bafakkar wrote:-----
Ti si se valjda umislio kad sam te ja na početku diskusije oslovio sa "stručnjak za evoluciju",no da te razuvjerim da si lažne nade djabe ne daješ,samo sam ironično mislio. :D
Dakle,ovo djabe pišeš, jer ne prenosim niti čitam,ionako si postao konkurencija Dozeru u emotikonima,dakle javi kad si spreman da odgovoriš na postavljena pitanja,uzmi si malo i odmora ako treba,ali samo ako možeš da prvo izbrojiš i javiš koliko fotona vidiš?!
Ja ne bih odmora, previse mi je zabavno, a i ne moram iscitavati wikipediu ko ti..

Evo bez emotikona (nisam niti jedan stavio prije nego sto si ih sam poceo stavljati na moje odgovore, pa rekoh hajd da ti udovoljim):

Sta je ny?!?
Kako su "zvucni talasi vrsta EM talasa?"

Hoces ti jedno pitanje odgovoris ja jedno? Evo ja cu poceti sa "Sta je ny u formuli E=ny*h ?"

(da se zna da mi je pravo tesko ovo sve pisati bez emotikona)
Last edited by Bafakkar on 23/12/2016 22:05, edited 2 times in total.
klavirdžija

#4665 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by klavirdžija »

Ne draži ga, svega ti, dosta je bilo. :D

Da mi se ne plače, smijao bih se.
HardcoreMX

#4666 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Ti ne vidiš slova kako treba,a kamoli fotone.Pa vidiš da sam isped napisao "zvučni valovi",da sam mislio na Em valove pa napisao bi samo em?!
Bafakkar

#4667 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

HardcoreMX wrote:Ti ne vidiš slova kako treba,a kamoli fotone.Pa vidiš da sam isped napisao "zvučni valovi",da sam mislio na Em valove pa napisao bi samo em?!
Sta je ny u formuli E = ny*h?
HardcoreMX

#4668 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

klavirdžija wrote:Ne draži ga, svega ti, dosta je bilo. :D

Da mi se ne plače, smijao bih se.
MA ja se samo smijem,pogotovo takvima kao ti,koji još manje kontaš o čemu se radi,ali bitno je da si i ti nešto napisao.
Bafakkar

#4669 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

HardcoreMX wrote:Ti ne vidiš slova kako treba,a kamoli fotone.Pa vidiš da sam isped napisao "zvučni valovi",da sam mislio na Em valove pa napisao bi samo em?!
Ahaaaam...

A sta cemo za ovo?!?
napisao sam u kontekstu,dakle drugi EM valovi koje ljudsko uho može da registrira
Upppps!
HardcoreMX

#4670 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

O.e.. nešto,valjda je do ovih fotona,da li ovaj post sugerira da je i do tebe stigao FM radio i da si odgovorio konačno na pitanja?
Bafakkar

#4671 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

HardcoreMX wrote:
O.e.. nešto,valjda je do ovih fotona,da li ovaj post sugerira da je i do tebe stigao FM radio i da si odgovorio konačno na pitanja?
Mozes ti to bolje..
Ja sam odgovorio na pitanja u postu prije 3 dana. Hajde sad postavi koje zelis da odgovorim sa copy-paste (necu morati ni slova izmjeniti).

Nego sta cemo sa ovim:
napisao sam u kontekstu,dakle drugi EM valovi koje ljudsko uho može da registrira
?

Odgovori na bilo koja dva pitanja od ovih:

1. Koje EM valove ljudsko uho moze da registrira?
2. Sta je ny u formuli E=ny*h?

Napisi svoje pitanje (ponovo ak vec jesi), cekam..
HardcoreMX

#4672 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Bafakkar wrote:--.
Hoće li netko reći je li ovaj dao odgovore?!Čovjek vidi fotone,a ne dopiru do njega FM valovi.Svašta.
Bafakkar

#4673 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

HardcoreMX wrote:
Bafakkar wrote:--.
Hoće li netko reći je li ovaj dao odgovore?!Čovjek vidi fotone,a ne dopiru do njega FM valovi.Svašta.
Skim pricas?

Napisi pitanje.

Te odgovori na:

1. Koje EM valove ljudsko uho moze da registrira?
2. Sta je ny u formuli E=ny*h?
Last edited by Bafakkar on 23/12/2016 22:29, edited 1 time in total.
Bafakkar

#4674 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Bafakkar »

Bas toliko treba vremena da das odgovor koji nije duze od 3 rjeci.. hm...

Sta je ny u formuli E=ny*h?
belfy

#4675 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

mah...priznat ce da nije u pravu kad i Smrle prizna, a to je nikada. ljudi bez karaktera i integriteta, ali i onog najbitnijeg - obraza....
Locked