Vjera/nevjera - sta je bolje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
sumirprimus

#401 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sumirprimus »

madner wrote:Koliko si ti obziran prema vegeterancima? Da li pazis da ne jedes meso pred njima ili te boli briga? :D
redovno zajebavam.
pa ja ne mere meso,a more pasteta,ionako se pravi od djeteline s 4 lista.
i dobro,a a sta je za rucak?nakon lajt obroka.
sumirprimus

#402 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sumirprimus »

Suelureac wrote:E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
slazem se.
pitanje kulture ponasanja,kucnog odgoja.

ja se uszdrzavam i od teskih rijeci pred ljudima za koje znam da poste.ako znam da ih to vrijedja,da ne ide nikako,sto bi bio konj.
piupiu

#403 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by piupiu »

petunija

#404 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by petunija »

sumirprimus

#405 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sumirprimus »

sam po sebi kategoricki imerativ je da si vjeran jednoj zeni,sve dok te ista ne uhvati u nevjeri.
Leo_alfa

#406 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Leo_alfa »

Ovo dvoje ili zive u ogromnom stanu ili se stalno sele :mrgreen:
sumirprimus

#407 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sumirprimus »

i ja sam primjetio da joj stalno s ledja prilazi.
palestinka

#408 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

HAVANA wrote:
palestinka wrote:U vegetarijanstvu je spas, nema mesa - nema problema;-)

Molim vas,necemo bit radikalni. :twisted: :D
Sve za ljubav:-) voljelo se dvoje mladih, a onda...jedan dan je ona pojela paštetu...tužna muzika, suze, kadrovi slomljenog srca i police Konzuma...kraj:-)
The One and Only

#409 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by The One and Only »

sherbett wrote:
The One and Only wrote:
On ti je dobar prijatelj, da nije tako i da se ponašaš tako kao iz topa sa nekim vjernikom vjerovatno bi shvatio to kao podbadanje. Ja govorim o situaciji gdje ulazim u brak sa osobom koja jede svinjetinu. Ali i onako se to neće desiti, samo džaba naglabamo.
Mislim da ne povezujem dobro danas.
U necemu je sigurno problem.
Ili ti ili ja.
ali jeste neki problem
Ne znam šta ti nije jasno, dobar ti je prijatelj pa mu to nije problem. Vjerovatno i zna da voliš klempe zamezit. Da si sa njim u braku, nosala bi burku, albanci to preferiraju. :D Svoj primjer sam naveo da bi pokazao kako to može biti sa ateistom.
ultima_palabra

#410 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by ultima_palabra »

palestinka wrote:
Sve za ljubav:-) voljelo se dvoje mladih, a onda...jedan dan je ona pojela paštetu...tužna muzika, suze, kadrovi slomljenog srca i police Konzuma...kraj:-)
Svinjski program :mrgreen:
Tomos

#411 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Tomos »

Najbolje je bit slobodan, kad ti se pije piva popij, kad ti se pije rakija popij, kad ti se jede kolač pojedi, nemaš nikakvih ograničenja ni bojazni to ti je sveukupno sloboda života.
palestinka

#412 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

ultima_palabra wrote:
palestinka wrote:
Svinjski program :mrgreen:
:mrgreen:
palestinka

#413 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by palestinka »

Srela sam komšiju jutros. Sav ublijedio. Kaže navik'o bit' u ormaru i kad treba i kad ne treba, pa cijeli dan preslaguje odjeću po boji, godišnjim dobima, prilikama. Daće, kaže, oglas: idem po kućama, po ormarima:-)
zigranje

#414 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

palestinka wrote:Srela sam komšiju jutros. Sav ublijedio. Kaže navik'o bit' u ormaru i kad treba i kad ne treba, pa cijeli dan preslaguje odjeću po boji, godišnjim dobima, prilikama. Daće, kaže, oglas: idem po kućama, po ormarima:-)
ovo je trebao biti neki smijesan komentar ili osvrt na neku zivotnu situaciju?
em nije mjesto, em promaseno, em i pored silne zelje da bude pravopisno ispravno, ipak je sprtljano

ostav
piupiu

#415 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by piupiu »

zigranje wrote:
palestinka wrote:Srela sam komšiju jutros. Sav ublijedio. Kaže navik'o bit' u ormaru i kad treba i kad ne treba, pa cijeli dan preslaguje odjeću po boji, godišnjim dobima, prilikama. Daće, kaže, oglas: idem po kućama, po ormarima:-)
ovo je trebao biti neki smijesan komentar ili osvrt na neku zivotnu situaciju?
em nije mjesto, em promaseno, em i pored silne zelje da bude pravopisno ispravno, ipak je sprtljano

ostav
:roll:

Kada padobranac uleti na temu ... :D
Ramzess Veliki

#416 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

petunija wrote:
:kiss:
Evo baš gledam ...
On kuha, ona dijeli kritike ...
On je pokriva - nije joj se dalo samoj ...
Ona reže hljeb, on je grli k'o da je spasila Svijet - preuveličava značaj njenog sitnog malog angažmana ...
On je češlja ...
On je tješi, zabavlja, svira joj gitaru, pere njenu mačketinu i priča viceve ...
U zamjenu za sve što radi za nju ona ga ujutru istresa iz kreveta i ne da mu da se odmori.

Ovo nije ljubav nego iskorištavanje.
HAVANA

#417 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

I jos reze nako meso,kakvo li je,cije li je, i ima zivotinju u kuci,pili su i vino.Ovo su dangube.
HAVANA

#418 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

A eno i gitare,cim ono svira,ono se i drogira.Padavicari.
sha_ba

#419 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sha_ba »

HAVANA wrote:A eno i gitare,cim ono svira,ono se i drogira.Padavicari.
metalike :cry: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#420 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by _BataZiv_0809 »

Fali mu:

Image

Image
JThomas

#421 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by JThomas »

kosonje i haš'šari.
sha_ba

#422 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sha_ba »

ne peru se
Ramzess Veliki

#423 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Ramzess Veliki »

Rekao bih upao jadan u Friendly zonu ... :lol: :lol: :lol:
zigranje

#424 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

palestinka wrote:
Suelureac wrote:E znate šta bi meni bilo nekulturno sa ženom npr. Sada je vrijeme iftara, ona hoće da se iftari i ja sjednem isto jedem s njom i sada alkohol il svinjetina na stolu. Jedino kada to ne bih radio. Ipak je to iftar.
Naravno, ali to čak nema veze s religijom i vjeróm. Osnovno poštovanje drugog, onog što je toj osobi bitno, civilizacijska tekovina. A mislio si na sehur:-)?
netom poslije rata radio u firmi,u sarajevu, vlasnici srbi, pravoslavci, bilo nas 8-9 radnika,
svaki dan, ali bas svaki dan direktorica i njen pomocnik bi poceli i zavrsili s flasom štoka, mezili bi prsutom, svinjskim naravno i sirom,
nekako od dolaska kod njih, mene zapalo da im ja uzimam flasu i parce prsute i sira,mozda ono "novi kolacic". doslo je novih radnika kasnije, ali...

...ramazan... skontali odmah na jutarnjoj kafi da postim, uredno su to jutro dobili flasu prsut i sir, kao i naredna, tek nakon 4-5dana pitali su me da li mi predstavlja problem sto ja u vrijeme ramazana njima "to" donosim.
sebe sam tada smatrao "novopecenim" muslimanom,pomalo nadobudnim, i prije nego je poceo ramazan, upitao sam se da li postoji neki religijski problem da ja njima "to" uzimam i donosim, a ja da postim.
malo sam taj "problem" istrazivao, nije bilo bas lako tada pronaci kvalitetne odgovore,
ipak dosao sam do zakljucka da to meni ne cini stetu, tj mom postu.

par puta bi ostali duze na poslu, pa bih ja iftario kod njih u kancelariji, takav raspored prostorija bio... oni cugaju, meze... pa bi se i zezali da se ja iftarim stokom ;) a ja bih njih pozivao da poste :) pa barem da nesto izbace jedan dan: kafu, stok, cigarete...ipak kad sam im objasnio sta je post i koji je znacaj za muslimana postaca imali su drugaciji stav, i cak su htjeli da me "oslobode" obaveze da im ja kupujem "to".
ubijedio sam ih da to meni nije problem, pa je ostalo kako jeste,
ipak su oni par stvari promijenili, u moju korist :) i postovali su cinjenicu da sam takav kakav sam :)

tako da "Suelureac" da li ces ti pred zenu koju si ozenio da s njom provedes zivot "u dobru i zlu" i koju si prihvatio kao takvu kakva jeste, da li ces ti u vrijeme iftara iznijeti da jedes svinjetinu i pijes alkohol, to ne govori nista o tvojoj zeni, vec o tebi, kakav si ti covjek i koja je tvoja pozicija u tom braku,

njoj neces umanjiti njen post, neces njoj naskoditi na taj nacin, osim sebi, jer gledano sa strane to je bezvezan gest.
islam njoj dozvoljava i da se u nuzdi iftari i tom svinjetinom

@palestinka
opet neki pokusaj duhovitosti?
na tvome mjestu ja bih odustao od toga, na 3 mjesta covjek pise iftar, a ti u pricu ubacujes sehur, fkt ne kontam sta pokusavas?
sha_ba

#425 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by sha_ba »

jesu li presli na islam, na kraju?

nakopitam
Locked