Vjencanje u Americi sa Bosanskim smekom

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

pita_zeljanica wrote:
basta sljezove boje wrote:
pita_zeljanica wrote:Koliko bi me kostalo, ukoliko bi zeljela angazovati Halida Beslica za svadbu?
:D
ovo i mene zanima. Znam da Deen nastupa na rodjendanima, Boris Novkovic takodjer
Mozemo organizovati kolektivno vjencanje, bice sigurno jeftinije.. :D
Mozete organizovati i zajednicki medeni mjesec, uz razmjenu partnera i genetskog materijala sa istima... :D
Halid ce ti pjevati za flashu vinjaka. :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

chuchumbamayumbe wrote:
pita_zeljanica wrote:
basta sljezove boje wrote: ovo i mene zanima. Znam da Deen nastupa na rodjendanima, Boris Novkovic takodjer
Mozemo organizovati kolektivno vjencanje, bice sigurno jeftinije.. :D
Mozete organizovati i zajednicki medeni mjesec, uz razmjenu partnera i genetskog materijala sa istima... :D
tako bilo na tvom medenom mjesecu, pa nam dajes savjete jel? :roll:
ozbiljna

Post by ozbiljna »

pita_zeljanica wrote:Koliko bi me kostalo, ukoliko bi zeljela angazovati Halida Beslica za svadbu?
:D
Odgovor je: 7000 eura, iz provjerenih izvora. Moj mladozenja se uvijek hvalio kako cemo imati Halida, ali prc! bice Kulis vjerovatno. mene doduse i ne zanima, ja bih pustila Madonnu, Skroz, TBF, Ninu Badric, ali bosanska svadba je bosanska :D
Tesssa

Post by Tesssa »

ozbiljna wrote:
Odgovor je: 7000 eura, iz provjerenih izvora. Moj mladozenja se uvijek hvalio kako cemo imati Halida, ali prc! bice Kulis vjerovatno. mene doduse i ne zanima, ja bih pustila Madonnu, Skroz, TBF, Ninu Badric, ali bosanska svadba je bosanska :D
valjda je prije svega tvoja svadba, a ne bosanska...
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Ja sam jedne prilike prevodila jednom njemcu na njegovoj vlastitoj svadbi. :D
Svadba je bila bosanska, a on se sve vrijeme ibretio.. :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

pita_zeljanica wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
pita_zeljanica wrote: Mozemo organizovati kolektivno vjencanje, bice sigurno jeftinije.. :D
tako bilo na tvom medenom mjesecu, pa nam dajes savjete jel? :roll:
Ma jok ja nisam ni isao na medeni mjesec, nismo imali para ni za vinjaka, a kamoli za medeni mjesec.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

pita_zeljanica wrote:Ja sam jedne prilike prevodila jednom njemcu na njegovoj vlastitoj svadbi. :D
Svadba je bila bosanska, a on se sve vrijeme ibretio.. :D
:lol:

meni je najludja svadba bila izmedju Albanke i Talijana u Njemackoj gdje niko nikoga nije razumio :lol:

Talijani su bili legendarni, sve poklone stavili na stol i onda izvlace i kazu: "Ova friteza je od rodjaka Lorenza". Onda svi pljescu i vicu: "Bravo Lorenzo, bravo!" :lol:
san darius

Post by san darius »

nemojte se samo u daytonu vjencat.

sve drugo moze: pop, hodza, maticar, osh se krizat, klanjat ili krstit, ili neces (ionako ti nista od toga ne pomaze u braku, kako god okrenes), pomarisat se s mladinom familijom (to nije lose, mada zvuci primitivno, ali dobro je odmah uspostaviti hijerarhiju odnosa. primitiva je kratkorocna, dugorocni profit je puno veci) ili gadjat flasom harmonikasa (nista ne brini. harmonikasi koji sviraju po bosanskim svadbama su izvrsno istrenirani, izbjeci ce on flasu i zavezanih ociju), svirat bosanske canzone (k. monteno) ili pustat edu maajku, zatrpat stol pitama, rostiljom i janjetinom s raznja ili necim petim, nema veze.

ja carsaf ne bih razapinj'o, osim ako te medjunarodna zajednica ne prisili. nekad je dobro nase jebade i kurvaluke ostavit medju nama. i oni (medjunarodni faktor) se jebu i jebali su se jos i vise dje god su stigli, pa je l' razapinju carsafe da vascijeli dunjaluk vidi? ako utvrdis da mlada nije bas bila 'cijela' kad je usla u brak, nema veze, nemoj bit primitivan, ovo je dvadeset i prvo stoljece. jedan vise, jedan manje. budi diplomat - odvali joj samarcinu i naredi joj da te, svaki put kad se vratis kuci, ima cekat ispod stola.

dakle, sve stima osim vjencanja u daytonu, a kad se vjencas, pazi da ne uredis unutarnje odnose u braku po obrascu fedracije - jebe lud zbunjenog.

san darius
Comrad

Post by Comrad »

Ma ja ne kontam ove nase obicaje. Ljudi spiskaju 5-6000 kermi, raja se najede, napije, mladenci odu oko 22, 23h i to je to. Uzmi lovu brate i na Havaje. 8-)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nasa vjencanja su mala u odnosu na spanjoska vjencanja. Tamo ima toliko ljudi da se ne zna ko je od mlade a ko od mladozenje. Tamo uvijek po crkvama stoji kada je koje vjencanje da se moze doci. Pricala mi je prijateljica o bracnom paru izbjeglica koji su isli od vjencanja do vjencanja :D
Prozor

Post by Prozor »

ja sam bio blizu da se zenim u ratu, mogu ti podijeliti detalje planirane svadbe, vrlo isplativo...
Post Reply