vjenčanice u Sarajevu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

daisy888

#26 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

_EMA_ wrote:
daisy888 wrote:odlučeno, teta na Trgu. danas idem na dogovor, uzimanje mjera i svega ostalog:)
jesi li bila kod tete, jesi odlucila? Pratim Vas i ja jer ce i meni uskoro trebati... :)
Teta više ne radi vjenčanice :sad:
Što se tiče materijala, ne znam ni sama gdje da nađem, to ću vidjeti dogovoru sa šnajdericom. negdje sam čitala da ima jedna jako dobra na ilidži, a švrljajući po forumima vidim da ima i teta na Baščaršiji. al sve nešto kontam da je tu skupo šivenje vjenčanica...u svakom slučaju ću otići, pa javim iskustva :-D
LaCici

#27 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Znam ti ja jos jednu kod starog Robota, mislim da se zove Alma ili Amra, moja prijateljica je sila dosta stvari kod nje i prezadovoljna je.
daisy888

#28 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

LaCici wrote:Zavisi kakvu zelis vjencanicu. Ako hoces da ti pada ono elegantno, onda muslin. Ja sam svoju radila od muslina, i super je materijal pogotovo za ljeto, jer je lagan i ne znojis se u njemu a predivno pada, izgleda bas leprsavo.
I ja bih nešto što fino pada, lagan neki materijal. i moja bi vjenčanica trebala biti lagana, lepršava, pa mi i treba takav materijal
LaCici

#29 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

E onda muslin, a i nije uopste skup materijal.
daisy888

#30 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

LaCici wrote:E onda muslin, a i nije uopste skup materijal.
eeee, LaCici, da nema tebe, ne bih ni znala odakle da krenem sa šivenjem te vjenčanice :-D. Hvala puno
LaCici

#31 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Sve sam to prosla, red je da pomognem ako vec znam kako to ide. Ti samo pitaj sta te zanima, vjencanica, cvijece... sta god ;)
daisy888

#32 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

LaCici wrote:Sve sam to prosla, red je da pomognem ako vec znam kako to ide. Ti samo pitaj sta te zanima, vjencanica, cvijece... sta god ;)
cvijeće sam već skontala, al eto nije zgoreg pitati gdje si radila buket, aranžmane...samo mi je ostala još vjenčanica.
LaCici

#33 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Pisala sam vec na drugoj temi da se cvijece isplati vise raditi u manje poznatim cvjecarama, jer oni su dosta jeftiniji i bolje urade jer nemaju posla kao ove "velike" pa se mogu bas fino posvetiti aranzmanima. Ja sam radila divne visoke stalke sa cvijecem koje pada preko njih i oni stoje pored stola mladenaca a na ostalim stolovima za goste su mi uradjene sampanj case sa svijecom unutra oblozenom cvijecem, zaista nesto predivno a nije klasicna ikebana. Bila sam prezadovoljna.
LaCici

#34 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Zaboravih napisati za bidermajer da su mi isto radili u toj cvjecari. I on je bio bas neobican. Ako zelis saljem sliku ali kada dodjem kuci jer s posla ne mogu. Uglavnom, bidermajer je uradjen kao obruc od bambusa i na to je prikaceno cvijece. Mislim da je bio unikatan, jer sam ga ja osmislila naravno uz pomoc zene u toj cvjecari. Ako te interesuje koja je cvjecara u pitanju javi se na pp da ne reklamiram.
mogirl

#35 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by mogirl »

Danasnji posjet salonu vjencanica klix je bio jako neprijatno iskustvo...Vlasnica je bila neuljudna i veoma nezainteresovana da pomogne i zaradi koju marku. Na pitanje koje su nove vjencanice jer nam je bio ponovni posjet u roku od mjesec dana, gospodji je bilo mrsko da ustane sa stolice i da nam pokaze i na upit da se jedna vjencanica proba je bio negativan jer pobogu ta je vjencanica zauzeta za navedeni datum. U slucaju da promjenimo datum moze se probati vjencanica,sto govori, ako cete iznajmiti vjencanicu mozete je i probati...Ne mogu da vjerujem u ovakvoj situaciji kakvoj je citav svijet danas da neko moze tako da postupi sa svojim musterijama...E pa mi necemo biti musterije i zasigurno cemo svakome razglasiti da doticna gospodja je lijena i malo je reci bezobrazna. Poslije toga smo otisli na carsiju u Agavu, gdje smo primili kraljevski tretman i stvarno odlican izbor vjencanica uz nevjerovatno dobru uslugu...Gospodja Vildana je extremno fina i uljudna i stvarno zeli da pomogne u svakom pogledu.
mogirl

#36 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by mogirl »

Danasnji posjet salonu vjencanica klix je bio jako neprijatno iskustvo...Vlasnica je bila neuljudna i veoma nezainteresovana da pomogne i zaradi koju marku. Na pitanje koje su nove vjencanice jer nam je bio ponovni posjet u roku od mjesec dana, gospodji je bilo mrsko da ustane sa stolice i da nam pokaze i na upit da se jedna vjencanica proba je bio negativan jer pobogu ta je vjencanica zauzeta za navedeni datum. U slucaju da promjenimo datum moze se probati vjencanica,sto govori, ako cete iznajmiti vjencanicu mozete je i probati...Ne mogu da vjerujem u ovakvoj situaciji kakvoj je citav svijet danas da neko moze tako da postupi sa svojim musterijama. Poslije toga smo otisli na carsiju u Agavu, gdje smo primili kraljevski tretman i stvarno odlican izbor vjencanica uz nevjerovatno dobru uslugu...Gospodja Vildana je extremno fina i uljudna i stvarno zeli da pomogne u svakom pogledu. A da ne pricamo o razlici cijena...u klix su vjencanice od 800 km i dalje a u agavi su sve vjencanice 250-300 km...
Last edited by mogirl on 02/02/2011 09:59, edited 2 times in total.
LaCici

#37 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

E pa to je problem kod tih "izvikanih" radnji, a narod leti ko lud nesvjesni da ce puno bolju uslugu dobiti u manje poznatim salonima i cvjecarama kojima je stalo da zarade pa ce time i bolje paziti musteriju.
daisy888

#38 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

moram se i ja nadovezati na komentar o salonu klix. ja sam otišla u normalno radno vrijeme, međutim vlasnica je zatvorila ranije, pa me pustila samo da pregledam vjenčanice. dovoljno mi je bilo samo da vidim cijene pa da odlučim da se zasigurno ne vraćam. većina vjenčanica se kreće od 800-1000 KM, što ni u ludilu ne bih dala.
u Agavi su bili i više nego ljubazni, probala sam skoro sve vjenčanice, bez obaveze, uz maksimalnu ljubaznost tete koja je radila.
ja sam se ipak odlučila za Azru Torlak koja šije vjenčanice na baščaršiji...onako se uslužuje mušterija, savjetujem svima da idu tamo...
daisy888

#39 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

LaCici wrote:E pa to je problem kod tih "izvikanih" radnji, a narod leti ko lud nesvjesni da ce puno bolju uslugu dobiti u manje poznatim salonima i cvjecarama kojima je stalo da zarade pa ce time i bolje paziti musteriju.
i slažem se što se tiče cvjećara, definitvno urade bolji posao, i za manje para...
baby24

#40 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by baby24 »

...ja sam bila prezadovoljna svojom vjencanicom iznajmljenom u salonu Gold na M. Dvoru.... teta je bila super ljubazna, smirena i bas puno mi je pomogla.... pa eto, mozda nekom pomogne ovo moje iskustvo...
bumboo

#41 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by bumboo »

Prije 4 god. iznajmljivala sam vjenčanicu u salonu Lady-M u Skenderiji, salon se nalazio dolje desno... Ne znam je li još uvijek radi i je li na toj lokaciji, ali vlasnica je zaista predivna i tim poslom se bavi dugi niz godina. Zove se Marijana. Kod nje sam naručila i cvjetove za kićenje svatova i pozivnice (ima zaista super izbor, od 0,50 KM pa naviše). Kasnije sam je viđala po nekim revijama, sajmovima vjenčanja itd. Puno mi je pomogla oko odabira vjenčanice, probala sam sigurno 10 modela dok nisam našla pravu. Nije bila puno skupa, 200-300 KM, doduše možda je sad skuplje, ne znam...
lady____

#42 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by lady____ »

ima li mozda neko iskustva u narucivanju vjenčanica sa eBuy-a? :)
Post Reply