Postavka je opet ista, dakle nisi ti nista nasla ni pomogla osim proslijedila link. Konkretno bi znacilo da imas neku fakticku mogucnost da pomognes, npr. da ti ili neko tvoj radi u toj firmi pa da proslijedis oglas i koju finu rijec za svog zemljaka(i u BiH ima internet i moze se trazit oglas, vauuu).eluna wrote: ↑10/02/2025 11:45pogrešna vam je postavka .......... konkretno sam ja jednom poznaniku našla konkretan oglas za posao koji ga zanimao ... oglas bio na linkedin portalu ....pošaljem mu link i dalje komunikaicja ide ovako:
- joooj pa ne mogu ja ovo
- štooo? pa za taj posao si me pitao, eto ga
- ma ne mogu otvoriti link
- pa odi na sajt, napravi profil kao na fb, i apliciraj
- jooooj, hajd mi ti to napravi
WTF
![]()
![]()
![]()
.... od tada i ja dajem samo link na sajt, pa nek svako sebi ganja .... da imam agenciju za zapošljavanje pa ni po jada, ovako ...ma daaaaaaj
Ne gledaj sa visoka, uz sav trud koji covjek ulozi da bi dobio neki posao vani ili cak u svojoj zemlji potreban je faktor srece, bolje se rodit bez one stvari nego bez srece.
I kod nas kao i vani ima ljudi koji bi sve na gotovo, koje je strah da ne diraju nesto jer ce pokvarit, kao i one koji misle ako si ti prosao neki put da imas neku dobru foru.
I sam sam slao neke linkove za odredjeni posao, slao agencije, i mnogo cega drugog. Znam da od tog nema neke fajde, to covjek uradi zbog sebe da ne bude da nisi pomogao makar nesto. Samo sam jednom bio u situaciji da mogu nekome pomoci konkretno i to sam i uradio.