Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kiki_Musampa wrote: ↑13/05/2022 11:17
Da li ste CV slali od firme do firme,sa objašnjenjem gdje ste i šta planirate,ili ste imali neki drugi metod kako doći do ugovora?
Ja sam preko druga koji je tamo nasao broj telefona firme i nazvao, dogovorio se i to je to.
Kiki_Musampa wrote: ↑13/05/2022 11:17
Da li ste CV slali od firme do firme,sa objašnjenjem gdje ste i šta planirate,ili ste imali neki drugi metod kako doći do ugovora?
Linkedin i xing su ti najbolji, stavis filtere koje poslove trazis i mozes cak notifikacije dobivati ako novi oglas/i izlaze.
lethalthreat wrote: ↑06/05/2022 18:51
Evo iz prve ruke, u MinKenu živim i ne bih ga mijenjao tako lako, grad 1/1, ali isto tako Ulm, Regensburg, Augsburg, Stuttgart - bio svugdje, definitnvno simpatični gradovi i baš lijepi za živjeti. Sve zavisi od afiniteta, ja bih se mogao svugdje uklopiti.
konami666 wrote: ↑18/05/2022 18:42
Kakva su to izvlačenja, jel to ko lutrija dobiti termin u ambasadi da podneseš zahtjev? Zar se ne može online podnijeti zahtjev?
On line se upisuje na listu , sa koje izvlace putem tombole 1 mjesecno...koga izvuku izvuku
konami666 wrote: ↑18/05/2022 18:42
Kakva su to izvlačenja, jel to ko lutrija dobiti termin u ambasadi da podneseš zahtjev? Zar se ne može online podnijeti zahtjev?
On line se upisuje na listu , sa koje izvlace putem tombole 1 mjesecno...koga izvuku izvuku
Pa to je užas! Koji poslodavac će te čekati tako kad nema predstavu kada ćeš moći početi raditi! Kako porodice čekaju spajanje kada ne znaju kada će momak/djevojka/muž/žena moći doći? Znaci sve je sreća, možeš čekati mjesec dana a možeš čekati 20 mjeseci.
Pa to je užas! Koji poslodavac će te čekati tako kad nema predstavu kada ćeš moći početi raditi! Kako porodice čekaju spajanje kada ne znaju kada će momak/djevojka/muž/žena moći doći? Znaci sve je sreća, možeš čekati mjesec dana a možeš čekati 20 mjeseci.
Samo pravilo za zapadni balkan ide tombola , Plava karta ide drugacije , spajanje muz/zena isto drugacije deficitarna zanimanja takodjer.
Znaci samo za pravilo za zapadni balkan ide tombola
Samo pravilo za zapadni balkan ide tombola , Plava karta ide drugacije , spajanje muz/zena isto drugacije deficitarna zanimanja takodjer.
Znaci samo za pravilo za zapadni balkan ide tombola
Aha ok, vidiš nisam znao da imaju neka zapadni Balkan pravila. Čovjek bi pomislio na prvu da to označava neke olakšice
Pitanja u vezi vize za ZB. Sta moram uraditi prije nego krenem iz BiH. Sta moram uraditi u Njemacku kada dodjem? Nakon koliko mogu promijeniti poslodavca?
Optimus09 wrote: ↑21/05/2022 20:52
Bilo je dvije godine,poslodavca mozes odmah.Dobijes saglasnost i gas,samo isti posao moras.
Bar sam ja tako informisan
Ma ne moras ni isti posao... Pustaju : )
Ali u svakom slucaju, prvo zustimmung pa tek onda otkaz na starom
W0rM wrote: ↑21/05/2022 20:37
Pitanja u vezi vize za ZB. Sta moram uraditi prije nego krenem iz BiH. Sta moram uraditi u Njemacku kada dodjem? Nakon koliko mogu promijeniti poslodavca?
Pa ja nisam nis specijalno u BiH uradio...
A u Njemackoj.... Prvo ide prijava u opstini gdje ces boraviti.
Kad dobijes potvrdu, onda ide racun u banci i.ostale stvari...nista komplikovano. Samo.prijavu uradis cim.dodjes.
Optimus09 wrote: ↑21/05/2022 20:52
Bilo je dvije godine,poslodavca mozes odmah.Dobijes saglasnost i gas,samo isti posao moras.
Bar sam ja tako informisan
Ma ne moras ni isti posao... Pustaju : )
Ali u svakom slucaju, prvo zustimmung pa tek onda otkaz na starom