Viza-hitno

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Mirza984

#26 Re: Viza-hitno

Post by Mirza984 »

Sama prijava na DV lutriju je BESPLATNA! Ako te izvuku, tek onda placas za izdavanje vize i jos nesto za program. Pitaj @ landlord, on i njegova supruga su dobili tu lutriju i bas krajem maja preselili u USA.[/quote]

Mozes li mi dati link tacan odakle da skinem tu formu za prijavu za lutriju posto nigdje ne mogu da nadjem?? :bih:
Mirza984

#27 Re: Viza-hitno

Post by Mirza984 »

Koni55 wrote:nisi napisao da li trenutno radis, ukoliko je odgovor da, onda mozes lakse dobiti turisticku vizu. Kada udjes u USA trazi politicki azil. Dobija se vrlo brzo, prekopaju po tvome zivotu uzduz i poprijeko, i ako je sve ok dobijes je. Mana ovoga je sto odredjeni vremenski period ne smijes da se vratis u Bosnu, mislim da je 3 godine.
E vidis da sam znao nebih napustao posao,radio sam donedavno....ali ta ti je dobra za politicki azil...samo me zanima ako bih otisao tamo kao turista kod rodjaka znaci i dalje bi on mogao da garantuje za mene??
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#28 Re: Viza-hitno

Post by ladyblue18 »

Mirza984 wrote:Sama prijava na DV lutriju je BESPLATNA! Ako te izvuku, tek onda placas za izdavanje vize i jos nesto za program. Pitaj @ landlord, on i njegova supruga su dobili tu lutriju i bas krajem maja preselili u USA.
Mozes li mi dati link tacan odakle da skinem tu formu za prijavu za lutriju posto nigdje ne mogu da nadjem?? :bih:[/quote]
Prijava na lutriju je u oktobru.
melb26sa

#29 Re: Viza-hitno

Post by melb26sa »

Dala sam link na prethodnoj strani: http://travel.state.gov/visa/immigrants ... _1322.html

Ides na ovu gore web stranicu i kada je vrijeme lutrije bice link za online prijavu. U medjuvremenu mozes procitati vise o lutriji i vidjeti dobitnike za 2008 i 2009 godinu.
Mirza984

#30 Re: Viza-hitno

Post by Mirza984 »

melb26sa wrote:Dala sam link na prethodnoj strani: http://travel.state.gov/visa/immigrants ... _1322.html

Ides na ovu gore web stranicu i kada je vrijeme lutrije bice link za online prijavu. U medjuvremenu mozes procitati vise o lutriji i vidjeti dobitnike za 2008 i 2009 godinu.
A sve sam do sada citao i sve mi je vec vise jasnije...najbitnije je da je fotos u redu u prijavi jer najvise slucajeva ispadne bas zbog nepravilnog popunjavanja formulara...a nisam znao da formular nije dostupan sve do pocetka prijava ali sada znam pa cu cekati i popuniti...ako bude-bude, ne bude ima uvijek iduca godina....ha ja ;-) 8-)

Ovo je tacniji link kada budu prijave za lutriju: http://www.dvlottery.state.gov/
ademo

#31 Re: Viza-hitno

Post by ademo »

Molim vas mozel mi ko pomoć oko DV vize...da je ispunim, ja se nerazumijem,,,pa da mi kaze sta gdje treba upisat baš kako tamo pise,,,nerazumijem ja te njihove formate kod ispunjavanja,,,,molim vas pomozite mi..hvala
melb26sa

#32 Re: Viza-hitno

Post by melb26sa »

ademo wrote:Molim vas mozel mi ko pomoć oko DV vize...da je ispunim, ja se nerazumijem,,,pa da mi kaze sta gdje treba upisat baš kako tamo pise,,,nerazumijem ja te njihove formate kod ispunjavanja,,,,molim vas pomozite mi..hvala
Ok, jesi dobio na lutriji ili kako? Najbolje da kontaktiras clana landlord jer su on i njegova zena dobili prosle godine - otisli sad u maju.

Ili nam reci koje tacno formulare ispunjavas da ti mozemo pomoci.
ademo

#33 Re: Viza-hitno

Post by ademo »

meni treba neko da pomogne da popunim prijavu....naso sam link na nasoj ovdje stranici ali neznam kako se ispunjaje...traze neku potvrdu sa 16 znamenki ako je to to .....sto sam ja naso...e sad neznam koji je to broj...najbolje da odes ti pa da vidis kako to izgleda sigurno ti bolje razumijes nego ja...evo ti moj msn: [email protected] napisi mi tamo ja cu sutra otvorit da vidim...neznam dokad se mogu podnjeti te prijave imal za to neki rok il sta....svasta sam procito glava mi je puna svega vise neznam nista sve mi se spetljalo..hihiihhi...ako odem saljem i tebi :roll: :? :?
ladyblue18

#34 Re: Viza-hitno

Post by ladyblue18 »

Jarane prijaviti se mozes od oktobra tek. :mrgreen:
I jesi li ti svjestan i da dobijes, da ces trebati finu lovu da odes tamo uopste? Nije to dzabe.
ademo

#35 Re: Viza-hitno

Post by ademo »

nisu bitne pare....da je da i dobijem....to se traži....
Mirza984

#36 Re: Viza-hitno

Post by Mirza984 »

ladyblue18 wrote:Jarane prijaviti se mozes od oktobra tek. :mrgreen:
I jesi li ti svjestan i da dobijes, da ces trebati finu lovu da odes tamo uopste? Nije to dzabe.
mislim da moze biti 10-15 000 dolara...a vidis ja bi imao te pare al ne vizu
Ateista

#37 Re: Viza-hitno

Post by Ateista »

melb26sa wrote:
Mirza984 wrote:A sta ako uzmem turisticku vizu i pokusam tamo po Americi ganjat papire da ostanem??? :D

S turistickom vizom i da ganjas papire da ostanes? Po kom osnovu? Zato sto ti je rodjak tamo? To se ne "pika". Cim istekne datum do kada su ti odobrili turisticki posjet ti si "out of status" sto ti cini mogucnost deportacije realnost. 180 dana preko dozvoljenog datuma i eto ti zabrane ulaska na 5 godina, preko 180 dana 10 godina. Ako sta slazes na ulasku u zemlju pa to poslije otkriju zbog "misrepresentation" ti je trajna zabrana.

Kao turista apsolutno ne mozes raditi tamo jer ne mozes dobiti SS broj a bez toga te niko nece zaposliti.

Sto ne pogledas opciju studija - ili radne vize. Neko ti je spominjao i investicionu vizu ako imas pola miliona dolara. Za sve ostalo, tu je DV lutrija :D
Postoji nacin da se radi, ne znam detalje ali masa ljudi radi i ako ima neke privremene vize, cak i placaju porez. Jeste malo rizicno, ali ako ne pravis probleme uglavnom te ne diraju.

Ima jako puno ljudi u americi koji su tako bez statusa i cekaju neke promjene, ocekuju da ce se mozda donijeti neki novi zakon, a postoji i varijanta fiktivnog braka sa nekom amerikankom ili amerikancem, samo za to treba platiti naravno.
ladyblue18

#38 Re: Viza-hitno

Post by ladyblue18 »

Mirza984 wrote:
:lol: :lol: :lol: ti to napisa olako kao da se radi o 10-15 KM.
Ja najvise sto sam cula da je neko odavde nosio to je 5000 $.
Odakle nekome 10-15 000 $ u BiH. :lol: :lol: Da ih ima vjerovatno ne bi ni isao vani.
Btw 10 je maximum.
melb26sa

#39 Re: Viza-hitno

Post by melb26sa »

Ateista wrote:
melb26sa wrote:
Mirza984 wrote:A sta ako uzmem turisticku vizu i pokusam tamo po Americi ganjat papire da ostanem??? :D

S turistickom vizom i da ganjas papire da ostanes? Po kom osnovu? Zato sto ti je rodjak tamo? To se ne "pika". Cim istekne datum do kada su ti odobrili turisticki posjet ti si "out of status" sto ti cini mogucnost deportacije realnost. 180 dana preko dozvoljenog datuma i eto ti zabrane ulaska na 5 godina, preko 180 dana 10 godina. Ako sta slazes na ulasku u zemlju pa to poslije otkriju zbog "misrepresentation" ti je trajna zabrana.

Kao turista apsolutno ne mozes raditi tamo jer ne mozes dobiti SS broj a bez toga te niko nece zaposliti.

Sto ne pogledas opciju studija - ili radne vize. Neko ti je spominjao i investicionu vizu ako imas pola miliona dolara. Za sve ostalo, tu je DV lutrija :D
Postoji nacin da se radi, ne znam detalje ali masa ljudi radi i ako ima neke privremene vize, cak i placaju porez. Jeste malo rizicno, ali ako ne pravis probleme uglavnom te ne diraju.

Ima jako puno ljudi u americi koji su tako bez statusa i cekaju neke promjene, ocekuju da ce se mozda donijeti neki novi zakon, a postoji i varijanta fiktivnog braka sa nekom amerikankom ili amerikancem, samo za to treba platiti naravno.
@ateista, znam sve opcije koje postoje - ja sam tamo legalno, drzavljanstvo iduce godine :D

na turistickoj vizi se ne moze dobiti social security number nema sanse - jedino sto se moze dobiti je ITIN ali ti sam tako dajes do znanja vladi da nemas validnog osnova za SSN. Nema problema, uzece oni tvoje poreze ali to je otprilike sve (tj nista) sto ces dobiti nazad.
Na privremenim vizama tipa J-1, J-2, F-1, za religijske sluzbenike, transfere u internacionalnim kompanijama - sve su to vize koje na odredjeni nacin dopustaju rad - L-1 viza ti dopusta rad za firmu koja te sponzorisala, H1B isto, J-1 mogu raditi ako su studenti do 20 sati sedmicno na kampusu, J-1 kao au-pair vec rade.

Veoma su male sanse da ce Obama bilo sta uraditi a ko se nada amnestiji sretno mu cekanje - zadnja je bila ima i preko 15 godina i jos ima ilegalaca na sve strane. Na jednom forumu je bila prica momka sto se tako fiktivno ozenio i platio joj - kad je doslo vrijeme za dizanje uslova (jer je prva zelena karta obicno dvogodisnja jer je i brak mladji od dvije godine) zene nigdje, poslali mu ICE na vrata nije znao sta ce.
Mirza984

#40 Re: Viza-hitno

Post by Mirza984 »

ladyblue18 wrote:
Mirza984 wrote:
:lol: :lol: :lol: ti to napisa olako kao da se radi o 10-15 KM.
Ja najvise sto sam cula da je neko odavde nosio to je 5000 $.
Odakle nekome 10-15 000 $ u BiH. :lol: :lol: Da ih ima vjerovatno ne bi ni isao vani.
Btw 10 je maximum.
Nemam ih ni ja ali kad bih nesto "izganjao" da tako kazem imao bih ih iz US-a naravno pozajmica dok dodjem tamo pa onda vratiti...to ja govorim :D
ladyblue18

#41 Re: Viza-hitno

Post by ladyblue18 »

Mirza984 wrote:
Nemam ih ni ja ali kad bih nesto "izganjao" da tako kazem imao bih ih iz US-a naravno pozajmica dok dodjem tamo pa onda vratiti...to ja govorim :D
Eh pa to je drugo. :mrgreen:
Meni inace nije jasno kako se zbavi tolika lova da odes tamo. Veze valjda. :mrgreen:
respo

#42 Re: Viza-hitno

Post by respo »

cuj kako se zbavi
uzmes kredit i ziranti vracaju a ti na floridi :D
ladyblue18

#43 Re: Viza-hitno

Post by ladyblue18 »

respo wrote:cuj kako se zbavi
Jelda. :mrgreen:
Mirza984

#44 Re: Viza-hitno

Post by Mirza984 »

respo wrote:cuj kako se zbavi
Jarane lakse ti otic na Floridu sad nego nac kakvog ziranta....to je puno teze nego uopste otic za Ameriku :D :D ta metoda je provaljena nakon njih nekoliko...ehhehe
Post Reply