Bio sam u dvije apoteke i kažu da maksimalno što imaju je 400 IU, što mi je premalo.
Vidim ima na PIK-u naručiti, ali to mi je malo upitno.
Moderator: anex
travar wrote:Gdje kupiti kapsule od 5000+ IU u Sarajevu?
Bio sam u dvije apoteke i kažu da maksimalno što imaju je 400 IU, što mi je premalo.![]()
9.1 ng/mlstarii wrote:travar wrote:Gdje kupiti kapsule od 5000+ IU u Sarajevu?
Bio sam u dvije apoteke i kažu da maksimalno što imaju je 400 IU, što mi je premalo.![]()
što ce ti tolika doza? imas sad sunca pa se suncaj a imas i riblje ulje od pharmameda
pa dobro jeste niza vrijednost al ne za toliku koncentraciju vitamina d...druga stvar pa svima je niza vrijednost vitamina d u i nakon zimskih mjeseci...travar wrote:9.1 ng/mlstarii wrote:travar wrote:Gdje kupiti kapsule od 5000+ IU u Sarajevu?
što ce ti tolika doza? imas sad sunca pa se suncaj a imas i riblje ulje od pharmameda![]()
Hvala za linkove, pa ću vjerovatno nešta naći.

Da li ste vi imali simptome i kad ste osjetili poboljsanjemoonca wrote:5000 IU je previse.
Meni dr preporucila 1000IU
Ja imam preko 50 god. i dr mi je preporucila zbog opsteg zdravlja.Mada zivim u suncanoj klimi cijelu godinu, ipak ga uzimam.mm24 wrote:Da li ste vi imali simptome i kad ste osjetili poboljsanjemoonca wrote:5000 IU je previse.
Meni dr preporucila 1000IU
Nasao sam cak da ako imam ispod 30 trebalo bi mi 10000 IU medjutim previse mi se cinilo