Vjerujem da si i ti, ali moras po obicaju malo seruckati i ujedati
Edit pici znam da si ti veliki jebac, ovo je bilo za nenaspavanog francuzića
Ma kakve lokalke buraz,oko 300 tisuca godisnje prodje kraoz Andricgrad.One na slikama su vjerojatno i prvi put u tom dijelu Srpske.Uglavnom Beograd,Uzice,Novi Sad cijela BiH ,posebno sarajlije dolaze sve cescepici wrote:ma dodje par lokalki namaze se avonom kozmetikom i jebiga namaH picengrad al hadje de nejmam nista protiv, kaje lola vedra cela napravijo carsiju od sela...samo da peMzije ne kasne
Nek su zivi i zdravi braca omerovici,eto im zgode da nalete i u Andricgrad sa svojim proizvodima,300 000 turista godisnje mogu uzeti finu lovu.Jedan Bosnjak je vec otvorio pekaru,mislim da je iz Gorazda,a i gradjevinski radnici su iz svih dijelova BiH ucestvovali i ucestvuju u gradnJi Andricgrada.pici wrote:i ko je sad vlasnik ovog kiceraja... opCina, entitet, prisrBica il oni kojima je oteta zemlja...
u Srebrenici ljudu se bave proizvodnjom i rade![]()
sta rade ove pecingradske lole, uzimaju pare iz budjeta vazdan nesto prokisnjava i otpada, pa doklena visHe...
Yug wrote:Ma kakve lokalke buraz,oko 300 tisuca godisnje prodje kraoz Andricgrad.One na slikama su vjerojatno i prvi put u tom dijelu Srpske.Uglavnom Beograd,Uzice,Novi Sad cijela BiH ,posebno sarajlije dolaze sve cescepici wrote:ma dodje par lokalki namaze se avonom kozmetikom i jebiga namaH picengrad al hadje de nejmam nista protiv, kaje lola vedra cela napravijo carsiju od sela...samo da peMzije ne kasne
.Onda se ide na Mokru Goru vecina pa na crnogorsko primorje i normalno u obrnutom smjeru isto tako.
I zasto bi se visegrad zvao andricgrad¤ jelena ¤ wrote:Sve je to super, nego...meni i dalje nije jasno kakve, konkretne, veze s Andrićem ima ovaj kompleks građevina
i zašto sve to skupa, takvo kakvo jeste, nosi njegovo ime?
Ma, to je garant iz dubokog poštovanja prema Andriću i u čast njegovog osmogodišnjeg školovanja u tom gradu.Bodkin wrote:I zasto bi se visegrad zvao andricgrad¤ jelena ¤ wrote:Sve je to super, nego...meni i dalje nije jasno kakve, konkretne, veze s Andrićem ima ovaj kompleks građevina
Ništa nije vječno moj Barba.Meni recimo na Višegrad prva asocijacija ova pjesmaBarbaDue wrote:Kako lijepo izgledaju ove prazne ulice, lokali, stolice...neka tako i ostane do kraja dunjaluka!
Nije tačno, posjećivao je, samo što ti ne znaš! I posjećivat će aBda.Yug wrote:Niko ove krajeve nije posjecivao pa i stoljecima.Do jucer su bile obicne provincije i gudure odakle su ljudi samo odlazili.Danas ove destinacije posjecuju najvece licnosti na PLANETI.
U kom je ovo stilu radjeno zivotati?Yug wrote: Priroda tvoga posla je da budes profesionalan,ali hajde razumijem.Mozes skinuti desetak porodica ali stranaca ali ne mozes stotine tisuca nasih koji odlaze.Nije samo to Andricgrad,uglavnom svi pored Andricgrada posjete u cugu i Mokru goru pa malo Sraganskom osmicom,u svakom slucaju svi nose dobre uspomene.Zanimljivo da i danasnji stanovnici Sarajeva masovno posjecuju ove destinacije,radoznalost ili nesto drugo nebitno,u svakom slucaju svi su DOBRODOSLI.

Zato sto je Emir/Nemanja Kusturica opsjednut Andricem odnosno on je u Andricu i njegovom zivotnom/spisateljskom opusu prepoznao sebe.¤ jelena ¤ wrote:Sve je to super, nego...meni i dalje nije jasno kakve, konkretne, veze s Andrićem ima ovaj kompleks građevina
Pa, scenograf.-LIBERO- wrote:Koji je arhitekta, vise njih, ovo radio/li? Koji urbanista...sta, ko...?
Ili je Emir rek'o - e vidis, ovdje cu ovakvu kucu, ovdje ovu crkvu, ovdje dvije fontane, ovdje kafanu i sl.?
Ne znam sta sve ima, jer nisam bio. Ali me bas interesuje, ko 'potpisuje' ovaj projekat?
Dječače, jasno je meni kako je sve to nastalo. Da je to nešto dobilo ime po Emiru/Nemanji Kusturici, kao onaj Kustendorf, šta li, pa ne velim...dječak sa šibicama wrote:Zato sto je Emir/Nemanja Kusturica opsjednut Andricem odnosno on je u Andricu i njegovom zivotnom/spisateljskom opusu prepoznao sebe.¤ jelena ¤ wrote:Sve je to super, nego...meni i dalje nije jasno kakve, konkretne, veze s Andrićem ima ovaj kompleks građevina
Ako znas Andricev zivotni put, sve ce ti biti jasno.