VIKEND-slobodni dani:)
Moderator: anex
-
riko-ga
#26 Re: VIKEND-slobodni dani:)
vratnik evo ovdje imas i broj telefona i jos koju informaciju i sliku.
http://boracko-jezero.freeservers.com/r ... anica.html
Slike su ti malo starije sad je puuuuuuuuuuuuno ljepse!!!!!
-
vratnik
#27 Re: VIKEND-slobodni dani:)
HVALA!!!!!! ETO NAS U MAJU!!!riko-ga wrote:vratnik evo ovdje imas i broj telefona i jos koju informaciju i sliku.
-
pogresna
#28 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Kako mi je drago što ova moja vedra tema napreduje.....
Nadam se da će sa ljepšim vremenom,biti još mnogo novih prijedloga...
Samo tako nastavimo.....
Nadam se da će sa ljepšim vremenom,biti još mnogo novih prijedloga...
Samo tako nastavimo.....
- Van Halen
#29 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Zna li iko nešto više o Bijambarama, kažu 50tak kilometara od Sarajeva a super je. Ima li kakvog prijevoza do gore, bar blizu. Mislim na autobus naravno:)
-
ifbbpro
#30 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Karabaja wrote:naspem benzina i vozam se po čitav dan po gradu
-
mamica papucarka
#31 Re: VIKEND-slobodni dani:)
kakvih bolan 50 km od SarajevaVan Halen wrote:Zna li iko nešto više o Bijambarama, kažu 50tak kilometara od Sarajeva a super je. Ima li kakvog prijevoza do gore, bar blizu. Mislim na autobus naravno:)
- strong69
#32 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Nego?mamica papucarka wrote:kakvih bolan 50 km od SarajevaVan Halen wrote:Zna li iko nešto više o Bijambarama, kažu 50tak kilometara od Sarajeva a super je. Ima li kakvog prijevoza do gore, bar blizu. Mislim na autobus naravno:)![]()
![]()
![]()
@Van Halen,
Ima se sta vidjeti. Ja sam bio u posjeti nekoliko puta. Pogledaj link:
http://www.bijambare.com/main.php?lang=bh
- Van Halen
#33 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Hvala na linku, stranica je za 10, zamolio bih ove koji nemaju konkretno bilo šta reći da se ne provaljhuju bezveze.strong69 wrote:Nego?mamica papucarka wrote:kakvih bolan 50 km od SarajevaVan Halen wrote:Zna li iko nešto više o Bijambarama, kažu 50tak kilometara od Sarajeva a super je. Ima li kakvog prijevoza do gore, bar blizu. Mislim na autobus naravno:)![]()
![]()
![]()
Na putu za Tuzlu, nekih 40 km cini mi se?
@Van Halen,
Ima se sta vidjeti. Ja sam bio u posjeti nekoliko puta. Pogledaj link:
http://www.bijambare.com/main.php?lang=bh
- Daphna
#34 Re: VIKEND-slobodni dani:)
http://www.bijambare.com/main.php?lang=bh[/quote]
Hvala na linku, stranica je za 10, zamolio bih ove koji nemaju konkretno bilo šta reći da se ne provaljhuju bezveze.[/quote]
Bila sam ja par puta na Bijambarama... Potrefilo se jednom za prvi maj, krenula u Sa i svratim sa mamom na Bijambare
Eh da ste vidjeli teferiča
Nije loše, borova šuma, planinski dom, pa one pećine... Mislim da ima i par jezera, nisam tražila ali sam čula one iz planinskog da pominju jezero. Put je dobar, skoro do planinskog je asfalt, samo što je usko... Uglavnom, fino za izlet! Samo se dobro oskrbite toplom odjećemo. Čak i u maju ima snijega u šumi

E da, što se tiče prevoza, skoro svaki bus koji ide za Tz će ti stati na nekom proširenju blizu skretanja za Bijambare. A dalje se moraš snaći
Naravno, pješaka, ali nije daleko, možda pola sata šetnje!
Hvala na linku, stranica je za 10, zamolio bih ove koji nemaju konkretno bilo šta reći da se ne provaljhuju bezveze.[/quote]
Bila sam ja par puta na Bijambarama... Potrefilo se jednom za prvi maj, krenula u Sa i svratim sa mamom na Bijambare
Nije loše, borova šuma, planinski dom, pa one pećine... Mislim da ima i par jezera, nisam tražila ali sam čula one iz planinskog da pominju jezero. Put je dobar, skoro do planinskog je asfalt, samo što je usko... Uglavnom, fino za izlet! Samo se dobro oskrbite toplom odjećemo. Čak i u maju ima snijega u šumi
E da, što se tiče prevoza, skoro svaki bus koji ide za Tz će ti stati na nekom proširenju blizu skretanja za Bijambare. A dalje se moraš snaći
- fishtrija
#35 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Čemu toliki šok i smijeh? Kao da su Bijambare u najmanju ruku u Vogošći, a ne između Srednjeg i Olova.mamica papucarka wrote:kakvih bolan 50 km od Sarajeva![]()
![]()
![]()
Oficijelna stranica turističkog kompleksa Bijambare:
Google Earth kaze:Udaljenost od Sarajeva je 40 km
43 km

Zato, mamice koja slusa svoga muza zorno i pozorno i ocito ne dobija sta bi trebala od njega, smiri hormone.
-
d2
#36 Re: VIKEND-slobodni dani:)
ima od bijambara lijepe voznje... ja sam bio prosle godine ali sam se malo razocarao, doduse nisam nikakav iskusni hodač po prirodi pa sam ocekivao ono nesto prava priroda sta ja znam a bijambare isto vrelo bosne za prvi maj
auto, rostilj, ceca
rostilj, auto, seka
mara, auto, rostilj
priroda je prelijepa tj ono malo prirode sto se nazire izmedju auta i rostilja...
ja sam upravo sada sa vrela bosne, biciklom, tamo i nazad 27 kilometara
auto, rostilj, ceca
rostilj, auto, seka
mara, auto, rostilj
priroda je prelijepa tj ono malo prirode sto se nazire izmedju auta i rostilja...
ja sam upravo sada sa vrela bosne, biciklom, tamo i nazad 27 kilometara
- coek
-
pogresna
#38 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Bila sam juče na Trebeviću.....Prekrasno....još nije bilo mnogo ljudi,kiša zezala,ali smo mi uspjeli i roštilj zapaliti
Gore ima stvarno predivnih mijesta za prošetati,roštilj,a još kad uzmete da nije daleko-pun pogodak.samo se treba čuvati mina,tj nezavlačiti se u šumu gdje je nepoznato.Ovih dana idem na Bijambare pa vam javim,inače mi se ne ide za vik.čisto zbog tih teferiča i sl.
Gore ima stvarno predivnih mijesta za prošetati,roštilj,a još kad uzmete da nije daleko-pun pogodak.samo se treba čuvati mina,tj nezavlačiti se u šumu gdje je nepoznato.Ovih dana idem na Bijambare pa vam javim,inače mi se ne ide za vik.čisto zbog tih teferiča i sl.
- River_isle
#39 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Mjesto koje mi je ostalo u sjecanju i idelano za vikend su Dolovi u podnozju planine Zvijezda... karta iznad opisuje put ...prije Bijambara skrene se lijevo... imaju bingalovi, mjesto za rostiljanje, suma za setnju... ko ima vremena, sretan put 
-
mamica papucarka
#40 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Sta je vama ljudi? ne mozes se vise ljudski ni nasmijat, a da te neko ne napadnefishtrija wrote:Čemu toliki šok i smijeh? Kao da su Bijambare u najmanju ruku u Vogošći, a ne između Srednjeg i Olova.mamica papucarka wrote:kakvih bolan 50 km od Sarajeva![]()
![]()
![]()
Oficijelna stranica turističkog kompleksa Bijambare:Google Earth kaze:Udaljenost od Sarajeva je 40 km43 km
Zato, mamice koja slusa svoga muza zorno i pozorno i ocito ne dobija sta bi trebala od njega, smiri hormone.
Ubacis dva smajlija i odmah ispadnes zenturaca vaka naka
Ja sam vec pisala da sam u tom kraju bila veoma cesto i da zaista nikakav problem nije otic do Bijambara. Procitah negdje da je 40 km vazdusne linije Sarajevo_Bijambare. Ne bih rekla da ima toliko, ali eto ako stoji, vjerovat cu i reci da nisam upravu. I sta sad? Da klecim na sljunku zato sto sam fulala 5-10 km i sto sam ubacila dva smajlija koja se smiju
- fishtrija
#41 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Nije dva, vec tri i plus onaj jedan buljavi... Izgledalo je gore no sto ti je bila namjera da izgleda, ocito, otud onakva reakcija. A ja inace volim da branim ove vrste u izumiranju, kao sto je hair metalist i slicno...
I sam sam taki...
-
mamica papucarka
#42 Re: VIKEND-slobodni dani:)
et, izvini za onog buljavogfishtrija wrote:Nije dva, vec tri i plus onaj jedan buljavi... Izgledalo je gore no sto ti je bila namjera da izgleda, ocito, otud onakva reakcija. A ja inace volim da branim ove vrste u izumiranju, kao sto je hair metalist i slicno...I sam sam taki...
- poplava
#43 Re: VIKEND-slobodni dani:)
To nam mamica suptilno govori da ima brz i udoban auto 
- fishtrija
#44 Re: VIKEND-slobodni dani:)
mamca hadznca
a ti fishtrija na paciklo pa kad uzmognes dostigni na beejambaree 
-
jasminasab
#45 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Ja sam bila na Bijambarama prije jedno 3-4 sedmice, za vikend i bas je bilo super - nema guzve, nema Cece ni puno auta. Posebno sto smo dosli popodne i otisli haman kad se smracilo. Puno je bolje nego prethodnih godina, a jedva cekam da i u pecinu udjem jer kad sam posljednji put bila prije par godina, nije bilo nista uredjeno, a osvjetljavali su u dionicama kako ide grupa, tako da ako zaostanes, ostanes u mraku, brr. 
- Edin H.
#46 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Je li ima autoput do tamo?
Niskoprofilne gume bas ne podnose gudure
-
jasminasab
#47 Re: VIKEND-slobodni dani:)
Ima kako nema, po Bosni je sve autoput.Edin H. wrote:Je li ima autoput do tamo?
- ljubav_aha
#48 Re: VIKEND-slobodni dani:)
pogresna wrote:Pozdrav!![]()
Zanima me kako provodite vikende,slobodne dane,vi koji volite planinu,prirodu,šetnje,rijeke,pa uz sve to i roštilj:)....gdje idete,imate li kakvu dobru ideju,ili neko novo mjesto za otići možda cak ovaj vikend?Koja su to mjesta koja vi rado posjecujete....uokolini Sarajeva ali i šire?
Hvala vam na idejama unaprijed
pa jesi li ti iz sarajeva ili iZ SAraj'va