Beatrice_22 wrote: ahaaa znaci radit ces intervjue?![]()
ili ces samo razmotat cilim![]()
![]()
VIJESTI i NOVITETI IZ SVIJETA FILMA....
Moderator: _BataZiv_0809
- anais_nin
neplanirano sam ga odgledala prije premijereBeatrice_22 wrote:hoces ti sve ovo gledati?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja o Babelu citam i jednostavno ne mogu docekati... zanima me mnogo.
inace festival je prva liga....sinoc sam upoznala heath ledgera i vince vaughna
- anais_nin
samo da dodam, koliko god mrzim sto moram ovo napisati, ali Brad je pravo pravo lijep uzivoBeatrice_22 wrote:oh my god anais![]()
![]()
![]()
ma znala sam ja da je vince frajer
ma odlicno si ti to ovako "bez reda", vidis, ja sam cula da ima djece glumaca, a freak sam za "odrasle" filmove o djeci (znam da ovaj nike ovakav) a 21 Grams mi je super, bas mi je drago sto ovaj ne zaostaje... brzo ce on i kod nas valjda...
p.s. hvala ti za Leonarda, citala nocas, inace poeziju citam polako, ma pjesme su lu-di-lo
- anais_nin
pa iskreno sam se nadala da ce uzivo biti nako, da cu moci reci "eh jest cudo ova tehnologija svakog mogu napraviti da izgleda lijep"irfan2 wrote:a sto mrzis priznati da je brad lijep? mislim, to svi znamo..a i dobar je glumac

- black
irfo et priznala je ali ipak ima "manu" nije mu visina nestoirfan2 wrote:a sto mrzis priznati da je brad lijep? mislim, to svi znamo..a i dobar je glumac
- anais_nin
garantujem ti da nije bilo ni upisavanja a ni zapisavanjablack wrote:irfo et priznala je ali ipak ima "manu" nije mu visina nestoirfan2 wrote:a sto mrzis priznati da je brad lijep? mislim, to svi znamo..a i dobar je glumac
![]()
fakat smjesno...a da je visina "nesto" vjerovatno mu onda nebi valjao mali prst na lijevoj ruci
a sve i jedna bi se upiskila da ih samo pogleda...
ogledalce..ogledalce...
![]()
![]()
Od zena najveci utisak do sada je ostavila Christina Ricci...barem sto se mene tice...ko bombonica je i pravo je interesantna
od ostalih filmova za sada bih da spomenem samo Tony Gaitlifov - Transylvania
Iz dokumentarnog programa bih do sada izdvojila 2 filma The White Planet koji je jednostavno super....i Ron Stewartov Sharkwater, koji cu sigurno zbaviti na DVDu i odgledati jos koji put
Last edited by anais_nin on 14/09/2006 06:34, edited 1 time in total.
- anais_nin
ma boli ga briga barem je vishi od tom cruise-aBeatrice_22 wrote:ma black samo uvija onu staru musku izreku da zene svakome kao nadju manueto muski je ne nadju... to je njihov najveci problem
![]()
i ja sam se prilicno iznenadila za visinu. zaista djeluje visi na ekranu.
-
SherlockHolmes
anais_nin wrote:sinoc sam upoznala heath ledgera i vince vaughnavince je sladak ko bombonica
i 10 puta je veca faca od plavotana iz gore pomenutog filma
detaljniji utisci slijede
Fakat mi zene znaju bit shega... Da ga sretnete na ulici, nijedna ga ne bi dvaput pogledala. Takvih sanera ima i na Vrbanjusi tona
Ali Vince je ZVEEEEEEEEZDAAAAAAAAA
-
water
Je li ti se to nabacivoanais_nin wrote:ma boli ga briga barem je vishi od tom cruise-aBeatrice_22 wrote:ma black samo uvija onu staru musku izreku da zene svakome kao nadju manueto muski je ne nadju... to je njihov najveci problem
![]()
i ja sam se prilicno iznenadila za visinu. zaista djeluje visi na ekranu.![]()
a samuel l. jackson je ljigav totalno, voljela bih da ga nisam vidjela nikako, jer mi je bio drag glumac....zenskarosh samo taki, nadam se da ga zena kuci sa oklagijom ceka
Dje je Vince trebala bi biti i Jenny. Please report
Ono ti je tipicna zenska za Riccijevu. Cuj ona najinteresantnija. Ko glumci i glumice trebaju biti interesantne
-
spongebob

jedan od najambicioznijih filmskih uradaka zasnovanih na literaturi. "Parfem" Patricka Süsskind-a je roman za kojeg su mnogi rekli da ga nije moguce prenijeti na filmsko platno sa svom njegovom zestinom prije svega jer je fokus filma - miris.
Reziseru "Lole" - Tomu Tykveru je prema kriticarima ipak uspjelo neostvarivo: rijec je o jako dobroj ekranizaciji kojoj je prema nekima jedina mana sto je ipak samo interpretacija pisanog djela, a zlobnici tvrde da su i neki centralni aspekti potpuno ispusteni. ali iskreno, ovu primjedbu ne razumijem, jer svako na svoj nacin poima svijet, a autor romana i sam je prodavajuci autorska prava rekao da ne zeli da se ukljucuje u projekat te da nece ni pogledati film.
Radnju filma vam necu prepricavati, najbolje je da procitate knjigu i da nakon toga pogledate film. Knjigu sam poznavao od ranije, a posto Tykvera nakon Lole i "Heaven-a" ( to je prvi film iz trilogije nedavno preminulog Krszystofa Kieszlowskog, drugog, "L`enfer" je rezirao nas oskarovac) ionako gotivim, necu davati svoj sud. Otidjite i pogledajte film, necete se pokajati.
- anais_nin
SherlockHolmes wrote:![]()
![]()
![]()
Fakat mi zene znaju bit shega... Da ga sretnete na ulici, nijedna ga ne bi dvaput pogledala. Takvih sanera ima i na Vrbanjusi tona![]()
![]()
![]()
Ali Vince je ZVEEEEEEEEZDAAAAAAAAA
i na kraju krajeva sta se ja imam pravdat, valjda i mi imamo pravo gledati muskarce cisto ko meso, zvijezde, ne zvijezde....sve se bojim da vi zene bilo da su na velikom platnu bilo na ulici, ocjenjujete onako cisto zbog kvalitete mozga ili dushe
- anais_nin
nije se meni nabacivao svega miwater wrote: Je li ti se to nabacivo![]()
Dje je Vince trebala bi biti i Jenny. Please report![]()
Ono ti je tipicna zenska za Riccijevu. Cuj ona najinteresantnija. Ko glumci i glumice trebaju biti interesantne
na zalost od jenny ni traga ni glasa
a sto se christine tice pa manje vise sve ostale zenske su izgledale onako kako izgledaju u novinama, ona je izgledala puno privlacnije i puno interesantnije uzivo nego onako na velikom platnu
- anais_nin
Beatrice_22 wrote:cuj samuel l. jackson nije nestou zivo. jao, on meni bas faca bio
-
water
zar nije on, onako, pet-sest banki, jeli imao onaj glupi kacket zivota ti?anais_nin wrote:Beatrice_22 wrote:cuj samuel l. jackson nije nestou zivo. jao, on meni bas faca bio
uh...ma safatao nakvu zenskicu nasred kafane (bara) ono pravo po balkanski
jos je zenska bila ono bas nigdje veze, ali valjda poslije par pica svaka dobro izgleda
![]()
dokaz da i ovi slavni nisu nesto puno razliciti od obicnih smrtnika
Sad kad smo kod nabacivanja, imas li ti sta da prijavis
- anais_nin
ima mu sigurno preko 50water wrote:zar nije on, onako, pet-sest banki, jeli imao onaj glupi kacket zivota ti?anais_nin wrote:
uh...ma safatao nakvu zenskicu nasred kafane (bara) ono pravo po balkanski
jos je zenska bila ono bas nigdje veze, ali valjda poslije par pica svaka dobro izgleda
![]()
dokaz da i ovi slavni nisu nesto puno razliciti od obicnih smrtnika
Sad kad smo kod nabacivanja, imas li ti sta da prijavis
ja nemam nista prijavit
@Beatrice nema Johnny-ija
- anais_nin
Mirren and Affleck Win at Venice

Dame Helen Mirren and Ben Affleck have taken the acting honors at this year's Venice Film Festival in Italy. Mirren was named Best Actress for her performance as British monarch Queen Elizabeth II in The Queen, while Affleck was a surprise win as Best Actor for his part as 1950s TV Superman actor George Reeves in Hollywoodland. On collecting her award, Mirren said, "It's an incredible honor to have a film take its first steps here in Venice. (Director) Stephen Frears is the mother of the film. I'm just a bit of the DNA of this film." Chinese movie Still Life (Sanxia Haoren) won the festival's top award, the Golden Lion, beating out competition from favorites The Queen, Bobby and Golden Door. Actress Catherine Deneuve, who headed the jury, praised Still Life as "a very special film. We were very touched and we were very moved." French filmmaker Alain Resnais, 84, won Best Director for Private Fears In Public Places, while Best Screenplay went to Peter Morgan for The Queen. Chad movie Daratt won the Special Jury Prize.

Dame Helen Mirren and Ben Affleck have taken the acting honors at this year's Venice Film Festival in Italy. Mirren was named Best Actress for her performance as British monarch Queen Elizabeth II in The Queen, while Affleck was a surprise win as Best Actor for his part as 1950s TV Superman actor George Reeves in Hollywoodland. On collecting her award, Mirren said, "It's an incredible honor to have a film take its first steps here in Venice. (Director) Stephen Frears is the mother of the film. I'm just a bit of the DNA of this film." Chinese movie Still Life (Sanxia Haoren) won the festival's top award, the Golden Lion, beating out competition from favorites The Queen, Bobby and Golden Door. Actress Catherine Deneuve, who headed the jury, praised Still Life as "a very special film. We were very touched and we were very moved." French filmmaker Alain Resnais, 84, won Best Director for Private Fears In Public Places, while Best Screenplay went to Peter Morgan for The Queen. Chad movie Daratt won the Special Jury Prize.
-
spongebob
posto je ovaj komentar zlonamjerno zachatan, jos jednom:spongebob wrote:
jedan od najambicioznijih filmskih uradaka zasnovanih na literaturi. "Parfem" Patricka Süsskind-a je roman za kojeg su mnogi rekli da ga nije moguce prenijeti na filmsko platno sa svom njegovom zestinom prije svega jer je fokus filma - miris.
Reziseru "Lole" - Tomu Tykveru je prema kriticarima ipak uspjelo neostvarivo: rijec je o jako dobroj ekranizaciji kojoj je prema nekima jedina mana sto je ipak samo interpretacija pisanog djela, a zlobnici tvrde da su i neki centralni aspekti potpuno ispusteni. ali iskreno, ovu primjedbu ne razumijem, jer svako na svoj nacin poima svijet, a autor romana i sam je prodavajuci autorska prava rekao da ne zeli da se ukljucuje u projekat te da nece ni pogledati film.
Radnju filma vam necu prepricavati, najbolje je da procitate knjigu i da nakon toga pogledate film. Knjigu sam poznavao od ranije, a posto Tykvera nakon Lole i "Heaven-a" ( to je prvi film iz trilogije nedavno preminulog Krszystofa Kieszlowskog, drugog, "L`enfer" je rezirao nas oskarovac) ionako gotivim, necu davati svoj sud. Otidjite i pogledajte film, necete se pokajati.
-
spongebob
vidim ovdje se o svemu prica ali ne o filmovimaBeatrice_22 wrote:de bogati ne drami, da si pazljivije procitao, vidio bi da sam gore komentarisala![]()
a ko ti je zachatao, pricali smo sa anais, pokretacicom temeja ne znam sto su se cudili za "Parfem", meni je bas filmican...
- anais_nin
ja sam otvorila temu da bi se pricalo o vijestima iz svijeta filma...toronto film festival je trenutno jedno od vecih desavanja, a prica o tom sta neki od glumaca rade u sklopu festivala i te kako ima veze sa svijetom filmaspongebob wrote:vidim ovdje se o svemu prica ali ne o filmovimaBeatrice_22 wrote:de bogati ne drami, da si pazljivije procitao, vidio bi da sam gore komentarisala![]()
a ko ti je zachatao, pricali smo sa anais, pokretacicom temeja ne znam sto su se cudili za "Parfem", meni je bas filmican...
-
spongebob
valjda sam pogresno skonto temu...okanais_nin wrote:ja sam otvorila temu da bi se pricalo o vijestima iz svijeta filma...toronto film festival je trenutno jedno od vecih desavanja, a prica o tom sta neki od glumaca rade u sklopu festivala i te kako ima veze sa svijetom filmaspongebob wrote:vidim ovdje se o svemu prica ali ne o filmovimaBeatrice_22 wrote:de bogati ne drami, da si pazljivije procitao, vidio bi da sam gore komentarisala![]()
a ko ti je zachatao, pricali smo sa anais, pokretacicom temeja parfem nisam odgledala tako da ne mogu komentarisati...a takodje imas temu NOVI FILMOVI pa fino stavi i tamo mozda nadjes sagovornika za diskusiju
- irfan2
od nekoga sam cuo za tu knjigu, ono, da je super ...spongebob wrote:posto je ovaj komentar zlonamjerno zachatan, jos jednom:spongebob wrote:
i vjerovatno cu pogledati film ...
ali sta ti sad ocekujes od nas? da komentarisemo film koji nismo gledali? samo je anajs u torontu, i ona je jedina i mogla da ga gleda ...