Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ratoborna Gljiva

#1 Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by Ratoborna Gljiva »

:lol: :lol: :lol:

Tačno ko da se neko zajebaje, imam osjećaj da živim u alan ford stripu

Izmjene zakona, koje su u funkciji smanjenja broja saobraćajnih nesreća, predviđaju zabranu upotrebe mobilnih i drugih uređaja za komunikaciju vozačima tokom vožnje te audio i video uređaja koji ometaju ili odvraćaju njihovu pažnju, kao i zabranu pješacima da za vrijeme kretanja kolovozom koriste mobilne telefone sa slušalicama.
Drinski

#2 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by Drinski »

To uopće nije smijesno, neki dan umalo da udarim neku curu koja je uvalila slušaice u uši i ide cestom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by _BataZiv_0809 »

Pa i treba zabraniti. Jbt zivot ucestvujes u saobracaju i pritom smanjujes/blokiras drugo najvaznije čulo. Tacno kad vidim pjesaka sa slusalicama u usima muka mi dodje. Kad vidim biciklistu, legnem na sirenu.

Da ga udarim jer je neoprezan, javnost bi me razapela u roku od pola sata. :run:
Ratoborna Gljiva

#4 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

više sam mislio na kulturu saobraćaja zato i smajli, nego na zakon koji svakako niko neće jebat 1% niti će znati za isti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by Chmoljo »

potpuno opravdano.

da čulo sluha nije bitno u saobraćaju ne bi postojale sirene.
Naslovnica

#6 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by Naslovnica »

Neki dan vidim trebu u autu, u ušima slušalice?!?! :shock: :shock: :shock:
OMFG!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by Truba »

ne vidim mogućnost da spriječe mnogo veće prekršaje od slušalica

tako da je ovo smiješno
Ratoborna Gljiva

#8 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Black swan wrote:ne vidim mogućnost da spriječe mnogo veće prekršaje od slušalica

tako da je ovo smiješno
jašta je već smiješno
KB9

#9 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by KB9 »

opravdano je jedino ako se odnosi na pjesake koji setaju putem (ne mislim na prelazak ceste gdje ti je potrebno dvije sekunde uz prethodni pogled lijevo i desno)

znaci ukoliko postoje gradovi u kojima ljudi medju autima setaju cestama, putevima i magistralama onda je opravdano apsolutno, u svakom drugom slucaju je ziva komedija
O'zone
Globalni moderator

#10 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by O'zone »

I šta je problem?! Ide tip ulicom metar od trotoara natandario slušalice u uheta odvrno Seju Kalača do daske i konta ima bioenergetski štiti oko sebe koji ga štiti od vozila koja prometuju. Tu su takođe oni koji koji uz strong beat krenu prelaziti ulicu ne gledajući ni lijevo ni desno isto sa štitom oko sebe.

Brate trotoarom stavi kafanske zvučnike na glavu i odvrni do daske ali kad prelaziš ulicu ili se krećeš prometnicom rezervisanom za promet motornih vozila izvadi govna iz ušiju, zna nekad spasit život.

Hoće li se provoditi zakon? Hoće ko i do sada, selektivno.
Latte

#11 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by Latte »

Sasvim ispravno.Pjesak je kao i biciklista ucesnik u saobracaju i mora se pridrzavati zakona,sto zbog svoje sto zbog tudje sigurnosti
muminovic

#12 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by muminovic »

Puna podrska.

Nasi pjesaci su najgori na svijetu, skacu na cestu kao kamikaze.

Treba uvesti kazne 500 KM ko prelazi mimo saobracajnih propisa.
basicm

#13 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by basicm »

Koliko sam ja vidio, zabrana se odnosi na kretanje kolovozom, ne trotoarom, sto bi trebalo da znaci vadjenje slusalica prilikom prelaska pjesackih prelaza. Po meni, veoma i vrlo odlicno :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by JoseMujica »

:thumbup:

pooštriti kazne za prelazak ulice mimo prelaza i kažnjavati vozače koji se ne zaustavljaju pješacima na obilježenim prelazima

najviše ljudi gine u ovakvim slučajevima
okanomalo

#15 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by okanomalo »

basicm wrote:Koliko sam ja vidio, zabrana se odnosi na kretanje kolovozom, ne trotoarom, sto bi trebalo da znaci vadjenje slusalica prilikom prelaska pjesackih prelaza. Po meni, veoma i vrlo odlicno :thumbup:
:thumbup: naravno,kad stavi one slusalice i odvali muziku ni tenk da opali ne bi cuo. :lol:
okanomalo

#16 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by okanomalo »

Chmoljo wrote:potpuno opravdano.

da čulo sluha nije bitno u saobraćaju ne bi postojale sirene.
koje upotrebljavamo nemilice kad se upali zeleno a onaj prvi glavonje ne krene u isti tren. :D
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by O'zone »

JoseMujica wrote::thumbup:

pooštriti kazne za prelazak ulice mimo prelaza i kažnjavati vozače koji se ne zaustavljaju pješacima na obilježenim prelazima

Jutros meni lik (zensko/musko nisam vidio) na uredno obilježenom pješačkom prelazu i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom svira što prelazim ulicu. Dobio/la od mene uredno srednjak :mrgreen:
KIseljak12

#18 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by KIseljak12 »

O'zone wrote:

Jutros meni lik (zensko/musko nisam vidio) na uredno obilježenom pješačkom prelazu i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom svira što prelazim ulicu. Dobio/la od mene uredno srednjak :mrgreen:
Sinoc na Pofalicima udari auto zenu na pjesackom, dok je prelazila na zelenom. Pala je po haubi, nije bio jak udarac, pa se odrzala na nogama nekako. Preposteni vozac samo produzi dalje svojim putem, dok zena ostade u soku. GTA: Sarajevo.

Sto se zabrane tice, opravdano i tesko da ce se provoditi ako se zakon usvoji.
hizo ramidovic

#19 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by hizo ramidovic »

edagaja vidim koceto meni zabranit daja telefoniram svoim huvejom kadme hanuma zovne znaci akosam nacesti nesmjemse javit neceto moc tako
piupiu

#20 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by piupiu »

KIseljak12 wrote:
O'zone wrote:

Sinoc na Pofalicima udari auto zenu na pjesackom, dok je prelazila na zelenom. Pala je po haubi, nije bio jak udarac, pa se odrzala na nogama nekako. Preposteni vozac samo produzi dalje svojim putem, dok zena ostade u soku. GTA: Sarajevo.

Sto se zabrane tice, opravdano i tesko da ce se provoditi ako se zakon usvoji.
Sarajevo ima najagresivnije i najnekulturnije vozače od svih mjesta na dunjaluku u kojima sam bila. Preći ulicu u Sarajevu bukvalno je opasno po život, da ne pričam o 'frajerima' koji izlijeću iz auta da 'zavode red' - ja prvi, ja, ja i samo ja, prije i poslije mene potop ... ja sam centar svijeta, bijedni crve! Bjesnilo. Njegujemo psihopatsko-nasilničku kulturu (ne samo u tom domenu).
duh_sa_sjekirom

#21 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by duh_sa_sjekirom »

piupiu wrote: Sarajevo ima najagresivnije i najnekulturnije vozače od svih mjesta na dunjaluku u kojima sam bila. Preći ulicu u Sarajevu bukvalno je opasno po život, da ne pričam o 'frajerima' koji izlijeću iz auta da 'zavode red' - ja prvi, ja, ja i samo ja, prije i poslije mene potop ... ja sam centar svijeta, bijedni crve! Bjesnilo. Njegujemo psihopatsko-nasilničku kulturu (ne samo u tom domenu).
Ništa čudno, projekcija ukupnog stanja u društvu, odraz kulture i odgoja koje nisu stekli u svojim kućama, krkanluk, papanluk, primitivizam, ufuranost, malograđanski mentalitet itd.
julisiz es grant

#22 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by julisiz es grant »

piupiu wrote:
Sarajevo ima najagresivnije i najnekulturnije vozače od svih mjesta na dunjaluku u kojima sam bila. Preći ulicu u Sarajevu bukvalno je opasno po život, da ne pričam o 'frajerima' koji izlijeću iz auta da 'zavode red' - ja prvi, ja, ja i samo ja, prije i poslije mene potop ... ja sam centar svijeta, bijedni crve! Bjesnilo. Njegujemo psihopatsko-nasilničku kulturu (ne samo u tom domenu).
Hodao sam po svijetu i već iznosio svoja iskustva sa saobraćajem, ali...eto Banja Luka. Ista smo država, 200 km od Sarajeva, a na osnovu svoja dva višednevna boravka tamo u zadnjih nekoliko godina, ustanovio sam da je razlika u ponašanju vozača i uopšte kulturi u saobraćaju drastična. U korist Banje Luke, naravno. I nažalost.
Ratoborna Gljiva

#23 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

piupiu wrote:

e nisi ti vidila ove sjeno slama SDA arnaute i trkače, kada nagazi na relaciji štala-stranka-stranka-štala da HAJVAN ne trpi, to nit svira nit staje na crveno, već maše rukom i kroz prozor onu GLOOVU izvali i rikne ko međed ko biva otkud te na cesti kad ono žuri.
duh_sa_sjekirom

#24 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by duh_sa_sjekirom »

Ratoborna Gljiva wrote: e nisi ti vidila ove sjeno slama SDA arnaute i trkače, kada nagazi na relaciji štala-stranka-stranka-štala da HAJVAN ne trpi, to nit svira nit staje na crveno, već maše rukom i kroz prozor onu GLOOVU izvali i rikne ko međed ko biva otkud te na cesti kad ono žuri.
Ljudi koji pošteno rade u štali sa sjenom i slamom nemaju vremena jurcati i vozikati se po gradu.
Papak nije isto što i seljak, pošteni čovjek sa sela.
arzuhal

#25 Re: Vijeće ministara BiH: Zabrana korištenja mobitela pješacima za vrijeme kretanja kolovozom

Post by arzuhal »

Ja bih pješake onako zabranio na kolovozu - 'nači generalno, općenito i uopšteno :D - a ne još i da laprdaju na mobitel tokom njihovog obično dijagonalnog prelaska kolovoza leđima drčno okrenutim prvacu iz kojeg dolaze vozila. Ponekad mi se (često) desi situacija u kojoj ja za upravljačem motornog vozila koje se kreće poštujući sva pravila ZOBS-a te prilagđenom vožnjom vremenskim uvjetima grešno poželim odrobijat nekog pješaka uključenog u saobraćaj koji tako okrene glavu i polako šeta kolovozom k'o da je oslobodio Sarajevo...
Post Reply