Robert De Niro VS Al Pacino ???
Moderator: _BataZiv_0809
- del boyoo7
#1 Robert De Niro VS Al Pacino ???
znam vjecita dilema(pomalo dosadna i zastarijela)al et...po vama ko je bolji glumac´uz neka obrazlozenja!?
-
LSD
#2 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Ma pusti tu pricu, nemoj to raditi....nemojte otvarati ovakve teme, manite se toga....naslov sugeriše da ce se tema vrlo brzo pretvoriti u opšti cirkus....cim je VS (neko ili nešto protiv nekoga ili necega) u naslovu - to je odmah za katanca.
- del boyoo7
#3 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
LSD wrote:Ma pusti tu pricu, nemoj to raditi....nemoj otvarati ovakve teme, mani se toga....naslov sugeriše da ce se tema vrlo brzo pretvoriti u opšti cirkus....cim je VS (neko ili nešto protiv nekoga ili necega) u naslovu - to je odmah za katanca.
pa nisu valda toliki divljaci?obicna debata ko je bolji glumac?!ak hoce neko da se svadja nije bitna tema...
- erik2
#4 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Dva Njujorčana, dva odlična prijatelja, meni lično bez'eze otvarati temu u vidu ankete ili nekih subjektivnih simpatija ili antipatija. Glumčine obojica.
-
DJ Babo
#5 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
glumcine oba, ali ipak je de niro raznovrsnije uloge igrao, a i puno bolji je komicar (sto isto dosta govori o glumcu)
meni je pacino legao pravo u donnie brasco i kumu 2, dok je u nekim drugim ulogama pretjerivao s glumom (amerikanci kazu 'overacting'). nije mi poznato da je de niro u nekom filmu podbacio, a snimio je bruku klasika
meni je pacino legao pravo u donnie brasco i kumu 2, dok je u nekim drugim ulogama pretjerivao s glumom (amerikanci kazu 'overacting'). nije mi poznato da je de niro u nekom filmu podbacio, a snimio je bruku klasika
- harač
#6 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
u posljednje vrijeme ne mogu smisliti ni jednog
- del boyoo7
#7 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
DJ Babo wrote:glumcine oba, ali ipak je de niro raznovrsnije uloge igrao, a i puno bolji je komicar (sto isto dosta govori o glumcu)![]()
ok,mislim svima je jasno da su glumcine obojica bas zato je zanimljiva usporedba,poceli su otprilike u isto vrijeme gotovo istih godina(mislim da je pacino stariji 4 god)kroz citave karijere ih usporedjuju...i.t.d.
meni licno obojica dragi,al za sekundu mozda de niro bolji glumac upravo zbog raznovrsnijih uloga(raging bull,king of comedy,cape fear,dear hunter,brasil,aweakings... ma milion razlicitih zanrova nemogu se sad sjetit svih filmova ane samo mafijaski filomvi kao sto vecina misli)al veliki plus al pacina je sto je pozorisni glumac i sto se dan danas vraca pozoristu, igovori da mu je to najveca ljubav...usput ovaj njihov zadnji zajednicki film je tezak promasaj....takodje obojica dugo nisu imali dobar film sto je tuzno!!!
- insomnia78
#8 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Isto takoharač wrote:u posljednje vrijeme ne mogu smisliti ni jednog
Sent sa mog sokocala using tapatalk
- del boyoo7
#9 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
harač wrote:u posljednje vrijeme ne mogu smisliti ni jednog
to i ja mislim,al sta se desava s njimazasto prihvataju takve gluposti,kapiram da su ostarili al glup izgovor za glumca(pa nek prestanu glumit bolje neg ovo sto glume)ima i starijh glumaca koji idalje glume u extra filmovima..ne znam neshvatam
-
LSD
#10 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Vec dugo godina i vremena niti jedan niti drugi nisu imali dobar film, onaj Righteous Kill i nije toliko loš bio koliko sam mislio da ce biti....vrijeme ih nemilosrdno gazi, kao i sve uostalom i to nije njihova krivica....nekad elita i sami glumacki vrh i nebi valjalo da i dalje žive na lovorikama stare slave...neka se prešaltaju na suport uloge ili neka se prestanu baviti filmom....više nisu za glavnih/vodecih uloga.
- del boyoo7
#11 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
LSD wrote:Vec dugo godina i vremena niti jedan niti drugi nisu imali dobar film, onaj Righteous Kill i nije toliko loš bio koliko sam mislio da ce biti....vrijeme ih nemilosrdno gazi, kao i sve uostalom i to nije njihova krivica....nekad elita i sami glumacki vrh i nebi valjalo da i dalje žive na lovorikama stare slave...neka se prešaltaju na suport uloge ili neka se prestanu baviti filmom....više nisu za glavnih/vodecih uloga.
to je sve tacno,ali pazi ima i starijjih glumaca koji se nebrukaju tako kao anthony hopkins,christopher plummer,max von sydow,michael caine...ma jos puno starijh nemogu se sad sjetit al ljudi idalje super glume i glume u sam dobrim filmovima,nije valjda da reziseri vise nevole de nira i pacina(sumnjam)
-
LSD
#12 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Znaš kako je to....De Niro i Pacino su yebene legende , oni su obilježili citavu jednu eru sa svojim filmovima, toliko klasika glumili, imaju 10 puta veci status kod publike nego ovi nabrojani (hajd izuzet cu Hopkinsa, mada ni njemu ne trebaju zayebancije po stare dane tipe Rite i slicno)...Caine može glumiti ponekad Harry Browna i tako to ( to je dakle uzimanje pare na staru slavu) ili ono što mu sad prirodno odgovara - Batmenovog butlera Alfreda....ovo ostali nije ni blizu Pacina i De Nira, nikakav Plummer, Sydow, Sutherland, Eastwood i ostala stara garda...doduše De Niro se prešaltao i na režijudel boyoo7 wrote:LSD wrote:Vec dugo godina i vremena niti jedan niti drugi nisu imali dobar film, onaj Righteous Kill i nije toliko loš bio koliko sam mislio da ce biti....vrijeme ih nemilosrdno gazi, kao i sve uostalom i to nije njihova krivica....nekad elita i sami glumacki vrh i nebi valjalo da i dalje žive na lovorikama stare slave...neka se prešaltaju na suport uloge ili neka se prestanu baviti filmom....više nisu za glavnih/vodecih uloga.
to je sve tacno,ali pazi ima i starijjih glumaca koji se nebrukaju tako kao anthony hopkins,christopher plummer,max von sydow,michael caine...ma jos puno starijh nemogu se sad sjetit al ljudi idalje super glume i glume u sam dobrim filmovima,nije valjda da reziseri vise nevole de nira i pacina(sumnjam)
- erik2
#13 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
del boyoo7 wrote:DJ Babo wrote:glumcine oba, ali ipak je de niro raznovrsnije uloge igrao, a i puno bolji je komicar (sto isto dosta govori o glumcu)![]()
ok,mislim svima je jasno da su glumcine obojica bas zato je zanimljiva usporedba,poceli su otprilike u isto vrijeme gotovo istih godina(mislim da je pacino stariji 4 god)kroz citave karijere ih usporedjuju...i.t.d.
meni licno obojica dragi,al za sekundu mozda de niro bolji glumac upravo zbog raznovrsnijih uloga(raging bull,king of comedy,cape fear,dear hunter,brasil,aweakings... ma milion razlicitih zanrova nemogu se sad sjetit svih filmova ane samo mafijaski filomvi kao sto vecina misli)al veliki plus al pacina je sto je pozorisni glumac i sto se dan danas vraca pozoristu, igovori da mu je to najveca ljubav...usput ovaj njihov zadnji zajednicki film je tezak promasaj....takodje obojica dugo nisu imali dobar film sto je tuzno!!!
Možda i najjači sa De Nirom, vjerovatno si nenamjerno ispustio u nabrajanju

- del boyoo7
#14 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
da bas nenamjerno al usput nisam nabrajo njegove najbolje filmove(gdje taxi driver spada defintivno)neg vise razlicite uloge a tesko mi se odlucit za njegov naj film ipak je tu kum kako god jest da je sporedena uloga al bitna tako da mmmh
- erik2
#15 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Pa ne bih rekao da se Pacino i De Niro brukaju, oni i dalje glume na istom nivou u lošijim filmovima i lošijim scenarijima. Ipak De Niro mi je bio briljantan u "Analyze This ", od ovih relativno novijih iako je i pomenuti iz '99 i Al Pacino u Insider -u iste godine.del boyoo7 wrote:LSD wrote:Vec dugo godina i vremena niti jedan niti drugi nisu imali dobar film, onaj Righteous Kill i nije toliko loš bio koliko sam mislio da ce biti....vrijeme ih nemilosrdno gazi, kao i sve uostalom i to nije njihova krivica....nekad elita i sami glumacki vrh i nebi valjalo da i dalje žive na lovorikama stare slave...neka se prešaltaju na suport uloge ili neka se prestanu baviti filmom....više nisu za glavnih/vodecih uloga.
- del boyoo7
#16 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
a usput kakva greska da de niro nije dobio oscara za ovo smesno,koliko li je samo ta njihova ˝akademija˝ imala smesnih odluka ial pacino je ostecen nekoliko puta,nevezano za ovo al najsjesnije mi je kad je denzel washington dobio oscara za training day pored neverovatih uloga sean penna(i am sam) russel crowe(beautiful mind)ha ha ha ha ha
-
BASS
#17 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Tesko pitanje,ali se mora odgovoriti
Al Pachino ipak.
Zasto? De Niro je genijalac, ali ja kad gledam Al Pacina, imam osjecaj da svaka celija u Al Pachinu glumi
On zapravo ne glumi,on je u transu
Opet kazem De Niro je genijalac, ali Al Pachino u ulogu unese vise od namjestanja obrva i iskrivljivanja usana dok klimas glavom i okreces desno lijevo 
Al Pachino ipak.
Zasto? De Niro je genijalac, ali ja kad gledam Al Pacina, imam osjecaj da svaka celija u Al Pachinu glumi
-
m-m
#18 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
-
Last edited by m-m on 06/12/2014 01:08, edited 1 time in total.
- medvjed23
#19 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
radi se o odličnim glumcima između kojih ima mnogo sličnosti...
ali i nekih razlika
Pacino glumačku perfekciju ostvaruje kroz vrištanje
a De Niro kroz brbljanje praćeno repetiranjem obrva
znači... dobri su na različite načine i, po mom mišljenju, nema mjesta natjecanju između njih...
ali i nekih razlika
Pacino glumačku perfekciju ostvaruje kroz vrištanje
a De Niro kroz brbljanje praćeno repetiranjem obrva
znači... dobri su na različite načine i, po mom mišljenju, nema mjesta natjecanju između njih...
- del boyoo7
#20 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
mislim da ce se svi sloziti da je al pacino nezamisliv n.p.r. u ulozi jake la mote(raginig bull)ili u nekim komedijama a opet de nira mozemo zamislit u gotovo vecini uloga al pacina!
-
Teufik
#21 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
De Niro,samo radi onog bena na desnom obrazu
.Sala.
Ma ne znam.Prejaki su obojica.Svaki na sebi svojstven nacin.
Nerijeseno.
Ma ne znam.Prejaki su obojica.Svaki na sebi svojstven nacin.
Nerijeseno.
- Ivo Lola
#22 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
ma de niro je lafcina covjek
al pacino je kosto neko napisa, ponekad previse "uglumljen" ako je to uopste moguce
i bravo care, zamislite al pacina kao razjarenog bika il onu scenu iz lovca na jelene kad igra ruski rulet
inace jedna od najjace odglumljenih scena koju sam vidio
film ko film mi nije lego, al je de niro u toj sceni... bog
al pacino je kosto neko napisa, ponekad previse "uglumljen" ako je to uopste moguce
i bravo care, zamislite al pacina kao razjarenog bika il onu scenu iz lovca na jelene kad igra ruski rulet
inace jedna od najjace odglumljenih scena koju sam vidio
film ko film mi nije lego, al je de niro u toj sceni... bog
- del boyoo7
#23 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
sad sam skinuo SCARECROW(1973) s Al Pacinom i Gene Hackmanom,nisam ni znao da je ovaj film uzeo Zlatnu Palmu sad vidim nisam nikad ni gledo,jel neko odgledo ovaj film!utisci?
- DeNiro
#24 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
Mislim da tu nema dileme, obadvojica legende, DeNiro za nijansu bolji jer je imao raznovrsnije uloge i svaku odradio vise nego dobro. Dakle DeNiro 
- del boyoo7
#25 Re: Robert De Niro VS Al Pacino ???
haha...mislim tvoj nick govori sam za sebe..heDeNiro wrote:Mislim da tu nema dileme, obadvojica legende, DeNiro za nijansu bolji jer je imao raznovrsnije uloge i svaku odradio vise nego dobro. Dakle DeNiro