Čitava priča o ukidanju
Ukida se 5 kantona?
-
medonja_brundonja
#1 Ukida se 5 kantona?
Koliko je ovo istinito? I kako ćemo se organizovati, ako jeste, da sve ministre koji ostanu bez plate ispoštujemo... mislim ljudi će ostati bez primanja stalnih 
Čitava priča o ukidanju
Čitava priča o ukidanju
- suzzy_q
#2 Re: Ukida se 5 kantona?
1. Ukinuti treba SVE kantone u FBiH i time unistit 20.000 parazita koji rade o BUDZETU, a nista nisu uradili u 20 godina - Kantoni su postale PORODICNE FIRME nerada.
Federalni premijer Nermin Nikšić izveo je računicu po kojoj bi ukidanjem kantona, računajući i plaćanje obveza koje imaju, Federaciji BiH ostalo 500 miliona KM i taj bi novac odmah mogao biti plasiran u privredu.
2. Kakav je ovo naziv, cuj lukavac-x.com, sto ne promjene ime u frix.ba
Federalni premijer Nermin Nikšić izveo je računicu po kojoj bi ukidanjem kantona, računajući i plaćanje obveza koje imaju, Federaciji BiH ostalo 500 miliona KM i taj bi novac odmah mogao biti plasiran u privredu.
-
medonja_brundonja
#3 Re: Ukida se 5 kantona?
Zanimljivo je to ako se pogleda ušteda samim ukidanjem, strašno je, onda smo džaba bacali toliko miliona unazad na administraciju koja je suvišna.. ali to već svi smo znali...suzzy_q wrote:1. Ukinuti treba SVE kantone u FBiH i time unistit 20.000 parazita koji rade o BUDZETU, a nista nisu uradili u 20 godina - Kantoni su postale PORODICNE FIRME nerada.
Nije ".com", pročitaj malo bolje
- desni
#4 Re: Ukida se 5 kantona?
Poslat ih da rade kod privatnika inače njihovih dobrih jarana.medonja_brundonja wrote:Koliko je ovo istinito? I kako ćemo se organizovati, ako jeste, da sve ministre koji ostanu bez plate ispoštujemo... mislim ljudi će ostati bez primanja stalnih
Čitava priča o ukidanju
- suzzy_q
#5 Re: Ukida se 5 kantona?
Kakvih privrednika, odmjer radnik-penzioner je 1:1desni wrote:Poslat ih da rade kod privatnika inače njihovih dobrih jarana.medonja_brundonja wrote:Koliko je ovo istinito? I kako ćemo se organizovati, ako jeste, da sve ministre koji ostanu bez plate ispoštujemo... mislim ljudi će ostati bez primanja stalnih
Čitava priča o ukidanju
Naka idu na biro ili pokrenu vlastiti posao, jer su jako uspjesni inace.
- Platformas
#6 Re: Ukida se 5 kantona?
Od ovoga nazalost nema nista.
- suzzy_q
#7 Re: Ukida se 5 kantona?
Ja se nadam ukidanju svih 10 kantona!Platformas wrote:Od ovoga nazalost nema nista.
-
medonja_brundonja
#8 Re: Ukida se 5 kantona?
Ja se nadam da si upravu.. nije vrijedno 500 miliona maraka uštede zdravlja naših mnogobrojnih ministara...Platformas wrote:Od ovoga nazalost nema nista.
-
palermo
#9 Re: Ukida se 5 kantona?
Od ovoga , na sreću, nema ništaPlatformas wrote:Od ovoga nazalost nema nista.
- Platformas
#10 Re: Ukida se 5 kantona?
suzzy_q wrote:Ja se nadam ukidanju svih 10 kantona!Platformas wrote:Od ovoga nazalost nema nista.
Nadam se i ja al ko me sljivi.
Prije ce rat izbit, tj. politicari ce ga napravit nego sto ce se isti odreci svojih bozijih privilegija a koje imaju zahvaljujuci ovakvom uredjenju drzave.
-
medonja_brundonja
#11 Re: Ukida se 5 kantona?
Pogrešno si napisao "zasluženo u ovakvom uređenju države"...Platformas wrote:suzzy_q wrote:Ja se nadam ukidanju svih 10 kantona!Platformas wrote:Od ovoga nazalost nema nista.
Nadam se i ja al ko me sljivi.
Prije ce rat izbit, tj. politicari ce ga napravit nego sto ce se isti odreci svojih bozijih privilegija a koje imaju zahvaljujuci ovakvom uredjenju drzave.
- suzzy_q
#12 Re: Ukida se 5 kantona?
Iskreno se nadam da ce se sto prije ukinut svih 10 kantona i 20.000 parazita koji "rade" na budzetu
-
medonja_brundonja
#13 Re: Ukida se 5 kantona?
Ali ostat' će ljudi bez takvih primanja... ONI ne znaju za drugo... kako se ne brineš za njih..-x- wrote:ja se nadam ukidanju federacije BiH.
broj kantona smanjit na 5.
to bi bila velika ušteda novca i doprinijelo bi ravnomjernom regionalnom razvoju bosne i hercegovine.
- suzzy_q
#14 Re: Ukida se 5 kantona?
Neka idu raditi u Afganistanu i Iraqu, oni su to omogucili svom narodu, neka sada idu oni.medonja_brundonja wrote:Ali ostat' će ljudi bez takvih primanja... ONI ne znaju za drugo... kako se ne brineš za njih..-x- wrote:ja se nadam ukidanju federacije BiH.
to bi bila velika ušteda novca i doprinijelo bi ravnomjernom regionalnom razvoju bosne i hercegovine.
- suzzy_q
#15 Re: Ukida se 5 kantona?
Moze ukidanje i FBiH i svih Kantona.-x- wrote:ja se nadam ukidanju federacije BiH.
Onda ostaje samo BOSNA i HERCEGOVINA, i entitet koji ima snagu kantona - entitet RS
-
medonja_brundonja
#16 Re: Ukida se 5 kantona?
Zaboravljaš Disktrikt Brčko.. koji je gotovo odvojena država, i po standardu i po uređenju..suzzy_q wrote:Moze ukidanje i FBiH i svih Kantona.-x- wrote:ja se nadam ukidanju federacije BiH.
Onda ostaje samo BOSNA i HERCEGOVINA, i entitet koji ima snagu kantona - entitet RS
-
matematicar_teski
#17 Re: Ukida se 5 kantona?
hrvati bi dobili ovako treci entitet,ne moze to tako
- suzzy_q
#18 Re: Ukida se 5 kantona?
Brcko Distrikt BiH se takodje moze ukinuti, nek ostane GRAD BRCKO.medonja_brundonja wrote:Zaboravljaš Disktrikt Brčko.. koji je gotovo odvojena država, i po standardu i po uređenju..suzzy_q wrote:Moze ukidanje i FBiH i svih Kantona.-x- wrote:ja se nadam ukidanju federacije BiH.
-
medonja_brundonja
#19 Re: Ukida se 5 kantona?
Tako već može, ušteda samo na tim organima ukinutim bi bila ogromna, pa makar onim koji ostanu povećali plate, opet bi imali više novaca.. ako ništa da kradu oni koji ostanu..suzzy_q wrote: Brcko Distrikt BiH se takodje moze ukinuti, nek ostane GRAD BRCKO.
- suzzy_q
#20 Re: Ukida se 5 kantona?
Ustedila bi se godisnje 1 milijarda KM.medonja_brundonja wrote:Tako već može, ušteda samo na tim organima ukinutim bi bila ogromna, pa makar onim koji ostanu povećali plate, opet bi imali više novaca.. ako ništa da kradu oni koji ostanu..suzzy_q wrote: Brcko Distrikt BiH se takodje moze ukinuti, nek ostane GRAD BRCKO.
Jos kad bi bili efikasni politicari, dic odmah 20 milijardi EUR i odmah sve ulozit u privredu, autoputeve, infrastrukturu, greenfield investicije, elektrane itd...
Sa gratis periodom od 5 godina
Pa nek se odplacuje 20-30 godina - za 4 godine bi se zaposlilo 500.000 nezaposlenih U BiH.
-
medonja_brundonja
#21 Re: Ukida se 5 kantona?
Ali onda bi BiH bila na putu razvoja i napredovali bi ogromnim koracima... KOME to odgovara?suzzy_q wrote:Ustedila bi se godisnje 1 milijarda KM.medonja_brundonja wrote:Tako već može, ušteda samo na tim organima ukinutim bi bila ogromna, pa makar onim koji ostanu povećali plate, opet bi imali više novaca.. ako ništa da kradu oni koji ostanu..suzzy_q wrote: Brcko Distrikt BiH se takodje moze ukinuti, nek ostane GRAD BRCKO.
Jos kad bi bili efikasni politicari, dic odmah 20 milijardi EUR i odmah sve ulozit u privredu, autoputeve, infrastrukturu, greenfield investicije, elektrane itd...
Sa gratis periodom od 5 godina
Pa nek se odplacuje 20-30 godina - za 4 godine bi se zaposlilo 500.000 nezaposlenih U BiH.
- suzzy_q
#22 Re: Ukida se 5 kantona?
Svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, osim politicarima.
Ali onda bi BiH bila na putu razvoja i napredovali bi ogromnim koracima... KOME to odgovara?
Prosjecna plata za pocetak 1.500,00 EUR, a za 10 godina da sustignemo njemacki prosjek od 2.400,00 EUR mjesecno.
-
medonja_brundonja
#23 Re: Ukida se 5 kantona?
Eh, sve to fino i lijepo zvuči... Ali kao što je rečeno.. Smeta to političarima...
-
medonja_brundonja
#24 Re: Ukida se 5 kantona?
Zaboravio si Mjesnu zajednicu Priluk... a premier ligu bi skroz ukinuo i zabranio bavljenje sportom na 10 godina-x- wrote:ja bi ukinuo i predsjedništvo, rtv pretplatu, distrikt brcko i općinu dobretići, a premijer ligu bi smanjio na 14 klubova.
- muhafuca
#25 Re: Ukida se 5 kantona?
Jesu ovo uranile predizborne price ?medonja_brundonja wrote:Eh, sve to fino i lijepo zvuči... Ali kao što je rečeno.. Smeta to političarima...
nekom ce ovo bit platforma za dobijanje izbora
a kad zasjedne u fotelju - nece nista bit od ukidanja kantona
mozda se cak i novi pojave - nebi me iznenadilo