Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- wewa
#1 Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
eto, naslov teme sve kaze - molicu sve koji imaju Opelovo vozilo (narocito Astru) da mi preporuce dobrog mehanicara ili servis u Sarajevu, kao i povoljnu prodavnicu rezervnih dijelova.
je li Gavric jos uvijek medju najpovoljnijima?
je li Gavric jos uvijek medju najpovoljnijima?
- Tahta
#2 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
zavisi šta ti treba ako je uobičajno onda može svaki ako je veći zahvat ili problem kod tačne dijagnoze kvara onda ne valja ni jedan.Znam da raja sa opelima ide u zenicu kod džamba svi ga fale da odradi kako treba i da je pošten .Ja nisam išao jer mi nije trebalo do sad sem godišnjih redovni servisa.
- Qler
#3 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Ma SafetyCar ili tako nekako na stupu, nema dalje za opela.
- Tahta
#4 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
ma dobar je SafetyCar mogu sve odraditi ali znaju malo i zavrnuti (tako kažu)
- wewa
#5 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
trebalo bi promijeniti kuglicne lezajeve i pogledati par sitnica oko elektronike... posto je stariji model, nije oglavu da bude pravi servis, dovoljan je posten majstor - a takvi su rijetki, jelte 
- Tahta
#6 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
čim je više stavki na popisu svaki pomalo zavrće i napuhava stanje
čekaj da ti se javi @ Amadin -gospo (ovako nešto mu nik ako je živ još uvijek
) on će ti najbolje reći on vodi čini mi se opel forum
- wewa
#7 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
hvala, evo cekam 
- agent_zero
#8 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Ima onaj lik na početku Kupreške ulice, kod pomoćnog Željinog stadiona. Isto tako znam neke koji voze na Ilidžu, onaj servis poslije mosta odmah lijevo.
Nego, jedan sitni offtopic... Kako vam se čine novi Opelovi modeli (2011 i 2012 godišta). Ja sam se neki dan vozio u novoj Astri (2012, ona klasična s 4 vrata), i izgleda mi kvalitetnije urađena (materijali) i udobnije nego svi Opeli iz perioda 1997-2010. Jel to Opel konačno opet stao na noge?
Nego, jedan sitni offtopic... Kako vam se čine novi Opelovi modeli (2011 i 2012 godišta). Ja sam se neki dan vozio u novoj Astri (2012, ona klasična s 4 vrata), i izgleda mi kvalitetnije urađena (materijali) i udobnije nego svi Opeli iz perioda 1997-2010. Jel to Opel konačno opet stao na noge?
-
DJ Babo
#9 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Opel je jos malo grogi, ali se izgleda polako pridizeagent_zero wrote:Ima onaj lik na početku Kupreške ulice, kod pomoćnog Željinog stadiona. Isto tako znam neke koji voze na Ilidžu, onaj servis poslije mosta odmah lijevo.
http://www.used-car-report.com/index.php?id=7
DEKRA izvještaj o polovnim automobilima - Opel Astra i Audi A4 na vrhu ljestvice
Opel Astra i Audi A4 su u samom vrhu po izvještaju o rabljenim automobilima DEKRA 2012. Automobil s najboljim indeksom kvarova ("Najbolji pojedinačni rezultat") bio je Opel Astra (DEKRA indeks kvarova: 96,9%). Ovo ga stavlja malo ispred prošlogodišnjeg pobjednika, Opel Insignia (96,0%) i Renault Mégane (95,9%). U drugoj kategoriji ("Najbolji u svim klasama") Audi A4 je osvojio naslov vozila s najboljim vrijednostima u svim rasponima kilometraže.
-
goran16v
#10 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Ja sam svoju Astru G dobrih 7-8 god odrzavao kod Tomicica (644 846, Kupreska, odmah iznad Sandora), a osim moje bilo ih je, i jos uvijek ih je na odrzavanju jos dosta, cak i jedan komplet ren-a-car dok su drzali Astre G u floti.
Safety Car me je jedmo mjesecima zavlacio za neki nosac, lagali, petljali tako da su precrtani sa lista za vjeke vjekova.
Safety Car me je jedmo mjesecima zavlacio za neki nosac, lagali, petljali tako da su precrtani sa lista za vjeke vjekova.
- wewa
#11 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
hvala puno!goran16v wrote:Ja sam svoju Astru G dobrih 7-8 god odrzavao kod Tomicica (644 846, Kupreska, odmah iznad Sandora), a osim moje bilo ih je, i jos uvijek ih je na odrzavanju jos dosta, cak i jedan komplet ren-a-car dok su drzali Astre G u floti.
-
_ado_
#12 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Za tu vrstu popravke ne treba ti strucnjak za opel. Nadji nekog postenog ko ce ti to zamjeniti. Sto se tice djelova, dok sam vozio Corsu djelove sam kupovao kod onog dede u Kvadrantu na C.Vili. Zgrada prekoputa pijace Kvadrant, ima veliki opelov znak iznad ulaza.
- wewa
#13 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
ma ja bih da imam pouzdan servis na stand-byu, polovno auto uvijek moze riknuti... zato se i raspitujem na vrijeme, za ne daj Boze_ado_ wrote:Za tu vrstu popravke ne treba ti strucnjak za opel. Nadji nekog postenog ko ce ti to zamjeniti. Sto se tice djelova, dok sam vozio Corsu djelove sam kupovao kod onog dede u Kvadrantu na C.Vili. Zgrada prekoputa pijace Kvadrant, ima veliki opelov znak iznad ulaza.
hvala za info za dijelove!
- Tahta
#14 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
opel se definitivno ne samo digao nego narastao u ozbiljnog proizvođača još sa predhodnom verzijom astre - astra Hagent_zero wrote:Ima onaj lik na početku Kupreške ulice, kod pomoćnog Željinog stadiona. Isto tako znam neke koji voze na Ilidžu, onaj servis poslije mosta odmah lijevo.

Sa insigniom je pomeo konkurenciju u segmentu pasata da je čuveni ww past sa 60 hiljada maraka morao cijenom ići na nešto iznad 40 za najnoviju glanjc seriju sa trake

-
goran16v
#15 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Opel je napravio najveci potez sa Astrom G ponudivsi prvi 10 god garancije na lim, dobar dizajn, kvalitet i motore.
-
Gost1515
#16 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Opel je napravio dobra auta sa Astrom i pogotovo Insignijom, ali da je baš stao na noge ... ne znam baš.
http://www.thetruthaboutcars.com/2012/0 ... rom-china/
- Tahta
#17 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
problem opela je vlasnik a to je GM i SAD koji je u dubokoj krizi, da se švabe pitaju sve bi bilo drugačije.Gost1515 wrote:Opel je napravio dobra auta sa Astrom i pogotovo Insignijom, ali da je baš stao na noge ... ne znam baš.
A i mercedes se pravi u kini pa nije neki problem
- madtv
#18 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Kad smo vec kod Opela, a sta je sa Berlijetom? Kakvi su oni, skupoca/kvalitet usluge, itd? Zna li neko?
- Tahta
#19 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
dovoljno je reći ovlašteni servisermadtv wrote:Kad smo vec kod Opela, a sta je sa Berlijetom? Kakvi su oni, skupoca/kvalitet usluge, itd? Zna li neko?
-
hare_mne
#20 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
poz za sve interesuje me misljenje onih koji imaju ili su imali opel astru,planiram kupiti sebi auto pa koje je vaše miljenje i iskustvo upitanju je opel astru njoy 1.7 dizel 74 kw... i slobodno sve što mislite napišite koristiće mi....od kvaliteta auto pa do servisa(cijene itd)
- Tahta
#21 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
Svi se zalijeću za dizele i najviše ih ima u ponudi, mada je skuplja puno za održavanje od npr benzinske 1.4 koja ima minimalno troškova redovnih servisiranja i ostalog , razlika u potrošnji je objektivno 2 l
-
hare_mne
#22 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
niko ništa pametno ??? 
- Haris.ba
#23 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
"Izletilo" mi auto Opel Astra 1.7 h dizel. Oko 180.000 km prešao, 2005.godina. Kilometraža je tačna. Znam samo da je japanski motor - valjda? Znam općenito sve negativnosti auta od 7 - 8 godina i pri toj kilometraži. Svakako bih radio veliki servis čim bih ga uzeo.
Ali ne znam ništa o ovom motoru, ustvari o samom autu. Ima li iko više informacija? Naročito cijena klasičnog servisa, velikog servisa, boljke, potrošnja u Sarajevu...
Hvala!
P.S.
Pogledah sada gornju konstataciju, nije valja da je održavanje gorespomenutog benzinca toliko jeftinije da se premosti trošak više od 2 litra benzin/dizel?
Ali ne znam ništa o ovom motoru, ustvari o samom autu. Ima li iko više informacija? Naročito cijena klasičnog servisa, velikog servisa, boljke, potrošnja u Sarajevu...
Hvala!
P.S.
Pogledah sada gornju konstataciju, nije valja da je održavanje gorespomenutog benzinca toliko jeftinije da se premosti trošak više od 2 litra benzin/dizel?
-
vnm
#24 Re: Dobar Opelov servis/mehanicar u Sa?
ja mislim da se u astru H nije ugradjivao onaj isuzu dizel nego novi sa common rail sistemom.Haris.ba wrote:Znam samo da je japanski motor - valjda?
-
technoGeek