Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li u BiH postoji zakon kojim je utvrđena dozvoljena udaljenost kladionica od skole?
trazio sam u zakonu o igrama na srecu FBiH, ali nisam uspio naci taj podatak..
U zakonu o igrama na srecu FBiH sam nasao da osobe prilikom ulaska u kladionice moraju dokazati svoju punoljetnost, ali u kaznenim odredbama nisam nasao visinu novcane kazne ukoliko se prekrsi ovaj zakon.. Kolika je visina te novcane kazne? (ako uopste postoji)
Kladionica vodi u sirotinju kao i droga kao i alkohol, samo je različit intenzitet propadanja najjače je kod droge pa kod alkohola pa tek onda po kladionica...
Ipak na kraju propaneš ko muda kroz gače
Zabranjeno klađenje maloljetnim osobama.
Ne znam da li se igdje ovo poštuje (ne računajući period kada inspekcija ide od kladionice do kladionice). Djeca ne jedu kako bi imali za kladionice (bingo, trke pasa ili obični tiketi). Mada, razumijem ih. I ja sam veoma rano upao u te vode (bijah šesti ili sedmi razred). Ako se ne varam, kazne za one koji dopuštaju maloljetnicima da igraju "igre na sreću" su i do 5.000 maraka.
Dugi nožni nokti wrote:Zabranjeno klađenje maloljetnim osobama.
Ne znam da li se igdje ovo poštuje (ne računajući period kada inspekcija ide od kladionice do kladionice). Djeca ne jedu kako bi imali za kladionice (bingo, trke pasa ili obični tiketi). Mada, razumijem ih. I ja sam veoma rano upao u te vode (bijah šesti ili sedmi razred). Ako se ne varam, kazne za one koji dopuštaju maloljetnicima da igraju "igre na sreću" su i do 5.000 maraka.
znas li gdje bih mogao naci ovaj podatak u vezi kazne od 5000 KM?
Sema_lav wrote:znas li gdje bih mogao naci ovaj podatak u vezi kazne od 5000 KM?
Uvode se veće novčane sankcije lutriji, sportskoj kladionici ili automat-klubu koji dopušta ulazak maloljetnika u njihov prostor. Umjesto dosadašnjih 1000, kazna za spomenuti prekršaj podiže se na 3000 do 5000 maraka, ovisno o prekršaju. Ovo stoji u članku na vecernji.ba.
žulijan asanž wrote:nije ni to problem. problem su očevi koji jednostavno djeci ne daju kvalitetne tipove
Kladionica vodi u sirotinju kao i droga kao i alkohol, samo je različit intenzitet propadanja najjače je kod droge pa kod alkohola pa tek onda po kladionica...
od droge i alkohola ljudima makar bude dobro... od gubljenja para, jok
od droge i alkohola ljudima makar bude dobro... od gubljenja para, jok