Jedan001 wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/t ... /120318021
Svjedoci smo posljednjih dana o velikom broju pozara niskog rastinja. Cesto kad prolazim i putujem kroz BiH vidim isto paljevine na sve strane.... Interesuje me ko dozvoljava stoci da pali smece i trave i da uz to krivicno ne odgovara ?
Ima li iko u ovoj drzavi da naplacuje kazne i da kaznjava zbog takvog bahatog i drskog ponasanja.

Juče sam na graničnom prelazu Doljani tražio i od policije BiH i od policije RH da reaguju i zabrane paljenje pvc folija koje su oštećene tokom zime, koje je velik snijeg uništio na konstrukcijama. Neki od vlasnika plastenika su jednostavno zapalili plastenike čime je vatra uništila sve osim konstrukcije, a neki su juče i danas skupljali pvc folije i palili ih, usljed čega se, nad oranicama i poljoprivrednim zemljištem na graničnom prelazu Doljani, na kojima se sade povrće i voće koje i mi kupujemo, razvio ogroman, gust i čađav crni dim. Sve je prekrio i, ne samo što smrdi i zagađuje vazduh, sve otrovne čestice padaju na zemljište, koje se kasnije mehanički obrađuje i sije, i kasnije ćemo sve te otrove mi pojesti u povrću ili voću.
Niko od policije nije htio ni prstom pomaći, BiH Granični policajci su me čak čudno gledali, dok su se hrvatski branini nenadležnosšću (Doljani su na BiH teritoriji).
Niti je ovo ovakvo paljenje izoliran slučaj, niti je zaklonjen od očiju inspekcije i "države". Nikog nije briga, niko ne mari za trovanje građana, kako vazduha tako i hrane koju jedemo. Meni je neshvatljivo ovo ponašanje vlasti, kao da oni i njihova porodica ne žive ovdje, kao da i oni ne udišu zagađen - zatrovan vazduh, i kao da i oni ne jedu hranu kao i ostali smrtnici. Nevjerovatno...