Srbija treba POSLEDNJA da udje u EU jer je planirala ratove

stari grad Visegrad

#1 Srbija treba POSLEDNJA da udje u EU jer je planirala ratove

Post by stari grad Visegrad »

Srbija treba POSLEDNJA da udje u EU jer je planirala i vodila ratove u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu 91-95. Srbija je izazvala i 1. svjetski rat.

Srbija da udje u EU kad vrati teritoriju entiteta RS vlasnicima - Bosancima. Teritorije Republike Bosne i Hercegovine je otela u ratovima 92-95, 1941-45 i 1914-18.
Beogardska vlast je raznim zakonima otudjila zemljiste vlasnika bosanaca (1918 do 1991).
A naveca otimacina je bila ucjena stvaranja entitata Repbulkia Srpska na teritoriji RBiH da bi se zaustavio rat.

Srbija nika nece doseci Evropske zemlje jer je fashizam davno pobjedjen a u Srbiji je to osnovna dnevna hrana.
Srbija uzgaja mrznju, konflikte i otimacine, a na tome se ne zasnivaju EU vrijednosi i teznje.
Entitet Republika Srpska je tempirana bomba i izvor rata u buducnosti.
Last edited by stari grad Visegrad on 11/03/2012 10:03, edited 1 time in total.
asurbanipal

#2 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by asurbanipal »

Shvatam poentu teme, ali ovdje se prije svega radi o interesu...Srbija ulazi u EU zbog straha od Rusije, ali također ne bih isključio drugu, mada manje vjerovatnu opciju, a to je da evropljani peru savjest zbog bombardovanja Srbije...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by JoseMujica »

ma svi ti ratovi što su bili samo nas bole....a sve ostale, pa i EU, libo racku sve dok je Balkan pacifiziran
condy

#4 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by condy »

Ma, neće Srbija tako brzo u EU... :)
seldzuk

#5 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by seldzuk »

potpisujem
Canton

#6 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by Canton »

stari grad Visegrad wrote:Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala i vodila ratove u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu 91-95. Srbija je izazvala i 1. svjetski rat.

Srbija da udje u EU kad vrati teritoriju entiteta RS vlasnicima - Bosancima. Teritorije Republike Bosne i Hercegovine je otela u ratovima 92-95, 1941-45 i 1914-18.
Beogardska vlast je raznim zakonima otudjila zemljiste vlasnika bosanaca (1918 do 1991).
A naveca otimacina je bila ucjena stvaranja entitata Repbulkia Srpska na teritoriji RBiH da bi se zaustavio rat.

Srbija nika nece doseci Evropske zemlje jer je fashizam davno pobjedjen a u Srbiji je to osnovna dnevna hrana.
Srbija uzgaja mrznju, konflikte i otimacine, a na tome se ne zasnivaju EU vrijednosi i teznje.
Ne treba. Ne znam zasto na ulazak u EU gledas kao nagradu?

Srbija i Hrvatska kada udju u EU nece se moci ponasati prema BiH kao do sad, nego ce morati sprovoditi politiku Brisela.
FX1

#7 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by FX1 »

Canton wrote: Ne treba. Ne znam zasto na ulazak u EU gledas kao nagradu?

Srbija i Hrvatska kada udju u EU nece se moci ponasati prema BiH kao do sad, nego ce morati sprovoditi politiku Brisela.

U posljednjem krugu, danas, ekonomski gledano, ulazak u EU sigurno i nije nagrada. Ali moze biti gledano kao grupisanje slicnih u krizna vremena.

Realno i historijski gledano, srbiji je bas mjesto u EU.

Ako pogledamo drzave koje cine EU i njihovu historiju u Drugom svjetskom ratu (koji je posljednji VELIKI dogadjaj u svijetu!) sta imamo:

Portugal - sramno,
Spanija - fasizam do 70 i neke,
Francuska - sacica partizana, Vishi rezim, drzava koju su Amerikanci i Englezi oslobodili, isl..
Italija - izmislili fasizam!
Austrija - izmislili Nacizam,
Njemacka.
BeNeLux - sramno,
Skandinavija - sramno,
Madjarska - no coment,
Poljska - nisu "A" stigli reci 1939.
Ceho-Slovacka - na prste izbrojati Partizane, isl.
Bugarska - hmm
Grcka - tu i tamo

Pa, EU je historijska koljevka agresije i fasizma! Fasima koji je umalo uspio prevladati svijetom da se Engleska (i danas polu-integrisana u EU), Amerika i Rusija nisu umjesale i pobrkale im planove da imaju nacisitcku drzavu u danasnjim granicama EU.

Tadasnja Jugloslavija (pogotovo Bosna i Hercegovina) je imala itekako znacajnu ulogu u slamanju nacizma u tom periodu, ali se u proteklim ratovima pokazalo da neke od drzava novo-nastalih raspadom Jugoslavije (Srbija, Hrvatska..) nisu rascistile s tom prosloscu.

Taj naci-fasisticki (osvjesteni nacional-socijalisticki) "povampireni" duh biva posebno upecatljiv tokom ratnih pokusaja ostvarnja svojih ciljeva, a biva umnogome ublazen, zamontan u DEMOKRATIJU nakon vojnog fiaska i "mirnog rjesenja" koje mu slijedi..

..PA, ZAISTA, to je pravi europski put!

Nije cudo sto EU rasirenih ruku prima svoju bracu...
jefferson

#8 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by jefferson »

stari grad Visegrad wrote:Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala i vodila ratove u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu 91-95. Srbija je izazvala i 1. svjetski rat.

Jednom je jedan oficir Armije BiH rekao da mi trebamo biti kao Izrael.
To znaci ulaganje u obrazovanje, ekonomiju itd.
Od toga nista nije bilo. Politiku vodi Reis Ceric a vjeronauka nam je postala glavno pitanje.
16 godina pricamo o jebenom ratu! Mozda da malo ulazemo u znanje i obrazovanje pa da kazemo Srbiji: papci, pogledajte gdje smo mi a gdje vi!
Jok treba nam EU da nas zali! Mojne zaljenja i tih sranja majke ti!
DaysleepeR

#9 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by DaysleepeR »

jefferson wrote:

Jednom je jedan oficir Armije BiH rekao da mi trebamo biti kao Izrael.
To znaci ulaganje u obrazovanje, ekonomiju itd.
Od toga nista nije bilo. Politiku vodi Reis Ceric a vjeronauka nam je postala glavno pitanje.
16 godina pricamo o jebenom ratu! Mozda da malo ulazemo u znanje i obrazovanje pa da kazemo Srbiji: papci, pogledajte gdje smo mi a gdje vi!
Jok treba nam EU da nas zali! Mojne zaljenja i tih sranja majke ti!
to je to

da smo ulagali u obrazovanje, kulturu, nauku, proizvodnju, ekonomiju sad nam Eu ne bi trebala a molili bi nas da uđemo, i to samo da se ulagalo na prostoru gdje su bošnjaci najbrojniji

umjesto ulagalo se u đamiju, medresu, vjeru, zemlju, zatupjlivanje, zaglupjlivanje, turbofolk, agresivu, militantnost, vehabije, zatupljivanje, torabije, gatare, kultove ličnosti, koride, teferiče, itd. itd. i sad nam je Srbija zapad. i neka je kad smo (ste) glupi
FX1

#10 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by FX1 »

srbija ce SVAKAKO biti POSL(J)EDNJA drzava u EU! gotovo je to..

da li to EU ne uzgaja mrznju, rasizam,..????...otimacine (Libija, Irak,..)..konflikte (Sirija, BiH, Afganistan, Palesina, Tunis, Egipat,...)??
sinuhe

#11 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by sinuhe »

Skroz pogresan pogled na EU u uvodnoj poruci. Inace istocnjaci ulazak u EU smatraju dokazom nekog svog malogradjanskog europejstva.
chuchumbamayumbe

#12 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by chuchumbamayumbe »

Ma daj ba...
Šta je nacistička Njemačka uradila svijetu, pa gdje je bila nakon 17 godina?!
Šta je Japan uradio svijetu, pa gdje je bio nakon 17 godina?!
Bosna i Hercegovina je suverena država, nažalost, sastavljena od 2 entiteta i distrikta.
Srbija je suverena zemlja.
Možeš li pojasniti šta to Srbija kao država treba da vrati Bosni i Hercegovini, a da je prisvojila 1941-1945, 1914-1918, 1992-1995?
Znam, sada ćete početi spominjati SANU, Dobricu Ćosića, velikosrbe, ideologiju...to ne pije vode u Evropi, šta njih briga sa SANU, za Dobricu, velikosrbe...
Srbija ima sposobne i pametne političare i intelektualce (i uvijek ih je imala), za razliku od naše žabokrečine i goluma koji bi rođenu majku izdali i prodali zarad svojih sitnih minderaških interesa.
Milošević i Tuđman su najveći krivci za rat u BiH, a za posljeratni glib su najkrivlji nesposobni političari koji su se instalirali u Sarajevu i kojima je dovoljno da budu glavni od Kozje ćuprije do Mostara, a za ostatak Bosne i Hercegovine ih zaboli qratz.
Pustite se vi Srbije i EU, to je viša politika i oni će ući i sa i bez ove teme kada EU odluči da tako bude.
Vi zaista vjerujete da EU više "voli" BiH od Srbije, da u politici ima neke pravde, da se ljudi koji odlučuju vode emocijama a ne interesom?!
sinuhe

#13 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by sinuhe »

Srbija ima sposobne i pametne političare i intelektualce (i uvijek ih je imala),
Ama sta Srbija ima....

Ti si samo jos jedan Europejac.
chuchumbamayumbe

#14 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

sinuhe wrote:
Srbija ima sposobne i pametne političare i intelektualce (i uvijek ih je imala),
Ama sta Srbija ima....

Jok, mi imamo pametne i sposobn političare, a oni u Srbiji su glupi i nesposobni.
Hajde sada malo etiketiranja, ja sam ovo, ja sam ono...
:roll:
sinuhe

#15 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by sinuhe »

Jesi, Europejac si.

Ja se sjecam da su sa-x forumasi hvalili i Bandica i Sanadera npr. kao izuzetno sposobne.
chuchumbamayumbe

#16 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

sinuhe wrote:Jesi, Europejac si.

Ja se sjecam da su sa-x forumasi hvalili i Bandica i Sanadera npr. kao izuzetno sposobne.
Nisam vala ni Europejac, nego građanin svijeta.
Bandić i Sanader i jesu veoma sposobni i pametni, na stranu koliko su pošteni.
sinuhe

#17 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by sinuhe »

Imamo i mi evo Babu, sad je na slobodi.

Mozes li mi navesti vremenski period kad je Srbija imala pametne intelektualce i politicare? Kazes da ih je uvijek imala.
chuchumbamayumbe

#18 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

sinuhe wrote:Imamo i mi evo Babu, sad je na slobodi.

Mozes li mi navesti vremenski period kad je Srbija imala pametne intelektualce i politicare? Kazes da ih je uvijek imala.
Ne mogu.
8-)
chuchumbamayumbe

#19 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Ne objasnih ti...
Ti ćeš uvijek gledati iz svoje perspektive koji je srpski političar dobar a koji nije.
Ja gledam iz perspektive srpske države i politike.
muha_sa

#20 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by muha_sa »

chuchumbamayumbe wrote: Ma daj ba...
Šta je nacistička Njemačka uradila svijetu, pa gdje je bila nakon 17 godina?!
Šta je Japan uradio svijetu, pa gdje je bio nakon 17 godina?!
Bosna i Hercegovina je suverena država, nažalost, sastavljena od 2 entiteta i distrikta.
Srbija je suverena zemlja.
Možeš li pojasniti šta to Srbija kao država treba da vrati Bosni i Hercegovini, a da je prisvojila 1941-1945, 1914-1918, 1992-1995?
Znam, sada ćete početi spominjati SANU, Dobricu Ćosića, velikosrbe, ideologiju...to ne pije vode u Evropi, šta njih briga sa SANU, za Dobricu, velikosrbe...
Srbija ima sposobne i pametne političare i intelektualce (i uvijek ih je imala), za razliku od naše žabokrečine i goluma koji bi rođenu majku izdali i prodali zarad svojih sitnih minderaških interesa.
Milošević i Tuđman su najveći krivci za rat u BiH, a za posljeratni glib su najkrivlji nesposobni političari koji su se instalirali u Sarajevu i kojima je dovoljno da budu glavni od Kozje ćuprije do Mostara, a za ostatak Bosne i Hercegovine ih zaboli qratz.
Pustite se vi Srbije i EU, to je viša politika i oni će ući i sa i bez ove teme kada EU odluči da tako bude.
Vi zaista vjerujete da EU više "voli" BiH od Srbije, da u politici ima neke pravde, da se ljudi koji odlučuju vode emocijama a ne interesom?!
:thumbup:

sinuhe@
naravno da Srbija ima sposobne politicare--svidjalo se to nama il ne :-)

-da se ja pitam a ne pitam se :-) Srbija je trebala prva uc u EU. cisto da ih disciplinuju i da ih nauce civiliziranom ponašanju.Samim tim i nama bi bilo bolje.
Control panel

#21 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by Control panel »

kad srbija udje u EU opet ce srbi biti ugrozeni :D
i eto novog rata. :D
amrica

#22 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by amrica »

politika je kurava, sve je u interesu

srbija nije imala rat u dvoristu
nije imala ratne stete (osim sankcija i par bombi 99)
srpska privreda nije unistena
srpska poljoprivreda i prateca industrija je par svjetlosnih godina iznad b-h
srbija ima samo jednog predsjednika
srbija ima normalan sistem glasanja, a ne po kljucevima i narodima
srbija se obracunala sa mafijom
srbija je nasla djindjiceve ubice i osudila ih
srbija ima ficu
srbija ima predsjednika koji je obrazovan, pametan, sarmantan, anglofon, ... i koji se bori za svoju zemlju
srbija ima jak svjetski lobi
srbija ima jake sportiste, ....

e, a sve ovo sto srbija ima, bosna nema

srbija ima kosovo, tu ce biti problema

nisam sretna, ali budimo realni. srbija je drzava, bosna je cirkus, mutant, neuspio eksperiment, :run:

procitati dezulovicev tekst o "ulozi zrtve" koju bosnjaci furaju vec 20 godina. :thumbup:
vivaldi

#23 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by vivaldi »

muha_sa wrote:-da se ja pitam a ne pitam se Srbija je trebala prva uc u EU. cisto da ih disciplinuju i da ih nauce civiliziranom ponašanju.Samim tim i nama bi bilo bolje.
Ma i eu je nastala zbog interesa, a na interesu je i bazirana. Ne upravlja brisel previse licnim interesom zemalja. Makedonija stoji u blatu vec punih 7 godina iako ima status kandidata. Pritom se ne zna ko je veci ljubitelj evrope i amera - makedonci ili albanci. Osim toga bili su super kooperativni kad je nato mlatio srbiju i opet nista.

Grcka im jednostavno neda ni ime da imaju. Ta evropa je bukvalno prije 2 dana halalila grcima 100 milijardi eura i boga pitaj sta sve jos. Zar ih nisu mogli malo ucijeniti makedoncima.?
sinuhe

#24 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by sinuhe »

nisam sretna, ali budimo realni. srbija je drzava, bosna je cirkus, mutant, neuspio eksperiment,

procitati dezulovicev tekst o "ulozi zrtve" koju bosnjaci furaju vec 20 godina.
Bosna sigurno da ima svojih problema, ali uzimati susjedne drzave kao primjer uspjesnosti ili nekog njihovog pisca da nam otvara oci je onako -debilno.
Troll_Happens

#25 Re: Srbija treba POSLJEDNJA da udje u EU jer je planirala ra

Post by Troll_Happens »

sinuhe wrote:
Ama sta Srbija ima....

chumba ima pravo...
ima sto mi nemamo... a sem toga politicari mnogo kulturnije pricaju i rjecnik im je znatno bogatiji kao i hr politicarima za razliku od nasih ublehasa mindjusara i mahalasa... koji ne znaju dvije proste recenice sastaviti...
Nasi nemaju 2 srednje kako treba a eto dogadja se da vode zemlju... nek nam je Bog na pomoci.. :zjev:
Post Reply