Forum Sa-x, nova politička stranka!
-
insomnija
#1 Forum Sa-x, nova politička stranka!
Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.
Svaka tema koju bi zauzela stranka (npr. ekonomija, ekologija, borba protiv korupcije...) bi bila opisana jednom rečenicom i datumom, do kada mislimo realizovati našu ideju. Na zvaničnoj web-prezentaciji stranke bi onda detaljno objasnili kako mislimo realizovati pojedine teme.
Dakle, definišite temu koja će ući u naš izborni program i predložite način realizacije.
Za početak, od mene jedna populistička mjera, koja ne zaslužuje status teme, ali je vrlo efikasna za skupljanje simpatija glasača: ukidanje službenih automobila uz povećanje policijskog voznog parka. Ministri i ini službenici moraju putovanje najaviti nekoliko dana unaprijed u najbližu policijsku stanicu. Do željenog mjesta ih odvozi policajac, koji je onda ujedno i pratioc dotičnog.
Svaka tema koju bi zauzela stranka (npr. ekonomija, ekologija, borba protiv korupcije...) bi bila opisana jednom rečenicom i datumom, do kada mislimo realizovati našu ideju. Na zvaničnoj web-prezentaciji stranke bi onda detaljno objasnili kako mislimo realizovati pojedine teme.
Dakle, definišite temu koja će ući u naš izborni program i predložite način realizacije.
Za početak, od mene jedna populistička mjera, koja ne zaslužuje status teme, ali je vrlo efikasna za skupljanje simpatija glasača: ukidanje službenih automobila uz povećanje policijskog voznog parka. Ministri i ini službenici moraju putovanje najaviti nekoliko dana unaprijed u najbližu policijsku stanicu. Do željenog mjesta ih odvozi policajac, koji je onda ujedno i pratioc dotičnog.
-
popajic
#2 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Kasno ideja na Kosovo stize
NVZ je neprikosnovena SA-x pol. stranka
- mrtva kokoš
#3 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
brate mislim da si stvarno bolje mogao iskoristiti insomnijuinsomnija wrote: Za početak, od mene jedna populistička mjera, koja ne zaslužuje status teme, ali je vrlo efikasna za skupljanje simpatija glasača: ukidanje službenih automobila uz povećanje policijskog voznog parka. Ministri i ini službenici moraju putovanje najaviti nekoliko dana unaprijed u najbližu policijsku stanicu. Do željenog mjesta ih odvozi policajac, koji je onda ujedno i pratioc dotičnog.
pored NVZ ne gine vam opozicija
-
insomnija
#4 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Znao sam! Mensečini da su zacrtani ciljevi NVZ-a preambiciozni, mi bi smo se zadovoljili pobjedom u okviru naših granica, a kasnije, ako apetiti porastu do osnivanja Svjetske vlade, predložili bi koaliciju sa NVZ-om.popajic wrote:Kasno ideja na Kosovo stize![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Već je bilo riječi na nekoj od tema, za neke pozicije je potrebno samo petstotinjak glasova na izborima. Pa ne bi bilo loše da nekoga uhljebimo da zastupa naše stavove.popajic wrote:Kasno ideja na Kosovo stize![]()
NVZ je neprikosnovena SA-x pol. stranka![]()
- Alfons Kauders
#6 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Nista, ubacili smo te na spisak, Goli Otok ljeti, rudnik u Banovicima zimi... 20 godina za herezuinsomnija wrote:Znao sam! Mensečini da su zacrtani ciljevi NVZ-a preambiciozni, mi bi smo se zadovoljili pobjedom u okviru naših granica, a kasnije, ako apetiti porastu do osnivanja Svjetske vlade, predložili bi koaliciju sa NVZ-om.popajic wrote:Kasno ideja na Kosovo stize![]()
- Skijaš
#7 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Ignoriši NVZ teroriste, s njima ćemo se obračunati nakon što razvalimo četnike. A što se tiče teme, narodu treba ponuditi veće penzije i dječji doplatak u zamjenu za skuplju kafu, duhan i alkohol. Mi imamo bukvalno gladnu djecu i penzionere širom države o kojima društvo uopšte ne vodi računa i moramo pokazati veći nivo solidarnosti. To su dvije najugroženije kategorije i tu se nešto mora uraditi.insomnija wrote:Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.
- Alfons Kauders
#8 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
5 godina po Clanu 133.Skijaš wrote:Ignoriši NVZ teroriste, s njima ćemo se obračunati nakon što razvalimo četnike. A što se tiče teme, narodu treba ponuditi veće penzije i dječji doplatak u zamjenu za skuplju kafu, duhan i alkohol. Mi imamo bukvalno gladnu djecu i penzionere širom države o kojima društvo uopšte ne vodi računa i moramo pokazati veći nivo solidarnosti. To su dvije najugroženije kategorije i moramo povesti više računa o njima.insomnija wrote:Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.
- Skijaš
#9 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Samo vi prijetite, imaćete se kad kajati kad vas se bude u pet ujutro u gaćama ubacivalo u maricu.Alfons Kauders wrote:5 godina po Clanu 133.
-
popajic
#10 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Zastupanje stavova je gubljenje vremena - mi , kao sto znas , stavove namecemo !PipiDugaDevetka wrote:Već je bilo riječi na nekoj od tema, za neke pozicije je potrebno samo petstotinjak glasova na izborima. Pa ne bi bilo loše da nekoga uhljebimo da zastupa naše stavove.popajic wrote:Kasno ideja na Kosovo stize![]()
Ali , ako se Obdareni bude htio igrat' diplomatije - ti bi svakako morao biti uhljebljen
@skijas ,
Pa , ko mislis da ce razvaliti ( izmedju ostalih ) cetnike ako ne NVZ
- Alfons Kauders
#11 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Ja spavam goSkijaš wrote:Samo vi prijetite, imaćete se kad kajati kad vas se bude u pet ujutro u gaćama ubacivalo u maricu.Alfons Kauders wrote:5 godina po Clanu 133.
-
insomnija
#12 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Primio k znanju. Sad bih zamolio sve članove NVZ-a koji se službeno nalaze širom svijeta i tipkaju sa ručnih mlinova za kafu, da se vrate svakodnevnim zadacima i ne troše svoje dragocjene resurse na ovoj temi.Alfons Kauders wrote:5 godina po Clanu 133.Skijaš wrote:Ignoriši NVZ teroriste, s njima ćemo se obračunati nakon što razvalimo četnike. A što se tiče teme, narodu treba ponuditi veće penzije i dječji doplatak u zamjenu za skuplju kafu, duhan i alkohol. Mi imamo bukvalno gladnu djecu i penzionere širom države o kojima društvo uopšte ne vodi računa i moramo pokazati veći nivo solidarnosti. To su dvije najugroženije kategorije i moramo povesti više računa o njima.insomnija wrote:Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.
- madner
#13 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju 
- Ajatolah_
#14 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Ja bih glasao za one koji obećaju da će se zalagati da se omogući privatizacija sportskih klubova. 
- mrtva kokoš
#15 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
evo neki promotivni materijalni

- Alfons Kauders
#16 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Mi imamo oruzje!madner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju
- Skijaš
#17 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Vi imate dosjemadner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju
- madner
#18 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Raznih kalibara i puuuuuno municijeAlfons Kauders wrote:Mi imamo oruzje!madner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju
Uglavnom, po mojim anketama poklopili smo 94% sax populacije i 34% trolova
-
nino90
#19 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
da vidim i ovo 
- madner
#20 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Besplatna reklama je najbolja reklamaSkijaš wrote:Vi imate dosjemadner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju
- Alfons Kauders
#21 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Pazi na politicku korektnost. To nisu trolovi, vec razocarani glasaci SDP-a.madner wrote:Raznih kalibara i puuuuuno municijeAlfons Kauders wrote:Mi imamo oruzje!madner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju![]()
Uglavnom, po mojim anketama poklopili smo 94% sax populacije i 34% trolova
- madner
#22 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Ispricavam se svim klonovima koji vise nikad nece glasat za SDP. NVZ do groba, SDP dok se mora
- Sasvim_Obican
#23 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Osuđujemo stvaranje nove političke stranke na forumu kod koje su se pokazale pogubne miroljubive ideje ! Osuda ! Osuda ! 
-
klixober
#24 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Pošti više nikad neću za HDZ glasat, mogao bih za ovu vašu novu stranku...simpa ste mi.
- Skijaš
#25 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!
Hajde da nađemo 3 kandidata za 3 opštine bilo gdje u BiH, osmislimo youtube i facebook kampanje za njih i ubacimo ih u opštinske strukture. Da li bi ti bio spreman da se žrtvuješ i gnjaviš kroz opštinske organe, a kao nezavisni kandidat, odnosno predstavnik učesnika SaX foruma s područja tvoje opštine ? Jeste pegla, ali tebi forumaši vjeruju.PipiDugaDevetka wrote:Već je bilo riječi na nekoj od tema, za neke pozicije je potrebno samo petstotinjak glasova na izborima. Pa ne bi bilo loše da nekoga uhljebimo da zastupa naše stavove.popajic wrote:Kasno ideja na Kosovo stize![]()