SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Moderator: anex
-
Forumsaray
#1 SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Ne znam ima li tema...a,ovakvih stvari nikada nije viska
dobro bi dosla misljenja raje koja nije-nisu strastveni navijaci neke od politickih partija-stranki... vezano za ovo sta se desava sa FTV BiH, ako se posmatra realno stanje,cini se kako to nije vise televizija u sluzbi gradjana,transparentna itd.. nego TVSDP,nazalost,pogotovo informativni program,udavise ljudi
potrose pola dnevnika na nekakav (monolog) sa navodnim protivnicima drzave,a ustvari sa ne istomisljenicima SDP-a,,,providno,ne djeluje bas demokratski ,ili nekome djeluje..nisam bio protiv SDP-a cak sam i glasao za njih
, al ovo sto rade nije dobro... nek ljudi osnuju sebi partiisku TV ako im treba, popuste se nase televizije koju placamo i barem djelimicno vrate u primarnu sluzbu ... Toliko,pozz:)
Last edited by Forumsaray on 05/03/2012 02:06, edited 6 times in total.
-
iko123
#2 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
e sad si donji 
- Sasvim_Obican
#3 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
FTV se sama treba vratiti građanima. Nije je niko od njih ni uzeo.
- lijan
#4 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Kad gledam njihove napade na ftv na bilo koju licnost u BIH..taj koji je napadnut meni ga prosto zao..providne komunisticke metode...zao mi novinara jer oni dobro znaju sta rade ali su prinudjeni jer znaju sta slijedi ako su protiv toga ....drzava za covijeka p.s. jbg priznajem nasjeo sam i glasao ali necu vise nikadaForumsaray wrote:Ne znam ima li tema...a nije ni bitno,ovakvih stvari nikada nije viskadobro bi dosla misljenje raje koja nije-nisu strastveni navijaci neke od politickih partija-stranki... vezano za ovo sta se desava sa FTV BiH, ako se posmatra realno stanje,cini se kako to nije vise televizija u sluzbi gradjana,transparentna itd.. nego TVSDP,nazalost,pogotovo informativni program,udavise ljudi
potrose pola dnevnika na nekakav (monolog) sa protivnicima,,providna stvar,ne djeluje bas demokratski ,nisam protiv SDP-a cak sam i glasao za njih
, al ovo sto rade nije dobro... nek ljudi osnuju sebi partiisku TV ako im treba, popuste se nase televizije i vrate je narodu Federacije
Toliko,pozz:)
- Acheron
#5 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Ne da bi trebala, vec je duzna.
Sve u svemu, SDP je jedno veliko razocarenje. Usvojili su SDA-ovski mentalitet - podobnost prije strucnosti. Kako ce novinar Damir Hadzic biti ministar prometa? Zar nemaju nikog strucnijeg? Onda sam cuo da je ovaj Grabovica levat zesci... itd.
Sve u svemu, SDP je jedno veliko razocarenje. Usvojili su SDA-ovski mentalitet - podobnost prije strucnosti. Kako ce novinar Damir Hadzic biti ministar prometa? Zar nemaju nikog strucnijeg? Onda sam cuo da je ovaj Grabovica levat zesci... itd.
-
androgina
#6 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Nije SDP uzeo FTV, nego se rukovodstvo FTV-a stavilo na raspolaganje, dobrovoljno su dali ono što nije na njima da daju. FTV je stalna kategorija, ovi ljudi koji trenutno donose odluke su prolazna, zamešće ih vjetar prije ili kasnije. SDP-u ovakva televizija dugoročno će donjeti više štete nego koristi. Treba FTV vratiti građanima, ali najveći su krivci zavaljeni u foteljama u Sivom domu.
- kritichar
#7 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
ni jedan medij nije neovisan, svako je neciji
ako FTV postane gradjanska ima da je "ocerupaju"
vidis sta hoce sa interneta da urade
-
VjecitiStudent
#8 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Upravo tako, javni servis bi trebao biti nas, gradjanski.kritichar wrote:ni jedan medij nije neovisan, svako je neciji
Kako se moglo desiti da ga jedna stranka okupira?
-
Forumsaray
#9 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
*ebga izgleda da je tako... nakon sto su rastjerli vecinu normalnih novinara-strucnjaka,,al eto nadati se da to sivilo koje se nadvilo nad sivim domom,nece potrajti duze od tri godine,koliko je ostalo od mandataandrogina wrote:Nije SDP uzeo FTV, nego se rukovodstvo FTV-a stavilo na raspolaganje, dobrovoljno su dali ono što nije na njima da daju. FTV je stalna kategorija, ovi ljudi koji trenutno donose odluke su prolazna, zamešće ih vjetar prije ili kasnije. SDP-u ovakva televizija dugoročno će donjeti više štete nego koristi. Treba FTV vratiti građanima, ali najveći su krivci zavaljeni u foteljama u Sivom domu.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
"Siguran sam da će neko na utjecajnom i nezavisnom ,evropskom sarajevo-x , da odgovori na te ničim izazvane i neopravdane optužbe protiv najutjecajnije i najprofesionalnije tv-kuće u BiH ,Federalne televizije, koja ni pod najtežim pritiscima nije dopuštala da njome vladaju dnevnopolitički interesi."VjecitiStudent wrote:Upravo tako, javni servis bi trebao biti nas, gradjanski.kritichar wrote:ni jedan medij nije neovisan, svako je neciji
Predsjednik SDP-ovog Odbora za bezbjednost i propagandu
drug Bakir H.
- dječak sa šibicama
#11 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Mislim... da se... Avdo.. Avdic... nece sloziti
-
StupskaBitanga
-
glockov kolac
#13 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Jel fakat ovo napisao?dr.gog wrote:"Siguran sam da će neko na utjecajnom i nezavisnom ,evropskom sarajevo-x , da odgovori na te ničim izazvane i neopravdane optužbe protiv najutjecajnije i najprofesionalnije tv-kuće u BiH ,Federalne televizije, koja ni pod najtežim pritiscima nije dopuštala da njome vladaju dnevnopolitički interesi."VjecitiStudent wrote:Upravo tako, javni servis bi trebao biti nas, gradjanski.kritichar wrote:ni jedan medij nije neovisan, svako je neciji
Predsjednik SDP-ovog Odbora za bezbjednost i propagandu
drug Bakir H.
- Platformas
#14 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
SDP nije uzeo FTV nego je Bakir H. FTV stavio u sluzbu svoje omiljene stranke.
Smijenit Bakira sa mjesta odgovornog urednika informativnog programa i FTV ce opet biti ono sto je i bila i prije, najbolja TV kuca u BiH.
Zasto Aidu M. ne staviti za urednicu
Smijenit Bakira sa mjesta odgovornog urednika informativnog programa i FTV ce opet biti ono sto je i bila i prije, najbolja TV kuca u BiH.
- kritichar
#15 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Nije Bakir vlasnik FTV-a pa da radi sta hoce, ima tu ljudi i iznad njegaPlatformas wrote:SDP nije uzeo FTV nego je Bakir H. FTV stavio u sluzbu svoje omiljene stranke.
A Aida je cini mi se premlada za tu funkciju
-
Akibh
#16 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
To je to, otkad je ovaj dosao na celo IPP sve je krenulo nizbrdo.Platformas wrote:SDP nije uzeo FTV nego je Bakir H. FTV stavio u sluzbu svoje omiljene stranke.
Naravno, uvijek ima ali, Bakir je prejak igrac, stranka (na vlasti) stoji iza njega, skoro pa nedodirljiv.
Trebalo ga se sutnut mnogo ranije.
- kamen spoticanja
#17 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
ako prodje zakon o federalnoj policiji za godinu dana predvidjam temu na sax-u
"neka SDP vrati policiju gradjanima"
doduse takvi topic-i bi mogli biti potencijalnu uhapsujuci za autora...
"neka SDP vrati policiju gradjanima"
doduse takvi topic-i bi mogli biti potencijalnu uhapsujuci za autora...
-
Salonski Kriticar
#18 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Mozda je Bakir H. stavio sebe i FTV na raspolaganje jednoj stranci, ali za onakvu gnusnu propagandu ne moze samo on biti odgovoran.
Apsolutno svi urednici i novinari koji prave onakav Dnevnik, gdje lincuju ljude, moraju odgovarati. Ako jednom dodju normalna vremena i okolnosti, u Informativnom programu FTV bi trebali ostati samo oni sto prave vijesti iz svijeta, a svi ostali - urednici, novinari, citacice Dnevnika - trebaju da lete na ulicu.
Prodali su i sebe i profesiju. Punoljetni su i znali su sta rade. Nadam se da su to bar dobro naplatili, ali cini mi se da ce to unovciti samo dvoje-troje ljudi, a oni sto ostanu kratkih rukava ce poslije kukati kako su patili pod Bakirovom cizmom i ustvari bili zrtve.
Apsolutno svi urednici i novinari koji prave onakav Dnevnik, gdje lincuju ljude, moraju odgovarati. Ako jednom dodju normalna vremena i okolnosti, u Informativnom programu FTV bi trebali ostati samo oni sto prave vijesti iz svijeta, a svi ostali - urednici, novinari, citacice Dnevnika - trebaju da lete na ulicu.
Prodali su i sebe i profesiju. Punoljetni su i znali su sta rade. Nadam se da su to bar dobro naplatili, ali cini mi se da ce to unovciti samo dvoje-troje ljudi, a oni sto ostanu kratkih rukava ce poslije kukati kako su patili pod Bakirovom cizmom i ustvari bili zrtve.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Dobar komentar. Iznimno dobar postSalonski Kriticar wrote:Mozda je Bakir H. stavio sebe i FTV na raspolaganje jednoj stranci, ali za onakvu gnusnu propagandu ne moze samo on biti odgovoran.
-
Forumsaray
#20 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Kad javni servis postane privatni,sevris skretanja paznje sa istine,servis kojeg javnost i pored svega uredno finansira...KatarinaKosaca wrote:Dobar komentar. Iznimno dobar postSalonski Kriticar wrote:Mozda je Bakir H. stavio sebe i FTV na raspolaganje jednoj stranci, ali za onakvu gnusnu propagandu ne moze samo on biti odgovoran.
Prodali su i sebe i profesiju. Punoljetni su i znali su sta rade. Nadam se da su to bar dobro naplatili, ali cini mi se da ce to unovciti samo dvoje-troje ljudi, a oni sto ostanu kratkih rukava ce poslije kukati kako su patili pod Bakirovom cizmom i ustvari bili zrtve.A što se "izdaje profesije" tiče, ne može izdati profesiju netko ko nema profesiju. Tipa Elma Kazagić, Avdo Avdić ili Damir Kaletović "Škola novinarstva" Zorana Udovičića u trajanju od tri mjeseca nije = dipl. novinar.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
ma kakav crni Udovčić......sve je to sa Ristinog vrela vode pilo.....rečenice nemaju subjekta već samo objekat sa serijom epiteta, pridjeva, pa još epiteta, pridjeva i niđe vijestiKatarinaKosaca wrote:Dobar komentar. Iznimno dobar postSalonski Kriticar wrote:Mozda je Bakir H. stavio sebe i FTV na raspolaganje jednoj stranci, ali za onakvu gnusnu propagandu ne moze samo on biti odgovoran.
Prodali su i sebe i profesiju. Punoljetni su i znali su sta rade. Nadam se da su to bar dobro naplatili, ali cini mi se da ce to unovciti samo dvoje-troje ljudi, a oni sto ostanu kratkih rukava ce poslije kukati kako su patili pod Bakirovom cizmom i ustvari bili zrtve.A što se "izdaje profesije" tiče, ne može izdati profesiju netko ko nema profesiju. Tipa Elma Kazagić, Avdo Avdić ili Damir Kaletović "Škola novinarstva" Zorana Udovičića u trajanju od tri mjeseca nije = dipl. novinar.
- sadmire
#22 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Upravo tako, po pitanju kadra i uredjivacke politike su spali na nivo jednog Avaza, a nisu vise bolji ni od RTRS, u sluzbi su jedne politicke opcije, sto je zalosno.KatarinaKosaca wrote:Dobar komentar. Iznimno dobar postSalonski Kriticar wrote:Mozda je Bakir H. stavio sebe i FTV na raspolaganje jednoj stranci, ali za onakvu gnusnu propagandu ne moze samo on biti odgovoran.
Novinari sa integritetom, koji imaju izgradjeno ime i zele biti nezavisni, sigurno ne mogu opstati u takvom okruzenju. Kao sto ni neistomisljenici vrhuske SDP-a ne mogu opstati u toj stranci.
A posto je 99% ljudi u BiH na neki nacin ucijenjeno, ponajvise platom i borbom za goli opstanak, nista se ni ubuduce nece promijeniti jer nema dovoljno kriticne mase.
-
cabej
#23 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
"I dok drugovi ne uzmemo govnjivu motku i ne najurimo takve ljude,jescemo samo skupu kajganu"
-
tabloid
#24 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Mislim da je SDP zagospodario FTV uz pomoc stranaca 2000 godine.Tesko da obican gradjanin moze nesto da uradi da se javni servis,kao nezavisan medij,stavi u sluzbu gradjana.Nedavno je bilo da SDA planira pokrenuti raspravu u Federalnom parlamentu o javnom servisu.Bilo je i krajnje vrijeme.
Gradjanin kao jedinaka mora da kriticki posmatra informacije koje mu plasiraju mediji.Drugi korak je kulturu citanja podici na visi nivo.Mediji oblikuju svijest,kreiraju stvarnost.
Neku vece bila je emisika Odgovrite ljudima.Tema je bila Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine,koji treba da predlozi SDP.Zakon kao takav je manjkav,ali rano je jos govoriti.Bice zanimljivo kako ce FTV izvjestavati o tom zakonu,a kako drugi mediji.
Gradjanin kao jedinaka mora da kriticki posmatra informacije koje mu plasiraju mediji.Drugi korak je kulturu citanja podici na visi nivo.Mediji oblikuju svijest,kreiraju stvarnost.
Neku vece bila je emisika Odgovrite ljudima.Tema je bila Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine,koji treba da predlozi SDP.Zakon kao takav je manjkav,ali rano je jos govoriti.Bice zanimljivo kako ce FTV izvjestavati o tom zakonu,a kako drugi mediji.
- Thinker
#25 Re: SDP bi trebala vratiti FTV gradjanima
Ja ovim smradovima neću halaliti nikada dvije stvari:
1. Što su me natjerali da SDA gledam kao pozitivnu politički pojavu na BH sceni!
2. I ovo mi teže pada, što moram priznati da je ispalo tačno sve ono što je Avaza godinama pisao o ZL I SDP-u. Naravno Avaza se ipak potrudio da se, očekivano, nađe na pogrešnoj strani!
I na kraju, od mene su posljednji glas dobili na zadnjim izborima, opet se to može desiti ako, nedaj bože, pretrpim amneziju!!
1. Što su me natjerali da SDA gledam kao pozitivnu politički pojavu na BH sceni!
2. I ovo mi teže pada, što moram priznati da je ispalo tačno sve ono što je Avaza godinama pisao o ZL I SDP-u. Naravno Avaza se ipak potrudio da se, očekivano, nađe na pogrešnoj strani!
I na kraju, od mene su posljednji glas dobili na zadnjim izborima, opet se to može desiti ako, nedaj bože, pretrpim amneziju!!