Sorensen All About

VjecitiStudent

#1 Sorensen All About

Post by VjecitiStudent »

Gledam intervju sa ovim likom na Al-Jazeeri, nerviram se i pitam se, ko nam salje ove idiote?
žulijan asanž

#2 Re: Sorensen

Post by žulijan asanž »

VjecitiStudent wrote:Gledam intervju sa ovim likom na Al-Jazeeri, nerviram se i pitam se, ko nam salje ove idiote?
pa šta je rekao? u čemu je problem? kakva je ovo besmislena tema - u naslovu neko ime, u tekstu ti rekao da se nanervirao i to je to?

de ti to malo produbi i oblikuj inače ova tema nema nikakvog smisla i mogao si je napisati na zidu školskog wc-a....
trafa

#3 Re: Sorensen

Post by trafa »

to je sto ima na youtube
VjecitiStudent

#4 Re: Sorensen

Post by VjecitiStudent »

trafa

#5 Re: Sorensen

Post by trafa »

Trebao si cekat da uploaduju video, da narod makar zna o cemu je prica:
p206

#6 Re: Sorensen

Post by p206 »

Saša Delić mu je postavio 10 glavnih pitanja koje muče ovu zemlju, čak je nekoliko puta preformulisao jedno te isto pitanje. On ni na jedno nije konkretno odgovorio, osim na zadnje o uticaju Beograda na stanje u BiH.
Koliko sam shvatio se se svodi na "dobru volju" političara u BiH. On ima zadatak da dovede BiH u stanje kakvo bi je EU voljela vidjeti, ali to stanje je potpuno nedefinisano sudeći po ovom intevjuu. Jedino što je sigurno je teritorijalni integritet. To stanje bi postigli "ohrabrivanjem" političara, što je smiješno. Mada mislim da je BiH stavljena na čekanje dok se ne riješi Kosovo. EU neće ništa riješiti jer je to organizacija koja je politički k... od ovce. SAD jedino može napraviti ovu zemlju normalnom.

I inače, I am sick and tired od ovih skandinavaca, jednostavno ljudi su u fazonu samo nek je mir, nek je stabilno, da rata ne bude, sila može proći, šuti sakrij se u zemunicu dok oluja ne prođe. Da ih je napala ona sila devedesetih, samo bi potpisali kapitulaciju. Oni nikad kroz historiju i nisu znali da se nose sa konfliktom i konfliktnim okruženjima.
Fuzio

#7 Re: Sorensen

Post by Fuzio »

Religious Fantastic wrote:
p206 wrote: Oni nikad kroz historiju i nisu znali da se nose sa konfliktom i konfliktnim okruženjima.
Ma jokkk...pogotovo oni Finci :lol: :lol: :lol:
Uz dužno poštovanje, reci nekom Fincu da je Skandinavac, pa vidi kako će reagovati. Oni samo dijele isti(?) poluotok sa Skandinavcima koji su Švedi, Norvežani i Danci, al Finci nikad nisu bili Skandi, istina živa, iako ih svrstavaju skupa.. isto kao što neki strani narodi imaju sklonost da brkaju mnogo toga na ovim prostorima, mi smo svi njima balkan-yugo. Finci su narod za sebe, drugi jezik, druga kultura, drugo sve...za razliku od ovIJeh pacifista što nas stalno "brane" tipa Karl Bildt itd.
sinuhe

#8 Re: Sorensen

Post by sinuhe »

Nece reagovati nikako. Medjutim ispravnije ih je nazivati nordijskim drzavama. Ali ta prica je OT.
Alfons Kauders

#9 Re: Sorensen

Post by Alfons Kauders »

p206 wrote:Saša Delić mu je postavio 10 glavnih pitanja koje muče ovu zemlju, čak je nekoliko puta preformulisao jedno te isto pitanje. On ni na jedno nije konkretno odgovorio, osim na zadnje o uticaju Beograda na stanje u BiH.
Koliko sam shvatio se se svodi na "dobru volju" političara u BiH. On ima zadatak da dovede BiH u stanje kakvo bi je EU voljela vidjeti, ali to stanje je potpuno nedefinisano sudeći po ovom intevjuu. Jedino što je sigurno je teritorijalni integritet. To stanje bi postigli "ohrabrivanjem" političara, što je smiješno. Mada mislim da je BiH stavljena na čekanje dok se ne riješi Kosovo. EU neće ništa riješiti jer je to organizacija koja je politički k... od ovce. SAD jedino može napraviti ovu zemlju normalnom.

I inače, I am sick and tired od ovih skandinavaca, jednostavno ljudi su u fazonu samo nek je mir, nek je stabilno, da rata ne bude, sila može proći, šuti sakrij se u zemunicu dok oluja ne prođe. Da ih je napala ona sila devedesetih, samo bi potpisali kapitulaciju. Oni nikad kroz historiju i nisu znali da se nose sa konfliktom i konfliktnim okruženjima.
lik je prazno odijelo... evo ja ko fol pratim politiku, ali fakat sad tek skontam da uopste ne prepoznajem covjeka... a tu je ko fol vec pola godine, s nekim sirokim ovlastima itd...

i na sta mu se svodi cijeli intervju? ponavljanje istih infantilnih fraza koje slusamo makar pet godina... ne znam zasto je uopste pristao da daje intervju ako je znao da nece nista reci
madner

#10 Re: Sorensen

Post by madner »

Pa nije ocekivao da ce ispasti levat.
Alfons Kauders

#11 Re: Sorensen

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Pa nije ocekivao da ce ispasti levat.
pa i nije ispao levat, vec dijete... mogli su komotno obuci odijelo desetogodisnjaku, vjerovatno bi culi isto relevantnih stvari, ako ne i vise
Bosnolog

#12 Re: Sorensen

Post by Bosnolog »

:shock: On je najbolja slika sterilne Evrope,..Djeluje kao da je s Marsa pao,koji politicki reterd,.... :run:
kiky

#13 Re: Sorensen

Post by kiky »

taj tip je totalni debil ...
što je u duhu evropskog trenutnog mentalnog i svakog drugog stanja ...
naš je peh što smo se doveli u situaciju da nam od takvih puno toga zavisi ...
Alfons Kauders

#14 Re: Sorensen

Post by Alfons Kauders »

Bosnolog wrote::shock: On je najbolja slika sterilne Evrope,..Djeluje kao da je s Marsa pao,koji politicki reterd,.... :run:
mogu mislit kako se delic osjecao... garant konto "imamo jakog gosta, bice dobar intervju"... spremio se, ozbiljne teme, ozbiljna pitanja... a nakon par minuta poceo zamisljati kako ga suta nogama i izbacuje iz studija...
Alfons Kauders

#15 Re: Sorensen

Post by Alfons Kauders »

evo sad sam skonto na koga me podsjeca... ko je pratio seriju, odmah ce ga prepoznat skroz desno...

Image
muha_sa

#16 Re: Sorensen

Post by muha_sa »

zar ste to opet zacudjeni :-)
ne mogu da vjerujem da niste vec 20 godina naucili lekciju :-) kontinuitet se nastavlja--sjaši kurta da uzjaše murta :-)
zašto da ne--hem dobre plate-hem niko za njih u maticnoj im zemlji cuo nije--hem ovdje mirno, dobra a jeftina klopa--dobar nocni život--dobar provod za malo para a bogme im ovo dobro dodje za gradjenje karijere.
jebe se njih za nas i što su nas djelatima pustili na milost i nemilost--još nam ludjacku natakarili da nas imaju pod stalnom kontrolom.
cyprus

#17 Re: Sorensen

Post by cyprus »

Ma to je kad očekuješ da neko drugi dođe i sredit ti situaciju i riješi probleme... A kad to izostane, onda su svi debili, samo smo mi pametni :oops:
muha_sa

#18 Re: Sorensen

Post by muha_sa »

cyprus wrote:Ma to je kad očekuješ da neko drugi dođe i sredit ti situaciju i riješi probleme... A kad to izostane, onda su svi debili, samo smo mi pametni :oops:
jelde :? ocito si prespavo zadnjih 20 godina :-)
-kako neko umjesto nas otpusti 20 vrhunskih specijalaca pa ih ostavi vec desetak godina bez posla i primanja--samo zato što su raciju u jednom sumnjivom lokalu napravili.
-kako taj neko uvede embrago na oružje medjunarodno priznatoj državi znajuci da joj prijeti nestanak :-)
-kako taj neko smjeni mnoge politicare i zabrani im politicki angažman ako se njih to ne tice.

-ocito ti nije jasno da su oni ovdje vladari a ovi naši uhljupi samo ikebane.
zavrzlama

#19 Re: Sorensen

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:Ma to je kad očekuješ da neko drugi dođe i sredit ti situaciju i riješi probleme... A kad to izostane, onda su svi debili, samo smo mi pametni :oops:
eh ti drugi su nas sprijecili da 90-tih sredimo situaciju.....svezali nam ruke embargom,a nafilovali praznim rezolucijama...

da je zapd htio danas bi i u Hrvatskoj bio njihov mali ausvic.....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20 Re: Sorensen

Post by PipiDugaDevetka »

zavrzlama wrote:
eh ti drugi su nas sprijecili da 90-tih sredimo situaciju.....svezali nam ruke embargom,a nafilovali praznim rezolucijama...

Znači imamo argumenata da tražimo prekoredno i kroz prste progledano primanje u EU i NATO,...Hmmm...
Skijaš

#21 Re: Sorensen

Post by Skijaš »

p206 wrote:Saša Delić mu je postavio 10 glavnih pitanja koje muče ovu zemlju, čak je nekoliko puta preformulisao jedno te isto pitanje. On ni na jedno nije konkretno odgovorio, osim na zadnje o uticaju Beograda na stanje u BiH.
Koliko sam shvatio se se svodi na "dobru volju" političara u BiH.
A to kaže jer Sarajevo širi laž da je dogovor s velikosrbima moguć. Evo, Platforma ima više poslanika u državnom parlamentu od osovine HDZ-SDS-SNSD, ali je prihvatila manje pozicija u Savjetu ministara. I sada kada ih je Dodik predstavio kao mekušce koji popuštaju, on ide dalje i kaže da taj dogovor više ne vrijedi. Umjesto "dogovorena" 4, sada se Platforma treba zadovoljiti sa 3 ministarska mjesta.

Tako će ostati, godinu za godinom, sve dok Sarajevo pristaje na četnička pravila igre. I nije tu Sorensen kriv, njega se tu nema za šta kriviti. Krivi su sarajevski političari koji Dodika predstavljaju kao nekog s kim se može razgovarati bez međunarodnog medijatora. Zašto bi im Sorensen kvario idilu zapaljivim izjavama ? Ako Dodik valja Sarajevu, valja i Sorensenu.

"Eto vam, dogovorite se".
muha_sa

#22 Re: Sorensen

Post by muha_sa »

Skijaš wrote:
Koliko sam shvatio se se svodi na "dobru volju" političara u BiH.
A to kaže jer Sarajevo širi laž da je dogovor s velikosrbima moguć. Evo, Platforma ima više poslanika u državnom parlamentu od osovine HDZ-SDS-SNSD, ali je prihvatila manje pozicija u Savjetu ministara. I sada kada ih je Dodik predstavio kao mekušce koji popuštaju, on ide dalje i kaže da taj dogovor više ne vrijedi. Umjesto "dogovorena" 4, sada se Platforma treba zadovoljiti sa 3 ministarska mjesta.

Tako će ostati, godinu za godinom, sve dok Sarajevo pristaje na četnička pravila igre. I nije tu Sorensen kriv, njega se tu nema za šta kriviti. Krivi su sarajevski političari koji Dodika predstavljaju kao nekog s kim se može razgovarati bez međunarodnog medijatora. Zašto bi im Sorensen kvario idilu zapaljivim izjavama ? Ako Dodik valja Sarajevu, valja i Sorensenu.

"Eto vam, dogovorite se".
kakve ba izjave :-) ko ocekuje izjave :?
sjecaš li se kako su odletili kojekakvi Poplašeni, Šarovici, Kalinici, Silajdžic.................da ne nabrajam više.
-bar od tebe ocekujem da si svjestan ko ovdje kosi a ko vodu nosi :D ne ocekujem to od ove omladine koja se rodila prije 15-ak godina.

-evo za pocetak--nek naši politicari vrate suspendovane specijakce na poso--eto, nek im ne isplati dugogodišnje plate vec samo nek ih vrate na poso. Šta misliš jel to moguce bez ovih bjelosvjetskih hoštaplera :?
jasko_ba

#23 Re: Sorensen

Post by jasko_ba »

zavrzlama wrote:
ma to cyprus kontru uradio, sta ce drugo..da smo mi sad ovdje svi pohvalili sorensena, on bi ga prvi popljuvao :x :-) :x
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#24 Re: Sorensen All About

Post by prljavi Hare »

@Skijaš je u pravu,ako Mile valja vama,ko sam onda ja da kvarim idilične države u BiH?

Meni samo nije jasno zašto pomenuti intervju ponavljaju kao papagaji po nekoliko puta dnevno? :-) :-) :-)

:D
muha_sa

#25 Re: Sorensen All About

Post by muha_sa »

-svak ima pravo na svoje mišljenje--i neka, fala bogu da je tako.

-samo jedno--laktaški krkan ama baš nikakve veze nit ima pravo da se petlja u rad ovog ovdje MUP-a.
-hajde bujrum--nek MUP vrati nepravedno otpuštene policajce--ljude koji vec desetak godina ganjaju pravdu i pravo na rad.
-zanima me kako ce ragovat oni koji stvarno imaju ovdje vlast--zna se ko je to.
Post Reply