Raja, kao što naslov kaže, želio bih dekodirati fiksni telefon ukoliko je to uopšte moguće, kao što je moguće sa mobilnim aparatom...
Naime, moja mama je je preko BHTelecoma uzela novi Siemens fiksni telefon, na rate (preko tel.računa). Sve je bilo super dok nismo skontali da je telefon kodiran (mada ne znam zašto mi to nije palo na pamet odmah.)
To i ne bi bio neki problem, da mama nije imala ugovor sa AirABA-om, preko kojeg je mogla razgovarati sa inostranstvom jeftinije 50%.
Naravno, to smradovima u BHT ne odgovara, pa to s ovim aparatom vise nije moguce, i uslugu AirAba-e više ne može da koristi.
S obzirom da ne želim biti ovca ničija,
pitanje je da li je moguće dekodirati telefon, jer ako nije da ga vraćam, jer iz principa ne želim ovo bataliti.
Hvala unaprijed svima!!
Dekodiranje fiksnog telefona
Moderator: Benq
-
EUROBIH
#3 Re: Dekodiranje fiksnog telefona
dekodirat se može...(na eeprom-otvara se!)......ali imaš i jeftiniju varijantu.....još jedan telefon....može i onaj robotov 10 KM

-
srle236
#4 Re: Dekodiranje fiksnog telefona
Znaš li možda gdje ga je najbolje odnijeti za dekodiranje...? Tnx
-
EUROBIH
#5 Re: Dekodiranje fiksnog telefona
radili su to moji radnici u servisima,ali sada za to nema vremena.........zajebancija..... za male pare se dugo ostane.....srle236 wrote:Znaš li možda gdje ga je najbolje odnijeti za dekodiranje...? Tnx
-
forel
#6 Re: Dekodiranje fiksnog telefona
Ista stvar kupio Gigaset C300 100 KM, i presao na HS telefoniju, jel ima negdje gdje se vrsi dekodiranje tih telefona, malo mi grehota bacit 100 KM...Cak sam razmatrao da se đoram sa kim
za neki sa vecim displejem jer ovaj od HS sto dobijes je iz doba Franje Josipa 
- HardCore
#7 Re: Dekodiranje fiksnog telefona
hahahahaahahaahhahahhforel wrote:Ista stvar kupio Gigaset C300 100 KM, i presao na HS telefoniju, jel ima negdje gdje se vrsi dekodiranje tih telefona, malo mi grehota bacit 100 KM...Cak sam razmatrao da se đoram sa kimza neki sa vecim displejem jer ovaj od HS sto dobijes je iz doba Franje Josipa
-
forel
#8 Re: Dekodiranje fiksnog telefona
Dekodirah ga ja...
Prosta stvar napises zahtijev u zahtijevu navedes da hoces dekodirat telefon, prepises serijski broj telefona koji se nalazi nalijepljen na bazu na malom bijelom papiricu, napises br telefona na koji ce te zvat, skupis papire(garantni list, ugovor o kupovini - ako si kupio za kesh) i navedes gdje si i kada kupio u zahtijevu i odes na Obalu i predas.Za par dana(3 dana) te zovnu doneses komplet sve bazu, telefon i punjac, dekodiranje traje 5 minuta i to je to.
a onda kupis telefonski razdjeljnik (elektronik centar ) za 3 KM i imas dvojni telefon 
Prosta stvar napises zahtijev u zahtijevu navedes da hoces dekodirat telefon, prepises serijski broj telefona koji se nalazi nalijepljen na bazu na malom bijelom papiricu, napises br telefona na koji ce te zvat, skupis papire(garantni list, ugovor o kupovini - ako si kupio za kesh) i navedes gdje si i kada kupio u zahtijevu i odes na Obalu i predas.Za par dana(3 dana) te zovnu doneses komplet sve bazu, telefon i punjac, dekodiranje traje 5 minuta i to je to.