pitanje...galerije

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
pace

#1 pitanje...galerije

Post by pace »

sta se desava po galerijama? ako neko ima neki dobar prijedlog neke izlozbe sto je dobra u zadnje vrijeme neka mi predlozi...nisam dugo vidjela nesto sto je bas interesanto... :-)
Shoba

Post by Shoba »

sve sto zaista valja je barem 10 sati autom. Venecija, Bec, Budimpesta, Grac su najblize lokacije ako hoces da vidis nesto posteno. (imas i u Zagrebu Mimaru;solidna kolekcija, a i u Beogradu ima nekoliko Monet-a i Renoir-a)

Mi imamo solidnu kolekciju Hodlera, samo to nije stalna postavka, mada je cesto stavljaju u nacionalnoj galeriji bih. Takodje bih ti toplo preporucio stalnu postavku 20 stoljece BiH slikarstva...imamo par finih platana od Gabriela Jurkica, Lazara Drljace, Jovana Bijelica, Mice Todorovic, Romana Petrovica....

Sve u svemu, nismo bogati sa REMEK djelima, ali ima par interesantnih stvari.

(ars aevi ima odlicnu kolekciju suvremene umjetnosti, ako te to zanima)
pace

Post by pace »

hvala ti
mene interesuje to sve pa ti javim ako vidim nesto sto je vrijedno pogledati
:)
Shoba

Post by Shoba »

neka ti ne bude mrsko dati pare da odes daleko samo da bi nesto vidio, barem na dan. Takve stvari mijenjaju zivot. U mom slucaju je bilo tako. Skoknuo sam na par dana do Pariza, i shvatio da sam godinama gubio vrijeme. Bolje je obici svijet nego kupiti stan ili auto. Duhovno bogatstvo drzi covjeka do kraja zivota , a materijalne "vrijednosti" propadaju....(kuca se srusi, auto zahrdja..) Znaci, frtalj hljeba i pez, i put pod noge......

(na kraju krajeva, koke vole one koji putuju :lol: )
Engram::X

Post by Engram::X »

Shoba wrote:neka ti ne bude mrsko dati pare da odes daleko samo da bi nesto vidio, barem na dan. Takve stvari mijenjaju zivot. U mom slucaju je bilo tako. Skoknuo sam na par dana do Pariza, i shvatio da sam godinama gubio vrijeme. Bolje je obici svijet nego kupiti stan ili auto. Duhovno bogatstvo drzi covjeka do kraja zivota , a materijalne "vrijednosti" propadaju....(kuca se srusi, auto zahrdja..) Znaci, frtalj hljeba i pez, i put pod noge......

Dobarrr

Slazem se 100%
pace

Post by pace »

u pravi si do nekle ali opet nije lose imati i neke stvari kao npr stan nekretnine su najbolja stvar ako hoces da se osiguras do kraja zivota tako usput mozes i da putujes...naravno uvijek se moze nesto desiti kao zemljotres ovo ono pa ti srusiti kucu ali isto tako mozes otici na put haloo tsunami i da ti se nesto desi nikad se nezna...mislim da je kombinacija najbolja stvar. mislim da se niko ne zadovolji samo hljebom svi pozele vise to je najnormalnija ljudska osobina. putovanja jesu vrlo vrlo bitna posto se upoznas sa mnogo stvari i ta sjecanja ostaju zauvijek. ja sam prosle godine isla u afriku i nikad to putovanje necu zaboraviti.
malo smo skrenuli sa teme :-) :D
alek

Post by alek »

imas novootvorenu galeriju 10m2 (stakleni grad).
u subotu imas projekcije videa (pocinje u 18:30)
dinash

Post by dinash »

Shoba wrote:neka ti ne bude mrsko dati pare da odes daleko samo da bi nesto vidio, barem na dan. Takve stvari mijenjaju zivot. U mom slucaju je bilo tako. Skoknuo sam na par dana do Pariza, i shvatio da sam godinama gubio vrijeme. Bolje je obici svijet nego kupiti stan ili auto. Duhovno bogatstvo drzi covjeka do kraja zivota , a materijalne "vrijednosti" propadaju....(kuca se srusi, auto zahrdja..) Znaci, frtalj hljeba i pez, i put pod noge......

veri čru ... osim ako putujes s kokom.
zili

Post by zili »

pace wrote:u pravi si do nekle ali opet nije lose imati i neke stvari kao npr stan nekretnine su najbolja stvar ako hoces da se osiguras do kraja zivota tako usput mozes i da putujes...naravno uvijek se moze nesto desiti kao zemljotres ovo ono pa ti srusiti kucu ali isto tako mozes otici na put haloo tsunami i da ti se nesto desi nikad se nezna...mislim da je kombinacija najbolja stvar. mislim da se niko ne zadovolji samo hljebom svi pozele vise to je najnormalnija ljudska osobina. putovanja jesu vrlo vrlo bitna posto se upoznas sa mnogo stvari i ta sjecanja ostaju zauvijek. ja sam prosle godine isla u afriku i nikad to putovanje necu zaboraviti.
malo smo skrenuli sa teme :-) :D

a može ti se desiti i.... rat .... :roll: i da ti kuća ostane s pogrešne strane barikade.... nažalost nema te sigurnosti
Zox

Post by Zox »

U Ars Aevi vise ne pustaju unutra!
Meni je portir objasnio, a bio sam sa dvije italijanske studentice, da se muzej zakacio sa upravom zgrade oko kirije, i onda nas uputio na nekakvu izlozbu koju je organizovala ZGRADA, a ne MUZEJ. :?
Nekakve fotografije austrougarskog vojnika u Bosni s pocetka stoljeca.
dinash

Post by dinash »

hm ... ja sam uspio s prijateljicom napraviti komplet turneju depoa ... mislim, kolekcije. plus snimili sve.

samo ova prijateljica fakat dobro izgleda (posjeduje smrtonosnu kombinaciju crne kose i plavih ociju, sa dobrim proporcijama). vec spomenuti portir me je pri odlasku (na uhce) priupitao "mislis, da se ona razgibava?"

muzejska posla.
Post Reply