Sarajmen wrote:Citiram za sta ih se optužuje:
''U tim objektima je veliki broj civila i ratnih zarobljenika bio protupravno zatvoren te su bili izloženi nečovječnom postupanju, mučenju, namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola ili patnje, nanošenju velikih patnji i povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja, oduzimanju prava na pravično suđenje i prisiljavanju na prinudni rad, saopćeno je iz Tužilaštva BiH nakon obavljenih pretresa i hapšenja.
Je li vjeruješ da ove optužbe nemaju am baš nikakvog smisla, ma koliko one bile ''velike ili male'' i kako za koga.
P.S.
Uhapšeni su na dan 22.11.2011, a ne kako se vidim ponavlja 25.11.2011. Nema potrebe za tim..
Tvrdim da nemaju smisla i da su plod političkog pritiska! Ovakva krivična djela koja ti navodis nije mogao počiniti načelnik općine, niti komandir policije ili vojni komandir 9. brdske brigade, ovdje nije bilo organizovanog zločina sto se pokusava ovim hapsenjem nametnuti, pozivaju se na komandnu odgovornost, sud ce na to dati odgovor ukoliko ne podlegne pritisku dodika, slavuja i slicnih, kao sto je slucaj sa načinom na koji je izvedeno ovo hapsenje.
U ovom zatvoru niko nije bio protupravno i bez razloga zatvoren, a pogotovo ne civili, žene ili djeca.
Premlacivanja srba koji su ostali na nasem terenu u tom periodu su bila cesta (svjedocio sam) po slobodnom dijelu hadzicke teritorije, sto od lokalnih kabadahija, sto od hosovaca, i po meni ti ljudi trebaju da odgovaraju, kakva komandna odgovornost i ostale gluposti.
U cemu je razlika 22. 23. ili 25.? Ovo sve traje izvjestan vremenski period i hapsenje se moglo obaviti i prije mjesec i za mjesec, ali po meni nije slucajno sto se izabrao bas ovaj period kada je državnost BiH mozda i najvise poljuljana od rata pa na ovamo.