Majstor mi reče da bih sad trebala oprat motor da vidim jel još negdje nešto curi.
E sad....jel pametno da perem motor ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
A bil ja to mogla sama u onim samoposlužnim autopraonicama?Krone wrote:Salu na stranu, mozes oprati motor, samo treba paziti da ciko koji pere sta ne polomi ili izbije neko crijevo ili kabl na motoru zbog mlaza pod pritiskom......
U pitanju je focus 2001 god. benzinac.pajero wrote:Benzin? Dizel? Kod benzinaca (doduse starijih) je malo problem ako voda dodje do elektronike pa nece da upali. Najbolje je da odes do neke praonice gdje to rade i fino ne mislis sta ce se desiti...
uuuu ... svaka cast .. upaljen, a niakd nista nije bilo ... jesi siguran da peres motor ..srce_ruke_lopata wrote:Ja ga perem svakih par mjeseci i ne gasim ga kada to radim...nista nikada nije bilo.
Sto se tice mehanickih dijelova, nemas sta brinuti, malo manje prskaj po elektronici.
Sta faliAS_sa wrote:uuuu ... svaka cast .. upaljen, a niakd nista nije bilo ... jesi siguran da peres motor ..srce_ruke_lopata wrote:Ja ga perem svakih par mjeseci i ne gasim ga kada to radim...nista nikada nije bilo.
Sto se tice mehanickih dijelova, nemas sta brinuti, malo manje prskaj po elektronici.
pirmin wrote:Sta faliAS_sa wrote:uuuu ... svaka cast .. upaljen, a niakd nista nije bilo ... jesi siguran da peres motor ..srce_ruke_lopata wrote:Ja ga perem svakih par mjeseci i ne gasim ga kada to radim...nista nikada nije bilo.
http://www.youtube.com/watch?v=U_sl_bj4z0A
![]()
![]()
ni u kom slucaju ne peri motor u ovom periodu, pogotovo ne sa vodom, ako hoces da imas auto.drekalica28 wrote:BIla sam kod majstora, mijenjala nakav dihtung dekla.
Majstor mi reče da bih sad trebala oprat motor da vidim jel još negdje nešto curi.
E sad....jel pametno da perem motor ili ne?
slobodni armirach wrote: ni u kom slucaju ne peri motor u ovom periodu, pogotovo ne sa vodom, ako hoces da imas auto.
neko je spominjao sprejeve za odmascivanje, to kupi sacekaj vikend, motor ne mora biti HLADAN, 'sumnjiva mjesta nasprejas sacekas 10 minuta i ocistis krpama.
i budi pametna ne vozi auto na autpraone da ti peru motor.