ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Dr. Octagon

#1 ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

Kao što ste vidjeli,ipak je pokretanje akcije i na facebooku i čak i priča ovdje koju smo pokrenuli uticalo na podnošenje ostavke misnistra i povlačenje odluke o poskupljenju.Ja vas molim da pokušamo ovdje pokrenuti neke stvari i da ako je potrebno napravimo neki novi pokret DOSTA jer onaj očigledno ne funkcionira više.Dajte svi svoje prijedloge kako da se organizujemo,vjerujte da je moguće i izvodivo.Dajte da pokušamo bar da bi nam svima bilo bolje.Skupit potpise,pokrenuti udruženje,statut,šta god nam padne na pamet.Moramo pružiti neki otpor ovoj hegemoniji.Ne trebaju nam oni koji žele preko ovakvih aktivnosti skupljati jeftine političke poene kod stranaka kao što je onaj Mahmutćejahić koji je sad naravno stranački aktivan.Na ovom forumu postoji ozbiljna kritična masa mladih intelektualaca koji mogu promijeniti nešto......
Optimus Prime

#2 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Optimus Prime »

Dr. Octagon wrote:Kao što ste vidjeli,ipak je pokretanje akcije i na facebooku i čak i priča ovdje koju smo pokrenuli uticalo na podnošenje ostavke misnistra i povlačenje odluke o poskupljenju.Ja vas molim da pokušamo ovdje pokrenuti neke stvari i da ako je potrebno napravimo neki novi pokret DOSTA jer onaj očigledno ne funkcionira više.Dajte svi svoje prijedloge kako da se organizujemo,vjerujte da je moguće i izvodivo.Dajte da pokušamo bar da bi nam svima bilo bolje.Skupit potpise,pokrenuti udruženje,statut,šta god nam padne na pamet.Moramo pružiti neki otpor ovoj hegemoniji.Ne trebaju nam oni koji žele preko ovakvih aktivnosti skupljati jeftine političke poene kod stranaka kao što je onaj Mahmutćejahić koji je sad naravno stranački aktivan.Na ovom forumu postoji ozbiljna kritična masa mladih intelektualaca koji mogu promijeniti nešto......
A sta je sa nama koji ne zelimo da sa nasim porezima subvencioniramo potrosnju plina?
sokkia

#3 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by sokkia »

možemo se mi organizovat koliko hocemo,ali šta ce biti rezultat toga organizovanja.
nama treba konkretna akcija, ali pitanje je kakva i šta poduzeti?
pod brij jedan bi trebalo natjerati zadužene da se stane u kraj mitu i korupciji na svim nivoima
da se stane lopovluku u kraj u svim javnim preduzecima
da se uvedu stroge kazne za svakoga kome se dokaže da je lopovlucio na bilo koji nacin
jednom rjecju ovdje je potrebna željezna metla da se svo smece pošalje na smetljište. :x :x :x
Dr. Octagon

#4 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

U biti da pokušamo napraviti neki građanski pokret.Svi smo na neki način obespravljeni i to je dobar zajednički razlog da se organizaciono povežemo.Naš glas će se daleko čuti ako budemo zajednički nastupali i ako budemo imali neke usaglašene stavove.Naravno da ne želiš da subvencioniraš plin jer takva odluka nema ama baš nikakav smisao.Ali naš problem je što nemamo nikakav komunikacioni kanal za bilo kakav feedback vlastima.Kako ti sam da izneseš uopšte svoj problem nekom iz vlasti?Nikako.A kamoli da ga neko razmatra.Tebe i mene nažalost niko ne zastupa nigdje.Ali ove vlasti reaguju na pristisak javnosti i veoma brzo nađu rješenje kad im gori pod guzicom......
Dr. Octagon

#5 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

sokkia wrote:možemo se mi organizovat koliko hocemo,ali šta ce biti rezultat toga organizovanja.
pod brij jedan bi trebalo natjerati zadužene da se stane u kraj mitu i korupciji na svim nivoima
da se uvedu stroge kazne za svakoga kome se dokaže da je lopovlucio na bilo koji nacin
jednom rjecju ovdje je potrebna željezna metla da se svo smece pošalje na smetljište. :x :x :x
Slažem se u potpunosti.Treba nam konkretna akcija. :thumbup: :thumbup:
svjezi_ustipak

#6 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by svjezi_ustipak »

daj Boze da ista bude od toga svega. i Dosta je pocela tako pa je nestala sa scene. u svakom slucaju, puno srece u ostvarenju ideje koju zagovaras.
seln

#7 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by seln »

Dr. Octagon wrote:U biti da pokušamo napraviti neki građanski pokret.Svi smo na neki način obespravljeni i to je dobar zajednički razlog da se organizaciono povežemo.Naš glas će se daleko čuti ako budemo zajednički nastupali i ako budemo imali neke usaglašene stavove.Naravno da ne želiš da subvencioniraš plin jer takva odluka nema ama baš nikakav smisao.Ali naš problem je što nemamo nikakav komunikacioni kanal za bilo kakav feedback vlastima.Kako ti sam da izneseš uopšte svoj problem nekom iz vlasti?Nikako.A kamoli da ga neko razmatra.Tebe i mene nažalost niko ne zastupa nigdje.Ali ove vlasti reaguju na pristisak javnosti i veoma brzo nađu rješenje kad im gori pod guzicom......
Nisu oni povukli odluku zbog neke smijesne grupe na Facebookuu, vec se boje za lokalne izbore 2012.
Samo vi formirajte grupe...
Dr. Octagon

#8 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

Vjerujte da možemo bar neke obrise platforme pokušati stvoriti ovdje.Da bi mogli da reagujemo potrebno bi bilo osnovati udruženje građana.Pitam sada nekog ko zna odgovor?Jel ovo udruženje DOSTA uopšte funkcionira?Web stranica koja je puna bannera i reklama vidim da radi.
Ovaj autor teksta se pošteono izrugiva narodu koji je došao na proteste.Ovo je sada stranačko glasilo
http://protest.ba/v2/nece-vise-niko-od- ... it-budale/

Čitajući ovaj forum godinama uvjeren sam da ovdje ima jako puno intelektualaca koji su u stanju promijeniti nešto i koji su jako dobro svjesni svih nedostataka u našem društvu a također onih koji imaju rješenje i odgovor kako da nam svima bude bolje....
Optimus Prime

#9 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Optimus Prime »

Dr. Octagon wrote:U biti da pokušamo napraviti neki građanski pokret.Svi smo na neki način obespravljeni i to je dobar zajednički razlog da se organizaciono povežemo.Naš glas će se daleko čuti ako budemo zajednički nastupali i ako budemo imali neke usaglašene stavove.Naravno da ne želiš da subvencioniraš plin jer takva odluka nema ama baš nikakav smisao.Ali naš problem je što nemamo nikakav komunikacioni kanal za bilo kakav feedback vlastima.Kako ti sam da izneseš uopšte svoj problem nekom iz vlasti?Nikako.A kamoli da ga neko razmatra.Tebe i mene nažalost niko ne zastupa nigdje.Ali ove vlasti reaguju na pristisak javnosti i veoma brzo nađu rješenje kad im gori pod guzicom......
Pa sto si protestovao onda koji k..c.
Zelis da organizujes borbu protiv vlasti ali nisi u stanju da prepoznas dobre poteze.

Svi bi vi normalnu drzavu, samo ne preko svojih ledja. Nakon 20 godina orgijanja nad budzetima neko mora povuci rucnu! Znam da je to bolno, ali ovako samo produzujemo agoniju.
svjezi_ustipak

#10 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by svjezi_ustipak »

Optimus Prime wrote:
Pa sto si protestovao onda koji k..c.
Zelis da organizujes borbu protiv vlasti ali nisi u stanju da prepoznas dobre poteze.

Svi bi vi normalnu drzavu, samo ne preko svojih ledja. Nakon 20 godina orgijanja nad budzetima neko mora povuci rucnu! Znam da je to bolno, ali ovako samo produzujemo agoniju.
i kako izgleda povlacenje rucne? mozemo li dobiti opis sta to znaci?
Dr. Octagon

#11 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

seln wrote:
Nisu oni povukli odluku zbog neke smijesne grupe na Facebookuu, vec se boje za lokalne izbore 2012.
Nije riječ ni o kakvoj grupi.Ovo je samo konstruktivan razgovor na temu.Riječ je o pokretu,organizaciji.Koliko ljudi poznaješ koji su zadovoljni situacijom u BiH?Jel to ikom više uopšte smeta?Ko vam je rekao da ne možete promijeniti ništa?Stvarno,svima je pun k.... svega.I samo je pitanje kad će nešto da pukne.Treba stati u kraj mitu,korupciji,sukobu interesa,nacionalizmu,kantonima,administraciji.Problema je puno.Jel vidiš da ih nijedna vlast ne rješava.Znaš li zašto?Pa zato što pokazujemo da nam je sasvim svejedno.
seln

#12 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by seln »

Dr. Octagon wrote:
seln wrote:
Nije riječ ni o kakvoj grupi.Ovo je samo konstruktivan razgovor na temu.Riječ je o pokretu,organizaciji.Koliko ljudi poznaješ koji su zadovoljni situacijom u BiH?Jel to ikom više uopšte smeta?Ko vam je rekao da ne možete promijeniti ništa?Stvarno,svima je pun k.... svega.I samo je pitanje kad će nešto da pukne.Treba stati u kraj mitu,korupciji,sukobu interesa,nacionalizmu,kantonima,administraciji.Problema je puno.Jel vidiš da ih nijedna vlast ne rješava.Znaš li zašto?Pa zato što pokazujemo da nam je sasvim svejedno.
Ti bas nisi dugo na forumu, ili?
Vec je bilo ovako nesto, mnogo aktivnije, sa vise podrske, vise potpisa, vise ucesnika.
Kako je zavrsilo, znamo...
PapakizSarajeva

#13 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by PapakizSarajeva »

Evo konstruktivan prijedlog, mene za predsjednika i portparola ovog udruzenja, samo dok MOJI ne dodju na vlast ...
Dr.Mr.Fr.

#14 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ja glasam za organizovanje, tuspas mene ;-)
Hemel

#15 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Hemel »

Dr. Octagon wrote:
sokkia wrote:možemo se mi organizovat koliko hocemo,ali šta ce biti rezultat toga organizovanja.
Slažem se u potpunosti.Treba nam konkretna akcija. :thumbup: :thumbup:
OK

i sta cemo posle... :roll: :?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by PipiDugaDevetka »

Da obustavimo asfaltiranje šumskog puta Hrasnica-Igman-Lokve za potrebe firme ''Sarajevo-šume''?!
Asfaltirati ga tek kada se realizuje projekat dovođenja vode u Zlatnu dolinu sa Treskavice.
Dolje divlja apartmanizacija i divlja vikendizacija!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Truba »

treba imati 1000 ljudi koji su u svakom momentu spremni blokirati zgrade prolaze ceste ulaze izlaze
naravno nenasilno...

čim neka odluka ide protiv naroda odmah se izlazi i stoji na vratima
ako treba ici i pred vodovod i toplane...
bilo šta što je državno a nema konkurenciju
tipa gras i tako

je li puno 1000?
možda li se u gradu od 418000 naći 1000 ljudi za tako nešto
Dr.Mr.Fr.

#18 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr.Mr.Fr. »

PipiDugaDevetka wrote:Da obustavimo asfaltiranje šumskog puta Hrasnica-Igman-Lokve za potrebe firme ''Sarajevo-šume''?!
Asfaltirati ga tek kada se realizuje projekat dovođenja vode u Zlatnu dolinu sa Treskavice.

dobra ideja, kako pipi reci nam :thumbup:
Dr. Octagon

#19 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

Nama trebaju nova radna mjesta za mlade ljude,trebaju nam bolji projekti za finansiranje poduzetničkih ideja.Investiranje u mlade mozgove.MSP-mala i srednja preduzeća su na izdisaju a to je zamajac svake ekonomije.Restruktuiranje državnih kompanija i otpuštanje viška radnika.Koliko ih je zaposleno u državnim firmama na izmišljena radna mjesta na guzove u zadnjih 4,5 godina(10 000-20 000 KM za zaposlenje)Niko ništa o ovome.Nama treba neka nova politička snaga izgleda.Nemojte biti skeptični,pa ovdje 3/4 države jedva čeka da se neko pojavi na vlasti ko će biti heroj nacije.Sad je najbolje moguće vrijeme za revolucionare.Nije fazon biti korumpiran i lopov.Branković,Čović,Bičakčić,Dodik i ostali su politički mediokriteti koji nažalost ni po čemu dobrom neće biti upamćeni,i psovat će im roditelje ljudi i kad ih budu spuštali u raku.Mi se trebamo izboriti za oduzimanje imovine i ukidanje imuniteta ovakvima.Zar nije vrijeme da neko vodi državu ko ima više ciljeve,ko može postati politički besmrtan,neko ko će ovu državu konačno povesti naprijed.Mi toliko zaostajemo već za svima u okruženju.Ne tako davno ovdje je glavna faca bio Džemal Bijedić-sasvim zasluženo.Pričam o tome da moramo pokrenuti stvari u tom pravcu.Smiješno je da se jedan Radončić politički aktivira i bori se protiv korupcije..Ljudi nemaju uopšte izbora za glasanje.SDP su svi ozbiljni napustili kada je postala društvo jednog lica.Nama treba politička partija koju će voditi EDIN DŽEKO,DUBIOZA KOLEKTIV,NIJAZ HASTOR i ostali koji su stvarni ambasadori naše zemlje i koji mogu voditi ovu zemlju naprijed.Oni koji su spremni da se prvo obračunaju sa kriminalom u vlastitim redovima(da ukinu imunitete i da donesu zakon o oduzimanju imovine)Nama treba tijelo kao što je USKOK koje je nezavisno i koje prije ili kasnije svima pokuca na vrata.Oni su obezglavili glavnu političku opciju u Hrvatskoj i njenog prvog čovjeka.Čović mora u muriju a ne u dogovor o vlasti(ukinuta pravomoćna presuda) i svi slični njemu.
Dr. Octagon

#20 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

PipiDugaDevetka wrote:Da obustavimo asfaltiranje šumskog puta Hrasnica-Igman-Lokve za potrebe firme ''Sarajevo-šume''?!
:thumbup: :thumbup:
Bravo za prijedlog!!!
Leftist

#21 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Leftist »

Veci mamo nesto slicno u pokusaju :

http://www.facebook.com/pages/Okupimo-s ... 7849556828

Ko god zeli da ucestvuje u samoj organizaciji ovoga neka se javi na pm pa da se dogovorimo, odemo na kafu, vidimo iduce korake i sl.

Iza ovoga stoji ista ekipa koja je pokrenula i fan page za ove proteste.
Dr. Octagon

#22 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Dr. Octagon »

Leftist wrote:Veci mamo nesto slicno u pokusaju :

http://www.facebook.com/pages/Okupimo-s ... 7849556828

Ko god zeli da ucestvuje u samoj organizaciji ovoga neka se javi na pm pa da se dogovorimo, odemo na kafu, vidimo iduce korake i sl.

Iza ovoga stoji ista ekipa koja je pokrenula i fan page za ove proteste.
:thumbup:
Ovo je odlična prilika...Leftist,ti nas obavijesti o sljedećem koraku,odnosno okupljanju.........
Control panel

#23 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Post by Control panel »

jeste li vi pali sa marsa ili radite za neciji interes. ova vlast nije stigla, nisu joj dali, ili je nesposobna svejedno
nije korumpirana jer nisu stigli za tako kratko vrijeme da budu korumpirani.
na osnovu cega ovakav naslov korumpirane. koji su argumenti za to.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Dr.Mr.Fr. wrote:

dobra ideja, kako pipi reci nam :thumbup:
Vlada i Skupština Kantona su vlasnici ''Sarajevo-šuma'', samo treba da obustave tender za asfaltiranje.
Tamo, uz taj put uopšte nema šume koja bi se mogla sječi po zakonima o šumarstvu! Zapravo, to je laž da Sarajevo-šume imaju potrebu da asfaltiraju ovaj Igmanski ratni put. Pravi razlog je ''divlja vikendizacija''. Eh, sad,...Ko ima pare da na divlje pravi vikendicu na Igmanu i Bjelašnici? Ja nemam, zna se ko ima.
Ima posebna tema o ovome: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=90439
PipiDugaDevetka

#25 Re: ORGANIZOVANJE GRAĐANA U BORBI PROTIV KORUMPIRANE VLASTI

Control panel wrote:jeste li vi pali sa marsa ili radite za neciji interes. ova vlast nije stigla, nisu joj dali, ili je nesposobna svejedno
nije korumpirana jer nisu stigli za tako kratko vrijeme da budu korumpirani.
na osnovu cega ovakav naslov korumpirane. koji su argumenti za to.
I ja sam glasao za ovu vlast. Čak šta više, oduševljen sam bio pobjedom. Međutim, ja se vlastima obraćam, a oni šute. Osjećam se k'o da se neko pomokrio po glavuši mojoj i kabriolet frizuri. Za čovjeka! :dance:

Konkretno, ministrica Pravde i uprave mi nije odgovorila. Poručio sam i njoj i premijeru da se ''halali sa dva glasa iz moje obitelji na opštinskim izborima dogodine''.

Kako nisu korumpirani, evo ova vlast za koju sam glasao hoće da asfaltira šumski put poznatiji kao Ratni igmanski put sa obrazloženjem da je to potrebno radi sječe šume:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=90439
Post Reply