Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
-
ActionWoman
#1 Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Sta mislite o radu biroa za zaposljavanje? Pozitivna, negativna iskustva? Prijedlozi. Cula sam da u Birou Novo Sarajevo imaju osobu koja pomaze pri pisanju CV-a, obucava nezaposlene kako da se ponasaju na razgovoru za posao i sl. Je li iko ikada, od vas koji ste na birou, bio informisan o ovome ili cak koristio tu uslugu? Kako vam se cini osoblje koje radi u biroima za zaposljavanje? Ja sam primjetila da 70% njih pusi
cak i kada razgovara sa strankama. Vjerovatno od tegobe
Kako se osjecate kad idete tamo?
- Duhovni Vođa
#2 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
ActionWoman wrote:Sta mislite o radu biroa za zaposljavanje? Pozitivna, negativna iskustva? Prijedlozi. Cula sam da u Birou Novo Sarajevo imaju osobu koja pomaze pri pisanju CV-a, obucava nezaposlene kako da se ponasaju na razgovoru za posao i sl. Je li iko ikada, od vas koji ste na birou, bio informisan o ovome ili cak koristio tu uslugu? Kako vam se cini osoblje koje radi u biroima za zaposljavanje? Ja sam primjetila da 70% njih pusicak i kada razgovara sa strankama. Vjerovatno od tegobe
to pušenje na radnom mjestu još samo ima u nekom sovjetskom zabačenom kraju oko kamčatke tamo gdje još nisu čuli ni da je zid pao, a kamoli šta drugo.
pušenje na radnom mjestu je za moj pojam jednako ili gore vršenju velike nužde nasred kancelarije pred strankom.
fuj.
i takvi da mi pomognu u bilo čemu... danas sam bio nekim drugim poslom tamo i život mi se zgadio. nevjerovatna je ta ljudska peksinavost koja tamo vlada. ophođenja, pozdravljanje, njihovi međusobni razgovori.... oni nikako ne mogu skontati da su dužni da stoje na usluzi građanima. čovjek kad tamo dođe osjeća se katastrofalno i samo može u depresiju upasti. ono je bože sačuvaj i zakloni.
-
mimsy
#3 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Nemam lijepo misljenje!
Mog decka niko nikad nije zvao sa biroa,iako je tamo prijavljen od juna prosle godine.Dok su drugi sa istim ili slicnim fakultetom pozvani na raznorazne razgovore po firmama i firmicama i po nekoliko puta,a na birou su svega mjesec-dva.
Mog decka niko nikad nije zvao sa biroa,iako je tamo prijavljen od juna prosle godine.Dok su drugi sa istim ili slicnim fakultetom pozvani na raznorazne razgovore po firmama i firmicama i po nekoliko puta,a na birou su svega mjesec-dva.
- kokuz_sa
#4 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
slicno kao ja i kolega moj..zavrsili iste srednje skole,u isti razred isli..u istom birou prijavljeni godinama,njega zvali 5 puta mene nikad..mimsy wrote:Nemam lijepo misljenje!
doduse mozda je do toga sto njemu prezime pocinje sa slovom A pa je u prvim safovima..ja jedino to uzimam kao neko "logicno" objasnjenje
- terra_incognita
#5 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
osim pušenja i taze bureka, doživjela sam i da moram sjesti i čekati dok uposlenica sa svojom dilerkom garderobe, (netom pristigla iz stambola), pretabiri cijelu kariranu torbu
a čekala sam da mi primi obrazac za zdravstveno, hitno sam morala doktoru
no, ima prečih stvari
no, ima prečih stvari
- kokuz_sa
#6 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
terra_incognita wrote:osim pušenja i taze bureka, doživjela sam i da moram sjesti i čekati dok uposlenica sa svojom dilerkom garderobe, (netom pristigla iz stambola), pretabiri cijelu kariranu torbu
no, ima prečih stvari
jesul i tebi sta ponudili da kupis..taze roba iz turske
a samo da mi je znati ko je nabavljao one prostorije za sve moguce biroe..to su uvijek hodnici maksimalno siroki 50cm gdje se dvoje ljudi uvijek sudari kad prolazi..a one kanncelarijice su tako malene da kad udje vise od 3 unutra isto kao da je postala konzerva sardina
..al zato u svakoj kancelatiji ogroman stol,fotelja kozna i TA pec..a sta god da ti treba i da sredjujes n abirou nikada ne moras cekat fise od 1minute pa tako da na onu fotelju niko ni ne sjedne haman nikd(izuzetak garderoberke iz stambola kad dodju)
- terra_incognita
#7 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
ništa moj kokuzekokuz_sa wrote:terra_incognita wrote:osim pušenja i taze bureka, doživjela sam i da moram sjesti i čekati dok uposlenica sa svojom dilerkom garderobe, (netom pristigla iz stambola), pretabiri cijelu kariranu torbu
no, ima prečih stvari![]()
![]()
jesul i tebi sta ponudili da kupis..taze roba iz turske![]()
a mogli smo pazariti
- kokuz_sa
#8 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
terra_incognita wrote:ništa moj kokuzekokuz_sa wrote:terra_incognita wrote:osim pušenja i taze bureka, doživjela sam i da moram sjesti i čekati dok uposlenica sa svojom dilerkom garderobe, (netom pristigla iz stambola), pretabiri cijelu kariranu torbu
no, ima prečih stvari![]()
![]()
jesul i tebi sta ponudili da kupis..taze roba iz turske![]()
![]()
a mogli smo pazariti
ma garant kontali dosla ova na biro nema ona para nema posla..ne treba joj nista ni nuditi
- terra_incognita
#9 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
kokuz, što bi se reklo 
- medvjed23
#10 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
meni našli poso
radim džaba al isplati se jer mi je potrebna godina iskustva za konkurisanje na neki normalan poso
bio sam prijavljen 4 mjeseca prije nego što su me poslali na razgovor u jednu firmu koja nema para ni za tonera
nisam imo nikakvu štelu 
radim džaba al isplati se jer mi je potrebna godina iskustva za konkurisanje na neki normalan poso
bio sam prijavljen 4 mjeseca prije nego što su me poslali na razgovor u jednu firmu koja nema para ni za tonera
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Stari Grad, ulica Sime Milutinovića (tamo su bili, ne znam jesu li još uvijek tu). Helem...
Na vratima napisano bukvalno... Ne mojte...... ne sjećam se više šta
U kanclariji žena sa naljepljenim noktima koji joj smetaju da tipka, a ionako ne zna da tipka. Bila joj koleginica, kaže sačekajte.. Izađe koleginica, ja ulazim, ona sama.. Kaže sačekajte još malo... I tako ja stojim sat pred vratima, a ona sama unutra sjedi
Na kraju napravim frku kaže... Stvarno nema smisla da neko sa ovoliko škole se tako ponaša
Dođem kući ljuta, zovnem šeficu (nađem broj pa jednu, pa drugu, dok nisam došla do šefice), ispičam sve od gramatičke greške do ponašanja, ljubazno me sasluša i ljubazno odgovori da razumije i da joj to sve napišem. To sve napišem i do dan danas ni pisma ni razglednice. Bar se nadam da su ispravili tekst na vratima
Ništa nisam karikirala, sve ovako bilo i tužno je da ljudi koji su bez posla dolaze tamo i vide ovakve uhljupe dobro uposlene.
- JThomas
#12 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
ja mislim da 9 kancelarija nije moguće smjestiti u manji prostor nego što je u birou u novom sarajevu. to je arhitektonsko čudo 
- chuchumbamayumbe
#13 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Ja se prijavio kao Jevrej (niđe veze), reče mi da će joj doći iz Zavoda za statistiku jer će misliti da je greška. Reko, samo vi pišite, tj odaberite u programu u kojem radite. Imaju ponuđene odgovore za nacionalnost, ja rekao Bosanac, nema, Amerikanac - nema, e onda sam Jevrej. btw, u sistemu nema ni Jevrej nego Židov.
Novi Grad (u "Saraj polju"), 60 kancelarija, 24m kvadratna, sve liči na pojedine epizode Alan Forda.
Novi Grad (u "Saraj polju"), 60 kancelarija, 24m kvadratna, sve liči na pojedine epizode Alan Forda.
-
Begova corba
#14 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Hahaha, čuj u Novom SarajevuActionWoman wrote:Sta mislite o radu biroa za zaposljavanje? Pozitivna, negativna iskustva? Prijedlozi. Cula sam da u Birou Novo Sarajevo imaju osobu koja pomaze pri pisanju CV-a, obucava nezaposlene kako da se ponasaju na razgovoru za posao i sl. Je li iko ikada, od vas koji ste na birou, bio informisan o ovome ili cak koristio tu uslugu? Kako vam se cini osoblje koje radi u biroima za zaposljavanje? Ja sam primjetila da 70% njih pusicak i kada razgovara sa strankama. Vjerovatno od tegobe
Jedina pozitivna stvar oko tog biroa je bila kad sam dobila posao (neovisno o njima). Nazvala sam da provjerim kako se mogu odjaviti i preko telefona se osjetilo da je gospođa bila sretna, samo mi je rekla da pošaljem faxom ugovor dok ostali biroi zahtijevaju lični dolazak
-
šaljivdžija
#15 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
... dobio posao preko Biroa... mislio sam da se neko šali kada su me nazvali..do tada sam bio ubijeđen da Biro služi samo za zdravstveno osiguranje..
-
šaljivdžija
#16 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
slažem seJThomas wrote:ja mislim da 9 kancelarija nije moguće smjestiti u manji prostor nego što je u birou u novom sarajevu. to je arhitektonsko čudo
-
Begova corba
#17 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Ja ipak mislim da se ti samo šališšaljivdžija wrote:... dobio posao preko Biroa... mislio sam da se neko šali kada su me nazvali..do tada sam bio ubijeđen da Biro služi samo za zdravstveno osiguranje..
- I naravno Dzej
#18 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Ja znam da je na Ilidzi biro imao radno vrijeme do 13h (primali stranke).Skontalo se njih 5 da rade do 13h , a do 16h da piju kafu.Kasnije dosao neki lik i pitao ih: zasto rade da 13h ,kad je radno vrijeme do 16 h.Tete mu nesto grubo odgovorile na to pitanje, lik se iznerviro i poceo da im rusi biro.One pozvale policiju, te vijesti stigle do ovog glavnog kantonalnog biroa, i od toda zahvaljujuci gradjanskoj hrabrosti tog lika, biro na Ilidzi dan danas radi do 16 h.
Ja u ponedjeljak, prvi put sa diplomom na biro.
Ja u ponedjeljak, prvi put sa diplomom na biro.
-
vupi
#19 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
... dobio posao preko Biroa... mislio sam da se neko šali kada su me nazvali..do tada sam bio ubijeđen da Biro služi samo za zdravstveno osiguranje..
dobila sam i ja ali bolje da nisam sada vis enemam ni zdravstveno osiguranje,,,,,,
trafike u kojima sam radila uzeli su mi dusu .....paltu po 120 km....dobijala....
dobila sam i ja ali bolje da nisam sada vis enemam ni zdravstveno osiguranje,,,,,,
trafike u kojima sam radila uzeli su mi dusu .....paltu po 120 km....dobijala....
- kokuz_sa
#20 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
da mi je znati koja skola je potrebna da se radi na birou..tj koja skolska sprema ili tako sta..
znam lika isli skupa u srednju odmah poslije srednje se zaposlio on na biro-elektrotehnicka skola je u pitanju znaci SSS
onda sa faksa kolegica cim je diplomirala zaposlila s en abiro..kriminalistika u pitanju
i on i ona isto samo udaraju pecate one i izdaju uvjerenja
znam lika isli skupa u srednju odmah poslije srednje se zaposlio on na biro-elektrotehnicka skola je u pitanju znaci SSS
onda sa faksa kolegica cim je diplomirala zaposlila s en abiro..kriminalistika u pitanju
i on i ona isto samo udaraju pecate one i izdaju uvjerenja
-
maxell_sarajevo
#21 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Godinu dana bio na birou NG dok nisam nasao stelu za posao, rijetko kad su se i pozdravljali sa mnom kad bih dosao da mi u radnju knjizicu udare datum i pecat da sam se javio na biro, pitam ponekad imal kakvog posla, one tete k'o iz topa "nema", al zato kad sam se zaposlio odmah milion pitanja, "sta ces ti sa tom strucnom spremom tamo?, ko te smjestio?, kad je izasao taj konkurs?"
Posebna prica u birou NG je onaj ciko cija je kacelarija prva sa desne strane kad se uđe, lik nenormalno pusi,kancelarija nema tri kvadrata.
-
ActionWoman
#22 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Meni je drago da se se ti "smjestio" kako kazu ti sa biroamaxell_sarajevo wrote:Godinu dana bio na birou NG dok nisam nasao stelu za posao, rijetko kad su se i pozdravljali sa mnom kad bih dosao da mi u radnju knjizicu udare datum i pecat da sam se javio na biro, pitam ponekad imal kakvog posla, one tete k'o iz topa "nema", al zato kad sam se zaposlio odmah milion pitanja, "sta ces ti sa tom strucnom spremom tamo?, ko te smjestio?, kad je izasao taj konkurs?"Posebna prica u birou NG je onaj ciko cija je kacelarija prva sa desne strane kad se uđe, lik nenormalno pusi,kancelarija nema tri kvadrata.
-
zelenashica
#23 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Pa jedina pomoć koju imam je što mi izdaje uvjerenje o dužini čekanja na posao. 
- Anell
#24 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Snosio je troskove za kurs engleskog jezika,
u vrijednosti blizu 1000KM.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25 Re: Kako vam pomaze Biro za zaposljavanje
Ko je na birou treba stalno pitati za kurseve(jezika, informatike itd). Neki su i kvalitetni. Ali, u svakom slučaju poslije je papir neophodan, naročito za državnu službu.Anell wrote:Snosio je troskove za kurs engleskog jezika,