Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post Reply
sammo

#1 Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by sammo »

Nedavno je kolegica trebala podici dokumente od neke drzavne institucije ali joj uposlenik tamo kaze...dođi u ponedeljak, ja sad idem na dzumu. Zna se radno vrijeme, ali ne, on ide na dzumu, a ti mozes pjevat borbene. Cesto se prica kako treba biti drzava odvojena od religije, ali ovo je bas kontra. Ne bi bio problem da se to prakticira jednom ili dva puta u godini, ali svaki petak bas i ne. Puno je drzavnih firmi i institucija koje ovako pustaju uposlenike na dzumu. Sto privatna firma radi me ne zanima. Ko finacijski pokriva ovaj nerad? Svi mi porezni obveznici. 2 dana u godini na vjerske praznike i to je sve, ostalo radi, a vjeru prakticiraj u svoje slobodno vrijeme ( nema mise, nema dzume...radi, zato si placen...ako neces...ima ih 1000 koji hoce ).
ladyada

#2 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by ladyada »

:?:
roštilj

#3 Re: Kriza prioriteta iil nepotrebna tolerancija?

Post by roštilj »

Ne znam sta je gore. sto se bilo kakva vjera praktikuje u javnm institucijama il sto su samo neka uvjerenja javno prihvatljva
amrica

#4 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by amrica »

sammo wrote:Nedavno je kolegica trebala podici dokumente od neke drzavne institucije ali joj uposlenik tamo kaze...dođi u ponedeljak, ja sad idem na dzumu. Zna se radno vrijeme, ali ne, on ide na dzumu, a ti mozes pjevat borbene. Cesto se prica kako treba biti drzava odvojena od religije, ali ovo je bas kontra. Ne bi bio problem da se to prakticira jednom ili dva puta u godini, ali svaki petak bas i ne. Puno je drzavnih firmi i institucija koje ovako pustaju uposlenike na dzumu. Sto privatna firma radi me ne zanima. Ko finacijski pokriva ovaj nerad? Svi mi porezni obveznici. 2 dana u godini na vjerske praznike i to je sve, ostalo radi, a vjeru prakticiraj u svoje slobodno vrijeme ( nema mise, nema dzume...radi, zato si placen...ako neces...ima ih 1000 koji hoce ).

i dobar dio sa dzume produzi kuci....
kad bi se oduzimala satnica :D bilo bi veselo. 3-4 sata sedmicno, puta 4 sedmice 12-16 sati mjesecno, godisnje 144-192 sata.... a radna sedmica je 40 sati = 3,6 do 4,8 sedmice.... masala, k'o necija 2 godisnja odmora, plus topli obrok za svaki dan.

A da ne pricam o gender-diskriminaciji. Zene moraju odraditi citav radni dan i jos dobrim dijelom pokrivati poslove "dzumasa"
madner

#5 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by madner »

Pa sta, opste je poznato da je muskarac 3 do 7 puta bolji radnik kada je tu. :D
sumirprimus

#6 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by sumirprimus »

madner wrote:Pa sta, opste je poznato da je muskarac 3 do 7 puta bolji radnik kada je tu. :D
ma nema tog muskarca koji moze biti organizovan ko zena,nemoj djaba,,,, :D
i plus zene ne bjeze na djumu,il bjeze? :skoljka:
madner

#7 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by madner »

Nema muskarca, ali ima robota. Cisti dokaz je da su muskarci ti koji uglavnom vode velike firme koje opste ne gledaju na spol nego samo cijene koliko im ko donosi profita. :D
daisy80

#8 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by daisy80 »

a treba se misliti i n jednakost uposlenika stoga petak neradni dan i gotovo
sumirprimus

#9 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by sumirprimus »

madner wrote:Nema muskarca, ali ima robota. Cisti dokaz je da su muskarci ti koji uglavnom vode velike firme koje opste ne gledaju na spol nego samo cijene koliko im ko donosi profita. :D
a ja mislio,da djedovima u tim bordovima nebi hercike otkazivale,zato nema zena :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: Kriza prioriteta ili nepotrebna tolerancija?

Post by PipiDugaDevetka »

daisy80 wrote:a treba se misliti i n jednakost uposlenika stoga petak neradni dan i gotovo
:thumbup:
Prvi u svijetu trodnevni vikend!
Barem u nečemu da smo prvi.
Post Reply