jedna tamo wrote:ima ih koliko hoćeš, možda finansije na prvom mjestu, pod tim mislim stan, plata ......
a drugo moderan život u koji su svi žestoko uronili, znači ljudi danas kao da ne mogu sjediti kući sa svojim partnerom, pitam se kako su to naši roditelji preživjeli, evo mojima će za 2 godine, ako ih dočekaju živi i zdravi, punih 50 godina braka...a bilo je svega al eto .....
danas ljudi više vole hodati po kafanama i to više nego ikad, pa čak i u braku, ne razumijem smisao te kafane više i trošenja para u istim....
slazem se da je vakat komplikovan da ne kazem tezak za sve koji imaju financijskih problema, a vecina ih ima...
U vrijeme kad su nasi roditelji pa i moja generacija zivjeli svoje brakove (meni je Bf 55 godina al' izgledam mladje, nemojte me persirati

) financije nisu bile bog zna kakve , malo je nas bilo bogato..Zivjelo se fino , od plate do plate i to je to...Ko je im'o malo vise isla je vikendica i tako neka ulaganja u bolje auto i sl;..ali sad da je to bilo aman bogatstvo i nije vala..Pa im to nije bio razlog za razvod. OK, mozemo reci zene bile nezasticenije, neobrazovane,nisu se imale gdje vratiti itd...Sve to stoji, al' i danas, kad ni jedno od supruznika ne radi, nema se plaho gdje vratiti pa opet, brakovi se raspadaju...ili se ni ne sklapaju, al to nije tema ove emisije
slazem se i za ovaj dio kafana je moja sudbina...
Kako se nositi s financijskim problemima u cilju ocuvanja braka?
Sta, osim financija , "kvari" brak?
jer ovaj problem nije samo bosanski nego svjeCki , svugdje ista kajda, prve godine braka wau

, rodjenje bebe wau

i onda do malo - svak sebi (wau

)