Bizaran sudski slučaj!!!
-
mehanic2
#1 Bizaran sudski slučaj!!!
Poštovani građani, imam potrebu da one koje nisu prije čuli za ovaj slučaj, upoznam sa jednim bizarnim sudskim slučajem u BiH. Naime o čemu se radi, tokom 2009. godine u Hitnoj Pomoći - Sarajevo, uhvaćen je rentgen tehničar Zlatko Ešpek kako sistematično pljačka pacijente Hitne Pomoći. Nakon nekoliko usmenih prijava, kako pacijenata tako i osoblja Hitnbe Pomoći, menadžment se odlučio postaviti skrivenu nadzornu kameru. Da skratim priču pogledajte šta je kamera zabilježila:
http://www.youtube.com/watch?v=LrjZeS_OVYM
Nevjerovatno zar ne. ISpostavilo se da je Zlatko Ešpek praktično svakog pacijenta "Obunario",nije birao niti spol niti godine, jedno rječju pljačkao je sve od 7 do 77. Kada je menadžment odlučio da mu ipak iz humanih razloga iznese usmenu opomenu Zlatko Ešpek je prerovio i demolirao rentgen kabinet u potrazi za kamerom. Pogledajte na sljedećim snimcima:
http://www.youtube.com/watch?v=a-GKWK3sDx8
http://www.youtube.com/watch?v=1ifpjW-slPo
http://www.youtube.com/watch?v=hRtN6m-nrVc
http://www.youtube.com/watch?v=k5Gbxo6Ojpg
Nakon toga je Zlatko Ešpek pobjegao na bolovanje u trajanju od godinu dana (koliko mu zakon dozvoljava), a zatim mu je uručen i otkaz, na osnovu gore opisanih dogadjaja.Bizarno počinje tek sada....Zlatko Ešpek je tužio Hitnu Pomoć - Sud je donio privremenu mjeru povratka Zlatka Ešpeka na posao!!!!!!!
E pa zamislite sada vi sud kojem su bili dostavljeni dokazi (nebrojeni video snimci) dotičnog kao sistematično pljačka pacijente i ruši ugled Hitne Pomoći i ukupno zdravstva u BiH, a taj isti sud vraća ovakvog čovjeka na posao.
Srećom ova mjera je bila ukinuta, ali da bi se farsa nastavila advokat Zlatka Ešpeka ponovno traži ovu mjeru "mjeru osiguranja povratka na posao". Ovo ročište je zakazano 06.10.2011. na Općinskom sudu u 14.00. Baš da vidimo IMA LI PRAVDE U BIH? Da li će ovi "crno na bijelo dokazi" spričiti sud da ovakvog čovjeka vrati na mjesto na kojem moralno i etički ne pripada?
http://www.youtube.com/watch?v=LrjZeS_OVYM
Nevjerovatno zar ne. ISpostavilo se da je Zlatko Ešpek praktično svakog pacijenta "Obunario",nije birao niti spol niti godine, jedno rječju pljačkao je sve od 7 do 77. Kada je menadžment odlučio da mu ipak iz humanih razloga iznese usmenu opomenu Zlatko Ešpek je prerovio i demolirao rentgen kabinet u potrazi za kamerom. Pogledajte na sljedećim snimcima:
http://www.youtube.com/watch?v=a-GKWK3sDx8
http://www.youtube.com/watch?v=1ifpjW-slPo
http://www.youtube.com/watch?v=hRtN6m-nrVc
http://www.youtube.com/watch?v=k5Gbxo6Ojpg
Nakon toga je Zlatko Ešpek pobjegao na bolovanje u trajanju od godinu dana (koliko mu zakon dozvoljava), a zatim mu je uručen i otkaz, na osnovu gore opisanih dogadjaja.Bizarno počinje tek sada....Zlatko Ešpek je tužio Hitnu Pomoć - Sud je donio privremenu mjeru povratka Zlatka Ešpeka na posao!!!!!!!
E pa zamislite sada vi sud kojem su bili dostavljeni dokazi (nebrojeni video snimci) dotičnog kao sistematično pljačka pacijente i ruši ugled Hitne Pomoći i ukupno zdravstva u BiH, a taj isti sud vraća ovakvog čovjeka na posao.
Srećom ova mjera je bila ukinuta, ali da bi se farsa nastavila advokat Zlatka Ešpeka ponovno traži ovu mjeru "mjeru osiguranja povratka na posao". Ovo ročište je zakazano 06.10.2011. na Općinskom sudu u 14.00. Baš da vidimo IMA LI PRAVDE U BIH? Da li će ovi "crno na bijelo dokazi" spričiti sud da ovakvog čovjeka vrati na mjesto na kojem moralno i etički ne pripada?
- atko
#2 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
pa osim otkaza po kratkom pustupku trebo je biti sudski gonjen i za krivicno djelo visestruke kradje
I treba mu noge polomiti ... koje djubre
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#3 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Pa neka ga vrate na posao,upratiti koja je smjena i pozvati hitnu hitno!Pacijent treba da je trenutno mentalno
neuračunljiv i to je to,sve po zakonu i Ustavu!
neuračunljiv i to je to,sve po zakonu i Ustavu!
-
sabanss
#4 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Interesantno... Sudovi su uvijek na strani radnika u slucajevima protiv drzavnih kompanija i institucija sto je i jedan od razloga ponasanja sluzbenika koji rade u istim.
Naime mozes krasti, ubijati, traziti mito i nikad neces biti otpusten. Sud te uvijek vrati.
Licno znam dva slucaja iz dvije drzavne kompanije gdje su ljudi dobili otkaze i nakon par godina vraceni na posao sa nalogom za isplatu svih doprinosa i plata. Jednog je covjek snimio vise puta kako mu trazi mito dok je drugi snimljen nadzornom kamerom dok je krao materijal. Volio bih vidjeti ove presude...
Naime mozes krasti, ubijati, traziti mito i nikad neces biti otpusten. Sud te uvijek vrati.
Licno znam dva slucaja iz dvije drzavne kompanije gdje su ljudi dobili otkaze i nakon par godina vraceni na posao sa nalogom za isplatu svih doprinosa i plata. Jednog je covjek snimio vise puta kako mu trazi mito dok je drugi snimljen nadzornom kamerom dok je krao materijal. Volio bih vidjeti ove presude...
-
sokkia
#5 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Ova tema je bila neki dan pa je obrisana-i ova ce vjerivatno za koji minut, samo dok moderator dođe na poso

- fidoremilienko
#6 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Možda je ovaj zlatko ujedno i jedan od moderatora saxa 
-
sokkia
#7 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
ma prije se zvala IMA LI PRAVDE U BIH i jednostavno nestala sa forima ,neznam za ovuLud i ponosan wrote:Ne kontam zasto bi bila obrisana? Ovo treba sa-x da objavi...
Ovom treba polomiti svaku kosku i podnijeti krivicnu prijavu... Cirkus od drzave.
-
KENJAC
#8 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Ne kontam! Sta ovdje ima da se sudi i dosudjuje?
- MyCore
#10 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Prije ce osuditi ove za neovlasteno snimanje. Ali fakat
- Alfons Kauders
#11 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
jos samo da neka nevladina organizacija napravi skup podrske... i da osude neovlasteno snimanje i krsnje ljudskih prava doticnog...MyCore wrote:Prije ce osuditi ove za neovlasteno snimanje. Ali fakat
transparenti tipa "Pravda za Espeka" i "Svi smo mi Zlatko"...
da je nesto slicno uradio u normalnoj drzavi fasovao bi zatvor po kratkom postupku i ostatak radnog vijeka bi proveo s metlom u rukama...
-
HM 2011
#12 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Bizarno je to da čovjek nakon takve povrede radne dužnosti ode na bolovanje i na taj način pokuša da se izvuče od otkaza, oslanjajući se na birokratsku zaboravnost.....
Iako ta zaboravnost, može biti stimulisana gotovinom, kešom,
, a da li je do toga došlo, pitanje je od jako puno dolara....
Ko li je pravnik u toj hitnoj ? Ko ima uticaja na pravnika - ako nije pravnik uzeo dolare za zaboravnost ? ALI NIKO IZGLEDA NE SMIJE DA RADI SVOJ POSAO i to je kraj priče....
A teško da mogu osuditi ikoga iz firme za neovlašteno snimanje, potrebno je donjeti odluku o postavljanju video nadzora prostorija u svrhu lakšewg ustanovljavanja činjenica i to je to....
Prije bi firma mogla biti tužena zbog toga što su snimci koj inose naziv slubena tajna završili javno dostupni .....
i usput lječite se - malo ste ludi vi iz hitne..... (toliko od mene, ne bih vam ni 2 ovce dao da ih čuvate - zaboravili bi na njih kad ih treba nahraniti ili napojiti - jer nisu ovce tu samo da ih muzete i strižete, nego ponekad treba malo i vratiti tim ovcama, ali to je već lekcija iz stočarstva)
Iako ta zaboravnost, može biti stimulisana gotovinom, kešom,
Ko li je pravnik u toj hitnoj ? Ko ima uticaja na pravnika - ako nije pravnik uzeo dolare za zaboravnost ? ALI NIKO IZGLEDA NE SMIJE DA RADI SVOJ POSAO i to je kraj priče....
A teško da mogu osuditi ikoga iz firme za neovlašteno snimanje, potrebno je donjeti odluku o postavljanju video nadzora prostorija u svrhu lakšewg ustanovljavanja činjenica i to je to....
Prije bi firma mogla biti tužena zbog toga što su snimci koj inose naziv slubena tajna završili javno dostupni .....
i usput lječite se - malo ste ludi vi iz hitne..... (toliko od mene, ne bih vam ni 2 ovce dao da ih čuvate - zaboravili bi na njih kad ih treba nahraniti ili napojiti - jer nisu ovce tu samo da ih muzete i strižete, nego ponekad treba malo i vratiti tim ovcama, ali to je već lekcija iz stočarstva)
Last edited by HM 2011 on 03/10/2011 22:13, edited 3 times in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#13 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
A šta Zlatko drugo može biti osim lopova i komuniste
...i profesora...dobro i inzinjera...hajde dobro i doktora nauka...
Salu na stranu, ali bas me intresuje kakav ce biti ishod. U ovoj drzavi se ne isplati biti posten.
Salu na stranu, ali bas me intresuje kakav ce biti ishod. U ovoj drzavi se ne isplati biti posten.
-
Finooo
#14 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Lik je poremecen definitivno
Al ako se ja uvalim u probleme hocu njegovog advokata.
Al ako se ja uvalim u probleme hocu njegovog advokata.
- kamen spoticanja
#15 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
ma ne treba ti advokat...zakon bi bio na tvojoj strani,jer je zakon o drzavnim sluzbenicima cirkus...ne mozes im dati otkaz pa gotovo nikako...ovo sto je zlatko
radio vjerovatno ce okarakterisat kao povredu radne obaveze i bice neki ukor...a gradjane ce slati na civilne parnice...tako da ce lik parnice placati iz novcanika onih koji zaglave u hitnoj
e sad pitanje za 1000 poena....koje donio ovakav zakon ?
e sad pitanje za 1000 poena....koje donio ovakav zakon ?
-
udrch
#16 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Nećete vi šerijat..ja bih ovo po šerijatu..pa makar nas pola hodalo bez ruke 
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#17 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
A sta je radilo "Udruzenje radioloskih tehnicara BiH", ili kako se vec zove to njihovo udruzenje, koje je tom tipu izdalo strukovnu dozvolu za rad?
Ops!
Pa tako sto i ne postoji u BiH.
U pravno uredjenim zapadnim zemljama strukovna udruzenja izdaju "licence"(dozvole za rad) svojim clanovima i ako neko prekrsi kodeks udruzenja gubi licencu iliti strukovnu dozvolu za rad. Poslije gubitka dozvole nema te medicinske ustanove koja bi ga vise primila na posao. Osim toga bi bio tuzen od ustanove u kojoj se povreda kodesa dogodila zbog narusavanja ugleda iste, kao i od osoba nad kojima je povreda ucinjena. Takve osobe bi dozivjele "strukovnu smrt". To se cesto dogadja i ljekarima, sucima, advokatima, itd.
Dokazi koji su predoceni protiv ovog tipa bili bi dovoljnji tim udruzenjima i bez obzira na odluku civilnog suda ta udruzenja nisu obavezna da mu povrate oduzetu dozvolu.
Ovo je samo jedan bizaran primjer da BiH nije pravno uredjeno drustvo.
Ops!
Pa tako sto i ne postoji u BiH.
U pravno uredjenim zapadnim zemljama strukovna udruzenja izdaju "licence"(dozvole za rad) svojim clanovima i ako neko prekrsi kodeks udruzenja gubi licencu iliti strukovnu dozvolu za rad. Poslije gubitka dozvole nema te medicinske ustanove koja bi ga vise primila na posao. Osim toga bi bio tuzen od ustanove u kojoj se povreda kodesa dogodila zbog narusavanja ugleda iste, kao i od osoba nad kojima je povreda ucinjena. Takve osobe bi dozivjele "strukovnu smrt". To se cesto dogadja i ljekarima, sucima, advokatima, itd.
Dokazi koji su predoceni protiv ovog tipa bili bi dovoljnji tim udruzenjima i bez obzira na odluku civilnog suda ta udruzenja nisu obavezna da mu povrate oduzetu dozvolu.
Ovo je samo jedan bizaran primjer da BiH nije pravno uredjeno drustvo.
- psydelija
#18 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
jezivo i bizarno!

- atko
#19 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
udrch wrote:Nećete vi šerijat..ja bih ovo po šerijatu..pa makar nas pola hodalo bez ruke
- astrid
#20 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:U pravno uredjenim zapadnim zemljama strukovna udruzenja izdaju "licence"(dozvole za rad) svojim clanovima i ako neko prekrsi kodeks udruzenja gubi licencu iliti strukovnu dozvolu za rad. Poslije gubitka dozvole nema te medicinske ustanove koja bi ga vise primila na posao
Ovo kod nas ne može,jer ko bi nas onda liječio
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#21 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
atko wrote:udrch wrote:Nećete vi šerijat..ja bih ovo po šerijatu..pa makar nas pola hodalo bez ruketragikomicno ... nekad vala i ja pozelim po seriatu da se sudi ... al opet previse je brutalno ... a jos ce na kraju izganjati invalidninu
... ta rukica bi meni radila vrijedno uniformi sa brojem veci broj godina
-
sokkia
#22 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
sad meni nije jasno još nešto,
ova nadzorna kamera je postavljena tamo gdje se pacijenti svlaće pa nešto kontam..jel to u dure

ova nadzorna kamera je postavljena tamo gdje se pacijenti svlaće pa nešto kontam..jel to u dure
- MyCore
#23 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Bice da je Zlatkov snimak nus produktsokkia wrote:sad meni nije jasno još nešto,
ova nadzorna kamera je postavljena tamo gdje se pacijenti svlaće pa nešto kontam..jel to u dure![]()
-
udrch
#24 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Vidiš ima i to..još bi mu i invalidninu dali..u pravu si, povlačim ovo oko sječe ruke..atko wrote:udrch wrote:Nećete vi šerijat..ja bih ovo po šerijatu..pa makar nas pola hodalo bez ruketragikomicno ... nekad vala i ja pozelim po seriatu da se sudi ... al opet previse je brutalno ... a jos ce na kraju izganjati invalidninu
... ta rukica bi meni radila vrijedno uniformi sa brojem veci broj godina
A jel može šibanje po goloj guzici na nekom trgu?
-
kalahari
#25 Re: Bizaran sudski slučaj!!!
Igrom slucaja poznajem i slucaj i doticnog gospodina i koliko sam shvatio gospodin trazi povrat na radno mjesto iz socijalnih razloga bez obzira sto zivi u sopstvenog stanu od 150 kvadrata u centru Sarajeva, a zena mu radi kao doktorica. Valjda nemoze da odrzi nivo zivotnog standarda na koji je bio navikao dok je "mlatio " pare iz tudih dzepova. Nek je od svakog pacijenta u prosjeku maznuo 10KM x 30 dana u mjesecu x 12 mjeseci, pa sami izracunajte ...
Bas mi ga je zao, a ako ga sud vrati na posao onda ovaj slucaj zasluzuje siru medijsku paznju nebi li se narodu pokazalo u kakvoj jadnoj i pravno neuređenoj drzavi zive.

Bas mi ga je zao, a ako ga sud vrati na posao onda ovaj slucaj zasluzuje siru medijsku paznju nebi li se narodu pokazalo u kakvoj jadnoj i pravno neuređenoj drzavi zive.