Kako doci do jezera Salakovac
Moderator: anex
-
Dmaster
#1 Kako doci do jezera Salakovac
Pozdrav, zivim u Sarajevu, htio bih otici na pecanje na jezero Salakovac, a nisam nikada bio, moze li mi neko objasniti, kako da dođem do tamo?
- vazi
#2 Re: Kako doci do jezera Salakovac
salakovac kod mostara?Dmaster wrote:Pozdrav, zivim u Sarajevu, htio bih otici na pecanje na jezero Salakovac, a nisam nikada bio, moze li mi neko objasniti, kako da dođem do tamo?
pa kreni za mostar i prije ulaza u grad s desne strane ti je jezero, ne mozes ga promasiti
-
Dmaster
#3 Re: Kako doci do jezera Salakovac
Znaci pređe se most Begića i Begovića, pa se nastavi prema Mostaru, a ima li tabla da pise skretanje za jezero?
- vazi
#4 Re: Kako doci do jezera Salakovac
ne znam stvarno ima li tabla, ali vidjet ces jezero svakako, sta ce ti tabla?
-
Dmaster
#5 Re: Kako doci do jezera Salakovac
Isao sam do Mostara dosta puta, znam da je Neretva pored puta cijelo vrijeme, nisam nikada vidio to jezero, sigurno treba negdje skrenuti
- karanana
#6 Re: Kako doci do jezera Salakovac
gdje se vidi to jezero?
jeli ovdje govorimo o vjestackom jezeru na neretvi napravljenom od HE salakovac? jeli se to zove salakovac? ili ima neko odvojeno od toka neretve?
jeli ovdje govorimo o vjestackom jezeru na neretvi napravljenom od HE salakovac? jeli se to zove salakovac? ili ima neko odvojeno od toka neretve?
- smasma
#7 Re: Kako doci do jezera Salakovac
ja kao hercegovac cu ti reciDmaster wrote:Pozdrav, zivim u Sarajevu, htio bih otici na pecanje na jezero Salakovac, a nisam nikada bio, moze li mi neko objasniti, kako da dođem do tamo?
jezero Salakovac, prodjes branu u Grabovici, i sve sto vidis sa tvoje desne strane je jezero Salakovac, sve do HE Salakovac. Kad prodjes most Drežnica, svako odmaraliste kraj ceste ima put do jezera, al bas svako !
Tako da ne možeš promašiti
Bistro
- vazi
#8 Re: Kako doci do jezera Salakovac
HE Salakovac je odmah poslje zadnjeg tunela pred mostarom, skrene se lijevo pa se spusti do neretve.
medjutim, ovo jezero je mislim kad dolazis iz sarajeva s desne strane, tamo gdje ima ribnjaka dva tri, to je ono kod onih malih tunela, poslje mosta begica i begovica pa dole, ne moze se fuliti nikako.
medjutim, ovo jezero je mislim kad dolazis iz sarajeva s desne strane, tamo gdje ima ribnjaka dva tri, to je ono kod onih malih tunela, poslje mosta begica i begovica pa dole, ne moze se fuliti nikako.